OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Länsikulttuuri

Kaiken keskellä on tarina

En harrasta vedonlyöntiä. Ehkä olisi pitänyt, sillä pidin Donald Trumpin voittoa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa 9.11.2016 mahdollisempana kuin useimmat muut tuntemani ihmiset. Mielestäni jo Britannian Brexit-äänestys osoitti, ettei ennusteisiin ole aina luottamista. Nyt sitten ihmetellään, kuinka kaikki luottivat samoihin ennusteisiin ja samojen asiantuntijoiden analyyseihin siitä kuinka Clinton voittaa. Todellisuus näyttäytyi ikään kuin deterministisenä janana joka etenee yhteen suuntaan ja tuo suunta tiedetään jo. Näin uskoivat myös monet politiikan toimittajat.

Kulttuurieroista ja niiden samankaltaisuuksista.

Vielä tähän päivään mennessä me emme ole miltään osin selvittäneet itsellemme, että kuuluvatko länsimaiset arvot, länsimainen ajattelu ja kulttuuri islamin uskoisiin maihin. Sen sijaan olemme toistuvasi tuoneet esille ajatuksen siitä, että Lähi-idästä Länsimaihin ja eurooppaan "vyörynyt invaasio" ei kuulu Länsimaihin eikä Eurooppaan juuri kulttuurieroavaisuuksien vuoksi. Mistä tämä kaikki johtuu? 

Olen surullisen pettynyt länsimaiseen kulttuuriin

Suhtaudun erittäin penseästi länsimaiden omaksumaan käsitykseen sananvapaudesta ja siihen liitetystä oikeudesta pilkata. Tämä ei voi olla oikein. Pilkka suuntautuu aina heikoimpiin, heikommassa asemassa oleviin, pilkan tarkoitus on korostaa pilkatun ala-arvoisuutta ja pilkkaajan ylivertaisuutta. Pilkan tarkoitus on korostaa pilkkaajan ja pilkatun sosiaalista ja moraalista eriarvoisuutta. Pilkkaaminen on valtapeliä, pilkalla pyritään häväisemään ja alistamaan pilkattavaa ja korottamaan pilkkaajan omaa arvoa ja asemaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä