OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsensä työllistäminen

Nousukikkoja !

Nyt on vaalit parin viikon kuluttua ja ennakkoonkin voi jo tällä viikolla äänestää. Totean tässä vähän samaan tyyliin, kuten eräs tamperelainen myyntikouluttaja "Nym mää kerron teille muutaman kika, joilla joku on tehny miljoonan ja mää kolme".  En kerro myyntikikkoja mutta sen sijaan muutama asia, joilla saadaan yhteiskunta toimimaan. Lapsille turvallinen alku elämään ja nuorille tukea, näköalaa ja uskoa tulevaisuuteen koulunkäynnillä. Jos työtä ei heti löydy voi omatoimisesti harjoitella tekemällä vaikka palveluksia ns kevytyrittäjänä. Katso esim ukko.fi .

Työttömän terveiset hallituksen puoliväliriiheen

Jäin vuoden vaihteessa työttömäksi, kun määräaikainen työ suhteeni kaupungilla loppui. Kuusi vuotta määräaikaisia työsuhteita kolmessa eri kaupungissa ja yhdessä konsulttitoimistossa oli erittäin opettava kokemus, mutta en kokenut enää mielekkääksi pyrkiä kaupungille töihin. Yksi merkittävä tekijä tässä oli viime vuonna kokemani loppuun palaminen, joka johtui suurimmaksi osaksi kadotettuani mielekkyyden työhön (tästä enemmän seuraavassa jutussa). Silloin päätin, että yrittäjyys on tähän elämäntilanteeseeni sopivin ratkaisu.

Yrittäjyyden pitää olla vaihtoehto myös muille kuin hyvin toimeentuleville

Suomen Yrittäjät julkaisi eilen yksinyrittäjäkyselynsä tulokset. Kyselyn mukaan lähes puolet päätoimisista yksinyrittäjistä sinnittelee alle 2000 euron kuukausittaisilla bruttotuloilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä