*

OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikka

Toinen avoin kirje Anni Sinnemäelle

Hyvä apulaispormestari Anni Sinnemäki

Lähestyn tällä julkisella kirjeellä teitä kysymyksellä Helsingin
kaupungin Laajasalon kaavoituksesta.

Toinen kysymys:

Suomi sekaisin

 Ajankuva Suomesta - hallitus syöttää kansalaisille sote-soppaa kiky-herneet nenässä Audin peräkontista :)

 

Ensi vuonna  on onneksi luvassa ainakin presidentinvaalit ja maakuntavaalit, joten äänestäjäkin pääsee taas "vaikuttamaan"  ,,,

 

 

Aalto ja vihreä budjettikupla

Vihreät julkaisivat viime viikolla vaihtoehtobudjettinsa. On hienoa, että näin päästään keskustelemaan puolueiden välisistä eroista. Tämä on reilua äänestäjien kannalta.

Touko Aalto kirjoitti (KSML 18.11.) kauniisti johtamansa vihreiden vaihtoehdosta menemättä kuitenkaan sen tarkemmin yksityiskohtiin. Tätä en ihmettele. Monesta hyvästä tavoitteesta huolimatta varsinkaan budjetin rahoitus ei kestä tarkempaa tarkastelua. Esimerkiksi harmaasta taloudesta vihreät lupaavat 8 miljoonan euron panostuksella 130 miljoonan euron tuoton. Uskoo ken tahtoo.

Helsingin Sanomat käveli gallup-miinaan

Helsingin Sanomat käveli tänään täyteen miinaan puoluegallupillaan. Tein 26.10.2017 Facebook-päivityksen heti sen jälkeen, kun minua oli haastateltu puhelimitse gallupia varten.

Päivityksessä ihmettelin gallup-haastattelijan rajallista suomen kielen taitoa sekä täyttä tuntemattomuutta Suomen puolueista ja poliitikoista. Vastailin kysymyksiin 20 minuuttia ja yritin opettaa haastattelijaa tavaamalla kirjain kirjaimelta nimiä ja puolueita.

Kummanko oluen ostaisit?

Hallituksen esitys alkoholilaiksi on eduskunnassa. Lain käsittelystä poikkeuksellisen tekee se, että hallituspuolueiden kansanedustajille on annettu vapaat kädet sen suhteen, sallitaanko jatkossa myös 4,8 - 5,5 -prosenttisten alkoholituotteiden myynti päivittäistavarakaupoissa vai ei. Asia on puhtaasti yksittäisten kansanedustajien käsissä, jos myös opposition edustajilla on vapaat kädet.

 

Pulouekartalle uusi puolue

Puoluekartalle on virallistettu uusi puolue. Se on muodostettu  vähäosaisten, pienipalkkaisten ja työväkeä  vastaan taistelevien, vanhapuolue "persujen"  riveissä vaikuttaneiden  "karkurisoturien"  voimin.  Uuusi "kaaderi" käy taistoon  parempiosaisten puolesta nyt aika vähäisellä kokoonpanolla. Saas nähdä miten petetty  rahvas reagoi?  Antaako se "äänestäjäpäättäjänä"  taas kerran "körmyyttää" itseään? 

Ministerin outo kysymys Mehiläisestä

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) harmitteli tänään kovasti, kuinka terveysalan jättiyritys Mehiläinen kehtaa samaan aikaan vaatia poliitikoilta valinnanvapautta terveydenhuoltoon ja toisaalta tehdä itselleen monopoliaseman antavan sopimuksen lappilaisten kuntien kanssa.

Entä jos kävisi ikävästi: Voisiko keskusta vielä vaihtaa presidenttiehdokasta?

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ilmoitti maanantaina ikävän uutisen. Hänet oli perjantaina toimitettu sairaalahoitoon sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

Isku on kova kenelle tahansa ehdokkaalle, mutta aivan erityisen kova se on ehdokkaalle, joka on viritellyt kampanjaansa aina kesästä 2016 asti. Vanhasesta tuli ehdokas, koska hän väkevästi halusi ehdokkaaksi.

Länsi-Pohjan sote-ulkoistus turvaa käytännössä vain kustannusten kasvun

Rahoja sijoitettaessa on suotavaa tehdä aina riskianalyysi. Yksityissijoittajan suojaamiseksi esimerkiksi sijoitusrahastojen tulee kertoa rahaston riskeistä. Yksi riski, joka koskee lähes kaikkia sijoitusmuotoja ja monia sopimuksiakin, on vastapuoliriski. Siis riski siitä, että vastapuoli ei pysty vastaamaan sopimusvelvoitteistaan toista osapuolta kohtaan. Riskiä voi hallita esimerkiksi vakuuksilla.

Kokoomuksen Orpo ja Pietikäinen: länget veroparatiiseille! YM.

 

VAI ONKO TUO VAIN KOKOOMUSBLUFFIA  HÄRSKIIN VERONKIERTOON?

Suurin oppositiopuolue SDP syyttää hallitusta toimettomuudesta  uusien veronkiertopaljastusten ja niin sanottujen Paratiisin paperien johdosta. Mutta tuskin Suomen hallituksen hartiat riittävät  yksin asian saamiseksi globaalisti järjestykseen. "Mitä isot edellä sitä pienet perässä."

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kiistää hallituksen toimettomuuden:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä