*

OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Vasemmistoliitto

Yhteiskunnallista kermankuorintaa

Vasemmistoliiton odotetaan ajavan köyhemmän kansanosan asiaa, kun nyt vaikuttaa käyneen niin, että yhteiskunnan vähäosaiset joutuvat maksumiehen rooliin. http://hannasarkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244172-faktaa-ja-fiktiota... Ns. energiaköyhiä on jo Euroopassa paljon niissä maissa, joissa on rakennettu paljon tuulivoimaa, Englannissa, Espanjassa ja jopa Saksassa. Sähkö on tuplasti kalliimpaa nyt Saksassa ja Tanskassa. Tuota muutakin blogissa esitettyä voisi tarkastella vähäosaisten näkökulmasta riistämisenä.

Miten oikeisto- ja vasemmistojohtajien tulisi toimia

Koetan miettiä asiaa siltä kantilta, jos olisin itse oikeistojohtaja tai vasemmistojohtaja.

Oikeistolle ideaalia on, että yritykset voivat palkata paljon ihmisiä ja halvalla. Samoin oikeistolle on kannattavaa, että julkisella sektorilla, kuten sairaaloissa, on mahdollisimman pienet palkat, ja jotta sosiaalietuudet ja muut tuet olisivat mahdollisimman pienet. Näin hyvätuloisin prosentti saa maksimaalisen hyödyn yhteiskunnasta.

Miten tähän päästäisiin?

Vasemmistoliiton tarkoitushakuinen tulonjakotutkimus

Vasemmistoliitto toi tällä viikolla julkisuuteen Eduskunnan tietopalvelulla teetetyn laskelman tulonjaon kehityksestä Sipilän hallituksen toimiaikana vuosina 2015-2018. Tulosten mukaan hallituksen päätökset olisivat kasvattaneet tuloeroja.

Tässä kirjoituksessa tutkimus laitetaan kriittiseen arviointiin ja lopuksi paljastetaan tutkimuksen kiistaton tarkoitushakuisuus.

Onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta?

Päivän byrokraatti kysyy kirjoituksessaan: onko vasemmistolaisuus automaattisesti pahasta. Hyvä kysymys. Mielenkiintoista, että hetki ennen tämän lukemista pohdin itse ihan samaa: 
miten älykkäänä pitämäni vasemmistojohtajat kuten Ele Alenius ja Kalevi Kivistö, ja eritoten nykyinen suorastaan superälykäs Li Andersson pystyvät perustelemaan itselleen poliittisen linjan joka vienyt kansalta työmoraalin.

Kantasuomalaisten vähimmäistoimeentulo liian alhainen

 

 

Kantasuomalaisen työmarkkinatuen saajan taloudellinen asema on hävettävän alhainen. Joitakin vuosia sitten Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien (viisaista ja riippumattomista asiantuntijoista koostuvassa) komiteassa muistutettiin Suomea siitä, että työmarkkinatuen surkean alhainen määrä rikkoo Euroopan sosiaalisen peruskirjan vähimmäisvaatimuksia. Jo vuosia työmarkkinatukea on korotettu kiduttavan hitaasti, jos lainkaan.

Verot kuuluvat kansalle, eivät poliitikoille

"Mihin kokoomuslaiset esimerkiksi Helsingissä haluavat laittaa rahaa taloudellisen tilanteen parantuessa? Veronkevennyksiin", ihmettelee Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Persujen nousu tuo jytkyn, taas

 

Aurinko nousee. Tämä oli odotettavissa, se on jo näkyvissä. Perussuomalaisten kannatus on jyrkässä nousussa, ”emme ole rintamakarkureita” –linja puree vastuuntuntoisiin kansalaisiin. Olen ollut perussuomalaisten jäsen jo silloin kun kannatus oli vain 3 % prosentin tuntumassa mutta uskoin ja uskon yhä aina siihen, että hyvää kannattaa aina odottaa.

Kun ottaa virhemarginaalin +/- 2,2% huomioon on perussuomalaisten kannatus tässä vaiheessa 12,5% ja vihreiden 11,1% sekä vasemmistoliiton 6,1%.

Miten Vasemmisto rahoittaisi hyvät pyrkimyksensä?

Minulta ja lukuisilta muilta Vasemmistoliiton ehdokkailta kysytään jatkuvasti siitä, mistä saataisiin rahat puolueemme hyviin tavoitteisiin. Todennäköisesti asia nousee esille myös tulevana viikonloppuna jutustellessani ihmisten kanssa Rotuaarin vaalikylän avautuessa.

Vasemmistoliiton SoTe-änkyrät

 

Vaalinalusviikot ovat perinteisesti olleet mauttomuuksien iltotulitusta, mutta näissä kunnallisvaaleissa Vasemmistoliitto veti pohjat tuuttaamalla viime viikon perjantaina ilmoille sellaisen vaalipökäleen, että sen haju tahrannee suomalaista politiikkaa vielä vuosikymmeniä. Kyseessä on vasemmistopopulismin taidonnäyte, joka ei sisällä ensimmäistäkään perusteltua argumenttia, lähteitä eikä edes merkittävää relevanssia käynnissä oleviin kunnallisvaaleihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä