OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Viini

Espanjalaiset sen hoksasivat, mutta suomalaiset eivät edes pyynnöstä

Kun Suomessa kauppojen hyllyt avautuivat 5,5%:n viineille, niin Espanjassa vastattiin heti avautuneeseen markkinarakoon ja suomalaisten kauppojen hyllyille ilmestyi uuden alkoholilain sallimia espanjalasia viinejä.

Vuosikymmen sitten lähettelin sähköpostia suomalaisille liköörinvalmistajille, että voisivatko ne valmistaa lakasta- ja mesimarjasta 14-15%:a makeata viiniä, sillä liköörien 21%:a on liian paljon espanjalaisille. En saanut edes vastausta. Espanjalaiset tykkäävät juoda, niin miehet kuin naiset, makeita viinejä nautintotarkoituksessa, ei humaltuakseen.

Meille on kerrottu, että Alko...

... palvelee asiantuntevasti ja ystävällisesti.

... ylläpitää tarpeita hyvin vastaavaa, kattavaa myymäläverkkoa.

... saa kokonsa vuoksi erittäin hyvät ostoehdot.

... on tehokas toimija.

... tarjoaa kattavan ja monipuolisen valikoiman.

... on kansan keskuudessa pidetty ja arvostettu tuotemerkki.

 

Suomen alkoholipolitiikka kummajainen EU:ssa

Käytiin ruokakaupassa matkalla kämpille parvekeillalliselle. Poikettiin saksalaisketjun ruokakaupassa. Ostetiin tuoretta batonkia, juustoja ja pikkupullo hyvää Ruby Cabernet-punaviiniä, joka maksoi 0,99 €. Olimme onnelllisa istuessemme hissukseen syömässä parvekkeella maisemaa katsellen ja viiniä maistellen.
Suomalainen lukija ymmärtää tuosta, että emme olleet Suomessa. Ei kai muuten paljon väliä, missä EU-maassa olimme, sillä ruokakaupasta saa viinin suunnilleen samaan huokeaan hintaan noin kahdessakymmenessä EU-maassa.

Alko vääristää kilpailua ja luo epätasa-arvoa

Taas on pinnassa Alkon myymälöiden sijoittumisen vääristävä vaikutus kauppojen kilpailutilanteeseen.

A-olut ja viini ruokakauppohin

Perussuomalaiset Nuoret vaatii vapaampaa alkoholimyyntiä. Alkoholin myyntiä koskevia asetuksia on muutettava siten, että ruokakaupat saavat halutessaan myydä a-olutta ja viiniä. Samalla haluamme vapauttaa alkoholin myyntiaikoja.

Suomessa on tehty alkoholipolitiikkaa lähinnä ongelmakäyttäjien ja sosialidemokraattisten sosiaaliviranomaisten ehdolla. Perussuomalaiset Nuoret haluaa antaa kansalaisille enemmän vapautta ja vastuuta alkoholin käytön suhteen.

Saitko vai annoitko pullon lahjaksi?

Taas on ne viikot vuodesta, jolloin viinipulloja on jaettu asiakkaille. Yrityksen osalta asiakkaathan ovat joko sisäiset asiakkaat, oma henkilökunta (johdon ja esimiesten asiakkaat) ja ulkoiset asiakkaat, jotka tuovat rahan taloon. Kuka maksaa asiakkuuksista vastaavan johtajan tai päällikön palkan? Asiakas, edelleen! Kenen pitäisi tuntea asiakkaansa? Kenen pitäisi hoitaa asiakkaansa? Asiakkuuksista vastaavat henkilöt,  päälliköt ja johtajat.  

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä