OutiMara mie vaan mietin

Ulkonäkökeskeinen politiikka

Viime päivien kohina siitä, kuinka naisia arvostellaan ulkonäkönsä vuoksi politiikassa, on saanut, no mittasuhteet. Tässä vihreän miespolitiikon tyylinäyte. https://twitter.com/OutiMara/status/1139040911348965376?s=19 Naisten arvostus ulkonäkönsä vuoksi oikein huokuu kommentista läpi, ilmeisesti vihreiden arvojen mukaisesti. Well done!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (271 kommenttia)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, minustakin tämä Outo-Maran aloitus on vastenmielinen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Soijapojan fantasioista ei saisi kertoa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #116

Toki jokainen saa kertoa ihan mitä satuja huvittaa. Tai vaikka askarrella twitteriin kuvia omista fantasioistaan niin kuin Marko Rottaerkki. Aika seksikäs puku oli Lauran päälle tällätty, olikohan Game of Thronesista fotoshopattu? Se on hauskaa että persupojilla on intoa askarrella. Ainakin Pepita Kekkilä näkyy kiihottuneen kyseisestä fantasiasta, siinä on kai sitä kielletyn hedelmän makua.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä tämä kommenttisi on sitä sinun syvintä osaamisaluettasi. Solvaaminen, henkilöön meneminen, nimittely, harvoin otat edes kantaa keskusteltavaan asiaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #119

Mistä kommentista sinä puhut? Minähän otan kantaa keskusteltaviin asioihin. Tässä ei nyt vain mitään muuta asiaa ole kuin minun kuvani. Outi Mara menee henkilöön tekemässään twiitissä jossa on minun kuvani ja kommentti jota hän väittää minun kirjoittamakseni. Sellaista kommmenttia ei kuitenkaan mistään muualta löydy kuin tuosta Maran twiitistä, joten on epäselvää, onko sellaista koskaan missään ollutkaan. Etenkin kun Mara "siteeraa" sitä tässä ketjussa välillä toisella tavalla kuin tuossa avauksessa. Se panee epäilemään, että hän on itse keksinyt koko jutun. En tiedä miksi hän sellaista tekee, enkä välitä arvailla.

Sen sijaan että kopioi minun kuvani aloitukseen joka on käsittelevinään ulkonäkökeskeistä politiikkaa (olisi voinut luulla, että minua komeammankin Mara olisi jostain löytänyt, ja sellaisen joka on valtakunnallisesti tunnettu poliitikko tai joka tunnetaan edes Joensuussa), Mara olisi voinut kopioida otsikon William Shakespearen näytelmästä Paljon melua tyhjästä. Se nimittäin olisi kiteyttänyt koko puheenvuoron kommenttiketjuineen päivineen kolmeen sanaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #126

Suuttuiko joku tuosta fantasiastasi ja nyt yrität väittää, että sinä et ole sitä kirjoittanut?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #224

Ei se ole mikään fantasia. Voi olla että joku suuttui siitä, koska ylläpito poisti sen. Ei sillä väliä, en edes valita. Minun puolestani asia olisi voinut jäädä siihen. Mutta Maran menettely on moraalitonta: sen sijaan että hän vastaisi kommenttiini ketjussa jossa sen olen esittänyt, hän irrottaa sen asiayhteydestään ja julkaisee sekä twitterissä että täällä US:ssa omien harhaanjohtavien höpinöittensä kehystämänä.

Outi Mara on siis joensuulainen kummallispoliitikko, joka muuta ei tee kuin twittuilee eikä sitäkään tyylikkäästi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #225

Tuossa yllä esitit väitteen, että et olisi fantasiaasi kirjoittanut, mutta nyt myönnät sen kirjoittaneesi ja ylläpidon poistaneen sen. Kumpi siis on totta, onko Mara keksinyt koko jutun vai kirjoititko tuon fantasian Lauran panemisesta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #242

En ole koskaan kirjoittanut "fantasiaa Lauran panemisesta". Minusta on outoa että edes asiayhteydestä irrotettuna kommentin voi ymmärtää noin väärin. Jos se tulee sillä tavalla ymmärretyksi niin se on kyllä sitten kokonaan Outi Maran ansiota. Tapahtumien kulku oli siis tämä:

Outi Mara kirjoitti tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Muun muassa sinun kommenteistasi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #247

On kyllä outoa miksi sinun oli tuossa yhteydessä tuotava esiin jokin yhdyntäfantasia. Suurimmalle osalle prinsessoista puhuttaessa tulee mieleen sadut, sinulle ilmeisesti paneminen. Ei sinänsä mikään ihme, että Vihreät naiset kertovat kokevansa häirintää kovin usein.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #251

Täytyy myöntää, että vaikka minulla ei kovin korkeita käsityksiä persujen käytöstavoista ole koskaan ollutkaan, niin tämä joensuulainen kummallispoliitikko onnistui kyllä limboilemaan niittenkin odotusten ali. Hyh hyh.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #254

Vihreät naiset joutuvat omien sanojensa mukaan kokemaan niin paljon ahdistelua, että en ihmettele, että teidän Vihreiden miesten on vaikeata eroittaa milloin on soveliasta heittää pillutteluläppää ja milloin ei.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #260

Mitä yrität sanoa? Oliko tuo olevinaan joku vitsi?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #254

Mieti hyvä mies omia tapojasi.
Jos et muun takia niin siksi että et häpäise itseäsi.
Tekisi mieli sanoa mutta jätän sikseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #265

Minun tavoissani ei ole mitään moittimista. Ja jos tässä joku on itsensä häpäissyt, niin prinsessa Mara.

"Ohisalo itse uskoo poliitikkojen tasa-arvon - ulkonäönkin arvioimisen suhteen - tasa-arvoistuvan aikaa myöten.

– Ei olla vielä totuttu siihen, että naiset ovat samalla tavalla niillä suurimmilla palleilla ja johtavat isoja asioita. Se vie aikaa, vihreät ovat tehneet tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä vuosikymmeniä ja jatkaa sitä edelleen.

Ohisalo ei henkilökohtaisesti vaikuta pahemmin loukkaantuneelta ulkonäkövertailusta.

– Olen itse aika asiakeskeinen poliitikko; ajattelen, että olen täällä tekemässä näitä politiikan suuria kysymyksiä ja muuttamassa politiikan suuntaa. Siinä tuntuu lillukanvarsilta se, että miltä joku näyttää.

– Mutta totta kai on kyse siitä, miltä politiikka tai valta ylipäätään näyttää. Jos on totuttu siihen, että se näyttää aina miehiseltä, niin se on jollain tavalla uutta, että eduskunnassa onkin yhtäkkiä enemmän naisia kuin koskaan aikaisemmin - joskin edelleen sielläkin on miehiä enemmän. Joten erikoinen kohu siitäkin, että naisten määrä nousi."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/493c0345-12e...

Ei tuo miltään prinsessasyndroomalta kuulosta. Pikemminkin siltä, että nyt meillä on sisäministeri jolla on jalat maassa ja järki päässä.

Sinänsä kyllä ymmärrän sitä iltapäivälehden kolumnistia, joka pelkkiin ulkonäköasioihin tarttuu. Joidenkin vain on helpompi katsoa kuin ajatella.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #119

Taisit tarkoittaa tuon twittuilija Outi Maralle? En tiedä mihin tähtäsit mutta häneen osuit.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #264

Ihmettelen vaan miten et malta lopettaa hölmöilyäsi. Kaivat vain itsellesi syvempää kuoppaa. Mitä enemmän julkaiset näitä selityksiäsi, sitä huonommalta asiat sinun kannaltasi näyttävät.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #267

Outihan itselleen kuopan kaivoi twittuilullaan, jos et hassu huomannut.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Emma Kari on menneen talven lumia ja ainakin minusta tuli samantien Iiris Suomela fani. Mahtavia twuutteja ja tv - esiintymisiä. Nämä pari vihreetä puheenvuorojen miestä ovat syyntakeettomia loputtomassa raivossaan ja elleivät ala suoranaisia henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia esittämään on aivan ajanhukkaa alkaa näiden loputtomia ristiriitaisuuksia puimaan kun ne ovat kaikkien järjissään olevien nähtävissä heidän päivittäisissä kommenteissaan ...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

"Nämä pari vihreetä puheenvuorojen miestä ovat syyntakeettomia loputtomassa raivossaan"

Minusta Marko Kivelä ja Börje Uimonen ovat Puheenvuoron keskitasoon verrattuna tavallista asiallisempia keskustelijoita (mikä ei tarkoita, että olisin heidän kanssaan aina tai edes useimmiten samaa mieltä).

Keskitasossa ei kylläkään ole kehumista, mitä tämäkin "keskustelu" puolin ja toisin osoittaa. Joskus kannattaisi ehkä jättää vain paska pöyhimättä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

.... jättää paska pöyhimättä...
Muistetaanpas tämä seuraavalla kerralla, kun puhutaan perussuomalaisista. Tai poltiikasta. Tai mikä vaan on blogin aiheena.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #24

Onko sinun kahdella viimeisellä blogillasi ollut jokin aihe? Yhden twiitin ympärille huitaistu pari löysää lausetta ja julkaistu omana kolumnina? Koeta nyt tyttö ryhdistäytä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Lamminpää yrittää toki panna parastaan kommenteissaan. Mitenköhän Iiris suhtautuisi ehdotukseen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Et kai Outi kääntänyt takkiasi? Luulin ettei joka kommentista pitäisi pöyristyä. Et ilmeisesti huomannut lamminpään täysin peittelemättömäksi jättämää ansaa. Et kai sentään tahallasi astunut tuohon?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Yritä nyt Max edes joskus olla viisastelematta. Kompastut taas kohta omaan nokkeluuteesi ja sitten sinulle tulee paha mieli.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #5

Viisastelematta mistä? Kyllä sinäkin tuon Lamminpään kommentin ansaksi tunnistit, vaikka esitit niin kovin pöyristynyttä. Ei kannattaisi esittää tyhmää. Jätä se meille, jotka osaamme sen luonnostaan. Blogisti ajaa kaksilla rattailla ja siitä on ihan hyvä huomauttaa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #29

Selvästi naisia halveksivat kommentit tunnistaa kyllä melko helposti, varsinkin kun niitä vain harvoin nykyään enää missään näkee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #39

Luuletko tosissasi, että en tunnistanut Lamminpään asiatonta ja karkeaa kommenttia naista halventavaksi? Esiintyvyyden frekvenssistä en olisi ihan varma. Olisiko niin että tunnistat vain ne jotka on ilmaistu karkeasti?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #48

En luule mitään, enkä ole edes kiinnostunut siitä tunnistitko vai et. Kunhan ihmettelen, miten viitsit päivästä toiseen postata tuollaista sekavaa tajunnanvirtaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Outi on "mestarinsa" jalanjälijillä. Se muuta ei tee kuin twittuilee eikä sitäkään tyylikkäästi.

Kerran sattui Lauran ovikello soimaan ja oven takana oli apinamies. Laura meni olohuoneeseen ja kysyi Halla-aholta: "Mestari kiltti, sano mitä mä teen... ovella seisoo apinamies." "No vie se vaikka Korkeasaareen", Jussi sanoi.

Seuraavana päivänä Jussi oli kaupungilla ja Laura tuli apinamiehen kanssa vastaan. Jussi ihmetteli etkö vienytkään sitä Korkeasaareen. Laura sanoi: "Vein vein! Ja meillä oli niin hauskaa, että nyt me mennään Suomi ensin -mielenosoitukseen."

Toisin kuin Outi Maralla, minulla on sentää sen verran tyylitajua, että en kutsu kanssakeskustelijoitani ääliöiksi tai ällöttäviksi, niin kuin Outi Mara minua. Se toki ei kerro mitään minusta, mutta Outi Marasta ja hänen arvostelukyvystään aivan tarpeeksi. Moukan moite on paras kiitos.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Niin. Kirjoitan blogin, jossa tuon esille ulkonäkökeskeisyyden, jota neiti Suomela (vihr) on itsekin harrastanut. Sitten paikalle pelmahtaa vihreä mies, puhumaan ohukaisista, paksuksisista ja hiljaa olevista pantavista naisista. Suosittelen pumpattavaa barbaraa. Se ei vikise eikä puhu. Hinta tai hankintatiedot löytynevät googlettamalla.

Mut ne arvot tulevat kyllä esille. Kuvavertailut viittaavat mm suoraan ihmisen luonteeseen ja ajatteluun. Ehkä päivän paras. Mut kertonee vihreistä arvoista kyllä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #7

Lauran ajattelu oksettaa. Myös hänen "mestarinsa" ajattelu inhottaa jokaista tolkun ihmistä. Ulkonäeöllä ei ole väliä.

Olen ollut muuten naimisissa kauemmin kuin persut ovat olleet olemassa, ja olen varmaan vielä senkin jälkeen kun persut ovat kadonneet puoluekartalta. Vaimoni on paitsi kaunis myös fiksu. Niin että suosittele sitä pumpattavaa barbaraa jollekin peräkammarin pojalle mieluummin. Persujen äänestäjissä heitä taitaa olla paljonkin.

Hiukan kummallista on että irrotat pitkästä ketjusta yhden ehkä harkitsemattoman kommentin ja laitat sen twitteriin. Itse en ole ole twitterissä ja jos siellä tuon tasoista debattia enemmänkin harrastetaan kuin rouva Maran marinat, niin enpä taida liittyäkäkään. Minulla on parempaakin tekemistä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

Kannattaa jatkaa valitsemaansa linjaa. Mitä sitä nyt omia mokia korjaamaan. Erityisesti kannattaa keskustella AINA aiheesta ohi, että vakuuttavuus ja vaikuttavuus kasvaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #16

Kiitos vinkistä. Vielä en ole siinä sellainen mestari kuin sinä, mutta ehkä mä vielä opin.

Ohukainen ja Paksukainen oli kyllä hyvä koomikkopari. Sääli että Paksukainen lähti, nyt teissä persuissa ei ole mitään hauskaa enää. Ne soinismit oli joskus sentään ihan oikeasti nokkelia, vaikka niissä ei mitään sisältöä ollutkaan. No loppuvuosina se kasvihomofillarilla polkeminen alkoi kyllä olla jo vähän väsynyttä. Melkein yhtä surkeaa kuin Jussi Niinistön kukkakaalipirtelöt.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #7

Tähän blogaukseesi voisi siteerata erästä Puheenvuoroon kirjoittavaa blogistia, joka kokemukseni mukaan yrittää yleensä säilyttää kokonaiskuvan:

Koettakaa nyt tytöt ryhdistäytyä! Ei jokaisesta asiasta tarvitse loukkaantua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #30

Jos et Max ymmärrä vivahde eroa mm vihreän herkun ja panisin, jos olis hiljaa välillä, niin en voi auttaa. Ja sama viite ryhmä paheksuu jo ohikulkemista ja katsomista. Hohhohhoijaa...

Ja hei. Kuka on loukkaantunut? Edelleen Iiris?

Kun esille tulee se kaksinaismoralismi, mitä osa harrastaa, ei kyse ole loukkaantumisesta. Sen sijaan kyse on rysän päältä kärähtämisestä, kuinka niitä nyt pitikään kohdella, niitä feministejä. Toisilta vaaditaan ja odotetaan, toisten ei vissiin tarvitse edes yrittää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #34

Feministejä pitää halveksua ja pilkata, kun laukovat älyttömyyksiä. Tuosta virkkeestä voit vaikka halutessasi twiitata pelkän päälauseen. Kyllähän siitä varmaan joku jaksaa pöyristyä.

Sinä loukkaannuit Huhtasaaren puolesta. Pidit kommenttia niin asiattomana, että nostit henkilön tikun nokkaan, niin Twitterissä kuin Puheenvuorossakin. Tai sitten te molemmat vain nostitte esille mielestänne asiatonta käytöstä. Ei kai Suomela ole loukkaantumisesta puhunut? Hän nosti esille vähättelyn, eikä se ole kiinni tyylistä (tai sen puutteesta). Joku on ilmaisussaan hiotumpi ja toinen on karkeampi. Se ei kuitenkan vaikuta siihen onko kyseessä henkilön vähättely tai ohittaminen. Lamminpää kärjisti asian äärimmilleen, mikä sai sinut astumaan ansaan samantien.

Suomela olisi kuitenkin tehnyt fiksusti vaikenemalla koko asiasta, koska on itse käyttänyt ulkonäköä/olemusta toisen lyömiseen. Olisi hyvä elää kuten opettaa, eikö vain?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #38

Olisi hyvä elää kuten opettaa? Are you talking to me? Vai loukkaannuitko sinä Mikan puolesta?

"Lamminpää kärjisti asian äärimmilleen, mikä sai sinut astumaan ansaan samantien." Mistä muusta Mikan kommentti kertoo kuin paljaasta vihamielisyydestä perussuomalaisia kohtaan? Jos blogissani keskustellaan ulkonäön arvostelusta ja Iiriksen itsensä luomista kaksoisstandardeista, sekö on syy kirjoitella alentuvasti ja "saada minut ansaan"? Perusnaisia voi hiljaisena panna? Vai mikä oli pointtisi?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Outi, Maxilla on tapana tulla irvailemaan juuri perusnaisille ja -miehille, jos mistäkin. Hän antaa kuvan noilla kommenteillaan itsestään. Tämä meidän pitäisi ottaa huomioon. Hänen toisinaan irvailevat kommenttinsa ovat jotain sellaista, joilla hän yrittänee antaa meille kuvaa itsestään ylmepänä olevana, joka pohjaa ilmeisesti (arvailua) hänen äidinkieleensä. Onhan vanha sanonta "bättre folk".

Yrittäkäämme ymmärtää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #44

Kommenttisi on kyllä varsin kuvaava, jostakin. Jätän lukijan arvioitavaksi mistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #47

Kommentti osoitti, että sisäinen blondius on tärkeintä noissa piireissä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #41

Eilen opetit "tyttöjä", ettei ihan kaikesta kannata loukkaantua. Tänään on eri ääni kellossa. Samalla tavalla Suomela löi Halla-ahoa ulkonäöllä, mutta piti asiaa sopimattomana kun kohtasi itse samaa.

Pointtini on juuri päinvastainen. On ihan yhtä lailla toisen mitätöintiä poliitikkona, sanoa hänen olevan pantava tai että hän kelpaa kaunistamaan huonetta. Ei vähättely synny ilmaisun karkeudesta, vaan ammatillisen osaamisen ohittamisesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #46

Päivän parhaat naurut :) ammatillinen osaaminen. Viittaatko nyt panevaan vai pantavaan?

Ja siis nyt kun tuon vihreiden, kyllä juuri vihreiden, #meetoo #toomee #häirintä #seksuaalinenahdistelu jne jne asiaan suhtautumista esille, kyse onkin ammatillisen osaamisen ohittamisesta.

Edelleen näen ohikulkevan miehen "moi oot söpö ja hyvännäköinen" kommentissa aika ison eron "panisin, jos olet hiljaa". Sinä et sitä ilmeisesti nää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #50

Pitääkö montakin kertaa toistella, että pidän Lamminpään käyttämää kielellistä ilmaisua törkeänä, jotta asia tulee selväksi?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #52

Älä kuvittele että asia tulee selväksi Maralle ikinä. Se on tahallisen väärinymmärtämisen "Mestarin" jalanjäljillä.

Jostain tuli mieleen Saarikosken runo:

"Se puhuu.
Mitä se sanoo.
Se sanoo ettei se ole tyhmä.
Miten niin.
Kun se osasi mennä meidän katiskaan.
Mikä sen nimi on?
Chomsky."

Chomsky on myös entinen kielitieteilijä, joka sittemmin on ruvennut politikoimaan. Tosin se on kielitieteilijänä merkittävämpi ja poliittisena kirjoittelijanakin parempi kuin Halla-aho.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #46

Siinäpä se vitsi onkin. Huhtasaaren ammatillista osaamista ei voi ohittaa. Sitä ei ole. Eläköön se pieni ero hänen ja Ohisalon välillä.

Tästä aiheesta on muuten yksi tolkullinenkin puheenvuoro täällä kirjoitettu:

"On huomattava, että esimerkiksi uusi sisäministerimme Maria Ohisalo on yhteiskuntatieteiden tohtori. Ymmärtääkseni väitöskirjan kirjoittaminen ei tapahdu hetkessä. Vaikka hän on nuorehko ja nainen, on hänellä paljon osaamista. Joten lopetettaisiinko vähättely, kiitos!

Nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin on hallintotieteiden maisteri. Mitään maisteritutkintoakaan ei tehdä hetkessä. Hänelläkin on Ohisalon lailla paljon poliittista kokemusta, jota on syytä arvostaa."

http://jukkav.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277186-lope...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #68

Väisänen oli puoliksi oikealla asialla. Ei naispoliitikkoja pidä vähätellä, naiseutensa takia. Muuten saa lyödä, kuin vierasta sikaa. En näe ensimmäistäkään syytä kohdella poliitikkoja eri tavoin sukupuolensa perusteella.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka Vastaus kommenttiin #68

Tuoreella ulkoministerilläkin on paljon osaamista. Ylioppilaaksi kirjoittaminen ei tapahdu hetkessä, ymmärtääkseni. Lopetetaan ylioppilastutkinnon vähättely. Itsekin hankin sellaisen jo vuonna 1974. Läpi meni, huh.
Vaikka olenkin vain mies, oletettu. Meillä, ulkoministerillä ja minulla, on paljon osaamista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

Itse asiassa myös eurovaalien äänikuningas Eero Heinäluoma on vain ylioppilas. Ei se tutkinto kaikkea kerro. Halla-ahokin on tohtori. Ei uskoisi kun Scriptaa lukee.

Joillakin älykkyyteen liitty leikkisyys, joillakin tylsyys, joillakin ilkeys. Voi ne toki liittyä vähä-älyisyyteenkin, kuten Outo-Maran twittuilusta näemme.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Ajattelin ensin kirjoittaa tähän pitkän ja asiallisen kommentin, mutta huomasin että blogin kirjoittaja on nainen, joten antaa olla.

Ps. Kivat homoläpät tuolla sun twitterin kommenteissa, tyylinäyte etten sanoisi

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja? Moderointilinjani on se, että jokainen saa puhua. Niin täällä kuin tuollakin. Se on se sananvapaus. Onkos se miesten paneminen nyt jokin tabu? Minulle ei.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Oikein :) Jokainen vastaa kirjoituksistaan ja sanomisistaan.
Myös Virheiden miesoletetut. Internet on armoton, kaikki jää talteen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No jos rehellisiä ollaan - ja ollaanhan me, ainakin silloin tällöin - niin sinun moderointilinjasi on tämä:

1) Poistat kommentin johon sinulla ei ole mitään sanottavaa.

2) Laitat sen irrallisena twitteriin ja kehystät harhaanjohtavilla taivasteluilla.

3) Jatkat maalittamista tekaisemalla siitä vielä erikseen oman aloituksen.

Toivottavasti lapsesi ovat vielä niin pieniä etteivät lue twitteriä ja joudu häpeämään äitinsä touhuja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

Oikeastiko poisti kommentin Puheenvuorossa, mutta katsoi sopivaksi julkaista uudestaan Twitterissä?! Tuolle menettelylle olisi mielenkiintoista kuulla blogistin selitys.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #82

Minä en ole poistanut mitään. Kommenttisi tuli hyväksyttäväksi ja palautin sen äsken.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #108

Kiitos selvennyksestä. Ihmettelinkin tuota, kun ei sopinut lainkaan profiiliisi. (Kyllä, minulla on pääsy blogistien Supo-kansioihin. Ettehän kerro kenellekään.)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #114

Eli ylläpito poistaa kommenttini, koska pitää sitä sopimattomana, mutta Mara haluaa sen uudelleen näkyviin? Mielenkiintoista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #131

Mielenkiintoista olisi jos haluaa poistettavan, vaikka itse levittelee toisellakin alustalla. Se olisi ollut outoa ja epäjohdonmukaista. Ylläpito piti siis kommenttia kyseenalaisena, mutta jätti kommentin hyväksynnän blogistin harkintaan. Outi teki hyväksymällä juuri niin kuin pitikin, ottaen huomioon hänen omat toimensa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #136

Vielä kerran pojat. Minun linjani on, ettei kommentteja ei keskusteluista poisteta. Jos ylläpitäjä poistaa, sille en mahda mitään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #141

Se tässä vielä jää epäselväksi, miksi et vastannut kommenttiini siinä alkuperäisessä blogissa (Rimprenssat), jolloin ihmisillä olisi ollut edes jonkinlainen mahdollisuus ymmärtää asiayhteys. Ja mitä twittua sinä sen sinne twitteriin panit? En minä siellä visertele.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #82

#82: Miksi Lamminpää jatkat valehtelua? Blogin kirjoittaja ei missään vaiheessa ole poistanut sinun kommenttiasi. Siellä se yhä on kaikessa karmeudessaan jokaisen luettavissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #115

Joo, ylläpito sen ilmeisesti poisti. Mara tuossa juuri kertoikin että hän vaati sitä takaisin koska sen karmeus kai kiihottaa häntä kummasti.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #130

#130

Äläs nyt vääristele asioita.

Missä Mara sanoi vaatineensa sitä takaisin?

Tuossa ylempänä johon ilmeisesti viittaat, niin Mara kertoi sen tulleen hyväksyttäväksi... EI vaatineensa sitä näkyviin.

Tuossa on melkoinen ero.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #134

En ole vastinut mitään. Se tuli hyväksyttäväksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #142

Miksi et vastannut siihen? Miksi julkaisit sen twitterissä asiayhteydestä irrallaan ja sitten teit siitä uuden aloituksen tänne?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #163

Siksi, koska se osoittaa tekopyhän asenteesi. Keskustellaanko asiasta? Ei. Linkataanko keskustelun asiaan liittyviä asioita? Ei. Mikä aihe on ollut nimenomaan vihreiden toimesta esillä viime päivinä? Ulkonäköön liittyvä arvostelu. Naisiin liittyvä ulkonäön arvostelu. Toin esille, että Iirikselle on ok arvioida miesten ulkomuotoa. Sinä vetelet kuvan perusteella luonteet kehiin. Miksi näin ei saisi naisten kohdalla toimia?

Se, että tässäkin ketjussa haaveillaan Kulmunin aivolohkoista tai tisseistä on vielä lievää kommenttiisi verrattuna. Panisin, jos olisi hiljaa. On jo eri luokkaa. En voi sille mitään, jos et eroa huomaa.

Miten muuten asenteesi eroaa rasismista, kun pidät perussuomalaisia tyhminä, vähä-älyisinä? Onko se suomalaisten kohdalla jotenkin parempaa? Minusta kommenttisi kuvaavat ihmisryhmää vastaan julkivihaa.

Vääntelevät, kääntelet ihmisten nimiä. Nimittelet heitä ohukaisiksi ja paksukaisiksi. Peili, se on monen prinsessan tärkein työkalu. Suosittelen sitä myös sinulle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #170

Sinähän se tekopyhä prinsessa olet. En ole mitään niin paksua päästellyt suustani kuin Jussi Halla-aho: "”Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.” (Jussi Halla-Aho 20.12.2006 Scripta)

On tosiaan aika kevyttä kamaa tämä että minä kutsun Halla-hoa ja Soinia Ohukaiseksi ja Paksukaiseksi kun Jussi sanoo että Virtasen, Biaudet'n ja Filatovin saa raiskata. Sinulla tosiaan on kaksoisstandardi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #179

Sinä käyttäydyt ääliömäisesti ja puolustelet itseäsi Halla-ahon kirjoituksilla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #183

Älähän kiehu yli äyräittesi. Halla-ahon kirjoituksissa ei ole mitään puolusteltavaa. Toin ne esiin vain siksi, että kaikki näkisivät, että sinulla on kaksoisstandardi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #189

Kun keskustellaan sinun kirjoituksistasi, linkkaat tänne Halla-ahon tekstejä. Hyvä sie!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #192

Ei täällä ole minun kirjoituksistani keskusteltu, vaan sinun twittuilustasi. Well done?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #195

Twiitti, joka perustuu sinun kirjoitukseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #208

Ei vaan minun kommenttiini, jonka irrotit yhteydestään sinun kirjoitukseesi:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Tässä herää epäilys että yrityksesi hämärtää todellisuutta on ihan tahallinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai semmoista siellä nyt on. Heh heh. En taida edelleenkään liittyä twitteriin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Outi Maran twiittauksia näkyy tosiaan seuraavan uskomaton määrä lapsellisia vatipäitä joilla on liikaa vapaa-aikaa ja liian vähän ymmärrystä. Mutta onhan se kiva askarrella kaikenlaisia tekohauskoja Game of Thrones -muunnelmia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yksi Keijo siellä oli sentään rehellinen ja tunnusti mistä kenkä puristaa: "Harmittelen, etten pysty käyttämään kieltä kuin Lamminpää, eli myönnän tässä vähärankkuuteni ja surkeuteni." Koettakaa kestää, ei se että joku osaa, ole teiltä keijoilta mitenkään pois.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

No, vihreät ovat kasvaneet sellaisiksi, että he kuvittelevat olevansa kansakunnan etujoukkoa, joilla on kyky määräillä muiden elämäntapaa. Siihen liittyen he sujuvasti arvostelevat toisten älyä, ulkonäköä tai hyödyllisyyttä ihmiskunnalle. Kun he itse osuvat pilan kohteeksi, syntyy hysteerinen itkupotkuraivari. Pitäisi tehdä tieteellinen selvitys, mikä vihreiden kasvamisessa/ kasvatuksessa on mennyt pieleen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ihmiset on eri näköisiä ja toisia on mukavampi katsella kuin toisia.

Ohisalo on muuten ihan hyvännäköinen, mutta nauravaa naamaa olisi mukavampi katsella kuin sellaista armaijan suosimaa ilmettä, jota kutsutaan petolinnun p**se- ilmeeksi.

Esimerkiksi Antti Rinne on järkyttävän ruma naamastaan ja vartalonsa puolesta, mutta mistä ihmeestä se on opiskellut sen nykyisen ilmehdintänsä, mitä on varsin mukava katsoa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olen samaa mieltä. Aika luonnollista on ihastua tai olla tykkäämättä toisen ihmisen ulkonäöstä. Eikä tässä ole mitään pahaa. Kohteliaisuuksien sanominen on jees, eikä siitä pitäisi kenenkään pöyristyä. On tullut matkan varrella monenlaista vastaan. Mutta mitäs sitten. Jos vastapuoli ilmaisee ihailunsa tai kiinnostuksensa, voi siihen vastata muuutenkin kuin uhriutumalla patriarkaalisista valtarakenteista. Kiitos, mutta ei kiitos, riittää usein hyvin. Ilman itkupotkuraivareita.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ohisalo ja Marin ovat saaneet pelkästään aiheetonta kritiikkiä. Esimerkiksi Ohisaloa on kutsuttu jääprinsessaksi vaikka hänessä on vähemmän prinsessaa kuin Iines Lokassa eikä muuta jäätävää kuin jäätävä asiaosaaminen.

"Ohisaloon sopii prinsessa-vertaus lisäksi huonosti. Hän ei ole minkään dynastian perijätär, vaan tehnyt valtavasti työtä. Jos jotain jäätä, niin jäätävän hyvin perillä asioista." (Elina Lepomäki)

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/tuore-ka...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Typerä ja matalaotsainen temppu irrottaa yksi kommentti asiayhteydestään ja levittää sitä sitten ympäriinsä vääristellen. Mutta onhan se tekona juuri sinun matalaa tasoasi, että sikäli aivan johdonmukaista toimintaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Juurikin näin. Onneksi jonkun joensuulaisen kummallispoliitikon pelleilyllä ei ole mitään vaikutusta minuun.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Monennellakohan sarkasmin tasolla tässä nyt ollaankaan, kun henkilö, joka on harrastanut paljon asiayhteydestä irroitettuja lainauksia komppaa kommenttia, jossa moititaan asiayhteydestä irroitettuja lainauksia...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #81

Nyt kyllä ylitettiin kaikki ennätykset: henkilö joka ei pysty kommentoimaan asiallisesti ja jonka kommentin joutuu poistamaan, tekee siitä aloituksen. Ja tulee sitten tänne komppaamaan toista toheloa joka panee asiayhteydestään irrotetun kommentin twitteriin poistettuaan sen ensin omasta blogistaan ja sitten tekee siitä vielä uuden aloituksen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #85

Poistunut ei ole yhtään mitään, eikä mistään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #109

Ei Lamminpää pysty koskaan kovinkaan montaa kommenttia kirjoittamaan valehtelematta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #109

Ainakin minun sähköpostiini tuli viesti että kommentti on poistettu.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #127

#127

Ja sinä ensimmäisenä syytit Maraa ottamatta selvää faktoista.
Eikös tuo ole juuri sitä mistä itse mielellään kritisoit persuja?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #135

No siinähän oli kaksi vaihtoehtoa: kommentin oli poistanut ylläpito tai Mara. Ei niitä kukaan muu voi poistaa Maran blogista. Nyt sitten selvisi että ylläpito poisti ja Mara pyysi palauttamaan. Jos se kommentti olisi vain poistettu niin olisin toki tyytynyt siihen. En edes valita, saati valehtele.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #149

Tai sitten, kun salaliittoteorioihin mennään, on kommentoija itse ilmiantanut kommenttinsa ylläpidolle riittävän monta kertaa, jolloin kommentti tulee ylläpidon toimesta hyväksyttäväksi miulle. Koeta kerätä ittes kasaan hyvä mies!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #153

No onko sinun pakko mennä salaliittoteorioihin? Niin kuin sanoin, kommenttini oli ehkä karkea ja ylläpito poisti sen. Minun puolestani asia olisi saanut jäädä siihen. En olisi valittanut.

En muuten koskaan ole ilmiantanut mitään kommentteja ylläpidolle. Minulle on ihan sama mitä täällä lätistään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Irroitettu asiayhteydestä? Blogin aihe oli ulkonäkö keskeiset twiitit. Ja sitten arvoisa kommentoija pläjäyttää "panisin, jos olisi hiljaa". Minusta tuo on kuvottavaa ja ääliömäistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä, asiayhteys oli se sinun blogisi. Olisit vastannut siellä. Mutta ei, sinä irrotit kommentin ketjusta (taisit muuten poistaakin sen sieltä, jotta vääristely kävisi helpommaksi), laitoit sen twitteriin ja sitten vielä teit siitä uuden avauksen täällä. Ja sitten vielä siteeraat sitä tässä väärin. Et voi laittaa lainausmerkkejä kuin suoraan sitaattiin, ja sitähän tuo ei ole. Sen näkee jokainen joka tuon linkkisi vaivautuu avaamaan.

Koita nyt tyttö ryhdistäytyä. En minä Lauraa panisi vaikka sillä olisi suu teipattuna niin kuin siinä viime syksyn vaalimainoksessa. On se niin kuvottava ja ääliömäinen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #64

Stieg Larssonin kirjassa ”Miehet jotka vihaavat naisia” keskeinen roisto on tyyppi nimeltä Martin Vanger. Jotenkin juuri se tuli mieleen tästä Lamminpään uusimmasta kommentista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #71

Mitäs sinulla näistä tulee mieleen? ”Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.” (Jussi Halla-Aho 20.12.2006 Scripta),
"Todellinen vikapää ei ole afro, joka toteuttaa itseään juuri niin kauan ja paljon kuin koneisto antaa hänen toteuttaa. Todellinen syyllinen, ja legitiimi vihan kohde, on se utopiassa elävä poliittinen eliitti, jolle neekeri on hoivattava reppana ja kiva halinalle ja joka vähät välittää yhteiskuntarauhasta." (Jussi Halla-Aho 30.9.2005 Scripta)
”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.” (Jussi Halla-Aho 17.10.2003 Scripta)
"Pelottavaa on vain se, että poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle. Itse vasemmistohuligaanihan on vain liikaa amerikkalaisia elokuvia nähnyt hyytelötytinä, joka kaatuu puhaltamalla." (Jussi Halla-Aho 19.5.2006 Scripta)
"Minä ainakaan en mene väliin, jos näen jossakin pahoinpitelyn tai raiskauksen. Poliisille toki soitan, mutta on aivan varmaa, etten ryhdy omatoimisesti tapahtumiin puuttumaan. Yksi syy on se, että raiskaajat ja pahoinpitelijät, jotka yleisillä paikoilla suoritettavissa akteissa pääsääntöisesti ovat kolmannen maailman tulokkaita, ovat yleensä aseistettuja ja erittäin halukkaita vahingoittamaan ja tappamaan. En halua kuolla. Toinen ja luultavasti tärkeämpi syy on se, että en vähäisimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä". Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan." (Jussi Halla-Aho 13.9.2007 Scripta)
"Minua ihmetyttää kokonaisvaltaisesti, miksi muslimeilla on niin suuri halu tuottaa kipua heikoimmassa asemassa oleville, kuten eläimille, lapsille ja naisille. Mielestäni tämä kaava on aika selkeä. Miksi musulmaanit hyppelevät munat pystyssä mölähdellen, kun päitä katkotaan tai jotakuta lyödään raipalla?" (Jussi Halla-Aho 8.2.2007 Scripta)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Ai ei tullut mitään mieleen? Arvaapa mitä minulle tulee siitä mieleen? Kaksoisstandardi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #64

"En minä Lauraa panisi vaikka sillä olisi suu teipattuna niin kuin siinä viime syksyn vaalimainoksessa. On se niin kuvottava ja ääliömäinen."

Kyllä sie vejät hyvin. Vain tosi mies jatkaa, jatkaa, jatkaa...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #154

Halla-aho kyllä vetää vielä paremmin: ”Kollektiivisessa närkästyksessäni huomaan välillä, että minun on vaikea tuntea aitoa sympatiaa näiden rikosten uhreja kohtaan. Tunnen houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät. Yritän kuitenkin olla ajattelematta näin. Koska kaikki naiset eivät ole sellaisia kuin Virtanen, Biaudet ja Filatov. Raiskaukset tulevat joka tapauksessa lisääntymään. Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan.” (Jussi Halla-Aho 20.12.2006 Scripta)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #171

Oikeastiko Mika? 13v vanha teksti. Sinun kommenttisi on pari päivää vanha. Kumpi jatkaa, sinä vai Halla-aho?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #176

Joo, onhan se totta, että Jussi Halla-aho on vähän pehmentänyt linjaansa. Minä taas en ole koskaan kenenkään raiskaamisella tai ampumisella hekumoinut, joten ei ole mitään korjattavaa.

Nythän Jussi on joutunut selittelmään persujen nuoriso-osaston ulostuloja kuin Soini aikoinaan pahimpia möläytyksiä.

https://yle.fi/uutiset/3-10825452?fbclid=IwAR11WyE...

Taitaa Jussi olla pian pulassa näitten kainalontuulettajien kanssa. Pikkupersujenko takia eurojytky jäi suutariksi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #186

Ja tätä liittyy omaan törkyilyysi miten?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #190

Mihin törkyilyyn? En minä ole twitterissä. Joskus jotkin Trumpin viserrykset ovat ylittäneet uutiskynnyksen ja siksi silmään osuneet, mutta näköjään se muu twittuilu on vielä matalaotsaisempaa. Pitäkää leikkikenttänne.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #198

Etkä enää muista, mitä eilen ja toissa päivänä kirjoitit?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #209

Tietysti muistan. Sinä kirjoitit tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Siksi en ymmärräkään miksi et vastannut siinä alkuperäisessä prinsessapäiväkirjassasi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #176

Ei kannattaisi tekstin vanhuuteen vedota, kun Halla-aho kaksi vuotta sitten kertoi seisovansa edelleen kaiken kirjoittamansa takana. Nyt keväällä kun hallitus vähän houkutteli oli toki pahoillaan, siitä että joku on saattanut ymmärtää tekstit väärin. Anteeksi että sinä loukkaannuit, ei tietenkään ole pahoittelu ollenkaan.

Se että Halla-aho kirjoittelee asiattomuuksia ei kuitenkaan ole syy muiden tehdä samoin. "Mutku muutkin" on argumenttina sinänsä arvoton, mutta kyllähän se on toinen vahvistus kaksinaismoraalille, jos pidät tekstiä asiallisena.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Internet kielellä iso LOL. Blogisti tässä juuri näyttä ja osoittaa tämän some spedeilyn naurettavuuden keltaisen lehdistön siivittämänä joka perustuu juuri vain ja ainoastaan asianyhteyksistä irroitettuihin ja väärinymmärrettyihin sitaatteihin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tekemällä sitä itse? Outo-Mara on tosiaan varsinainen spede.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #80

...sanoo mies, joka ilmoituksensa mukaan ei koskaan vääntele keskustelukumppaneittensa nimiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #113

Se on totta. Outo-Mara on ensimmäinen poikkeus säännöstä. Tällä puheenvuorollaan hän antoi siihen luvan.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #132

Seli seli. Voit tietysti myös kysyä itseltäsi, kannattiko.

Lupia voi moni tulkita saaneensa miten hyvänsä. Ainakin kun sinua tästä lähtien kutsutaan Muka Lämminsääksi, et voi enää käyttää samaa argumenttia, koska joku muistuttaa sinua tästä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #145

Joo, heti kun irrotan kommenttisi oman blogini kommenttiketjusta, laitan sen twitteriin ja teen päälle päätteeksi siitä uuden kolumnin tänne Uuteen Suomeen, olet saanut luvan. Ai niin, lisättäköön vielä että se toki edellyttää myös sitä että ylläpito poistaa komettisi ja minä palautan sen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #157

Minä en ota kantaa siihen, kuka saa "luvan" mihinkin. En myöskään pidä jatkuvaa nimenvääntelyä erityisen fiksuna enkä sellaista harrasta. Totesin vain, että nyt jos sinun nimeäsi väännellään, et voi enää samaa argumenttia kuin aiemmin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #165

Kukapa sellaista fiksuna pitäisi? Ja kuka sellaista harrastaa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #172
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #178

Joo, niin kuin sanoin, annoit tällä bloggauksellasi luvan kutsua sinua Outo-Maraksi. Tätä puheenvuoroa oudompaa on vain twittuilusi ja se että et vastaa kommentteihin omassa alkuperäisessä blogissasi vaan siirrät ne uuteen yhteyteen. Jos olisit vaikka vain poistanut kommentin joka ei sinua miellyttänyt, minulla ei olisi toiminnastasi mitään huomauttamista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #182

Minä en poista kommentteja, jotka ovat keskuteluissa. Jokainen vastaatkoon itse kommenteistaan. Se mitä tänne jätät, pysyy puolestani täällä. Se mitä itse jaat tänne on netistä. Joten miten se eroaa omista toimistasi?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #185

Sitenhän se eroaa että minä vastaan kommentteihin ketjussa jossa ne ovat enkä levittele niitä twitteriin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #172

Jos sinun pitää tuota kysyä, itsetuntemuksessasi voi olla parantamisen varaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #80

Kiitos. Spede on miun suosikki.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #155

Joo, sinä näytätkin vähän Riitta Väisäseltä.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Facebookissa nähtyä, kavereiden uutisvirrassa: Keskustassakin on sentään kaksi aika hyvää asiaa, ne molemmat on Katri Kulmunilla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kyllä... Kulmuni näyttää olevan hyvinkin pätevä poliitikoksi. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aika jännää ettei Outi Mara näistä kommenteista kimpaannu. Ai niin mutta tälle asialle taitaa olla nimi. Se on kaksoisstandardi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt kyllä luulin puhuttavan kahdesta aivolohkosta :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #138

Noloa. Seisoisit edes ryhdikkäästi sanomasi takana. Ei hymiö muuta asiaa mitenkään. Kommenttisi on ihan samaa sarjaa tuon Lamminpään kommentin kanssa. Toinen on vain karkeammin ilmaistu.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #146

No hemmetti, missä Mikko Raatikaisen kommentissa on jotain, mikä on "samaa sarjaa Lamminpään kommentin kanssa"?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #159
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #162

No ei tuo kyllä ole sinne päinkään samaa sarjaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #166

Kuten kommentistani käy ilmi kyse ei ollut ilmaisun karkeudesta tai viestin siveettömyydestä. Viittasin sarjalla siihen, että molemmissa arvioinnin kohteena ovat naispoliitikon fyysiset avut, aktiivisesti kytkettynä siihen ettei heistä oiken muuten ole mihinkään.

Sarja siis muodostuu kahdesta ulottuvuudesta, jotka voi ilmaista sovinnaisesti tai karkeasti. Samaa sarjaa ne ovat silti. Voit vaikka kokeilla yhdistelemällä vapaasti: kaunis, haluttava, hyvät rinnat, pantava - ollakseen poliitikko, kunhan ei saarnaa, kunhan on hiljaa. Kikki yhdistelmät ovat henkilön mitätöintiä poliitikkona ja siten samaa sarjaa.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #196

Hohhoijaa, Max, nyt sanon minäkin, etten jaksa syventyä viisasteluihisi. Raatikaisen ja Lamminpään kommentit ovat vähintään yhtä ilmeisellä tavalla eri sarjaa kuin jos painimolskille asettuisi 40- ja 120-kiloinen toisiaan vastaan.

Mutta "kikki yhdistelmät" oli hauska lispahdus, koska appivanhempieni murteessa (Etelä-Pohjanmaalla) kikki = tissi, vaikka se muualla voi tarkoittaa jotakin muuta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #200

Ehkä tuo "kikki" on tarttunut alitajuntaani Vaasassa asuessani...

Nyt taisi kuitenkin olla 40- ja 120-kiloinen ampumaradalla, eikä painimolskilla. En taida asiaa paremmin selittää, joten antaa olla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #146

#146

Nyt nyt Max... ei nyt yhtään mitään tuollaista nyt kyllä.

Kulmuni on näyttänyt erinomaiset kykynsä olla pätevä poliitikoksi, joten on turha kuvitella ettenkö jopa ylpeänä seisoisi takana.

Toistan viestini:
KULMUNI ON PÄTEVÄ POLIITIKKO!

Ja ei... hymiö ei muuta asiaa, vaan nimenomaan tarkoitus on että se jopa korostaisi iloani seurata Kulminin edesottamuksia politiikassa.
Noh, voidaanhan se korostaminenkin tulkita muutokseksi.... parempaan suuntaan.

Jos tuo on karkeaa niin ruoskin itseäni illalla, kun valot sammuu ja huone pimenee. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #197

Ei se ollut karkeaa, mutta ei se sitä muuta, että halusit syystä tai toisesta julkisesti arvioida Kulmunin rintoja. Huumorina tuo tokaisu jota kommentillasi jatkoit, on suurin piirtein samaa tasoa kuin kikkelikortin lähettäminen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #201

Nyt kyllä Max kertoisin sellaisen elämänviisauden, että:

"Se mitä kuvittelet toisen ajattelevan, se kertoo omista ajatuksistasi"

Minä vielä korjasinkin tuossa alempaa että puhuin aivolohkkoista, kun tajusin (liian myöhään ilmeisesti) että Lamminpää oli ilmeisesti ymmärtänyt väärin ja kuvitteli minun puhuneen rivoja.
Siinä sitten huomasin että yleensä tissejäkin on kaksi kuten aivolohkoja.

Sitäpaitsi nykyisin kikkelikortit saa lähetettyä Whatsupissa... menee perillekin nopeammin kuin postissa. :(

Surunaama siksi, että postin kulku on huonoontunut

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #205

Sovitaan että puhuit aivolohkoista, jos niin tuntuu paremmalta. Eihän se voisi tietysti toisin ollakaan, kun huomioi asiayhteyden johon Mittler tuon lainauksen postasi. Halusi tietysti osoittaa, että aina ei naisia mitätöidä, vaan joskus nostetaan jalustalle älykkyytensä johdosta.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler Vastaus kommenttiin #201

Kulmunin rintoja? Mutta Max, sinulla on vilkas mielikuvitus! Eihän täällä kukaan ole rintoja maininnut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #212

Asioita voidaan ilmaista monin eri tavoin. Oliko sinusta ehkä kyse korvista? Ajattelit sitten, että juuri tämä sopii keskusteluun jonka innoittaja on sopimaton seksuaalisviritteinen kommentti?

En ole aiemmin pitänyt Mikkoa tyhmänä, enkä sinuakaan. Päin vastoin. Nyt teette kuitenkin itsestänne tieten tahtoen narreja.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #216

Max... puhuitko jossain vaiheessa ansasta ja sen laukeamisesta.

Aluksi meinasin kirjoittaa "näyttäisi olevan...", mutta päätin käyttää termiä "näyttää olevan", jotta ansa laukeasi varmemmin.

Itse en olettanut missään nimessä juuri sinun laukaisevan tuota....uskoin todellakun että kierrät sen kaukaa.

Rehellisesti sanoen odotin Lamminpään syöksyvän siihen, mutta hän vain hiukan tallasi siihen jäämättä kiinni....pisteet hänelle.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #220

Kiersinkin. Puutuin vasta noloon jälkikommenttiisi. Ristiriita on niin räikeä, kun olit leikitellyt (muodollisesti) pätevällä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #222

:)

Ja eikun kohti uusia seikkailuja.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Outi sai kerättyä blogiinsa kommentoimaan puheenvuoron vihaisimmat vihreät miehet. Silloin on tehty jotain oikein.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Onko vihreiden miesten joukossa muitakin kuin vihaisia miehiä? Ai joo, Osmo Soininvaara on enemmänkin leppoisa. Niin ja Pekka Sauri rakentaa imagostaan supersankaria Suomen Cothamiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Pieleen meni, Mikko. Minä olebn vihainen siksi että Mara teki väärin. Mutta annan toki hänelle anteeksi jos hän oikein kauniisti pyytää. En ole pitkävihainen. Enkä moiti sinua siitä etten yhtään ymmärrä mistä on kysymsys. Sillä eihän kukaan ymmärrä tuota aloitukseen irralleen nostettua kommenttia mitenkään. Mitkä ihmeen prinsessapäiväkirjat? Sen voi tajuta jos löytää Maran huoelllisesti piilotteleman kommenttiketjun. Säälittää katsoa kun aikuiset miehet kävelevät turhautuneen kotirouvan virittämään lapsekkaaseen ansaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

En ole vihainen vihreä mies, mutta kommentoin koska kommentoin myös alkuperäisessä blogissa Lamminpään puheita.

Kyllähän tässä on irrotettu Lamminpään kommentti täysin asiayhteydestä, eikä twitterissä tuo twiitti ollenkaan kuvaa sitä miksi se oli tarkoitettu.
Tuosta ei mustaa saa valkoiseksi millään.

Vaikken yleensä kovin suurella innolla Lamminpään nimittelyille jaksaa nauraa, niin nyt täytyy sanoa että vähän taisi blogisti ampua isommalla tykillä kuin olisi tarvinnut.

Jotenkin tuntuu että somessa ei paljoa mietitä millä aseilla lyödään, kunhan saadaan vaan mahdollisimman paljon vahinkoa aikaan.

Ei näin!

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tulin vilkaisseeksi Lamminpään blogia ja huomasin, että hänen viimeinen kirjoituksensa oli otsikoltaan "Jalomielisyys ja inhimillinen suurpiirteisyys". Tässä voisi olla mietiskeltävää monellekin tässä vesilasimyrskyssä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kohtalon ivaa, että blogisti päätyi samalla tavalla kuin Iiris Suomela tekemään yhtä ja puhumaan toista. Joka toiselle kuoppaa kaivaa...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tekemään mitä? Osoittamaan vihreän miehen keskustelutaidot? Koskaan, ei koskaan ole kontekstista perussuomalaisten kohdalla lauseita irroitettu yhteydestään, eihän?

Ehkäpä voitaisiin jatkossa keskustella siitä, mistä keskustellaan.

Samanlaista kollektiivista yleistämistä, kuten itse tässä harrastan, tekevät vihreät. Ja varmaan kaikki muutkin. Mietipä 2 sekuntia Max, jos tuon olisi kirjoittanut perussuomalainen? Olisiko jo hesarin tai ylen pääuutinen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Ei todellakaan olisi Hesarin pääuutinen. Varavaltuutetut pääsevät Hesariin vain kun tekevät itsestään rikosilmoituksen. Eikä silloinkaan pääuutiseksi.

Sekö asiattomuuksista tekee hyväksyttyä, että muutkin tekevät?

Teit sen mistä kehotit tyttöjä eilen ryhdistäytymään. Se olisi monen muun tekemänä pelkästään hauskaa ja viihdyttävää, mutta sinä pystyt parempaan. Kannattaisi tosiaan ottaa askel taakse. Minähän pidän vihreitä hörhöinä ja haihattelijoina ja iloitsen Aina kun heille tulee lunta tupaan, jos se on aiheesta. Nythän ei ole tapahtunut muuta, kuin että Lamminpää osoitti sinun olevan moraalirelativisti. Toisen vähättely ja mitätöinti on hyväksyttävää, kunhan ei käytä karkeaa kieltä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #40

"Toisen vähättely ja mitätöinti on hyväksyttävää, kunhan ei käytä karkeaa kieltä."

No mielestäni panisin, jos olisi hiljaa, ylittää kyllä jo jonkin rajan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Ylittä tottakai, törkeähän tuo toteamus on. Miksi luulet ilmaisun olevan noin karkea? Se oli provokaatio, joka takasi että lankesit ansaan. Sovinnaisuutesi esti näkemästä, että asia itsessään oli suoraan verrannollinen Suomelan kohtaamaan mitätöintiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

Provokaatio, joka pisti miettimään, että onko kirjoittajalla tapoja. Itse suhtaudun, omalla kohdallani, tuon kaltaisiin kommentteihin, naureskellen. Se kertoo kommentoijasta, ei minusta, eikä minun ammatillinen tai poliittinen osaaminen siitä vähene.

Miksi kommentti oli karkea? Perussuomalaisista on hyväksyttävää kirjoittaa mitä vaan. Mut hei, se ei meitä lannista eikä vähennä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #54

Kirjoitin juuri, että kommentti ylitti rajan ja oli törkeä. Miten päättelit, että yleinen mielipide pitäisi sitä hyväksyttävänä? Tarkoititko ehkä, että Lamminpään mielestä perussuomalaisista on hyväksyttävää kirjoittaa mitä vaan?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

"Tarkoititko ehkä, että Lamminpään mielestä perussuomalaisista on hyväksyttävää kirjoittaa mitä vaan?"

Juurikin tuo on näkyvästi tullut ilmi monien kommentoijien taholta. Sori tästä esille tuomisesta jota tuskin itse havaitsevat. On siis eri asia kunhan se tuodaan siltä "oikealta" suunnalta esille. Syyt sitten voikin kivasti vierittää persujen syyksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Tässäkin ketjussa aika moni kommentoi Lamminpään käyttämästä ilmaisusta hyvin negatiiviseen sävyyn, olematta perussuomalaisia. Eivät kai he pidä sitä silloin hyväksyttävänä. Ihan turhaa heittäytyä marttyyriksi, kun yksi keskustelija vähän provosoi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #49

Ja taas se siteeraa väärin. Luulisi että edes copypastea osaa käyttää mutta ei.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #40

En muuten ole edes varavaltuutettu. Prinsessa Mara voi ollakin ja kaipaa kenties lisää näkyvyyttä. Uskottavuuden rippeetkin se kyllä tällä twittuilullaan haaskasi.

Minun kohdalla ei ole muuta vaaraa kuin että saatan ylpistyä; moukan moite on paras kiitos, ja sitä tuli nyt kyllä kukkurakaupalla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #67

Sillä julkisuudella, mitä varavaltuutetut ovat viime vuosina saaneet, on ihme että kukaan enää sellaiseksi suostuu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Tai ylipäätään lähtee mukaan politiikkaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #164

Ei poliitikko sentään yhtä paha viiteryhmä ole, kuin varavaltuutettu...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #167

Onko Outi Mara varavaltuutettu vai mistä puhut? Siitäkö Maralla kenkä puristaa? Vai onko hänen ongelmansa se että persut ei ole hallituksessa mutta vihreät on? Minulle se ei ole ongelma. Ainut huono puoli hallituksessa on se että ei ole sellaista mahdollisuutta egobuustaukseen kuin viime kaudella. Ei voi enää sanoa että hitto mitä tolloja, minäkin olisin parempi ministeri. Mutta onneksi Mara buustaa egoani kirjoittamalla minusta kokonaisia kolumneja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #169

Kyllä Outilla taitaa olla ihan oma valtuustopaikka.

Varavaltuutetulla viittasin kunnallispoliitikoihin, jotka järjestävät itsensä käräjille laukomalla älyttömyyksiä ja sitten puoluetoverit puolustelevat. En siis varsinaisesti asemaan, noita vain on ollut monta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #173

Ai jaa, minulta ovat menneet ohi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Auts! No jopas taas vihreältä kommentti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Asiasta en mitään tiedä, niinkuin en muustakaan, mutta sen tiedän, että persuihin on osunut järkyttävän viisaita naisia.

On varatuomaria, opettajaa ja äippää, joiden kyky ja taso on vahvasti parempaa, kuin muiden puolueiden naisilla.

Viisautta me kaikki kaipaamme, ja kun näiden persunaisten kirjoituksia lukee, on vakuuttunut, että persuhin on osunut oikea meteorinisku viisauden muodossa.

Kiitos taas kansankunnalle merkittävästä blogista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Onneksi meillä on sananvapaus, eiks vaan Petteri?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Älähän nyt Petteri. Blogisti on osoittanut kirjoituksillaan olevansa ihan älykäs ja yleensä fiksukin. Ei yhdestä kompuroinnista pidä tuomitä noin, eikä varsinkaan liittää asiaa sukupuoleen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja tässä kohden pitäisi nyt sitten vissiin kutsua paikalle vähintäänkin tasa-arvovaltuutettu. Naiset ja älykkyys mainittu. Yhyy. Päiväni on pilalla. Not.

Oikein mukavaa kesäistä päivää Petterille ja Maxille!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #45

Ei ketään pidä kutsua mihinkään. Petteri vain osoitti miten yleistä on täysin ilman syytä nostaa esille henkilökohtainen ominaisuus, jolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Kunhan alleviivasin sen.

Miksi muuten tuo vähättely ei koskettanut, vaikka se kohdistui sinuun, mutta Huhtasaaren puolesta lähdit kuitenkin sättimään Lamminpäätä? Törkeä kielenkäyttökö vain olikin lopulta ongelmana Lamminpään asiattomuudessa, eikä naiskuva?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #51

Toit esille sukupuoliasian. Seuraahan kansanedustaja Iiris Suomelan (vihr) puheenvuoroja eduskunnassa. Hän ei koskaan käytä (suostune käyttämään) eduskunnan puhemiehestä tuota nimeä vaan puheenjohtaja, vaikka puhemies onkin ainoaksi oikeaksi hyväksytty puhuttelumuoto. Perusteluksi on maininnut sukupuolen tasa-arvoon viittauksen, jota ei siksi hyväksy. Hänen mielestään ei siis ole sopivaa sanoa esim. rouva puhemies tai herra puhemies. Aika pitkälle vietyä suokupuolista tasa-arvonäkemystä mielestäni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Ei tuo ole sukupuolista tasa-arvonäkemystä ensinkään. Kielellistä ja historiallista ymmärtämättömyyttä ja moukkamaista käytöstapojen puutetta se on.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #51

Mitäpä lottoat? Ala-arvoinen kommentti, joka kertoo enteriä painettaessa, juuri siitä kommentoija ajattelee perussuomalaisista naisista. Ja juuri siltä viiteryhmän jäseneltä, joka katsoo suurimman ongelman olevan feminismin puute maailmassa. Tyttöjen puolue, jolle lopulta olennaisinta on itse näyttää hyvältä ja olla huomion keskipiste. Moralisoida muita näkemättä malkaa omassa silmässään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Ala-arvoinen kommentti, joka kertoo enteriä painettaessa, juuri siitä kommentoija ajattelee perussuomalaisista naisista.

Voit hyvinkin olla oikeassa. Tai sitten olet väärässä ja se on puhdas provo. Miksi sillä on mitään merkitystä? Oli miten vain, et tunnistanut taustalla olevaa yhtäläisyyttä. Et taida nähdä sitä vieläkään.

Huomaisitko asian ehkä omasta tekemisestä. Miksi kirjoitit että vihreät on tyttöjen puolue? Koska vihreitä naisia ei voi ottaa vakavasti? Tuskin Hautala tai Hassi arvostavat tytöttelyä. Vai ehkä koska siellä miehetkin ovat neitejä? Yhdessä Haavistossa on enemmän miestä, kuin kaikenmaailman homottelijoissa yhteensä. Huomautettakoon että pidän Hautalaa näköalattomana kaksinaismoralistina, Hassia menneen maailman surullisena kommunistina ja Haavistoa laiskana lyhytkatseisena opportunistina. Ei tulisi kuitenkaan mieleenkään tytötellä heitä tai puoluettaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #58

Olisi hauska tietää, mitä äippä ajattelee maahanmuuttajanaisista. Suomeen työhön tulleille naisille avautuu työn ja ehkä kielitaidon kautta sosiaalisia verkostoja. Yksinäisyys voi olla hyvinkin iso ongelma heille, joilla kielitaito on esteenä.

https://yle.fi/uutiset/3-10783576?fbclid=IwAR2LRU9...

Mitä olet tehnyt Joensuussa näiden naisten hyväksi?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #90

Itse olen vetänyt korteni kekoon ja ulkoistanut kodin siivouksen. Pari vuotta oli mukava reipas pakistanilainen nuorimies ja nyt on vuoden verran ollut perheellinen irakilaisnainen. Molemmat hoitaneet hommansa tunnollisesti. Ei muuta kuin hyvää sanottavaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #110

Kysyin kyllä Outi Maralta, mutta onneksi joku muu sentään tekeekin jotain eikä pelkästään twittuile.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #51

Siinäpä se kun siitä naiskuvastakaan ei ole mitään huomauttamista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

En nin yritä sanoakaan. Kyse oli kommentin, ei sinun naiskuvastasi.

Kuten olen jo sanonut luin tuon äärimmäisenä kärjistyksenä ja tahallisena provona. Blogisti marssi suoraan viritettyyn ansaan siveydentunnossaan, miettimättä hetkeäkään toimiiko johdonmukaisesti. Provokaatiosi siis toimi, kuin sveitsiläinen kello.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #73

Joo. Hupaisinta tässä on se että ylläpito poisti kommenttini jota Mara nyt sitten levittelee twitterissä ja täälläkin. Saattaahan tämä koko vuodatuskin täältä lähteä jahka ylläpito sen huomaa. Twitteristä en tiedä onko siellä mitään ylläpitoa. Trump sitä kyllä lukee mutta sekään ei osaa suomea, eikä juuri muutakaan oaitsi hokea "fake news" aina kun oikeaan uutiseen törmää.

En onneksi ole ehdolla minkään kansainvälisen journalismipalkinnon saajaksi, joten Trump ei voi sitäkään minulta viedä, kuten se vei suomalaiselta Jessikka Arolta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #75

Tiedoksi, että kommenttisi on yllättäen tullut minulle hyväksyttäväksi ja juuri äsken sen hyväksyin. Ei miulla ole aikaa tiällä koko ajan riekkuu. Joten kommenttisi on nyt paikoillaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #102

Ylläpito on välillä noissa yliherkkä. Hyvä kun kerroit, ehdinkin jo tuolla ylempänä ihmetellä menettelyäsi, kun luulin sinun poistaneen sen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #111

Ei ylläpito kyllä yliherkkä ole. Onhan tämäkin vuodatus yhä paikoillaan vaikka tässä ei asiaa ole nimeksikään.

Pitkään luulin että täällä menee läpi ihan mikä tahansa ja ainoastaan desantti Bäckmann on tehnyt mahdottomasta mahdollista ja hankkinut porttikiellon Uuteen Suomeen. Sitten Laura Huhtasaari, jonka puolesta Outi Maraa esittää loukkaantunutta, teki saman tempun. Outi taitaa leikkiä seuraa varapuheenjohtajaa -leikkiä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#35

Nyt petteri Tex Willer hyllystä ja raittiiseen ilmaan vähän lueskelemaan.... päästelet pahimmat höyryt pihalle.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Enpä ihmettele että Iiriksen puheenvuorojen päälle on huudeltu Tampereen valtuustoissa.
Tarkoitan tuota YLEn aamutelevision ohjelmaa.
https://yle.fi/uutiset/3-10829881

Woruber mann nicht sprechen kann, daruber muss man schweigen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mölöpössit, jotka ei osaa käyttäytyä, huutelee päälle. Tai sitten ne irrottaa kommentin asiayhteydestä ja laittaa sen twitteriin. Sellaista se on tekopyhillä kaksinaismoralisteilla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Wittgenstein tosin kirjoitti näin: Wovon Mann nicht sprechen kann, darüber muss Mann schweigen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Ei kirjoittanut, vaan: "man" sanan "Mann" asemesta. Jos korjailet, tee se kunnolla.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #148

Kiitos korjauksesta. Mann on tosiaan suuri saksalainen kirjailija, man jokamies.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #177

man = sukupuolineutraali yleissubjekti
Mann = mies

Wittgenstein ei viitannut pelkästään miehiin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #180

Selvä. Tulipa jotain asiaa tähänkin blogiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #184

Mutta sinä onnistuit taas kerran sotkemaan asiat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #217

Itse asiassa Outi Mara on sotkenut asiansa. Minä olen yrittänyt tuoda selvyyttä tähän sotkuun.

Outi Mara kirjoitti tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Käytän tilaisuutta ja kehun uutta profiilikuvaasi. Se on paljon parempi kuin se entinen. Uudessa kuvassa olet nuorekkaampi ja viehättävämpi, suorastaan ilo silmälle. Tiera otsalle ja olisit kuin kuka tahansa eurooppalainen prinsessa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kyllä, oikea prinsessa! Imuroi herneen nenään vaikka millaisen patjakasan alta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Itse kommentoin vain Maran viehättävää ulkoista olemusta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #91

Niin, eihän tässä koko blogissa muuta aihetta ole.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Sinun Manu kannattaa varmasti tarkastaa se iPadisi oikeinkirjoitus. Jos tarkoitit Outin kutreille laitettavaa päässä pidettävää koristetta, niin se on tiara. https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiara

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sama moka kuin kerran sukunimesi kohdalla. Erehdymme samaan tahtiin, minä ja IPad.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos Manu. Otan tämän kohteliaisuutena vastaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sellaiseksi se olikin tarkoitettu, ja ihan syystäkin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Vaikuttaa siltä, että kommentoijilla on tarve mitätöidä sanottu sanomattomaksi.

Juupas-eipäs -viestintä paljastaa, että ollaan sellaisten asioiden äärellä, jotka saattavat nousta myös oikeudelliseen harkintaan.

Seksuaalisuuteen liittyvä 'paneminen' saattaa kuulostaa henkilöön kohdistuvalta häpäisyltä, varsinkin, kun siihen on liitetty puhumattomuus.

Tämän blogin keskustelijat eivät ole voittajia, jos eivät häviäjiäkään.

Silti, puolustautuminen sanotusta, on turhaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minulla ei ole mitään tarvetta puolustella asiayhteydestä irrotettua kommenttia, jota ei edes olisi missään enää näkyvissä ilman Outo-Maran vouhotusta. Ylläpito poisti sen, mutta Outipa laittoi sen twitteriin ja teki siitä vielä erikseen uuden aloituksen tänne.

Mutta älkää pelätkö, en aio nostaa oikeusjuttua Outia vastaan, vaikka hänen menettelynsä moraalitonta onkin. Anteeksipyyntö riittää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielestäni voisit itse pyytää anteeksi todella typerää kommenttiasi naista kohtaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #94

Ritva-kulta, älähän kiehu yli äyräittesi. Minä en ole sanonut mitään typerää. Outi on tehnyt typerän tempun ja hänen anteeksipyyntöään tässä odotellaan. Älä kuitenkaan sinäkään odota henkeä pidättäen, sillä odotuksesta saattaa tulla pitkä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #97

Mika-kulta, en minä minnekään kiehu, vaan olen täysin sivustaseuraaja tässä asiassa. Mielestäni kommenttisi, että nainen on pantava, kunhan on vaan hiljaa, on erittäin epäasiallinen naista kohtaan.

Oletko yleensäkin sitä mieltä, että nainen vaietkoon seurakunnassa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Eivätkö kaikki jumalaapelkäävät ole sitä mieltä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #112

Taitavat olla. Outi Maran taktiikka ei ehkä pure ihan hänen toivomallaan tavalla. Satu Rasila kirjoitti kolumnissaan "Näkyväksi tekemisen taito" näin: "Kun me läyhäämme netissä haukkumassa inhokkejamme, me tietämättämme toimimme vallan mahdollistajana juuri haukkujemme kohteelle. Ainoa tapa vähentää valtaa haluamiltaan tahoilta on tietoinen välinpitämättömyys, näkymättömäksi tekeminen. Siksi esimerkiksi koulusurmaajien tai terrorististen tekojen tekijöiden henkilöllisyyksistä halutaan tiedottaa mahdollisimman vähän, jotta he eivät nousisi katseidemme kohteeksi, jotta heistä ei tulisi sankareita." (Turun Sanomat 14.6.2019)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #112

"Eivätkö kaikki jumalaapelkäävät ole sitä mieltä?"

Mutta kaikki uskovaiset eivät välttämättä ole panomiehiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #218

Panomiehistä puheen ollen, tiedätkö millainen on koko perheen seksiloma? Äippä lähtee Gambiaan, isä Thaimaahan ja lapset Ouluun. (Anteeksi. Haen vain takkini.)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Anteeksipyyntöjä tässä tuskin tarvitaan.

Naisen halventaminen 'panemisella, jos pitää suunsa kiinni', kertoo puhujansa asenteen.

Puolustautuminen on turhaa.

Jäänee 'panemisen' kohteen itsensä ratkaistavaksi, onko tarvetta jatkaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos, anteeksi ja minä rakastan sinua, ovat kolme sanontaa, jotka tekevät tästä maailmasta paremman paikan asua ja elää.

Mika Lamminpää on todella törkeästi solvannut naista ja vilpittömällä anteeksipyynnöllä hän osoittaa, että teki väärin ja katuu sanomaansa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kiitos Ritva. Outi Mara on todella törkeästi twittuillut minulle ja täällä vilpittömästi teitä kaikkia rakastava Lamminpää yhä odottaa että Outi Mara tunnnustaa, että hän teki väärin ja katuu typerää temppuaan.

Minä en kadu mitään. Olisin saattanut pahoitella karkeaa kommenttiani mutta Outin twittuilun jälkeen huomasin, että siihen ei ole mitään syytä.

Kasvakaa tytöt aikuisiksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #235

Ole hyvä Mika. Ihan iso tyttö jo olen, joten ei siitä ole kyse puolestani. Katsoin viestiketjua ja itsekin annoit ymmärtää, että kommenttisi oli harkitsematon naista kohtaan.

Jos olet kunnon mies, niin pyydä anteeksi, että olet kommentillasi loukannut naista, että hän olisi pantava, kunhan vain pitäisi suunsa kiinni.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #238

Aika hauskaa minulla oli kun kävin katsomassa noita twitteriin laitettuja kommentteja. "Valtamedia vaikenee kuin vaikeneekin" kirjoitti nimimerkki "Anonyymi nuiva". Täytyy sanoa, etä minäkin olisin huolissani valtamedian tasosta, jos se repisi juttuja jonkun joensuulaisen kummallispoliitikon twittuilusta tuntemattomalle turkulaiselle. Isompiakin asioita maailmassa on meneillään, vaikka Outo-Mara onkin yrittänyt laittaa tälle asialle... no, mittasuhteet, eli tehdä kärpäsestä härkäsen.

Paljon melua tyhjästä. Eipä mulla muuta. Hyvää kesää sinullekin ja hymyillään jos tavataan. Tule käymään Turussa. Tämä on viehättävä kulttuurikaupunki jossa riittää nähtävää viidesosamaisterin puolesta tuohtuneille prinsessoillekin.

Minähän muuten en ole ketään paikalla olevaa naista loukannut, kuten hyvin tiedetään. Laura Huhtasaari käyttäytyi täällä niin hienostuneesti että sai bannit. Olikohan ensimmäinen sitten desantti Bäckmanin joka teki mahdottomasta mahdollista ja hankki tänne kirjoituskiellon? Minulta on poistettu vain yksi kommentti ja senkin Mara palautti. Piti sitä ilmeisesti niin osuvana että halusi jakaa sen myös twitterissä ja tässä blogissakin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #239

Minulle ei tarvitse asiaa selitellä sen kummemmin, riittää kun pyydät naisilta anteeksi törkeää kommenttiasi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #240

Riittää kun kerron mikä tapahtumien kulku oli niin ymmärrät sinäkin kenen pitää pyytää anteeksi ja keneltä. Outi Mara kirjoitti tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Muun muassa sinun kommentistasi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Pusi, pusi vaan kaikille! Anteeksi pyyntöä on turha odotella. Mika on täydellinen, vihreä mies.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minullahan ei ole mitään anteeksipyydettävää. Sinulla on.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

30 uudelleentwiittausta ja 176 tykkäämistä. Some on armoton, eikä sieltä löydy mitään undo -nappia, sen jälkeen kun viesti on kerran lähtenyt leviämään.

Näin sitä onnistuu yhdellä hölmöllä viestillä tekemään suurta vahinkoa, varsinkin itselleen.

Toivottavasti Lamminpää seisoo miehekkäästi sanojensa takana vielä huomennakin, eikä ryhdy selittelemään :)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä Lamminpää selittelyn taitaa. Mini Maxkin otti herneen älykkääseen nenäänsä ja antoi lamminpään naiskuvalle raskasta tykistötukea koko ketjun läpi. Keksi ihanan ansateorian lamminpään tueksi. Lisänä kaikki tuttu viisastelu. Tosin tuskin lamminpää oli öyhöttäessään asiaa ajatellut. Paitsi, että hän haluaisi panna, jos x olisi hiljaa. Todennäköisesti muutenkin, jos vain nyt edes joltain saisi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Juuri mikään ei ole niin ärsyttävää, kuin lukutaidottomien tekstianalyysit. Paitsi ehkä henkilöön käyminen.

Mitäpä sitä kirjoittelemaan, että kommentti on asiaton ja törkeä, tai että sen naiskuva on halventava, kun lukijan analyysi on että annan tukeni Lamminpään naiskuvalle. Ihan uteliaisuuttani kuitenkin kysyn, mistä muodostit sellaisen kuvan?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #121

Vältyt siltä, kun jätät lukutaidottomat huomiotta. Koska kirjoitustaitonikaan ei ole kehuttava, niin korjaan. Annat sivustatukea lamminpäälle. Sitä kautta hänen naiskuvalleen.

Et ilmeisesti huomannut lamminpään täysin peittelemättömäksi jättämää ansaa. Et kai sentään tahallasi astunut tuohon?

Pienetkin salaliittoteoriat ovat ihania. Tuskin lamminpää mitään ansaa ajatteli. Kunhan antoi palaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Näin blogistin suhtautuvan valikoivasti naisten mitätöintiin, heidän puoluetaustansa perusteella ja siksi tuen Lamminpäätä? Aika kaarelle jouduit taipumaan. Täytyy ihailla henkistä notkeurrasi ja integriteettisi joustavuutta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #123

En nyt ihan samaa ainakaan blogissa nähnyt. En kokenut hänen loukkaantuvan tai suhtautuvan naisten mitätöintiin eri lailla puoluetauststa riippuen. Ellei sitten jossain muualla muttei tässä.
Lähinnä pyrki osoittamaan lamminpään puheiden olevan ristriidassa aiempien puheidensa ja vihreän naispuheen kanssa. Väärät mielipiteet tekevät kohteesta vapaata riistaa.

Kyllä sitä nöyräksi ja joustavaksi on opittu. Ainoa tavoite on hieman nauttia elämästä. Moraalikin joustaa tarvittaessa. Mutta mikäs tässä ollessa. Eteenpäin kohti loppua on mentävä. Ellei ala ikuista elämää tavoittelemaan. Ensimmäiset 200-1000 elävät ihmiset on jo kuulemma syntyneet.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #124

Ristiriidassa aiempien puheiden kanssa. Aivan, tuo on kolmen pisteen vihje siitä, mistä on kyse.

Keskustelu Outin edellisessä blogauksessa koski yhtäältä kaksinaismoraalia ja toisaalta suhtautumista naispoliitikkojen mitätöintiin. Kaksinaismoraali oli nopeasti taputeltu. Olihan päivänselvää että Iiris Suomela puhuu yhtä ja tekee toista. Jäljelle jää siis mitätöinti, jota tapahtuu, mutta Outi ei oikein suostunut ymmärtämään. Tämän blogauksen keskustelu osoittaa, ettei viesti ole vieläkään mennyt perille. Se että naispoliitikkoa kritisoidaan hänen naiseutensa perusteella, on yksiselitteisesti mitätöimistä. Se ei ole hyväksyttävää. Outin sinänsä kohtuuton reaktio Laura Huhtasaaren karkeasta ja tylystä mitätöinnistä tavallaan todistaa asian. Jostain syystä hän vain ei näe tuota itse. Vaikea uskoa, että reaktionsa johtuisi vain siveettömästä ilmaisusta. Nähtävästi sokea piste ei ole kuitenkaan yksin blogistilla.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #128

Lamminpää sai tukea pyrkimyksestäsi kyseenalalaistaa blogin kirjoittajaa. Mutta lamminpää tuskin suuria salaliittoja ja ansoja rakenteli. Kirjoittaa vain loukkaavia kommenttejaan.
Twitteriä en seuraa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #139

Pitäisikö blogistin älyttömyydet jättää huomiotta, koska joku on kirjoittanut siveettömän kommentin? En nyt ollenkaan pääse kärryille mitä ajat takaa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #128

Väite hänen naiskuvansa tukemisesta on virheellinen ja turha. Kärjistämistä. Kuitenkin hän sai ansaitsematonta tukea mielestäni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #151

En tiedä huomaatko, mutta minulta Lamminpää sai tukea, mikäli tarkoituksena oli paljastaa blogistin kaksinaismoraali. Jos asia on niin kuin sanot, mitään tukeakaan ei ole. Kannattaisi valita kumpaa mieltä olet.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #156

Et ilmeisesti huomannut lamminpään täysin peittelemättömäksi jättämää ansaa. Et kai sentään tahallasi astunut tuohon?

Kyllä lamminpään kommentti on vain öyhötystä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #160

Ei ole. Tuppaan olemaan Lamminpään kanssa vähän kaikesta eri mieltä, mutta siitä olemme käsittääkseni yksimielisiä, ettei naista pidä vähätellä naiseutensa pohjalta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #168

#160 ja 168: Lamminpään ja Maxin postauksissa on yhteistä se, että mitä enemmän he kirjoittavat ja julkaisevat kommentteja, sitä enemmän sisällön taso laskee.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #194

Onneksi Ilkka kuitenkin keskittyy asiaan eikä henkilöön, niin en romahduta Puheenvuoron älyllistä tasoa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #168

mutta siitä olemme käsittääkseni yksimielisiä, ettei naista pidä vähätellä naiseutensa pohjalta.

Kyllä kai tästä lähes kaikki ovat samaa mieltä. Lamminpää kommentti kuitenkin on naiskuvaltaan ja sisällötään törkeä. Puolustelet sitä selvästi.

Eiköhän sitä muiltakin kaikenlaista roiskahda. Ei siinä mitään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #210

En puolustele yhtään mitään. Olen kritisoinut Lamminpäätä siitä, että hänen kommenttinsa oli asiaton, törkeä ja karkea. Pointin olisi voinut osoittaa fiksumminkin. Miten se on voinut jäädä huomaamatta?

Edellisen lisäksi olen kritisoinut Maraa siitä, että hän ei ole johdonmukainen, sekä siitä että hän on itse kirjoittanut muista vähättelevästi. Lyhyesti sanottuna kaksinaismoraalista. Sanoo yhtä ja tekee toista, samalla tavalla kuin ilkkumansa Suomela.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #213

Kyllä lamminpään kommentti on vain öyhötystä.

Vastaat:ei ole.

Koita päättää. Se oli alkuperäiseen ketjuunkin täysin tarpeeton.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #219

Asiaton se oli ja saman pointin olisi voinut esittää fiksummin. Kommentti kuitenkin provosoi reaktion, joka osoitti että blogisti on samasta puusta, kuin ilkkumansa Suomela. Hän ei tyytynyt paheksumaan siveettömyyttä ja karkeutta, vaan loukkaantui kohteen puolesta. Ei siinäkään mitään, ellei olisi juuri kehottanut "tyttöjä" ryhdistäytymään. Nyt ei yhtäkkiä kehu kelvannutkaan.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #221

Eli tuit hänen näkemyksiään alusta asti. Ei jaksaisi tommosen vääntää, joten annoin periksi ja antaa olla. Ihan luku ja kirjoitus taitoinenkin vielä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #244

Minusta näyttää siltä, että et tiedä näkemyksistäni hölkäsen pöläystä. Silti väität olevasi luku- ja kirjoitustaitoinen. Taidat olla oudompi kuin Outo Mara, joka on muuten oudon hiljaa nyt kun hänen epärehellisyytensä on vihdoin kaikkien näkyvillä. Kuin kuningatarmehiläinen hän vetäytyy pesän syvyyksiin ja antaa Lehdon, Kankaanpään ja muiden pikku kuhnurien pörrätä ympäriinsä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #124

Vai että joustaa sinulla moraalikin tarvittaessa? Outi Mara taitaa olla samoilla linjoilla: moraalia pitää välillä vähän venytellä, että se pysyy joustavana.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #204

Sun moraali on kovin valikoiva ja kyseenalainen. Jatkat törkeätä kirjoittelua ja nimittelee maraa jatkuvasti.

Kirjoittamasi kommentti oli alkuaan ketjuunkin tarpeeton. Törkeä ja öyhöttävä. Pyytäisit anteeksi ja menisit eteenpäin

Rapatessa roiskuu monilta muiltakin ja siinä se.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #215

Outi Mara kirjoitti tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Muun muassa sinun kommentistasi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #227

En tiedä mitä kirjoitti. Se ei muuta sanomaasi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #233

Tuossa on linkki, ole hyvä ja katso. Jos haluat tietää edes jotain sanomastani.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #234

Ethän sinäkään yleensä halua muuta kuin öyhöttää. Miettisit enemmin yleensäkin kommentointiasi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #243

No, jos et ymmärrä etkä haluakaan ymmärtää, niin miksi yrität komentoida? Ihme öyhötystä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Luin tuota twiittiä melkein loppuun.
En tiedä keitä ja mitä eri ihmiset siellä mahdollisesti edustivat, mutta ei siellä mielestäni mitään järjen jättiläisiä ollut. Samanlaista lantaa lentää joka puolelta.

Henry

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Hyvä Outi.

Tälläiset Lamminpään kaltaiset naisten halveksujat onkin hyvä tuoda esille, eikä tuo netistä koskaan poistu.

Sivistymättömyyttä on monessa paikassa, ja ikävä kyllä paljon vihreissäkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ajatella, tämänkin miehen jotkut ovat eduskuntaan äänestäneet:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e3060b4f-c9a...

Surkupaisinta tässä on, että nuo kuolleet afrikkalaiset ovat syöneet maissipuuroa ja tuskin ajaneet autoa. Eli heidän hiilijalanjälkensä on ollut erittäin pieni. Veikkaan - en tiedä - että Ano syö punaista lihaa ja ajaa katumaasturia. Ja ennen kaikkea inhimillisyys: ainoa kerta, kun itse olen iloinnut ihmisten kuolemasta, oli se, kun itsemurhapommittajien opettaja vahingossa räjäytti paitsi itsensä, koko koululuokan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mika Lamminpää, Uusi Suomi, Puheenvuoro:

"Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni.

"Koita nyt tyttö ryhdistäytyä. En minä Lauraa panisi vaikka sillä olisi suu teipattuna niin kuin siinä viime syksyn vaalimainoksessa. On se niin kuvottava ja ääliömäinen."

Siinä on miehen mallia jokaiselle miehiselle vihreälle miehelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kylläpä se Outi jaksaa näyttää perussuomalaisen prinsessan mallia koko Uuden Suomen lukijakunnalle. Edelleenkään tuo ei ole Mika Lamminpään kirjoitus vaan poistettu kommentti Outi Maran puheenvuoroon joka oli tämä:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa (esimerkiski tuo ilmaus "prisessapäiväkirjat" ei aukene kenellekään kuin alkuperäisessä yhteydessään). On hiukan yllättävää, että blogisti ja twittuilija itsekään ei sitä näköjään tajua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aika hauskaa minulla oli kun kävin katsomassa noita twitteriin laitettuja kommentteja. "Valtamedia vaikenee kuin vaikeneekin" kirjoitti nimimerkki "Anonyymi nuiva". Täytyy sanoa, etä minäkin olisin huolissani valtamedian tasosta, jos se repisi juttuja jonkun joensuulaisen kummallispoliitikon twittuilusta turkulaiselle tuntemattomalle. Isompiakin asioita maailmassa on meneillään, vaikka Outo-Mara onkin yrittänyt laittaa tälle asialle... no, mittasuhteet, eli tehdä kärpäsestä härkäsen.

Paljon melua tyhjästä. Eipä mulla muuta. Hyvää kesää teillekin ja hymyillään jos tavataan. Eipä minulla näillä näkymin mitään asiaa Joensuuhun ole, mutta ehkä Outi tulee käymään Turussa. Tämä on viehättävä kulttuurikaupunki jossa riittää nähtävää viidesosamaisterin puolesta tuohtuneille prinsessoillekin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Nyt kannattais vihreän "miehen" mennä työkalukauppaan ja ostaa vehkeet joilla saa täysin irrallaan olevat mutterit nupista piukkaan. Ne on varmaan tyytyväisiä siellä mielenterveysseurassa kun heillä on tollainen edustaja täällä sekoilemassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Nyt kannattaisi miesoletettu Lehtisen ottaa selvää mistä on kyse. Tiedän kyllä että Outi Mara on tehnyt parhaansa sekoittaakseen pienen pääsi, mutta jos ne ruuvit eivät ihan irronneet ole, niin kiristetäänpä niitä vähän:

Outi Mara kirjoitti tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Myös sinun kommnetistasi. Hyvää kesää ja mielenterveyttä vaan sullekin. Ei kannata lukea Outin twittuiluja, ne ei ole hyväksi kenenkään mielenterveydelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Itse asiassa twitteriss on julkaistu myös tolkullisia twiittejä aiheesta:

”Jaahas, taas tätä. Onko tosiaan liikaa pyydettyä, että näissä analyyseissa pysyttäisiin sisältökysymyksissä”, Andersson tviittasi.

Samaa juttua ihmetteli kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki.

"Mikä tää juttu on että esittely alkaa ulkoisen olemuksen arvioinnilla? Min. Ohisaloon sopii prinsessa-vertaus lisäksi huonosti. Hän ei ole minkään dynastian perijätär, vaan tehnyt valtavasti työtä. Jos jotain jäätä, niin jäätävän hyvin perillä asioista."

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/tuore-ka...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sinäsä eräiden setämiesten kommentit Ohisalon ulkonäöstä voi ymmärtää. Naisen on parempi olla kaunis kuin älykäs, sillä setämiesten on helpompi katsoa kuin ajatella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lamminpää,

Nyt korkki kiinni.

Seliseli-kommenttiesi lukumäärä on ennätyksellinen täällä US:n Puheenvuoron kommenttihistoriassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #241

Ei ole vielä edes avattu. Minä en muuten ole kirjoittanut tänne ensimmäistäkään seliselikommenttia. Koska et ilmeisesti ymmärrä mistä on kyse, niin valaistaanpa asiaa sinullekin:

Outi Mara kirjoitti tällaisen purkauksen:

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277230-ri...

Petteri Ritala kirjoitti tällaisen kommentin: "Niin juuri, kun minä täällä kutsun Lauraa prinsessaksi, niin persut loukkaantuvat heti. Merkillisiä kaksoisstandardeja :)"

Ja tätä minä komentoin näin: "Koska näissä prinsessapäiväkirjoissa näköjään halutaan puhua nimenomaan ulkonäöstä niin täytyy minunkin sitten sanoa, että olisihan se Laura ihan pantava, jos vain pitäisi suunsa kiinni."

Minun kommenttiani on mahdoton ymmärtää muuten kuin tuon ketjun osana, minkä sekä twitter-kommenteista että tämän blogin kommenttiketjusta huomaa. Muun muassa sinun kommentistasi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #246

Kaatunutta maitoa on turha itkeä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #249

Älä huoli. Ei se minua haittaa että Outi Maran uskottavuus kaatui.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämä tätimies ei näköjään ymmärrä päästäneensä melkoisen törkyistä tekstiä. Vanha viidakon sanonta "vain syylliset selittävät" pätee tähänkin tätimieheen täysin mutta ei vaan tajua.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai sinä olet tätimies? Kaikkea sitä on.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Vihreillä miehillä menee huonosti Suomessa. Saattaa johtua myös B12-vitamiinipuutoksesta.
Nautitaan kauniista kesästä ja muistetaan syödä eläinperäistäkin ruokaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Iskehän ”vihreät miehet” googleen. Ei ehkä onnistunein ilmaisu.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Risto Jääskeläinen on kateudesta vihreä, koska minulla on sanottavaa ja kyky sanoa se. Outi Mara taas ei osaa sanoa edes sitä yhtä sanaa, joka hänen pitäisi nyt sanoa minulle: Anteeksi.

Täytyy myöntää, että vaikka minulla ei kovin korkeita käsityksiä persujen käytöstavoista ole koskaan ollutkaan, niin tämä joensuulainen kummallispoliitikko onnistui kyllä limboilemaan niittenkin odotusten ali. Hyh hyh.

Onneksi myötähäpeään ei kuole.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Lueskelin ketjun alkua jonkun matkaa.
Ei voi kuin ihmetellä tuota jankkaamista.
Kommentithan ovat yksiselitteisiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Outo-Mara on tosiaan yksiselitteisesti hassahtanut, mutta onneksi sen höpinöitä ei kukaan tolkun ihminen usko.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Sivusta seurattua :)

#lamminpää on mainittu hakukoneen laskujen perusteella 141 kertaa tässä ketjussa.

#kriisiviestintä harvemmin onnistuu, joten #mediahaitan vähentäminen sujuisi parhaiten olemalla hiljaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eihän se ole mikään ihme, sillä tässä ei ole muuta aihetta kuin Lamminpää ja Outi Maran twittuilu. Kaikenlaisia kummallispoliitikkoja siellä Joensuussa katsellaankin.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#269

Osmo A. Wiion viestinnän lait

2. laki
Jos sanoma voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta on eniten vahinkoa.

3. laki
On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet sanomallasi tarkoittanut.

4. laki
Mitä enemmän viestitään sitä huonommin viestintä onnistuu. Mitä enemmän viestitään sitä nopeammin väärinkäsitykset lisääntyvät.

5. laki
Joukkoviestinnässä ei ole tärkeätä se, miten asiat ovat, vaan miten asiat näyttävät olevan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #271

Niin, nyt näyttää siltä että Outi Mara tietää paremmin. Minun on varmaan parasta lopettaa keskustelu itseäni viisaampien kanssa. Lopettihan Outikin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset