OutiMara mie vaan mietin

Hyväpuhe

On olemassa ihmisiä, jotka ovat aina oikeassa. Kun keskutelussa jäädään pulaan, syy on tietenkin toisessa, vastapuolen keskustelijassa. Sillä on niin huonot mielipiteet, että on parempi haukkua, nimitellä ja solvata se jo heti alkuunsa. Asiasta viis. Olethan oikeassa. Sitten keskustelua ryyditetään sanoilla uhriutuminen, ääri- (voit lisätä mieleisesi sanan) ja vihapuhe. Kun olet oikeassa, käytät kaikki temput, että vastapuoli tietää ja tuntee sen nahoissaan. Samat, hyvesignaloivat ihmiset, vihaavat yli kaiken häviämistä. Ei pärjätä kavereilta lanseraamilla termeillä. Ei pystytä perustelemaan asiaansa. Ja nytten sitten, on keksitty vihapuhe. Vihapuhe, joka halutaan aisoihin. Ikäänkuin ihmisten asiaton solvaaminen ja uhkailu eivät jo nyt ole rikos ja rangaistava teko, poliisille ilmoitettava rikosasia. Ja ennen kuin joku pahoittaa mielensä, kyllä, pidän täysin asiattomana ihmisten uhkailemista. Törkyturpailu ei muuten ole kenenkään etuoikeus, eikä se katso aatesuuntaa, puoluetta, kansallisuutta. Se on törkeää, mistä suunnasta tahansa. Ja sitä tapahtuu, suunnasta riippumatta. Vahditaan termejä, sormien asentoa, liitetään ihmiset oman mielen mukaan kulloinkin itselle sopivaan äärijohonkin. Heillä on parempana ihmisenä oikeus määritellä jokaisen asento, mielipide ja he tietävät, mitä pääsi sisällä liikkuu. Onnea vaan paremmille ihmisille. Jatkakaa hyväpuhetta. Hiljennetään yhdessä kaikki erimieliset. Pelotellaan tarpeeksi kauan, että kaikki ovat samaa mieltä, kuin muumilaakson hattiwatit. Kyllä me tästä kunnon vanha neuvostoliitto saadaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos ihmisistä voi jonkun yleisen ja yhteisen totuuden sanoa niin kukaan ei aktiivisesti usko olevansa väärässä. Iso osa ihmisyyttä on se, miten tulemme toimeen sen kanssa, että saatamme olla väärässä. Korjaammeko omaa ajatteluamme loogisesti, pätevän argumentoinnin myötä vai pitäydymmekö viholliskuvassa, jonka olemme vastakommentoijasta luoneet ja valjastamme kaikki mahdolliset defenssimekanismit puolustamaan omaa minäkuvaa ristiriitaisessa tilanteessa.

Tästä blogista huokuu noita defenssimekanismeja. Olisi mukava tietää, että mihin kirjoitteluun tämä on vastaus.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Selkeästi psykoanalyysin paikka.

Jaa, notta mihin tämä on vastaus tai kannanotto. Ihan päivittäiseen some ja media seurantaan.

Eilen silmiini pisti twitterissä tämä....

https://twitter.com/asseri_kinnunen/status/1134051...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sitä vain haeskelen, että ketä nämä aina oikeassa olevat, paremmat ihmiset mielestäsi ovat? Käsittääkseni kaikki ihmiset kokevat olevansa oikeassa ja pyrkivät hyvyyteen. Ymmärrys oikeasta ja hyvästä vain vaihtelee. Miksi esim. tämä Almusa olisi jonkinlainen poikkeus kun kirjoittaa typeriä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #5

Voisin nimetä tältäkin palstalta heti kymmenkunta henkilöä. Ai niin, mutta se on maalittamista. Sen termin unohdinkin täysin. Sitä maalittamista kun ei tee kuin pahikset.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #5

Ai niin unohdin. Vai, että hyvyyteen pyrkii poliitikko, joka poliitikkona pyrkii poliittista syistä estämään ihmisen työnsaannin. Se on sitä hyvyyttä. Sitähän tarkoitit?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #7

Hänellä on se käsitys, että hän on hyvällä asialla. Ei kai kukaan poliitikko koe tekevänsä väärin tai ajavansa pahaa asiaa. Miksi tämä Almusa on nyt poikkeus kun hän puhuu törkeyksiä? Miksi luokittelet juuri hänet paremmaksi ihmiseksi, joka kuvittelee olevansa oikeassa? Eivätkö kaikki ihmiset ole sellaisia?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #8

Olihan se Stalinillakin se käsitys että hän tekee hyvää venäläisille ja maailmalle.
No, siitä ollaan nykyään vähän eri mieltä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #10

Kaikki vallankahvassa ikinä lähes yksinvaltiaana olleet varmasti uskoivat tekevänsä hyvää. En usko, että kukaan aktiivisesti halusi tuhota oman vallan perintönsä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Haukkumalla ihmisiä? Tekemällä vahinkoa ihmisen uralle? Kyllä käsityksesi hyvästä on hukassa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #11

Ei ole minun käsitys hyvästä. Hän luulee tekevänsä hyvää kun yrittää haukkumalla estää poliittisesti eri mieltä olevan palkkaamisen. Eivät nekään, jotka haluavat esimerkiksi eriväriset ihmiset verotuksella pois Suomesta usko, että he tekisivät pahaa. Se on vain heidän käsityksensä hyvästä.

Nyt menee pointtini kokonaan ohi. Kaikki ihmiset luulevat olevansa oikeassa, tekevänsä hyvää ja olevansa hyviä. Blogista sai sen käsityksen, että vain osa ihmisistä olisi tällaisia ja kun he puhuvat tyhmiä niin se olisi erityisen tuomittavaa, koska he kuuluisivat johonkin erityiseen parempien ihmisten porukkaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12

Kaikki ihmiset tekevät ja haluavat vain hyvää. Niinhän olet kommentista toiseen esittänyt.

Minusta kaikki ihmiset eivät halua toisille hyvää. Se, että solvaa, törkkii, nimittelee, ei ole hyväntahtoisuutta. Sillä ei haluta hyvää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #15

"Kaikki ihmiset tekevät ja haluavat vain hyvää. Niinhän olet kommentista toiseen esittänyt."

En ole yhdessäkään esittänyt niin. Olen esittänyt, että kaikki ihmiset USKOVAT tekevänsä hyvää. Jos ihmisistä voi jonkun yleisen ja yhteisen totuuden sanoa niin kukaan ei aktiivisesti usko olevansa väärässä ja tekevänsä pahaa.

"Minusta kaikki ihmiset eivät halua toisille hyvää. Se, että solvaa, törkkii, nimittelee, ei ole hyväntahtoisuutta. Sillä ei haluta hyvää."

Ihmiset tietenkin uskovat myös, että jotkut toiset ovat pahoilla asioilla ja siksi heistä voi puhua pahaa, koska heidän logiikkansa mukaan se tuottaa yhteistä hyvää.

Minua kiinnostaa tässä se, että miksi sinä koet, että vain tietty porukka uskoisi olevansa aina oikeassa ja he ovat niitä parempia ihmisiä, joiden typeryydet olisivat erityisesti tuomittavia?

Mika Hynynen Vastaus kommenttiin #17

Jussi Kangasluoma, yksin sinä oletat, että ihmiset uskovat tekevänsä hyvää. Aika naiivia. Valitettavasti niitä aidosti pahantahtoisiakin ihmisiä on olemassa, mutta onneksi vain vähemmistön vähemmistönä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

Ihmisten teot näyttäytyvät pahantahtoisuutena mutta hyvin harvoin kukaan ihminen aktiivisesti kokee olevansa väärässä ja tietoisesti tekevänsä pahaa. Törkeisiin rikoksiinkin syyllistyneet usein uskovat olevansa hyvällä asialla.

Breivik esimerkiksi koki, että hänen tekonsa oli hyvä asia koska kymmeniä vasemmistonuoria tappamalla voitaisiin estää Norjan islamisaatio.

Mika Hynynen Vastaus kommenttiin #24

En ryhdy tästä väittelemään, koska se ei johda mihinkään.

Breivik oli syyntakeeton. Se on varmasti totta, että paranoidista skitsofreniaa sairastava ihminen on omasta mielestään aina oikeassa. Kokiko hän sitten teon hyvänä, vai pelkästään ainoana oikeana ratkaisuna, mene ja tiedä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Näyttäisi kuuluvan Pirkkalan Vasemmistoliittoon ja olevan Hyvinvointilautakunnan jäsen.
Jos maassa on vähänkään järkeä tallella niin tämän hyvinvointilautakunnan jäsenyys täytyisi päättyä tähän.
Vasemmistoliiton jäsenyys tietenkin vahvistuu.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Käsittääkseni yksittäistä jäsentä ei voi lautakunnasta erottaa. Lautakunta on kollektiivisessa vastuussa tekemisistään.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #18

Tässä tapauksessa lautakunnan jäsen on esittänyt täysin käsittämättömiä.
Tuosta twiitistä saa sen käsityksen että ne jotka valitsevat kyseessä olevaan virkaan, ovat jo päättäneet että jos vain joku muu hakija ilmaantuu niin hänet palkataan, vaikka tämä "fasisti" olisi parempi ja sopivampi virkaan.
Jos toiminta on tällaista niin se on jo kai rikollista?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Aivan varmasti rikkovat lakia, jos noin on. Pointtini oli kuitenkin, ettei käsittääkseni lautakunnan jäsen lähde, vaan koko lautakunta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #20

"1. Lainsäädäntö
Kuntalaki 34 §
Valtuusto voi erottaa kunnan, kuntayhtymän ja kuntien yhteiseen toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luotta-musta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.
Valtuusto voi erottaa valtuuston ja valitsemiensa toimielinten puheenjohtajan ja varapuheen-johtajan kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erot-tamispäätös koskee puheenjohtajistoa kokonaisuudessaan."

Tämän mukaan koko lautakunta saisi lähteä.
Kuten kirjoitin, tuo twiitti antaa ymmärtää että ko. lautakunta (lautakunnan enemmistö) on ennakkoon päättänyt että tiettyä hakijaa ei valita. Tällainen on ymmärtääkseni kaikkea demokratiaa vastaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Aivan, kuten sanoin koko porukka lähtee. Kiitos kaivamisesta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27

Ja sitten valitaan uudelleen sans vasemmistohäirikkö.

Jarkko Mynttinen

Näemme asiat kahdelta eri kannalta kuten johtajatkin yleensä; omalta ja väärältä.
Kysyn vaan, kuinka moni meistä osaa muodostaa kantansa ja tehdä johtopäätöksensä faktapremisseistä lähtien loogisesti ja tarvitseeko ja milloin? Ja miten sitten puolustaudutaan niitä vastaan, jotka perustavat päätöksensä enempi ja vähempi tunteen johdattamaan mielipiteeseen eli 99 % meistä jos/kun mielipidekin on kerran sellaisenaan arvokas?
Vai onko sittenkin niin, että toisen mielipide on arvokkaampi kuin toisen?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”On olemassa ihmisiä, jotka ovat aina oikeassa.” Hän on henkilö, joka kaksinkertaistaa ponnistelunsa hukattuaan tavoitteensa. En väitä itsekkään etten ole välttynyt menettelemästä näin. Oikeassa olemisen ja asiantuntemuksen kesken kun ei ole mitään selvää korrelaatiota. Täytyy myöntää, etten saa tästä ajattelutavasta loputtomasti hauskuutta elämään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Meillä on se Sokrates joka ei tiennyt mitään kunhan osasi kysellä ihmisten kantoja ja sitten Narkissos - myytti. Ensimmäinen oli olevinaan se hyvä juttu joka on kai nykyaikana unohtunut oman napansa rakastajilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persupurkaus taas kerran. :)

Piristi perjantaita taas kummasti

Hyvää viikonloppua vaan, ja jos on aikaa kannattaa vielä opiskella termiä vihapuhe, kun se ei edelleenkään aukene persuille.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Aukenee oikein hyvin. Onneksi herra hyvyys saapui paikalle.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

"On olemassa ihmisiä, jotka ovat aina oikeassa. Kun keskutelussa jäädään pulaan, syy on tietenkin toisessa, vastapuolen keskustelijassa. Sillä on niin huonot mielipiteet, että on parempi haukkua, nimitellä ja solvata se jo heti alkuunsa. Asiasta viis. Olethan oikeassa. Sitten keskustelua ryyditetään sanoilla uhriutuminen, ääri- (voit lisätä mieleisesi sanan) ja vihapuhe. Kun olet oikeassa, käytät kaikki temput, että vastapuoli tietää ja tuntee sen nahoissaan. Samat, hyvesignaloivat ihmiset, vihaavat yli kaiken häviämistä. Ei pärjätä kavereilta lanseraamilla termeillä. Ei pystytä perustelemaan asiaansa."

Tämä osuus kirjoituksestasi on täyttä asiaa!

Kysymykseni on vain: jos olet tuota mieltä, minkä takia olet Perussuomalaisissa?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kysymykseni siulle kuuluu, miksi en olisi?

Hannu Rainesto

Hyvä ihminen on sellainen, joka yrittää meille parempaa maailmaa ja opiskelee sen vuoksi itselleen sekä tämän nykyisen perusteet, että mallintaa sen tulevan, jolla kumoaa nykyisen.
Hyvän ihmisen paras ominaisuus on koitta jakaa kaikille, ei vain itselleen. Kapitalisti ja porvari eivät tämän puuttumisen vuoksi voi koskaan olla hyviä ihmisiä!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minä, perkeleellinen kapitalisti, olen tehnyt töitä 10v lähtien. Opiskellut ja täydennyskouluttanut itseäni. Maksanut veroja selekä viärällään. Osallistun hyväntekeväisyystyöhön jatkuvasti. Mikä siis olen? Riistäjä? Porvari? Perkele?

Hannu Rainesto

Olet vai, et kuullosta kuin työläiseltä!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #32

Onko työläiseltä kielletty itsenäinen ajattelu?
Vai pitääkö ajatella kuten käsketään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset