*

OutiMara mie vaan mietin

Seksuaalinen häirintä

Pervot pois sosiaali- ja terveysalalta!

Mietelmäni perustuvat viime päivien uutisointiin plastiikkakirurgista sekä fysioterapeutista, jotka ovat pervoilleet työssään hoitaessaan potilaita. Miten tämä on mahdollista?

Internet-hyväksikäyttäjät

Vuonna 2013 tehdyssä tutkimuksessa seksuaalinen häirintä internetissä oli hyväksikäytön yleisin muoto, 15-17-vuotiaista nuorista, 40 % tytöistä ja 17 % pojista raportoi kokeneensa ainakin yhdenlaista seksuaalista hyväksikäyttöä (Mohler-Kuo & Landolt & Maier & Schönbucher & Meidert & Schnyder, 2013). Internet tarjoaa anonyymin ja helpon muodon lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön, jossa lapset ovat alttiita ja helposti lähestyttäviä ja kiinnijäämisen riski on suhteellisen pieni.

Representoitko sinä jotain kansanryhmää toiseuden näkökulmasta?

Minun ei käy kateeksi nykynuoria; Minun lapsuudessani ja nuoruudessani tärkeintä vaaroilta suojautumista oli se, että ei pudonnut puusta, jäänyt auton alle tai napannut karkkia namusedältä ja päätynyt raiskatuksi ja poltetuksi jonnekin kellariin. Uhat olivat joko epätodennäköisiä tai arkisia. Ja aina konkreettisia.

HS: "Poliisi: Turvapaikan­hakijoiden määrä ei juuri näy rikos­tilastoissa"

Perusongelmana HS:nkin lainaaman Poliisihallituksen turvapaikanhakijoiden vuoden 2015 seksirikoksia koskeneessa tiedotteessa oli se, että turvapaikanhakijoiden lyhyttä maassa oloaikaa ei oltu huomioitu. Laskin ammattiepidemiologina viikonloppuna omaksi ja nyt myös Uuden Suomen lukijoiden iloksi luvut oikein. Niinkuin Susanne Dahlgren on asian jo lähi-idän tuntijana IS:ssa käytännössä sanoiksi pukenut, HS:n otsikko - oli se sitten oikein tai väärin poliisilta lainattu - antaa ilmeisen tarkoituksellisesti (?) virheellistä informaatiota suomalaisille.

Meidän pitää kotoutua islamilaiseen suvaitsemattomuuteen!

Islamilainen painostusryhmä MuslimStern syyttää Facebookissa alkoholia ja naisten kevyttä pukeutumista Saksassa tapahtuneista häirintätapauksista. Painostusryhmän mukaan Saksan on kiellettävä alkoholi, jos se haluaa ehkäistä maahanmuuttajien tekemää seksuaalista väkivaltaa, kertoo Daily Mail  ja Verkkouutiset.

Kollektiivisesti syyllisiä!

Iltalehti kertoi, että Haukiputaalla kaikille turvapaikanhakijoille on annettu porttikielto uimahalliin, koska naisten puolelle oli mennyt mies.

Jos olisin naisjärjestö, mitä lausuisinkaan..

Olen pitänyt itseäni feministinä. Tosin muistan, että joku jo muinoin eräällä keskustelufoorumilla epäili ystävällisesti, että en ole oikea - siis sellainen paha - feministi, jollaiseksi ilmoittauduin. Siis ilmoittauduin samanlaisen isomman patriarkalismin vastaisen aatteen kannattajaksi kuin muutkin feministit. Onhan tämä pahuus meitä vallinnut sitten Aatamin ja Eevan syntiinlankeemuksen.

Kansanedustajan mielipidekirjoitus ruokkii hapanta ilmapiiriä

Kansanedustaja kirjoitti 14.1.16 Karjalaisen mielipidepalstalla, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja vahvasti epäiltynä olisi turvapaikanhakija.

Poliisi ei ole kuitenkaan löytänyt minkäänlaista vahvistusta kansanedustajan kirjoittamasta väitteestä.

Taharrush leiki

Taharrush game on nyt sitten rantautunut Suomeen, tunnetuin uhri on kenties CBS toimittaja Lara Logan joka 2011 tuli joukkoraiskatuksi Tahirin aukiolla Egyptissä, tähän puolustusministeri Jussi Niinistön vertaus perustui.

Olen huolissaan tämän leikin rantautumisesta Suomeen, kuitenkin vielä enemmän olen huolissaan millä tavalla tähän suhtaudutaan, väkisin yritetään vääntää mustaa valkoiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä