OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustusvoimien komentaja

Istuuko tuleva presidentti isänmaan vai isäntämaan puolesta?

Olen pohtinut nykyhetkeä kuvaavaa päivitystä vanhalle fraasille ”koti, uskonto ja isänmaa”. Muiden suhteen termit ovat vielä hakusessa, mutta isänmaa on muuttunut isäntämaaksi. Tämä tapahtui ihan virallisesti, kun puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg allekirjoitti Naton isäntämaasopimuksen 4.9.2014.

Termi ”isäntämaa” saattaa kuulostaa jopa komealta, mutta ei enää sen jälkeen, kun tutustuu sopimuksen sisältöön. Siitä paljastuu, että isäntä onkin Nato, ja Suomelle jää rengin rooli. Tässä muutamia kohtia kyseisestä sopimuksesta.

Kenraali Lindbergin ei pidä puuttua puolitietämättömänä ulkopolitiikkaan

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg on valittu tehtäväänsä ylläpitämään maamme puolustusvalmiutta – kaikkiin ilmansuuntiin. Lindbergin ei pidä puuttua ulkopolitiikkaan – sotilaat tottelevat poliitikkoja, eivätkä ajattele liian vaikeita diplomaattisia asioita |1.

Asevelvollisuuslakia uudistetaan

Helsingin Sanomat kertoo tänään hallituksen valmistelevan asevelvollisuuslain uudistamista. Tavoitteena on nopea valmiuden kohottamisen mahdollisuus poikkeustilanteissa.  Uudet lainkohdat otetaan käyttöön vain poikkeuksellisissa olosuhteissa, jotka vaativat sotilaallisen toiminnan välitöntä käynnistämistä.

Suomen varuskuntien lukumäärä

Puolustusvoimien komentaja, kenraali Jarmo Lindberg ei näe tarvetta uusille varuskunnille Suomessa. Hänen mukaansa varuskuntia on riittävästi suhteutettuna ikäluokkien kokoon. Näin Lindberg toteaa MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (PS) on puolestaan esittänyt, että varuskuntaverkkoa tulisi tihentää Euroopan heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi. Hän pitää ongelmallisena sitä, että Suomessa kokonaisia maakuntia on ilman varuskuntaa tai joukko-osastoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä