OutiMara mie vaan mietin

Kalifaatin tukijat

Miksi yksikään poliitikko tai nyt isisnaisten puolesta puhuja ei vaatinut suomalaisten kotiin tuloa, silloin kun kalifaattiin lähdettiin. Miksi sitä ei estetty? Tiedettiin, että suomen kansalaisia sinne lähti. Miehiä, naisia ja lapsia. Missä oli huolenpito ja välittäminen silloin? Oliko silloinkin kyse naisten- ja lastenoikeuksista? Vai peräti ihmisoikeuksista saada lähteä tukemaan terroristijärjestöä ja sen toimintaa? Eikö muka tiedetty muutama vuosi sitten, mitä isispaskasakki siellä tekee? Silittelee ja paijaa paikallisia vääräuskoisia? Kaikki ovat syyttömiä. Mitä nyt terrorismia vähän harjoiteltu ja toteutettu vieraalla maalla Allahin nimeen. Niin. Kalifaatin perustaminen ja sen tukeminen oli tuolloin lienee tärkeämpi asia kuin naisten- ja lastenoikeudet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (96 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Monet lähtivät ennemmin kuin asia oli millään muotoa rikos Suomessa, joten hiukan yliampui nyt avaaja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tiedän kyllä tuon. Mutta miksi näitä hypersupernyyhnyyh avautumisia nyt tulee? Miksi kantaa ei otettu jo silloin? Vaikka laki on tullut voimaan myöhemmin, aukovathan poliitikot suutaan muutenkin. Paitsi tässä asiassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinpä? Kun päätöksiä ei uskalleta tehdä, menee vatuloimiseksi.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Milloin olemme eläneet aikakautta, jolloin on ollut laillista matkustaa osallistumaan kansanmurhaan?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ettei vain olisi kyse kalifaatin tukemisesta tässä paluun propagoimisessakin. Siitähän on kohtuullisen hyviä tietoja, että kalifaatin romahdettua Isisin uusi taktiikka perustuu terroristisolujen perustamiseen Euroopan kaupunkeihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Isis voittaa kumminpäin vaan. Nyt kerjätään naisilla ja lapsilla sympatiaa. Kun "solut" saadaan takaisin, kerätään voimia ja sit mennään taas. Ja sit hyvinvointiyhteiskunta on taas kädetön. Eihän näiden sinne lähteneiden kohdalla ole kyse mistään syrjäytymisestä, vaan aivan tietoisesta valinnasta. Uhreja? No eivät todellakaan ole. Uhreja ovat ne paikalliset päänsä menettäneet tai seksi/raiskausuhreiksi joutuneet. Terrorismi on kuvottavaa ja terrorismin puolustajat vielä kuvottavampia, sinisilmäisiä idiootteja.

Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää, ettei vankileirillä olevia ei niin vain haeta? Lapsia ei voida äideiltään ottaa, kun äidit eivät niitä anna? Suomalainen lastensuojelulaki toimii kenties Suomessa, ei Syyriassa. Miksi Syyria luovuttaisi omalla maallaan terrorismiin osallistuneita pois? Miksi emme kunnioita muiden maiden lakeja? Miksi Suomen valtion pitäisi auttaa terroristeja?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Miksi Syyria luovuttaisi omalla maallaan terrorismiin osallistuneita pois? Miksi emme kunnioita muiden maiden lakeja?"

Tämä on aika kummallinen kohta on se merkillistä ettei edes se mene kaikkien kaaliin että Syyria on oma valtionsa josta Suomi nyt ei hae ketään minnekään ilman Syyrian suostumusta.

Johanna Kurppa

Hyvä kirjoitus! Vihdoinkin joku puhuu asiaa! Kiitos! Enemmän tätä totuutta esiin koko Suomelle!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ärsyttävimpiä ovat olleet puheet "kotirouvista" ja "ambulanssikuskeista".

Rikoslain 34a luvusta löytyy kyllä monipuolinen tarjonta terrorismirikoksia.

Syyttömyysolettama pätee tietenkin tämänkin porukan kohdalla.

Kouluttautuminen terrorismirikoksen tekemistä varten antaa maksimissaan kolmen vuoden vapausrangaistuksen. Lasten kouluttaminen alkoi jo viisivuotiaana. Kaikki naiset saivat ainakin sotilaskoulutusta viimeistään vuodesta 2017 alkaen.

Suomen poliisilla ei ole valmiuksia kuulustella ketään näistä leirillä olijoista, sellainen puhe on täyttä roskaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kas, kun ISIS, tuo lännen ainakin aluksi jollain tapaa tukema "vapauttaja" oli aikanaan yksi toimija Syyrian kaatamisessa, johon Suomikin halusi osallistua kunnon puudelina.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yksi perussuomalainen lisää, joka eii ymmärrä, että ihminen on syytön, kunnes oikeudessa on toisin todettu.

Max sen tyhjentävästi edellä selosti, että syyttömyysolettama on näilläkin ihmisillä ensisijaisesti voimassa.

Perussuomalainen oikeuskäsitys eroaa länsimaisesta ja Suomen oikeuskäsityksestä.

Perussuomalainen oikeuskäsitys on täysin verrattavissa Isiksen vastaavaan

Otan osaa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kuuluminen natseihin {tätähän aina vertaat} leimasi peruuttamattomasti syyllisyyden. Miksi nämä Isilin jäsenet voivat vaatia päästä oikeuteen Suomeen, jossa he takuuvarmasti vapautetaan kaikista syytteistä. Kolkosti sanoen, he tulevat Suomeen saamaan korvauksen osallistumisestaan kansanmurhaan, tai ainakin sen valmisteluun tai avustamiseen, ei kai tästä ole kenelläkään epäselvyyttä
Jussila: ”Syyttömyysolettama pätee tietenkin tämänkin porukan kohdalla.” Mutta Jussilan loppukaneetti oli tyhjentävä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei ole kyllä mitään syytä edes olettaa näitä isisnaisia syyttömiksi. Itse ovat soppansa keittäneet. Kun mennään ulkomaille murhaamaan, on turha odottaa mitään ymmärrystä ja paapomista sen takia, että hei suomalaisiahan tässä ollaan ja nyt pitäisi päästäkin takaisin Suomeen, kun mitään ei olisi tapahtunut.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ohisalo uskaltautui sanomaan haastattelussa, ettei isis-naisia saada Suomessa tuomittua. Pitää ilmeisesti paikkansa ja lienee Ohisalon mielen mukaista. Juuri muuta Ohisalo ei kyennytkään haastattelijalle sanomaan. Toimittaja oli huolissaan siitä, kuka on vastuussa siitä, jos leirillä sattuu jotain lapsille ja äideille. Pitäisi enemmän olla huolissaan kenen on vastuu jos jotain tapahtuu kun heidät on roudattu Suomeen. Vastuukysymys pitäisi olla selvä, pääministeri Rinne ja sisäministeri Ohisalo ovat vastuussa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

joopa….entä jos sieltä saadaan naiset vauhdilla Suomeen, ja osa / kaikki heistä onkin osallistuneet julmuuksiin .

Aika paljon vaatisi resursseja Suomen poliisilta tutkia asiaa niin että saisivat tuomion.

Käytännössä mahdollisia uhreja kohtaan se olisi kyllä väärin, pääsisivät kuin koirat veräjästä.

Paras tutkia siellä ja syyttömät tänne .

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Suomesta lähteneet naiset ovat olleet tuottamassa ISISin propagandalehteä Daqibia, minkä artikkeleissa uhkaillaan koko länsimaailmaa ja vihasaarnataan eriuskoisia vastaan.
Propagandavideoilla jopa länsimaalaiset lapset teloittavat vankeja, ihmisiä poltetaan elävältä, leikataan päitä irti veitsellä ja kidutetaan. Olen henkilökohtaisesti todistanut kymmeniä ISISin propagandavideoita oman henkisen mielenterveyteni kustannuksella. Sanomattakin nämä videot ovat sairaita.
He ovat olleet täysin tietoisia tapahtumista, sillä he ovat olleet mukana tuottamassa tapahtumia."

https://www.anteryasa.fi/isisn-terrorismiin-osalli...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Lukemisen arvoinen artikkeli Harri vinkkaamasi linkin takaa. Kerrassaan! Toivottavasti, (eivät tietenkään?), vihervasemistolaiset hallituksen jäsenet lukevat tekstin tarkkaan, ja miettivät asiaa todella! Eikä olisi pahitteeksi kepulaisillekaan. Ja kaikille nämä Isis-perheet Suomeen takaisin toivottaville.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Eiköhän aleta joukolla poistamaan noita Ritalan kommentteja. Vaikka blogi koskisi pitsin nypläystä tai puutarhan hoitoa, niin "persuiluksi" herralla aina kommentointi menee!??

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vielä parempi olisi, jos tyhmyyksiä ei noteerattaisi tai kommentoitasi ollenkaan, mutta jätetään ne paikalleen todisteina.
Antaa Ritalan vain yksin nauttia äärimmäisestä viisaudestaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lisään kuitenkin sen verran, että alustan moderaattori tai blogisti voivat kyllä halutessaan käyttää oikeuttaan toistuvien ääliötrollauksien poistamiseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Kun Petterillä on vain yksi jäljellä, niin älköön sitä ainoata otettako häneltä pois!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #28

Tämä oli kyllä tyhmä kommentti äipältä. Se ketkä tätä suosittelivat, ei yllätä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #40

Ai se, että Petteri hekumoi persuilla? Kaksikin blogia päivittäin. Melkonen pakkomielle, etten sanoisi. Vai järkytyitkö onanointi sanasta näin aikuisten kesken?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #43

”Järkytyin syvästi tuosta onanointi sanasta”, kuten arvasitkin. Ritala pitää puheenvuoroa vireänä, haastaa ja ärsyttää. Rxxxxxksi pilkkaaminen ei millään edistä keskustelua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #47

Itsetyydytys on tervettä tiettyyn rajaan asti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #48

”Itsetyydytys on tervettä tiettyyn rajaan asti”. Olisiko se raja siinä, ettei tuoda sitä poliittiseen keskusteluun, vaan pidettäisiin omana asiana?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Luulet liikoja persuista jos kuvittelet heidän haluavan poliittista keskustelua, tai edes kykenevän siihen. Ne muuta ei tee kuin twittuilee eikä sitäkään tyylikkäästi. Ei ihme että Trump on niitten idoli. Jos moinen ylikypsä Tipi voi päästä ylimmälle oksalle visertelemään Amerikassa niin miksei myös Suomessa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Minusta raja ylittyy siinä, kun joku kummallispoliitikko onanoi henkisesti jakamalla ylläpidän poistaman kommentin asiayhteydestään irrotettuna twitteriin ja kutsuu sitä poliittiseksi keskusteluksi. Sitä se ei kyllä ole, vain raukkamaista maalittamista. Senhän persut osaa. Mitään muuta ne ei osaakaan... ja sitten ne itkee miksi ne ei ole hallituksessa, ja terapoi itseään ampumalla nuolia kansanedustajien kuviin. No, parempi sekin kuin italialaisilla äärioikeistolaisilla, jotka ampuvat kovilla Itä-Ukrainassa. Arvioiden mukaan yli 10 000 kuolonuhria tähän mennessä vaatineessa sodassa on taistellut äärioikeistolaisia joukkoja sekä Ukrainan että kapinallisten puolella.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006174591.html?...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #47

Eihän persut halua keskustelua, ne haluaa vaientaa toisinajattelijat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #53

Älä ny kultapieni uhriudu. Tässähän sie juuri keskustelet, eikä kukaan estä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #63

Älä nyt kultapieni teeskentele tyhmempää kuin oletkaan. Ei minua kukaan keskustelemasta estä. Vaientaa on yritetty, mutta huonolla menestyksellä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #86

Muisti on uskomattoman lyhyt siulla kyllä...

"Eihän persut halua keskustelua, ne haluaa vaientaa toisinajattelijat."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

Onneksi et ole persu. Irrottaisit äipän kommentin asiayhteydestään ja julkaisisit sen twitterissä ja teeskentelisit moraalista närkästystä. Ai niin mutta äippähän on persu. Ei niitä omien toimesta maaliteta. Persuilla on persuille omat standardit.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #50

Pitääkö sedälle opettaa keskustelun sääntöjä, tällä palstalla?

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.
Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
Älä mainosta.
Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Ei tarvitse, osaan nuo ulkoa. Osaako täti itse?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #58

Niin. Oliko siulla blogin aiheeseen jotain sanottavaa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #61

Oliko sinulla tällä kertaa aihekin?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #88

Lukutaito. Selaa otsikkoon saakka. Auttaako?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

On hallussa. Luettu on. Muutakin kuin otsikko.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #50

Paremmat henkilöt kutsuvat minua natsihuoraksi. Ei taida olla persu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #65

Minä en sitten taida olla parempi henkilö. Sori siitä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jälkiviisaus on kyllä imelin viisauden laji. Miten Suomen viranomaiset olisivat voineet estää sen, että suomalainen, jolla on voimassaoleva passi, ostaa lennon vaikkapa Amsterdamiin tai Istanbuliin ja nousee koneeseen?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Niin, valitettavasti lainsäädäntö ei ollut ajantasalla, eikä terroristijärjestöön liittymistä ollut kriminalisoitu.

Toisaalta jos nykyisin se on lain mukaan rikollista, on syyttömyys olettaman mukaan vetäminen aika turhaa.

"Ei me tiedetty, ettei terroristijärjestöön liittyminen ja sen tukeminen ollut sallittua!"

Käytännössä hieman vanhemmat lapset ovat ainoita Suomessa saatavilla olevia todistajia vanhempiensa (mahdollisille) rikoksille, jos al holin terroristit päätyvät Suomen lainsäädännön piiriin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#16

Onko terroristijärjestöön liittyminen tai sellaisen jäsenyys nykyään rikos, Riekki?

Mikä pykälä 34a luvussa?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Niin, onhan se vasta jo ainakin 2014 esitetty laiksi, mutta kun ei ole vielä ollut ilmeisesti tarpeeksi terroritoimiin lähtijöitä, niin saa nähdä tuleeko siitä päätöstä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Riekki, et näköjään tunne rikoslain sisältöä, kuten Jussila sinulle hellävaraisesti vihjaa. Lisäksi et näytä ymmärtävän syyttömyysolettaman merkitystä kutsuessasi al-Holin internointileirille koottuja ihmisiä terroristeiksi.

Rikosnimikkeellä kutsuminen tulee hyväksyttäväksi vasta oikeuden annettua tuomionsa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Joo, ihan sattumalta ja ilman omaa syytään Suomen kansalaisena esiintyviä siellä on tietenkin. Varmaan olleet salakuljettamassa leluja Syyriaan. Toivottavasti edes heillä on passit tallessa.

Paljonko Niemeläinen lahjoitti rahaa lelusalakuljettaja Ramille?

Ps. terroristi ei taida olla rikosnimike siinä missä rasistikaan, ainakaan Suomessa

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

”...vaatinut suomalaisten kotiin tuloa, silloin kun kalifaattiin lähdettiin”.

Mitä tämä tarkoittaa, siis suomen kielellä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ei isäm maalliset osaa Suomen kieltä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kuka olisi voinut vaatia suomalaisten kotiin tuloa ennen kuin olivat lähteneetkään? Ministerit, poliitikot? Vaaditko itse, Outi Mara? Sanoiko Jussi Halla-aho tai joku muu merkittävä perussuomalaispoliitikko mitään suomalaisten kotiin tulemisen paluun puolesta, kun näitä ihmisiä sinne matkusti?

Mikä pykälä suomalaisessa lainsäädännössä mahdollistaisi sen, että viranomaiset voisivat estää maasta poistumisen, vaikka olisikin ollut epäily kalifaatin tukemiseksi tehtävästä matkustamisesta?

Politiikkaa ei tehdä historiassa, vaan tässä päivässä. Emme voi poliittisin päätöksin vaikuttaa menneeseen, vaan tulevaan.

Kommentissasi 6 esität kysymyksiä, miksi Syyria luovuttaisi terrorismiin syyllistyneitä ja miksemme kunnioittaisi Syyrian lakeja. Suomen on tietenkin noudatettava paikallista lainsäädäntöä ja syyrialaisviranomaisten määräyksiä. Paikallinen kurdihallinto on pyytänyt maita noutamaan kansalaisiaan, erityisesti lapsiaan. Jos kurdihallinnolla tai muilla syyrialaisviranomaisilla olisi jotain evakuointia vastaan, evakuointi ei tietenkään toteutuisi.

Onko, Mara, yhtään suomalaista tuomittu tai todettu terroristisiin rikoksiin syyllistyneiksi? Kutsuit heitä syyllisyysolettama mielessäsi terroristeiksi. Suomessa on kuitenkin käytössä syyttömyysolettama meidän kaikkien suojaksi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Neuvostoliitos piti kysyä lupa viranomaisilt jos halusi matkustaa jonnee, DDR:ssä jopa pyörä oli luvanvarainen, jotta porukka ei matkustelisi ihan minne sattuu.

Ehkä samasta syystä perussuomalaisia lukuun ottamatta kukaan uskottava poliitikko ei halunnut tai halua nolata itseään vaatimalla neukkumeininkiä.

Elämme Suomessa, emme Pohjois-Koreassa, toivottavasti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jännästi vasemmisto viitsi käyttää esimerkkinä DDR:aa, Pohjois-Koreaa sekä oi, suuri ja mahtava Neuvostoliittoa. Sehän on sitä teidän unelmaa. Väärinajattelijat otettiin jo häkkiin. Mitäs sitä Suomessa ollaan vaatimassa vihervasemmiston toimesta? Puheesta rikosta. Hyvin ootte unelmianne seuranneet.

Kun Supo kertoi alueelle lähteneistä, ei tullu yhtään parempien ihmisten huolta eikä murhetta. Ei paheksuntaa, ei itketty naisista, eikä lapsista. Nyt moraaliposeerataan isisuhrien veret käsissä. Syyttömiä, syyttömiä. Lomamatkalla ne vain oli.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #29

Tehän täs olette rajoittamas ihmisten uskonnon, politiikan, sanomisen ja ennen kaikkea matkustamisen vapautta. Ja vielä haluatte tuomita ryhmiä yksilöiden sijaan, mielikuvien perusteella. Tämä jos mikä on kunnon stalinismia!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #32

Ihmisryhmä. 13 isisnaista. Juu, juu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #29

”Syyttömiä, syyttömiä. Lomamatkalla ne vain oli.”

Väität siis, että jotkut ihmiset ovat näin esittäneet. Esitä todisteita tai muuten tuo on vain sinun luulojasi ja parjausta. Samanlaista roskaa ovat väitteet siitä, että jotkut poliittiset ryhmät olisivat muitta mutkitta sankareina toivottamassa nämä ihmiset tervetulleiksi takaisin Suomeen. Esimerkiksi väitteet ’vihervasemmiston’ sympatioista ISISille ovat aivan järjettömiä. Mitään näyttöä ei olekaan kukaan älyttömien syytösten heittelijä kyennyt esittämään. Asiaa edes hiukan seuranneet ovat varmaan huomanneet, että Suomessa positiivista kiinnostusta on osoitettu lähinnä niitä nuoria naisia kohtaan, jotka ovat lähteneet Rojavan kurdijoukkoihin: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006046977.html

Epäilemättä ainakin se Hesarissa esitelty ”Sanna” on äärimmäinen kiihkouskovainen, joka on tieten tahtoen houkutellut muita pauloihinsa, hänen pyörittämänsä homma vaikutti noudattavan yleisesti tunnettua, monesti nähtyä tuhoisan kultin toimintakaavaa.
Rikollisista teoista pitää tulla seuraamuksia ja ne selvitellään oikeudessa. Myös niistä rikoksista tulee rangaista, jotka on tehnyt vaikka olisi ollut ’vain’ aivopesty kultin jäsen. Maailmalla on kyllä ennestään jo kokemusta ja asiantuntemusta tällaisten ryhmien ja henkilöiden kanssa toimimisesta, varsinkin Yhdysvalloissa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #34

Minun luottoni Suomen oikeusjärjestelmään on vähän heikko näissä terrorismi asioissa. Muistanet irakilaiskaksoset? Katkottiin päitä ihan videoilla, ei tuomioita. Säkkitädit eivät saa Suomessa mitään tuomiota. Koska säkki.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #36

Rittävää näyttöä syyllisyydestä ei saatu, siksi ei tullut tuomiota, kertoivat tiedotusvälineet. Sinä olisit näköjään kärkäs tuomitsemaan pelkästään epäillyn taustan perusteella.

Väität suomalaista oikeusjärjestelmää islamilaisia terroristeja suosivaksi, onko mitään todisteita? Sen verran röyhkeä väite, että todisteidenkin on oltava tavanomaista kovempia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #37

Jompi kumpi katkoi todistettavasti kauloja, tuomiota ei saanut kumpikaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #38

Varmuuden vuoksi olisi pitänyt tuomita molemmat?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #41

No en kuule tiiä. Mut mestaaja kulkee siis vapaana, suomalaisesta oikeus istuimesta huolimatta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #38

Eivätkö ne ampuneet rynnäkkökiväärillä? Ei kai ne kauloja katkoneet?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #66

My mistake. Mut siis jippii. Tyypit selvisi ilman tuomiota. Kun teloittivat ihmisiä. Jotenkin paremmin, vain rynkyllä. Voi taivas...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #37

Aina kun joku persu rupeaa puhumaan moraalista, alan nauraa. Tässä ketjussa on kyllä hupia riittänyt.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #46

Ei mitään. Itse aiheeseen. Toki sinun moraalisi on kyllä koeponnistettu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Minun moraalistani kenelläkään ei ole mitään sanomista, kaikkein vähiten sinulla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #51
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #55
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #59

"Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #62

Niinhän minä teenkin. Teetkö sinä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #87

Aloitanko kohdallasi näistä?

Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
Älä levitä huhuja tai valheita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #91

Minä noudatan noita kaikkia. Voitko sanoa itsestäsi samaa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No. Minun moraalikäsitys on, että terroristeja tukemaan lähteneet ovat osa terroristista järjestelmää. Aivan kuten moni muukin on todennut oman mielipiteensä puolesta tai vastaan.

Kysymykseni liittyen, mitä on mahdollista tehdä, aivan kuten totesit, ovat useankin asiantuntijan esittämiä faktoja. Asioita voidaan haluta, ei vaan taida Suomen natsat riittää. Ja sekös tietämättömiä, sinisilmäisiä, terroristien puolustajia harmittaa.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Minun moraalikäsitys on, että terroristeja tukemaan lähteneet ovat osa terroristista järjestelmää."

Tämähän on mielenkiintoinen näkemys persulta, varsinkin näitten kansallismielisten liittouma -leirien jälkeen, eikö noitakin voisi melkein jo terroristeina pitää? Ja sitä myötä myös joitain persuja samalla :)

Sinisilmäisiä terroristien puolustelijoita ainakin heissä riittää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #75

Euroopan tasolla iskuja 1, äärivassarit 19. En tiiä kummasta pitäis olla enemmän huolissaan.

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/278042-yl...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #77

Muista että jihadistit ovat tyypillisesti äärioikeistoon kuuluvia konservatiiveja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #78

Ja vasemmistolainen väkivalta on vain parempaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #78

Eivät ole kuin äärivasemmistolaisia, sillä heidän päävihan kohteensa ovat juutalaiset ja kristityt.

"Karl Marxin kanta työväenliikkeen ja uskonnon suhteista oli selvä. Marxin mielestä uskonto on työväenliikkeelle vahingollinen ilmiö. Jo Marxin eläessä työväenliikkeessä esiintyi kuitenkin erilaisia suuntauksia. Jotkut niistä, kuten anarkismi, olivat voimakkaan ateistisia. Toisaalta alkoi esiintyä myös niin sanottua kristillistä sosialismia.

Marxin jälkeen työväenliikkeessä esiintyi kaksi pääsuuntausta, vallankumouksellinen suuntaus (erityisesti kommunismi) ja vähittäisiin uudistuksiin tähtäävä suuntaus (erityisesti sosiaalidemokraatit)." https://fi.wikipedia.org/wiki/Marxilainen_uskontok...

Islamiin sopii vallan hyvin Karl Marxin teoria vasemmistoanarkismiin eli myös daeshin toimintaan.

Myös globaalisti maailmaa ainakin yritetään johtaa vasemmistolaisen aatteen pohjalta. Tästä kirjoitus tässä linkissä;
https://ajankohtainen.wordpress.com/tag/vasemmisto...

"Suunnitelma saada kestävä kehitys voimaan on nimeltään YK:n Agenda 2030. Globalistiset sosialistit (fasistit) aikovat valvoa maailmaa ja he tulevat käyttämään hallituksia, elitistisesti valvottuja yhtiöitä ja uskonnollisia ryhmiä auttamaan heitä perustamaan totalitaarisen systeemin. Vapaa puhe ja ajattelu ovat jo kiellettyjä kaikkialla, missä sosialistit ovat valvonnassa."

Aivan samaa päämäärää ajavat islmistit, tosin uskonnollinen päämäärä etusijalla. Kaikki maailman kansat olisi YK:kin mukaan saatava saman toimintakaavan alaisuuteen.
https://www.thepropheticyears.com/enddepravity/wor...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #80

Lisäänpäs vielä EU:n samat tavoitteet ohjelman jäsenmaille, josta edellä mainittu YK:n tavoitteissa.

"Kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030
Kestävän kehityksen toimintaohjelma 2030 "Transforming our World" hyväksyttiin YK:n kestävän kehityksen huippukokouksessa (New York, 25.–27. syyskuuta 2015). Siihen sisältyy joukko kestävän kehityksen tavoitteita, jotka korvasivat vuosituhattavoitteet 1. tammikuuta 2016 alkaen.

Agenda 2030 vastaa globaaleihin haasteisiin käsittelemällä köyhyyden vähentämistä ja kestävän kehityksen taloudellisia, sosiaalisia ja ympäristönäkökohtia kokonaisvaltaisella tavalla. Kestävän kehityksen 17 uutta tavoitetta ja niihin liittyvät 169 alatavoitetta kattavat sellaisia keskeisiä aloja kuin köyhyys, ihmisoikeudet, elintarviketurva, terveydenhuolto, kestävä kulutus ja tuotanto, kasvu, työllisyys, infrastruktuurit, luonnonvarojen kestävä hoito, valtameret, ilmastonmuutos ja sukupuolten tasa-arvo."

https://www.consilium.europa.eu/fi/press/press-rel...

Kyllä se vain on niin, että vasemmistolaista aatetta ajetaan aina YK:stä lähtöisin myös Eurooppaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #81

"Kyllä se vain on niin, että vasemmistolaista aatetta ajetaan aina YK:stä lähtöisin myös Eurooppaan."

Ja islamistit ajaa oikeistoaatetta. Siihen liittyy konservatiivisuus, uskonto ja kommunismin vastustus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #80

"Eivät ole kuin äärivasemmistolaisia, sillä heidän päävihan kohteensa ovat juutalaiset ja kristityt."

Ei sillä ole väliä. Uskonnollinen politiikka äärioikeistoa. Sinne kuuluu myös kommunismin vastustus mikä on kovin tyypillistä islamisteilla. Kommunismi taas on vasemmistoa.

Poliittinen ideologia on siis täysin sama mutta sitten pitää vastustaa toisiaan kun on eri lahko. Sitä ne rauhan uskonnot teettävät: http://hikipedia.info/wiki/Rauhan_uskonto

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Vihervassareiden logiikan mukaan hiljattain Suomessa vankilaan tuomitut muslimiraiskaajat on pikinmiten vapautettava ja palautettava kotimaihinsa "tuomittaviksi."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Todista, kuka tällaista on esittänyt, muuten olet vaan piimää pussissa -tason nettihuutelija.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kyse oli tuossa vastaavasta logiikasta, ei siitä, että joku olisi jotain väittänyt.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Ettei vain kiusallisin ongelma, siis valtiosalaisuus näiden Isis-vaimojen
kohdalla ole tämä - ovat ensin saaneet Suomen kansalaisuuden "ajan kanssa"
veronmaksajien piikkiin. Etninen tausta jo valmiiksi islamilainen - tosin
Isisin armoton rekry vaati lie alkuun sitä fundamentaalisempaa asennetta?
Alussa maahanmuuttajan tai turvapaikanhakijan status, kuten Oulun pedofiili-
ringin jäsenillä. Suomen kansalaisuuteen ei liikoja vaadita, kunhan jaksaa
odottaa vuosien kulumista ja voihan aikaa tappaa kaivamalla "kaapista tai
raamatusta" uuden keppihevosen turvapaikkavalitukseen 2, 3, 4, 5 jne.

Mikä olisikaan irvokkaampaa, jos nämä "kotoutumisessa flopanneet" olivat
ensin vuosikausia nauttineet veronmaksajien elatuksesta ja hoivasta - hiukka
rahaa ja lopulta lapsilisiä sivuun ja eikun matkaan kohti Isisin kalifaattia?
Ehkä rakastavilta läheisiltä matkakassaan täydennystä omista lapsilisistä...?

Loppu onkin sitten historiaa, jossa varsinaiset Isisin uhrit on unohdettu,
ainakin Vihervasemmiston agendassa. Eiväthän he ole liikaa kirjoitelleet
blokeja, tiukkoja kannanottoja tai olleet järjestämässä mielenosoituksia
omien kansalaisten turvallisuuden nimissä tai esim. Euroopassa tapahtuneiden
islamistien uhrien muistolle. Onko Suomen poliitikoilta unohtunut terrorismin
vastainen taistelu ?

Kuinka moni näistä Syyrian leirin Isis-vaimoista on oikeasti naapurin Kerttu ?
Tai vastaavasti Isis-taistelijoiksi lähteneistä uroista Kertun sulho Hannu ?

Kyseisille nimille löytynee ehkä arabiankielinen vastine? Rinne & Co. tuskin
huomaavat sävyeroja nimissä maailman parantamisen hohkaamisen sumussa ?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kaikki ovat syyttömiä. Mitä nyt terrorismia vähän harjoiteltu ja toteutettu vieraalla maalla Allahin nimeen."

Niin, vieraalla maalla. Hemmetin typerää minusta mennä sinne saakka. Olisi meillä ollut terroristileiri ihan täällä kotosuomessakin: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bcf51cd1-8f41-4...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jaa, että terrorismia on tuo. Minusta se on tätä....

https://youtu.be/qpkQfyLnO8s

Tai tätä....

https://youtu.be/342VUEOfFm4

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Rikoksentekijällä on terroristinen tarkoitus, mikäli hänen tarkoituksenaan on aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa; taikka, pakottaa oikeudettomasti jonkin valtion hallitus tai muu viranomainen taikka kansainvälinen järjestö tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin; taikka, oikeudettomasti kumota jonkin valtion valtiosääntö tai muuttaa sitä tai horjuttaa vakavasti valtion oikeusjärjestystä taikka aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa valtiontaloudelle tai valtion yhteiskunnallisille perusrakenteille; taikka, aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa kansainvälisen järjestön taloudelle tai sellaisen järjestön muille perusrakenteille."

https://www.laki24.fi/riri-rikokset-terrorismiriko...

Niin että jos nyt perustetaan joku leiri missä harjoitellaan demokraattisesti valittujen poliitikkojen ampumista niin kyllä tuo osuu tähän määritelmään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #69

Odotellaan esittelemääsi keissiin syytteitä ja tuomioita sitten. Mikäs siinä.

Oliko siulla tähän blogin aloitukseen jotain asiaa? Katsoitko linkittämäni videot?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #70

"Oliko siulla tähän blogin aloitukseen jotain asiaa? "

Niin minähän sanoin sen asian ja katsoin toki videot.

Ihan tyhmää lähteä tuonne saakka kun olisi voinut täälläkin mennä terroristileirille. Nyt on kaikkea hankaluuksia vaikka niiden lasten kanssa mutta minkäs voi.

On kuin ristiretkiaikana kun paavi yllytti lähtemään lähi-itään vääräuskoisia tappamaan. Silloinkin porukka totesi että mitä järkeä sinne saakka mennä tappamaan vääräuskoisia kun juutalaisia pyörii kotimaassa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #71

Ja muslimien ristiretket. Ketä ne nyt kiinnostaa. Edelleen muslimeista vääräuskoisimmista pahimpia ovat juutalaiset. Ilmankos Hitler ja silloinen muslimiveljeskunnan johtaja tulivat niin hyvin toimeen.

Lähi-itä, tuo rauhan ja rakkauden satama. Jos ei vääräuskoisia riitä, aina voi teurastaa vaikka omiaan. Niinkuin olet itsekin tainnut joskus todistella.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #69

Jos googlaat trump target practice, löytyy teillekin maalitauluja, ihan painettuna. Näyttää olevan suosittuja, kun löytyy noin montaa sorttia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Toistaiseksi ainoastaan ulkoministeri Pekka Haavisto on onnistunut sanomaan tästä Isis-asiasta mitään tolkullista. Haaviston mukaan ennen kuin voidaan tehdä mitään käytännön toimia, pitää ensin selvittää lasten etu ja vanhempien taustat.

– Tässä ovat ristikkäin lapsen etu ja vanhempien taustat, koska he ovat toimineet tällä alueella ja ovat olleet osana Isis-toiminnan tukemista - tämä on se kokonaisuus, jota pyrimme ratkaisemaan, Haavisto sanoi Iltalehden haastattelussa jokin aika sitten, eikä tilanne ole siitä oikeastaan muuttunut yhtään.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9bf2106f-5ab...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Yksi käytännön juttu on myös se, että kyseessä on ensisijaisesti Syyrian asia ja niiden pitäisi antaa myös hyväksyntä, ihan kaikelle.

Minulla ei itselläni ole varsinaisesti mielipidettä mitä tuossa pitäisi tehdä. Jos nyt vaikka katsoisi mitä nykyinen laki sanoo ja menisi sen mukaan.

Toisin sanoen, mitä laki sanoo siitä mitä itsensä ja lapsensa kuseen hankkineille suomalaisille pitäisi tehdä toisessa valtiossa.

Todennäköisesti ei paljon mitään ja lapset kärsii tyhmistä vanhemmista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Note to myself. Terkkuja Uuden Suomen ylläpidolle.

Olen saanut varoituksen sanasta onanointi. Itsetyytyyväisyys ja itsensä tyydyttäminen muita solvaamalla on huonosti sanottu. Siis onanointi. Poliittinen, korrekti keskustelu ei voi kuulema tuota sanaa sisältää. Se ei ole hyvää keskustelua. Sen sijaan hauku, kerran kaksi päivässä, vastakeskustelija rasistiksi tai natsiksi viiteryhmineen, on ok ja normaalia keskustelukulttuuria. Oli aihe, mikä tahansa, näkökulma, mikä hyvänsä. Kun kuulut perussuomalaisiin, sinua on oikeus solvata keskustelussa mennen tullen. Tämä sallitaan ylläpidon toimesta aivan julkisesti. Niin koettu on.

Hattiwatit hymisee, painaa runkuttaen (ei tarkoita onanointia, vaan synonymi sanalle rämpytys) ilmiantonappia. Olkaa tyytyväisiä, kommentti poistettu.

Kiitos kaikille keskustelijoille!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset