OutiMara mie vaan mietin

Kunniaväkivalta keskuudessamme

Huivia ja hunnutusta kehutaan vapaaehtoiseksi. Nainen saa itse päättää. Jokainen saa pukeutua, kuinka itse haluaa. Ei saa kieltää, ei pidä kieltää. Antaa miesten vaan päättää jatkossakin. Koska kunnia, perheen kunnia. Näinkö se on? Milloin ne silmät aukeavat? Milloin tätä kulttuurista ja uskonnollista paskaa vastaan noustaan? Vasemmisto, vihreät, demarit? Ai niin. Se vaatisi melkoista takin kääntöä siitä, kuinka kulttuurit on niiiiiiin ihania. Kaikki kulttuurit eivät ole. Osa on aivan paskoja. Sen sijaan, että Honkasalo (vas) vinkuu eduskuntasalin kahviossa patriarkkaalisuudesta, miesten ylivallasta, ottaisi ne feminismi lasit päästään ja keskittyisi oikeasti naisia alistaviin rakenteisiin. Kiinnostaako Veronikaa? Ei. Ei millään tavalla. Juu saahan sitä toivoa. Että lehmät lentäisi. Evan, 29, kauhea kertomus Suomesta: Luopui hunnusta – raju kunniaväkivalta alkoi heti https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006099323.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (101 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Käytän mieluummin nimitystä häpeäväkivalta tuollaisesta täysin kunniattomasta käytöksestä. Suosittelen muillekin nimityksen vaihtamista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kunnian kanssa tuolla ei ole kyllä mitään tekemistä, siinä olet oikeassa. Keskiaikaisesti ajattelevat miehen puolikkaat. Vai onko nuo miehiä ollenkaan?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Raukkoja, niin kuin "akan hakkaajatkin" tai "miehen pieksäjät".

Tässä toki tulee tuo suku mukaan. Suku on se joka painostaa hakkaamaan tai tappamaan.
Ja suvun takana ovat ideologian papit jotka vaativat tätä oman asemansa turvaamiseksi.
Näin saadaan ihmiset pysymään "ruodussa".

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #37

Niin. Naiset harjoittavat tätä yhtälailla. Vaikenemalla, hyväksymällä. Oikeuttamalla väkivallan tyttäriään kohtaan.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Sen sijaan, että Honkasalo (vas) vinkuu eduskuntasalin kahviossa patriarkkaalisuudesta, miesten ylivallasta, ottaisi ne feminismi lasit päästään ja keskittyisi oikeasti naisia alistaviin rakenteisiin. Kiinnostaako Veronikaa? Ei. Ei millään tavalla

Juuri näin

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja onhan meillä nyt eduskunnassakin kunniaväkivaltaa harrastanut demari. No arvopohjasta se kumpuaa, tuo ymmärrys.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Esimerkkisi vahvistaa vallalla olevaa käsitystä, jonka mukaan naisasialiikkeen ja feministipuolueen samoin kuin viherfemmareiden tavoite on stalinistikommunistinen totalitarismi. Jätesäkkeihin käärityistä siskoista viis.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos nyt kuitenkin oltaisiin sen verran rehellisiä, että muistettaisiin linkkaamasi jutun keskushenkilön olevan Vihreä poliitikko, joka on useasti nostanut asiaa esiin mm. tälle alustalle kirjoittamissaan blogeissa. Muistelen myös, että toisella jutussa mainitulla naisella, Nasima Razmyarilla, on etäisesti jotain tekemistä SDP:n kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kaikki kunnia Ewalle! Tällaisia julkituloja tarvitaan. Puolueen (vihr) silmät sen sijaan ovat kiinni vielä ja oletettavasti pitkään.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Korostaisin sitä, että kunniaväkivallassa tekijöinä ei välttämättä ole puoliso eikä edes joku miespuolinen (lähi)sukulainen (sen demarin sukulaismiehetkin saivat lähestymiskiellon) vaan kuka tahansa 'yhteisöstä'. Jos joskus naisen asema on poikkeuksellisen karsea niin silloin kun nainen Suomessa joutuu samaan paskaan mitä luuli lähtevänsä pakoon taikka jos tulee naitetuksi Suomeen luulee, että täällä asiat olisivat jotenkin erilaiset kuin kotimaassaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

No, mites Outi Mara itse ajatteli tehdä asian eteen tai siis parantaa kolmannen maailman naisten asemaa.

Pitäisikö esim. maahanmuuttopolitiikkaa liberalisoida, jotta alistetut, sorretyt ja riistetyt naiset saisivat turvapaikan helpommin Suomeen, samoin kuin oleskeluluvan perheenyhdistämisen perusteella, vaikka nainen päättäisi ottaa avioeron väkivaltaisesta miehestään ilman viiden vuoden niin sanottua lusimista tai nyrkkeilysäkkinä olemista?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

En tiede mitä Outi tekisi, itse vaihtaisin maahanmuuttopolitiikan johtopaikalta ne kantaliberaaliääliöt jotka höpöttävät uskonnonvapaudesta, ihmisoikeuksista, vähemmistön oikeuksista ja alkuperäiskansan kulttuurin omimisesta tässä yhteydessä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kommenttisi kertoo lähes kaiken. Siis sen, kuinka suhtaudut näihin naisiin. Naisten asema ja kotouttaminen. Se, että nämä asiat kerrotaan kotouttamistoimissa perheen päälle kunnioittaen tulevien kulttuuria, on pyllystä. Missäs ovat naisille tarkoitetut kotouttamisryhmät? Ylekin löytää aina kuviin nuoria, mielestään parrakkaita lapsia, naisia ei juuri näy. Sitten naisten "oikeudeksi" kuitenkin käy esimerkit erillisistä uimavuoroista. Kuka oikeasti miettii naisten oikeuksia näissä tapauksissa?

Naisilla on muuten melko paljon velvoitteita yhteiskunnassamme. Miten nämä velvoitteet toteutuvat maahanmuuttajien kohdalla? Kielikurssit vapaaehtoisia? Vaatteisiin ja kulttuuriin vedoten koulu tai työpaikan vastaanottaminen? Naisen asema synnytyskoneena kotona miehen toivomuksesta?

Miten itse hoitaisit homman? Btw itse arvostan, jokaista rohkeaa naista, joka uskaltaa henkensä uhalla, riisua huivin. Entäs sinä? Vai puhkeaako kupla?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Outi, esimerkiksi tämän lafkan rahoitusta voisi vahvistaa:

https://monikanaiset.fi

Niin ikään kotihoidontuen kestoa pitäisi tarkastella ja valtion pakottaa lapset esiopetukseen / päiväkotiin aikasiemmin, jotta sekä lapset että äiti integroituisivat suomalaiseen yhteiskuntaan nopeammin ja paremmin.

Ja nythän näille toimenpiteille voi avautua jopa mahdollsuus kun perussuomalaiset / siniseet joutuvat oppositioon.

Olivat nimittäin viime hallituskaudella tällaisia maahanmuuttajanaisia parantavia esityksiä vastaan voimakkaasti. Päinvastoin, eikö tuo iltiksen juttu kerro siitä, että perussuomalaiset hallituksessa ollessaan epäonnistuivat naisten aseman parantamisessa (jos se oli heidän tavoitteensakaan)?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

Kyllä. Ja somaliyhdistysten rahoitusta mm laskea. Todellakin yhteiskunnan rahoittamien toimintojen tilaa tulisi tarkastella erittäin kriittisesti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Missäs ovat naisille tarkoitetut kotouttamisryhmät?"

Johtuisikohan ihan vaan siitä, että naisia on kovin vähän.

"Miten itse hoitaisit homman?"

Hankkisin riittävän hyvän lakia ymmärtävän ihmisen joka keksii miten tulkita perustuslakia niin, että täällä kotoutusta kaipaaville saadaan sukupuolikiintiöt kuinka paljon otetaan vastaan.

Siinä on tiettyjä haasteita kun yhdenvertaisuuspykälä koskee myös sukupuolta.

"Btw itse arvostan, jokaista rohkeaa naista, joka uskaltaa henkensä uhalla, riisua huivin. Entäs sinä?"

Minä arvostan jokaista rohkeaa ihmistä joka pukeutuu juuri niinkuin itse haluaa. Tai jättää vaikka pukeutumatta, jättäen vain jonkun lapun tai sukan sukuelimille että säilyttää sukupuolisiveellisyyden.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Kaikenlaisen uskonnon käyttämistä patriarkaalisen vallan käytön välineenä ei pidä vähätellä, mutta asia ei kyllä ratkea rasistisen öyhötyksenkään avulla. On taidettu monta kertaa todeta, että ongelmaa käsitellään monella sellaisella taholla joissa on kontakti maahanmuuttajayhteisöön. Tässä työ kohderyhmän suuntaan on tärkein asia, ei se, että asiaa reposteltaisiin tyyliin a la Mara. Ja tätä työtä on myös tuettava nykyistä enemmän.

"Btw itse arvostan, jokaista rohkeaa naista, joka uskaltaa henkensä uhalla, riisua huivin. Entäs sinä?"

Tunnen ja tiedän monta rohkeaa ja itsenäistä musliminaista, jotka pitävät huntua identiteettiään korostaakseen, ei uskonnollisesta pakosta – vertaa romaninaisten kansallispuku. Osa pitää sitä taas oman uskonnollisen vakaumuksen takia, kuten körttinaiset vielä tekivät joitakin vuosikymmeniä sitten. Näiden väliin jäävät sitten ne, jotka todella joutuvat pitämään sitä ulkoisen pakon sanelemana. Pakko kumpaankin suuntaan on tuomittavaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Poikkeuksen pakon osalta tekisin kun on pukukoodi. En näe mitään syytä miksi työnantajan pitäisi hyväksyä poikkeamia uskonnollisista syistä, kaikille määrätystä pukukoodista. Vapaa-aikanaan pukeutukoon sitten kaikki niin kuin haluavat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #33

Mjoo tuossa on kyllä perustetta sillä yrityksellä voi olla brändin rakennusta että miltä näyttää.

Tämä tosin pitäisi kirjata työsopimukseen, että tässä työpaikassa pitää pukeutua työnantajan osoittaman mallin mukaisesti.

Toinen juttu taas on turvallisuusseikat, että ei esimerkiksi liikenteessä pidetä naamalla mitään tai jos käyttää jotain sellaista työkalua missä se voi aiheuttaa vahinkoa, tai jos tekee kaupankäyntiä niin pitää voida tunnistaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #29

"maahanmuuttajayhteisö" tuollaista ei ole olemassa, joten kontaktit taittaa olla pikemmin yksilö- eikä yhteisötasolla.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #41

Maahnmuuttajilla on omia etniseen ryhmään liittyviä verkostoja, joissa esimerkiksi uskonnollisen johtajan tai yhteisön (esim. klaanin) vanhimpien mielipiteet ovat merkityksellisiä. He ovatkin tässä asiassa avainasemassa, koska monissa yhteisöissä pohditaan omaa asemoitumista valtakulttuuriin nähden ja sitä, mitä omasta kulttuurista on mahdollista toteuttaa myös täällä. Totta kai yksilöihin pitää myös vaikuttaa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #44

"Maahnmuuttajilla on omia etniseen ryhmään liittyviä verkostoja"

Voi olla mutta aika pirstoutuneita ovat, kysyin joskus Zhara Abdulalta ovatko Somalilaiset jo jakaneet suomen eri klaaneihin, hän oli sitä mieltä että ovat.

Somalialaiset ovat suomalaisten lailla melko yhtenäinen etninen ryhmä, mutta suomalaisten lailla hekään eivät mahda yhteen ryhmään, tuskin muutkaan.

Onhan näitä yhdistyksiä jossa on pari kolme aktiivi jotka sitten median mielestä puhuvat koko ryhmän edestä, tosin ilman minkäänlaista mandaatti.

Tästä on jokunen vuosi, kun jotkut yrittivät median hehkuttamana perusta maahanmuuttajien parlamentti, aikansa media hehkutti ja sitten se vaipui unohdukseen kun puuhanainen muutti hollantiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin tuon saman IS:n kirjoituksen ja mietin olisiko mahdollista poliisien yhteistyö Monikanaiset ry:n kanssa siten, että saadaan selville kunniaväkivaltaan osallistuvat perheet/lähi suvut Suomessa? Tähän voitaisiin liittää rikoslain sekä ulkomaalaislain päivittäminen siten, että maasta karkottamien tulee näissä tapauksissa mahdolliseksi kaikille osallisille (ei tietenkään itse väkivalta kohde). Myös Suomen kansalaisuus voitaisiin peruuttaa. Mikäli ei ole muuta kuin Suomen kansalaisuus, niin laissa voitaisiin edellyttää karkotettavien hakea uudelleen syntymämaan kansalaisuutta (voihan kansalaisuutta hakea uudelleen suomalainenkin). Vaikeus tulee heidän kohdalla, jotka ovat täällä syntyneitä ja ovat Suomen kansalaisia, ilmeisesti ainoa kansalaisuus elinaikana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mikäli ei ole muuta kuin Suomen kansalaisuus, niin laissa voitaisiin edellyttää karkotettavien hakea uudelleen syntymämaan kansalaisuutta (voihan kansalaisuutta hakea uudelleen suomalainenkin)."

Ei sellaista välttämättä rikolliset saa.

"Vaikeus tulee heidän kohdalla, jotka ovat täällä syntyneitä ja ovat Suomen kansalaisia, ilmeisesti ainoa kansalaisuus elinaikana."

Eli syntyperäiset, aidot suomalaiset. Eivät he ole mitään ulkomaalaisia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Ei sellaista välttämättä rikolliset saa." Eihän ole synnyinmaan mukaan rikollisia vaan kuuluu kulttuurin hyväksymään toimintaan.

"Eli syntyperäiset, aidot suomalaiset. Eivät he ole mitään ulkomaalaisia."
No, ei tietenkään ole, mutta kuinka ajattelet käyvän alaikäisen lapsen kohdalla? Jäisikö yksin Suomeen mahdollisessa perheen karkotustapauksessa? Vaikeudella tarkoitan luonnollisesti tämänkaltaisia tapauksia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #28

Kulttuureilla ei ole mitään merkitystä vaan lainsäädännöllä. Jos on väkivallasta tuomittu niin silloin kyseessä on väkivaltarikollinen. Ja jos joku valtio on päässyt roskasakista eroon niin miksi ne niitä takaisin haluaisivat?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #32

Viitatussa lehtijutussa mainittiin myös päinvastaisen mahdollisuus.

> Kunniaväkivalta usein jopa parantaa miehen asemaa yhteisössä, Tawasoli sanoo.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

"Vaikeus tulee heidän kohdalla, jotka ovat täällä syntyneitä ja ovat Suomen kansalaisia, ilmeisesti ainoa kansalaisuus elinaikana."

Kuulostaa kovasti kauniisti sanottuna etnonationalismilta, keneltä muulta syntyperäiseltä Suomen kansalaiselta Abdallah olisi valmis peruuttamaan kansalaisuuden…?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Kulttuurilliset erot ovat suuria. Kun suomalaismies vetää naistaan turpaan, häntä ei taputella selkään. Sen sijaan kun mies meidän kulttuurissamme hakkaa naisensa kunniaväkivallan nimissä, koko perheyhteisö ylistää hakkaajaa. Kunniaväkivalta usein jopa parantaa miehen asemaa yhteisössä, Tawasoli sanoo.”

Kulttuurien tasa-arvo taitaa jäädä näillä edellytyksillä unelmaksi vaikka kotouttamista harrastettaisiin aivan tosissaan, jota käsittääkseni ei edes tehdä. Erityisen vaikeata siitä tulee juuri tuon älyttömän tasa-arvoajatuksen johdosta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Milloin tätä kulttuurista ja uskonnollista paskaa vastaan noustaan?"

Aina kun äänestää jotain muuta kuin perussuomalaisia ja kristillisdemokraatteja.

Tämähän on sitä porukkaa mikä haluaa kouluihin kreationismia, uskonnollista aivopesua ja jotain hartaustuokioita.

Täysipäiset ihmiset joilla ei ole jotain sairaita uskontoarvoja löytyvät muista puolueista.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jos taas äänestää vasemmistoa tai vihreitä, niin silloin nimenomaan haluaa tänne tätä naisia alistavaa muslimisakkia vaan lisää. Kunniaväkivallalla ei ole niin väliä, vaan suomalaisten rasismi on se hirveä asia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ymmärtääkseni sijoitusasunnot ovat kokoomuslaisilla.

Vasemmistolla voi olla ideologioita.

Vihreistä en ole varma mutta kun se on sellainen kokoomuksen puisto-osasto niin olettaisin puolueen linjauksen olevan sellaista mitä unionissa väännetty.

Siitä ei ole mitään havaintoja että tänne haluttaisiin nimenomaan muslimeja.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Jaaha, mitähän nyt mahtaa rasmuslaiset ym. vihervasemmistolaiset feministit ajatella Tawasolista? Luultavasti ovat sitä mieltä, että pitäisi suunsa kiinni kun tuollaiset jutut sataa vaan niiden kauheiden rasistien laariin.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

On tehty tutkimus, että palkkauksen eriarvoisuutta ylläpidetään sen vuoksi, että nainen jäisi kotia hoitamaan lapsia. (Mikä olikaan Persujen, KDn ja Keskustan kanta hoitovapaauudistukseen.)

Naisen asemaa ei taida parantaa muutamien rohkeiden yksilöiden irtiot, vaan tarvitaan rakenteellista muutosta. Samaa voi sanoa musliminaisten ns. vapaaehtoisesta vaatetuksesta. Rohkeuden tulisi ulottua rakenteelliseen muutokseen asti.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#22

Mielenkiintoisen kuuloinen tutkimus.

Olisiko laittaa linkkiä, että voisin tutustua?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Se oli hesarissa pari kolme kuukautta sitten. Harmittaa, kun en ottanut talteen. Löytyy varmaan arkistosta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #24

#24

Joo, en itsekkään löytänyt.

Harmi...olisi varmaan ollut mielenkiintoinen tutkimus.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Netistä löytyy yksi pro gradu tutkielma 2016 vuodelta. "ISIEN NÄKÖKULMIA LASTEN KOTIHOIDONTUEN JAKAMISESTA VANHEMPIEN KESKEN, Anna Kaakkola.
Kasvatustieteiden laitos Jyväskylän yliopisto

https://docplayer.fi/29271501-Isien-nakokulmia-las...

Ei siis ole pidettävä varsinaisena tutkimuksena.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #30

#30

Luinko väärin, mutta en löytänyt tuosta sellaista tutkimustulosta, jossa kerrottaisi ylläpidettävän tarkoituksella palkkojen eriarvoisuutta, jotta saataisi naiset jäämään kotiin hoitamaan lapsia.

Olisiko tuohon kakkososaa, jossa se tulisi ilmi... vai luinko tosiaan liian huolimattomasti?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #30

Ei se Sirpa ollut tuo, eikä se ole tämäkään, joka kertoo kehityksestä Suomessa:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/276830-professori...

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #92

Miksi minulle tulee tunne ettei kyseistä tutkimusta ole olemassakaan, koska haulla löytyy kaikenlaista, muttei juuri sitä oikeaa?

Korjatkaa jos olen väärässä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #93

Olet Mikko väärässä, artikkelin tai tutkimuksen luin verkkolehdestä. Soitin hesariin ja pyysin linkkiä, mutta hakusanoja on useita ja hs.fi -hausta sen pitäisi löytyä.

Tein virheen, kun mainitsin asiasta ilman linkkiä juttuun.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Naisten palkka on miesten palkkaa alempi vain, koska miehet tekevät enemmän töitä kuin naiset. Ei ole olemassa mitään ”patriarkaattia”, joka juonisi naisten selän takana jotain kummallisia juonia.

Odotan naisoletettua Bill Gatesia, Steve Jobsia tai vaikkapa uutta Marie Curie’ta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suhtaudun skeptisesti tuohon palkkauksen eriarvoisuuteen.

Mielestäni tässä on sellainen ilmiö että miehet hakeutuvat rahakkaampiin töihin kuten tekniselle alalle.

Sen lisäksi käy lisäksi sellaista efektiä, että naisten palkkakehitykseen vaikuttaa se lisääntyminen, että kun enste opiskellaan, haetaan töitä ja halutaan lisääntyä niin työnantajalle se ihan käy kun siinä "vauvavahingossa" on työnantajalle riskiä.

Siksi hedelmällisessä iässä olevia naisia jotka eivät ole jo lisääntyneet, ei niin helposti oteta vakituiseksi vaan työura on siihen saakka silpputyötä ja määräaikaisuuksia.

Mutta, kyllä samasta työstä samalla kokemuksella se palkkaus on nähdäkseni samanlaista. Tuloerot johtuvat mielestäni muista seikoista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Toivon, että toimittaja on laittanut sanoja polliisin suuhun. Eihän voi olla oikeasti näin pihalla, eihän, toivottavasti edes valehtelee työn puolesta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006100881.html

Kunniaväkivalta yllätti Helsingin poliisin täysin: ”Vasta nyt ymmärretty ongelman todellinen laajuus”

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Jos oikein pöyhitään, niin löytyisikö kuitenkin jokin aasinsilta suomalaisiin miehiin?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Valkoisen heteromiehen ongelmiahan nämä ovat jonkun lopputuleman mukaan...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Huomauttaisin, ettei naisasianaiset ole edelleenkään tietoisia kunniaväkivallasta. Yllättääkö?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kunniaväkivaltaa on Suomi täynnä aina nakkijonoista lähtien.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kommenttisi arvo on nolla. Monestiko sinut on hakattu vanhempiesi tai sukulaistesi toimesta?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eh..en siitä kommentin arvosta nyt lähde vääntämään tai edes kiinnostu.

Mutta monestiko olet ollut todistamassa nakkijonojen nujakointia?

Kysyn ihan vain siksi,että osaatko kertoa mistä johtuvaksi väkivallaksi ne analysoisit,jos et kunniaväkivallaksi.

Ps.Tottakai tiedän mitä tarkoitat kunniaväkivallalla tässä blogissa,mutta minä en sitten taas osaa käyttää sanaa noin suppeassa muodossa,jos se kerran ilmeisen pätevästi kuvaa muutakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #88

Kun vertaat satunnaista kännitappelua järjestelmälliseen naisen tai tytön alistamiseen, koska isän ja suvun kunnia, et todellakaan tiedä, mistä puhut.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Toinen IS:n juttu kertoo, että kunniaväkivalta yllätti Helsingin poliisin täysin. "”Vasta nyt ymmärretty ongelman todellinen laajuus”

On se surkeaa nähdä kuinka ihan viranomaisetkin ovat noin pihalla, mutta siinä se taas nähdään kuinka tietämättömiä ja naiiveja ollaan ihan poliisissakin oltu muslimien suhteen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sitä, mitä tapahtuu muualla, ei voi tapahtua meillä, vaikka todisteita on pilvin pimein. Me ollaan niin hyviä, että ei tarvii ottaa oppia niistä maista, joissa on epäonnistuttu. Kun se perkeleen pyörä pitää ihan ite keksiä aina uudelleen!

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ihmettelen kun täällä aina seurataan ja valitettavasti otetaan usein vielä malliakin Ruotsista, niin eikö Ruotsin tapahtumat maahanmuuttajiin liittyen sitten ja esim. siellä tapahtuviin kunniamurhiin yhtään soita hälytyskelloja täällä? Ilmeisesti ei, vaikka Suomi voi ihan aitiopaikalta seurata Ruotsin yhä kasvavia mamuongelmia.

Nythän siellä on sitten pidätetty kolme imaamia, joita pidetään uhkana maan turvallisuudelle. Viime viikolla Sydsvenskan-lehti kertoi, että monet Etelä-Ruotsin kunnista on romahduspisteessä, syynä siihen haitallinen maahanmuutto. Eikä se ole loppumassa sillä sikäläisen Migrin prognoosin mukaan tänä vuonna maahan tulee lähes 60 000 uutta tulijaa pelkästään perheenyhdistämisen kautta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kirjoittaja tuo esiin aivan merkittävän ongelman, mutta jättää kertomatta mitään ajatuksiaan, miten ongelmaa voisi ryhtyä ratkomaan.

Vai onko toimintaehdotus perussuomalaisten vaalislogan, "On kotiinpalun aika?"

Siis kotimaahan, jossa naisilla ei ole mitään mahdollisuuksia paeta lähisuhdeväkivaltaa tai muita väärinkäytöksiä.

Suomessa ongelmaa sentään voidaan yrittää ratkoa. Suomalainen oikeus- ja sosiaaliturvajärjestelmä jo antaakin parempia kuin hyviä mahdollisuuksia erotilanteissa. Tietenkin sukujen ja yhteisöjen piirissä tapahtuva väkivalta ja painostus ovat paljon vaikeampia ongelmia. Tämän tiedämme ihan kotosuomalaistenkin kristillisten yhteisöjen painostuskeinoista.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Sinä tunnu tietävän mistään mitään. "Suomalainen oikeus- ja sosiaaliturvajärjestelmä jo antaakin parempia kuin hyviä mahdollisuuksia erotilanteissa."??
Minkälainen järjestelmä Rutsissa n? Mitä Luulet?
Se n aina llut meitä 20 vutta edellä ja antanut paljn paremman turvan naisille . Se n llut edelläkävijä ja Sumi n vain perässähiihtäjä, niin tässä kuin mnessa muussakin.
Vaan kun Rutsikaan ei pysty ratkmaan näitä ngelmia. Ja heillä sentään on rahaa.
Miksi vedät kristilliset tähän mukaan?

Onko sinulla itselläsi mahdollisesti ratkaisuehdotuksia? Muita kuin lisää rahaa?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tuliko avattua perjantaipullo vähän aikaiseen? Sellaista sattuu.

    «Minkälainen järjestelmä Rutsissa n? Mitä Luulet?»

Arvaisin, että Ruotsissakin naisilla on pohjoismaisena hyvinvointivaltiona aika hyvät mahdollisuudet erotilanteissa.

    «Miksi vedät kristilliset tähän mukaan?»

Sukujen ja yhteisöjen painostus on aika vastaavaa kuin joissain kristillisissä yhteisöissä, kuten Jehovan todistajissa. No jehovilla siihen harvemmin liittyy väkivaltaa, eli painostuskeinot ovat jossain määrin erilaisia, kuten karttamista. Sellaiseen painostukseen on vaikea puuttua lain voimin.

    «Onko sinulla itselläsi mahdollisesti ratkaisuehdotuksia? Muita kuin lisää rahaa?»

Edellä ihmettelin kirjoitusta, jossa taivastellaan ongelmaa, mutta ei kuitenkaan pyritä ratkomaan sitä mitenkään.

Epäilemättä melkein mitkä tahansa ratkaisut mihin tahansa ongelmaan vaativat lisää rahaa. Jos ei muuten niin poliisien ja tuomioistuinten palkkoihin tai lehdyköiden painatukseen.

Tuossa jotkut ovat esittäneet huivikieltoa, joka osin voisi ratkaista näitä ongelmia, joskin vaikuttaisi olevan perusoikeuksien kannalta ongelmallinen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #84

Voitaisiin sitten kieltää samalla kaikki uskonnolliset merkit, kuten riipukset missä joku risti vaikka.

Ja hiustyyli pitää valita Valtion Virallisista kampauksista. Esimerkiksi tähän tapaan: https://timenewsfeed.files.wordpress.com/2013/02/a...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #84
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #87

Jocke, tuollaista tulee eteen, kun ei osaa yhdistää kirjoitusnäppäimistön virhetilaa, joka sinun kommentissasi on selvästi havaittavissa kaikkien o.kirjaiten puuttumisessa. O-kirjain näyttää olevan jumissa näppäimistölläsi.

Vastakommentoijan esittämä kysymys on omasta mielestäni asiaton. Miltähän politiittiselta suunnalta näitä tällaisia tuleekaan?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #90

Eipä ole näin, kiitos vihjeestä.
Kyseessä on mekaanin virhe. Tuo toimii joskus, joskus ei. Ja kun vääntelen läppäriä niin se toimii tai sitten ei.
Täytyisi vain saada tämä härveli Aplelle.
Tämä on eri kone.

Airi Pulkkinen

Yli sata vuotta sitten Suomeen tuli tataareita (muslimeja). He integroituivat hyvin juuri siksi, ettei sosiaaliturvaa ollut. Uuden-Seelannin maahanmuuttoviraston johtaja Matt Hoskin sanoi, että työ on oikeastaan ainut oikea tapa kotouttaa maahanmuuttajat. Työelämässä oppisi parhaiten suomen kieltä ja maan elämäntapaa. Perusongelmaan esitetään ratkaisuksi aina vaan lisää rahaa kotouttamiseen ja lisää poliiseja. Somaliasta on tultu Suomeen jo 30 vuoden ajan. Silti rahaa kotouttamiseen käytetään entiseen malliin.

Ja asuminen ympäri maata on hyväksyttävä niin kauan kun sosku maksaa asumisen. Mm. Kainuussa sijaitseva konepajayhtiö Skoda Transtech etsii kuumeisesti hitsareita ja koulutuskin järjestyisi. Meyerin Turun telakka ja Uudenkaupungin autotehdas Valmet Automotive ja Salon akkutehdas ovat palkkaamassa 1000 uutta työntekijää. (Kauppalehti 10.5.)Vastuuta itselle kotoutumisestaan ja eläminen maassa maan tavalla.

YLE 28.11.2018: Tuhannet Suomesta turvaa hakeneet lapset ovat psyykkisen hoidon tarpeessa. Pakolaisperheissä on yhä huonommin voivia lapsia ja pitkittyneitä, vaikeita perhetilanteita. Ilmiö näkyy myös lastensuojelussa, jossa maahanmuuttajalasten osuus on laitoksen mukaan yliedustettuina. Traumahoito ja terapiatyö tulkin välityksellä on kallista. Aiheesta mm.: Ayaan Hirsi Ali, Harhaoppinen (2017, Juha Ahvio, Eurooppa ja Suomi islamisoituvat (2017)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Juuri näin.
Transtech kouluttaa työhön. Siis ei muuta kuin sinne. Jos ei kelpaa niin ei lanttiakaan rahaa.
Tai Valmetille tai Saloon.
Kun nyt mennään niin että ensin pitää oppia kieli, kuinka sen opit? Muutama tunti "kurssia" viikossa. Muutoin vain arabiaa.
Kun on töissä niin siellä on pakko olla tekemisissä kantaväestön kanssa ja opetella puhumaan.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

1
Vähentäisikö huivikielto kunniaväkivaltaa ?
2
Vähentäisikö muslimien karkotus Suomesta kunniaväkivaltaa ?
3
Olisiko ehkä jotain muuta tehtävissä sekä kunniaväkivallan että muun naisiin kohdistuvan väkivallan ja pakottamisen lopettamiseksi ?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minusta näiden tätä väkivaltaa kokeneiden naisten äänen kuuleminen ja asioiden oikean laidan kieltämisen lopettaminen on alku.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kerrankin järkikommentti perussuomalaiselta.
Useinhan tässäkin asiassa on keskitytty vain pilkkaamaan ihmisiä joilla on tämä tapa pitää huivia.

Asiat lähtevät usein sisältä. Useimmat omat muslimitaustaiset ystäväni eivät pidä huivia, osa pitää. Ja kaikilla heillä on oma mielipiteensä asiasta.

Rikoslaki kuntoon. Turvaa naisille jotka kokevat alistamista, koskee aivan kaikkia, niin suomalaista kuin muita. Turvakodit, tiedotus omista oikeuksista.

Liian paljon tavannut myös ulkomaalaisia naisia jotka ovat suomalaisen kanssa naimisissa, eivätkä välttämättä ymmärrä että heitä kohdellaan kuin räsymattoa.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #56

Nimenomaan.
Kuka enää edes muistaa , miten paljon väkivaltaa, paritusta ja suoranaista orjuutusta ovat kokeneet Suomeen suomalaiselle miehelle tuodut vaimot?
"Kunniaväkivalta " tässä kuvatussa mielessä on yksi ulottuvuus samassa ilmiössä.
Molemmissa nainen usein kokee miehen olevan kulttuurisesti oikeutettu toimintaansa tai itse olevansa satimessa ilman lopullista ulospääsyä .

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

> Vähentäisikö huivikielto kunniaväkivaltaa ?

Vaikka huivi on tässä osin symbolisessa asemassa, huivikielto lähettäisi sellaisen viestin, että tiukan linjan fanaatikot ja oikeuden ottaminen omaan käteen tuomitaan Suomessa, ja Suomi aikoo olla asiassa tiukka. On aika todennäköistä, että tässä tilanteessa kunniaväkivalta vähenisi eikä kasvaisi. Yksi osatekijä voisi olla se, että osa niistä, jotka ovat huivin suhteen tiukkapipoisimpia, lähtisivät Suomesta.

> Vähentäisikö muslimien karkotus Suomesta kunniaväkivaltaa ?

Oletettavasti.

> Olisiko ehkä jotain muuta tehtävissä sekä kunniaväkivallan että muun naisiin kohdistuvan väkivallan ja pakottamisen lopettamiseksi ?

Paljonkin. Suoraviivaisten väestöjärjestelyiden lisäksi oikeuslaios voisi olla aktiivisempi asiassa, ja Suomi voisi vaikkapa tiukentaa lainsäädäntöä kunniaväkivallan ja sellaisen suosimisen ja kannustamisen osalta. Valtio voisi mainosta turvakoteja ja valtion suojelusta kunniaväkivaltaa pelkääville. Media voisi olla tiukempi sen suhteen, että vaatisi tiukemmin kaikkia Suomessa asuvia sanoutumaan irti kaikesta tällaisesta. Jokainen kansalainen voi esittää paheksuntansa. Vieraita kulttuureita voi ainakin yrittää sopeuttaa suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin. Avoin keskustelu asiosta ja ongelmien pohdinta suorasanaisesti, ilman kaikenlaista selittelyä, on tietenkin yksi keskeinen keino. Tosiasiat pitää tunnustaa, ja ikävien tosiasioiden viestittäjiä ei pidä näissä asioissa tuomita, vaan palkita. Nyt on ollut vähän sitäkin ilmassa, että asiasta puhujat yritetään tyrmätä. Nuo kritiikin vaientajat pitäisi kai vaientaa, eikö niin :-). Kyllä keinoja siis riittää paljonkin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mitä muuten ovat "suoraviivaiset väestöjärjestelyt "?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #60

Kaikki toimet, joilla vaikutetaan suoraan siihen keitä Suomessa on. Kattaa sekä ihmisten poistamisen, että uusien tulon estämisen. Kattaisi myös uusien haalimisen ja positumisen estämisen, mutta ehkä kuitenkin enemmän noita muita. Ehkä syntyvyyteenkin voi vaikuttaa. Toivottavasti ei kuolemiseen. :-)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #61

"Kaikki toimet, joilla vaikutetaan suoraan siihen keitä Suomessa on. Kattaa sekä ihmisten poistamisen, että uusien tulon estämisen."

Aloitetaanko perussuomalaisista? Hienosti enemmistö äänesti istumapaikatkin nurkkaan niin jos aletaan puuttumaan yhdenvertaisuuteen niin eiköhän ne lähtöpassit enste tulisi perussuomalaisille.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #65

Tarkoitatko että jos kunniaväkivallan kriitikot poistettaisiin maasta, niin kunniaväkivalta vähenisi? (Tuskin tarkoitat sitä, että perussuomalaiset olisivat tässä kunniaväkivallan tekijöitä, joiden poistaminen maasta vähentäisi kunniaväkivaltaa.)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #66

Perussuomalaisten poistaminen maasta vähentänee kansankiihotusta ja suojaa demokratiaa.

Tämähän onnistuisi sitten enemmistön päätöksellä helposti jos yhdenvertaisuuteen voidaan puuttua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #68

Löytyihän se Matin etsimä syyllinen tähänkin keissiin. Evan pahoinpitelijät ja vainoavat olivat siis perussuomalaisia. Kerro ihmeessä lisää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #70

En ole tuollaista väittänyt.

Sen sijaan perussuomalainen näkemys on, että ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille: https://www.hs.fi/ilta/art-2000002873399.html

Se siis tarkoittaisi sitä, että ihmisoikeudet voi myös poistaa perussuomalaisilta jos siltä tuntuu.

Huomaa tuossa jutussa mainittu "sotarikolliset".

Kansankiihotus esimerkiksi kuuluu sotarikoksiin ja rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Joten tällä logiikalla kansankiihotuksesta tuomituilta perussuomalaisilta voitaisiin poistaa ihmisoikeudet ja karkoittaa vaikka pois suomesta.

Onko tämä ok?

Kysymys on hyvin tärkeä että varmistetaan nyt tämä asia että ymmärretään miksi on olemassa sellaiset asiat kuin ihmisoikeudet.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #77

Laura Huhtasaari rajasi aika tarkkaan sen kenelle ne eivät mahdllisesti kuulu.
Luitk kk artikkelin vai vain "ilmaisen suuden"?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #80

Niin, sotarikollisille.

Kansankiihotus on samassa ryhmässä sotarikosten ja rikosten ihmisyyttä vastaan.

Tällä perusteella kansankiihotuksesta tuomituilla persuilla ei tarvitse olla ihmisoikeuksia. Eli voisi siis vaikka tuomita orjaksi, rakentamaan mamuille asuntoja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #82

Näinkö Laura Huhtasaari rajitti nu "ihmisikeudet"?
Siis luitk kk artikkelin?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #68

En ymmärrä miten mielipiteesi liittyvät kunniaväkivaltaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #72

Koska et ymmärrä että jos yhdenvertaisuuteen puututaan ja sallitaan eriarvoisuus niin kaikki mielivaltaiset karkotuset voidaan sitten kohdistaa keneen tahansa. Vaikka perussuomalaisiin.

Aina voidaan keksiä joku syy.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #75

Kerro vielä selkosuomeksi, miten tämä liittyy kunniaväkivaltaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #76

Ei liity.

Liittyy ihmisoikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen.

Persulogiikalla persuilla ei tarvitse olla ihmisoikeuksia ja persuja voi karkoittaa Suomesta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #78

Ok, kommenttisi 65 oli siis uusi kunniaväkivaltaan liittymätön aloitus. Kysyit siinä "aloitetaanko perussuomalaisista?". En kannata. Tuon estää kai jo Suomen lakikin, eivätkä perusteettomat karkotukset ole muutenkaan hyvä asia. En pitänyt erityisesti heidän pakkosiirrostaankaan (eduskunnassa).

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #81

"Tuon estää kai jo Suomen lakikin"

Eikös tässä nyt haluta puuttua siihen yhdenvertaisuuslakiin että voitaisiin kohdella valittuja ihmisiä, kuten esimerkiksi perussuomalaisia, eri tavalla kuin muita?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #100

Arvaat varmaankin vastauksen. En kannata yhdenvertaisuuteen puuttumista enkä kansalaisten karkottamista. Kai sinäkin ajattelet samoin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #66

Visihan sen nähdä ninkin.
Eihän kunniaväkivaltaa lisi js jku ei tisi sitä esille.
Ja kun Preussumalaiset sen tekevät niin sillin jku visi tietenkin ajatella ninkin?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Huivikielto lähettäisi "viestin ", joka vähentäisi väkivaltaa ?

Miten? Oletettavasti kävisi juuri päinvastoin.
Kulttuurinen painostus ja syrjintä nimittäin lisää aina sisäistä kontrollia ja väkivaltaa.

Jos muslimit ajettaisiin "muslimimaihin", kunniaväkivalta vähenisi ?

Et ole tosissasi.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Viesti olisi kai jotain siihen suuntaan, että "emme hyväksy tiukkapipoisuutta". Tämä voisi vaikuttaa monella tapaa. Ehkä joku tiukkapipo ei saapuisikaan Suomeen. Ehkä joku tiukkapipo lähtisi Suomesta. Ehkä joku tiukkapipo ottaisi vinkin vastaan ja luopuisi tiukkapipoisuudesta. Ehkä joku tiukkapipojen uhri pelastuisi, koska yleinen mielipide selvästi tukisi hänen oikeuksiaan käyttäytyä itse valitsemallaan tavalla ja oikeutta välttyä kunniaväkivallalta.

Huivin käyttö ei siis ole lähestkään yksi yhteen sama kuin kunniaväkivalta, mutta korrelaatiota on, ja mileikuvamainonnallakin on vaikutusta.

> Oletettavasti kävisi juuri päinvastoin.
> Kulttuurinen painostus ja syrjintä nimittäin lisää aina sisäistä kontrollia ja väkivaltaa.

Kai joissain tapuksissa voisi käydä vähän noinkin, mutta oletan kuitenkin päinvastaisen vaikutuksen olevan merkittävämpi. Huivi ja perinteiset tavat kuuluvat hahmotuksellisesti yhteen. Paljolti kyse on siitä, haluaako Suomi viestittää, että Suomen tapojen kanssa yhteensopimattomien rinnakkaiskulttuureiden syntyminen on ok, vai että niiden syntyminen ei ole ok.

> Jos muslimit ajettaisiin "muslimimaihin", kunniaväkivalta vähenisi ?

Oletin että kysyit sitä vähenisikö Suomessa. Oletan siis että vähenisi. Jos puhutaan siitä maasta, josta ovat tulleet ja johon palaisivat, on mahdollista että kunniaväkivalta vähenisi noiden ihmisten kohdalla noissa muissakin maissa, sillä nuorison ja muiden poikkeaminen perinteisistä normeista olisi todennäköisesti vähäisempää. Tämä muiden maiden tapaus on tietenkin vaikeampi analysoitava, ja se pitäisi tutkia maa kerrallaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mitä vähemmän Suomessa on muslimeita, sitä vähemmän on myös kunniaväkivaltaa. Se nyt on selvä. Ruotsissa ovat laskeneet että siellä tehdään viisi kunniamurhaa vuosittain, mutta suuri osa tapauksista jää pimentoon, koska todisteita tai todistajia ei löydy, ne raportoidaan sitten itsemurhiksi. Muslimiyhteisöhän vaikenee.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Vertaa Oulun imaamiin?
Asiat pitäisi painaa villasella.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Miten? Oletettavasti kävisi juuri päinvastoin.
Kulttuurinen painostus ja syrjintä nimittäin lisää aina sisäistä kontrollia ja väkivaltaa."

Tämähän se on juuri sitä kulttuurista painostamista. Huivipakko.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Siitä olen samaa mieltä, että pakko on painostamista. Selittäisitkö miten kielto ei olisi painostamista?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #97

Onhan se jos niin ajattelee.
Et arvaakaan kuinka paljon sinua sittern painostetaan siitä alkaen kun aamulla heräät siihben saakka kun illalla nukahdat. Ja vielä jos heräät yöllä niin sama painostus jatkuu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Huomasitko, Outi, että Eva Tawasoli on Vihreä poliitikko? Hän on kirjoittanut myös Usarissa uskonnollista väkivaltaa vastaan.

https://www.vihreatnaiset.fi/meista/hallitus/eva-t...

Persulle kunniaväkivaltapuhe on yksinomaan väline, jolla voidaan hyökätä maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia vastaan. Muissa puolueissa tehdään sen sijaan työtä, jotta tämän tyyppisistä kielteisistä lieveilmiöistä, kuten kunniaväkivalta, päästäisiin eroon.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitäpä minä voin naisena ymmärtää naiseen kohdistuvasta vihasta ja halveksunnasta väärine mielipiteineni? Luojan kiitos, asun Suomessa, jossa saan aukoa suutani niin paljon kuin minua huvittaa. Kukaan ei uhkaa minua väkivallalla. Saan puuttua yhteiskunnassa oleviin epäkohtiin, arvostella kaikkea sitä sontaa, jota kaltaisesi miehet (oletettavasti sukupuolesi) suoltavat.

Joten antaa mennä Kai.

Kyllä tiedän, että Eva on vihreä. Mutta kuten aiemmin jo totesin, on pitkä matka, ennen kuin emopuolue on Evan takana näissä asioissa. Oikeasti tekemässä muutakin kuin paheksumalla naisiin kohdistuneita kauheuksia. Evan kaltaisia naisia lisää. Kaltaisiasi miehiä vähemmän.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

"Persulle kunniaväkivaltapuhe on yksinomaan väline, jolla voidaan hyökätä maahanmuuttoa ja maahanmuuttajia vastaan. Muissa puolueissa tehdään sen sijaan työtä, jotta tämän tyyppisistä kielteisistä lieveilmiöistä, kuten kunniaväkivalta, päästäisiin eroon."

Paskapuhetta.
Ainoa keino päästä tällaisesta eroon on siitä puhuminen ja keskustelu.
Mitä Vihreät tekevät muuta kuin lakaisevat maton alle?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

"Mitä Vihreät tekevät muuta kuin lakaisevat maton alle?"

Esimerkiksi antavat äänen ihmiselle, joka on asian kokenut ja jolla on asianosaisena myös näkemystä siitä, miten asia olisi ratkaistava:

https://www.vihreatnaiset.fi/blog/2019/03/10/eva-t...

Rasistisella öyhötyksellä tässä asiassa ei edetä yhtään mihinkään, mutta sehän ei ilmeisesti ole tarkoituskaan - kunhan vain saadaan lisää vettä omaan asennemyllyyn.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Muissa puolueissa tehdään sen sijaan työtä, jotta tämän tyyppisistä kielteisistä lieveilmiöistä, kuten kunniaväkivalta, päästäisiin eroon."

Muissa puolueissa on asenne, ei se ole ongelma jos siitä ei puhuta.

Kunniaväkivaltaan liittyy yleensä raha, tytär tai sisko on luvattu naittaa jollekin joka maksaa tästä hyvän hinnan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset