OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Sukupuolet

Kolmas sukupuoli

Lähtökohtaisesti otsikko on lähinnä huvittava. Vielä huvittavampaa on otsikon ympärillä käyty keskustelu ja tuota taruolentoa oikeuskelpoiseksi ajavien ajatusmaailma.

Kyseessä ei ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta, kun joku wannabe Jani Toivola tai vastaava itsensä ylentävä laskee sisälleen kertynyttä ulostettaan yläkautta. https://m.iltalehti.fi/politiikka/201712122200597909_pi.shtml

Oma kokemus voittaa biologian?

Nykyään on modernia määritellä itsensä ja eritoten oma sukupuolensa oman kokemuksen kautta ja väittää sitä totuudeksi. Ulkopuolisten havainnoilla tai biologialla ei tunnu olevan mitään merkitystä sen suhteen, miten ihmistä pitäisi hänen itsensä mukaan muiden käsitellä ja miten häneen suhtautua. Muun maailman pitää suvaita ja huomioida jokainen yksilö erikseen ja muun maailman pitää muuntaa omia, täysin toimivia käytäntöjään jokaisen yksilön kohdalla tämän yksilön tarpeet huomioon ottaen.

 

Sukupuolijakauma

Sukupuolijakaumasta, tytöistä ja pojista, keskusteltiin mm. 21.4 YLEn Pressiklubissa. Jälleen kerran nähtiin keskusteluohjelmille tyypillistä sotkua koska ohjelman tekotapa oli pelkkä puhuvien päiden näköradio, television visuaaliset mahdollisuudet jätettiin taas kerran käyttämättä. Ehkäpä aihetta olisi parempi käsitellä Prisma-studiossa oheisen aihetta jäsentävän kuvan avulla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä