OutiMara mie vaan mietin

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennaltaehkäisevä toiminta

Harjoitettu ilmastopolitiikka ympäristölle haitallista

Mikäli harjoitettu politiikka tai toimenpiteet ovat kansalaisille tai ympäristölle haitallisia, politiikan harjoittajalla tai toimenpiteen käynnistäneellä taholla on todistustaakka toimenpiteen osalta tai harjoitetun politiikan osalta, että haitattomuudesta on olemassa pitävät todisteet. Mikäli ei ole pitäviä todisteita, vastuu kansalaisille tai ympäristölle aiheutetusta vahingosta lankeaa toimenpiteen käynnistäjälle tai politiikkaa harjoittaneelle taholle. Teoriassa uskon varassa harjoitettu ilmastopolitiikka voidaan asettaa myös vastuuseen, kun osoittautuu esim.

Tuulivoimaloita koskevat suojaetäisyydet riittämättömiä Saksassa

Tuulivoimaloista lähtevää ääntä ei ole mitattu oikein ja matalataajuista ääntä ei ole mitattu lainkaan. Tämä aiheuttaa jo mittavan terveysriskin Saksassa, missä asukkaita on paljon tuulivoimaloiden läheisyydessä.

Hallituksen infraäänitutkimus

Tuulivoimamelusta tutkimuksia on tehty puolesta ja vastaan, tilanne on ollut kutakuinkin tasan.

Tuulivoimamelu on tehty täysin haitattomaksi joissakin tutkimuksissa, tällaisen tutkimuksen oli löytänyt Petteri Järvinen, niinkin tuoreen kuin vuodelta 2010. No hän viittasi tähän blogissaan osoittaakseen tuulivoimalat oikeutetuksi ja tuulivoiman vastustajat vastuuttomiksi haihattelijoiksi.

Sitten tätä blogia lainataan ja siihen viitataan joka käänteessä, niin teki myös täällä Usarissa blogia pitävä professori? Lisäksi hän viittasi rikolliseen toimintaan samassa lauseessa.

Lahti yhteisöpedagogin näkökulmasta - haaste nuorisovaltuustolta

On ollut suuri ilo tutustua Lahden nuorisovaltuuston edustajiin ja sainkin tehtävän kertoa muutamista teemoista. Valtuustoon en uutena mennyt läpi, mutta työskentelen Lahden nuorison puolesta aktiivisesti ja pyrin joka päivä opiskelemaan jotakin uutta. Tänään esimerkiksi keskustellaan nuorten yrittäjyydestä. Tiesitkö, että jo 13-vuotias voi harjoittaa bisnestä 4H-yhdistyksen kautta?

 

Nuorisovaltuusto on hyvin tärkeä ja sinne voi hakeutua oman koulunsa kautta (lukio/ammattikoulu). Rohkeesti vaan myös alaluokilta alkaen edustamaan oppilaskuntaan.

 

Luonto on rauhoittava syli

Lähimetsät ja luonto eivät koskaan pelottaneet minua lapsena. Tunsin syvää turvallisuutta siitä, kun alakoulun koulumatka kulki halki kangasmetsän. Metsän puut seisoivat järjestyksessä ja ainoastaan  pienet myrskyt kaatoivat tuttuja puita matkan varrelta. Luonnon omat hakkuut muuttivat metsämaisemaa hillitysti. Piilotin kouluun tehdyt eväsleivät tietyn kannon alla olevaan onkaloon ja söin ne takaisintulomatkalla koulusta kotiin.Tunsin kehossani polkujen rytmit ja kuulin metsän äänet turvallisiksi.

Oikeaa sote-asiaa

Terveystalkoot on kolmen järjestön, Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton kampanja, jolla pyritään kiinnittämään huomiota terveydenedistämiseen. Oheisessa linkissä on heidän keräämiään esimerkkejä siitä miten ennaltaehkäisevällä toiminnalla saadaan aikaan miljoonasäästöjä.

http://www.terveysehdokas.fi/blogi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä