OutiMara mie vaan mietin

Minkä taaksesi jätät, sen edestäsi löydät

Vuosi sitten, kun vihapuheesta, omasta siis ei ollut tietoakaan. Ainakaan muilla.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/vihapuheen-vahentaminen-on-asennekysymys

"Crisis Management Initiative -järjestön neuvonantaja Hussein Al-Taee oli sitä mieltä, että vihapuhe on ennen kaikkea asennekysymys eikä laki välttämättä estäisi sitä.

 Eduskunnassakin on ihmisiä, jotka käyttävät vihapuhetta. Jos vihapuhe nostetaan lakiin, se on heille kunnia, Al-Taee sanoi viitaten myös presidentti Donald Trumpiin.

– Lähtisin liikkeelle kasvatuksesta ja tunteiden ymmärtämisestä. Kodin asenneilmapiiiri on tärkeä, samoin empatia, kyky asettua toisen ihmisen saappaisiin.

– Itse olin lapsi Valkeakoskella, Vantaalla ja Helsingissä. Minua kohdeltiin hyvin, ja olen valmis antamaan sitä takaisin."

Kodin ilmapiiri ja asennekasvatus mainittu. Kyky asettua muiden saappaisiin. Paitsi vääränlaisten muslimien, juutalaisten, homojen jne.

Toki myös Erkki Tuomioja on muistanut, kuinka vahingoittavaa erilaiset yhteydet voivat olla Suomen maineelle.

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015072820101110

MInkälaisen maineen kolauksen Suomi on nyt saanut, kun Al-taee on toiminut, hetkinen, siis reilun viikon kansanedustajana. Ollut osa kansainvälistä CMIn rauhanturvajärjestöä. Nämä samat kaksi merkittävää suomalaista poliittista hahmoa ovat seisoneet myös lelusalakuljettajan takana, vannoen hyväksi ja luotettavaksi mieheksi.

Nyt on kyllä irtisanoutumisten ja pöyristymisten aika, eiks je? Eiks vois järjestää vaikka miekkarin? Tärkeiden asioiden puolesta?

MIkä itseäni yököttää tässä rauhantae kuviossa, on se, että minä luotin tuohon mieheen. Siis henkilökohtaisella tasolla. Muutama vuosi sitten, kun Yle häntä haastatteli lauantai aamuna tunnin verran, oikeasti ajattelin, että hei, tällaisiä esimerkillisiä maahanmuuttajia me tarvitaan. Luulen, että moni jakaa ajatukseni. Mitä miehestä jäi käteen käteen kaiken tämän jälkeen? Valheilla, valheita suoltava ja paikkaava tyyppi. Olen pettynyt, minua on petetty.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä ainakin Kalliossa ja Hakaniemessä (Hesa) sai kaikkina vappuina ja niiden välissäkin kuulla täynnä luokkavihaa pursuavia puheita niiden eri muodoissa. Sen sananvapauden takasi silloinen perustuslakimme.
Siksi ihmettelen viher-vasemmiston intoa rajoittaa sananvapautta mitä mielikuvituksellisimmin tavoin. :-)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Vallassa olevilla, varsinkin vasemmistolla, on kaikkialla maailmassa tullut tavaksi rajoittaa mielipiteen vapautta.
Aivan alkaen Neuvostoliitosta ja edelleen mm. Pohjois-Korea, Kuuba, Kiina (joka tosin ei ole enää vasemmistolainen) ym. valtiot. Unohtamatta esimerkiksi valtioita kuten Kansallissosialistinen Saksa.
Kun vasemmisto pääsee valtaan se tekee sen saman aivan riippumatta sijainnista.
Oli olemassa tässä suhteessa aika idealistinen valtio nimeltään Sverige mutta sekin on muuttunut.
Ihmiset saavat potkuja työpaikoistaan väärien mielipiteiden vuoksi. Mielipiteitä ei julkaista, ei saa työtä jos on esittänyt vääriä mielipiteitä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Siksi ihmettelen viher-vasemmiston intoa rajoittaa sananvapautta mitä mielikuvituksellisimmin tavoin".

Elä turhaan ihmettele, toimintamallihan on ikivanha, kilpailijan tuotteille kapuloita rattaisiin mikäli suinkin voidaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Näinhän se on. Vihapuhe on myös tulkintakysymys. Jos vastaanottaja kokee tekstin tai puheen vihapuheeksi, niin kyse ei välttämättä ole vihapuheesta vaan arvostelusta. Esimerkiksi monet persut harrastavat aktiivisesti vihapuhetta, mutta eivät kestä itse mitään arvostelua.

Tuohon toiseen kommenttiisi siitä, että mitä jälkeensä jättää sen edestään löytää. Itse pyrin arvioimaan ihmisiä sen hetkisen toiminnan perusteella vaikka historiassa olisikin luurankoja. Ihmisillä on oikeus henkiseen kasvuun ja heitä on hyvä siihen kannustaa eikä latistaa.

Outikaan ei monen silmissä koskaan pääse eroon persuksi leimautumisesta. Minä taas voisin harkita ymmärtäväni sinua jos pyydät julkisesti erehdystäsi anteeksi ja kerrot nykyisin ymmärtäväsi paremmin. En tosin pidätä hengitystä tuota valaistumista odotellessani.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Outikaan ei monen silmissä koskaan pääse eroon persuksi leimautumisesta. Minä taas voisin harkita ymmärtäväni sinua jos pyydät julkisesti erehdystäsi anteeksi ja kerrot nykyisin ymmärtäväsi paremmin. En tosin pidätä hengitystä tuota valaistumista odotellessani.
"

Pitäisi julkisesti pyytää anteeksi, jos on äänestänyt vaikka persuja kuten reilu puoli miljoonaa suomalaista? Olet huvittava nyt.
"Anteeksiantosi" ei taida olla moisen arvoinen - jos nyt juuri minkään arvoinen. Ja vaikea edes sanoa mistä syystä pitäisi pyytää anteeksi.

Pitäisiköhän vastaavasti vihreidenkin pyytää anteeksi? Sitten voimme harkita ymmärtävämme teitä.. kunhan koette valaistumisen ensin ;) valaistuminen on perusedellytys että muut voisivat edes harkita ymmärtämistänne.
En tosin pidätä hengitystä odotellessa valaistumistanne - odottavan aika voi olla pitkä.
+++++

Itse rehellisyyden nimissä pyydän anteeksi sitä että olen nuoruudessani äänestänyt vihreitä. Se oli nuoren miehen typeryyttä, ja olen vilpittömästi pahoillani. Olen parantanut tapani, ja toivon että minua ei tuon pahan erheen osalta tuomita loputtomiin. Ymmärrän tosin täysin mikäli kaikki eivät voi antaa anteeksi noin pahaa arviointimokaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Veikkaan, ettet antaisi anteeksi vaikka sanoutuisin vihreydestä irti. Toisaalta en koe siihen mitään tarvettakaan, vaan arvostelen myös Vihreiden toiminnassa sitä mistä en pidä. Ja äänestän sellaisia ehdokkaita joista pidän ja joihin luotan. Persuissakaan kaikki eivät ole pahoja vaan pelkästään harhaanjohdettuja.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #6

Pidättäytyisin ihmisten leimaamisesta pahaksi pelkkien mielipiteiden ja/tai puoluekannan pohjalta; itse en tunne yhtään pahaa ihmistä.

Mutta tuttavapiirissäni ei olekaan (ainakaan julkisesti) pedofiileja, murhamiehiä tai vastaavia. Puoluekannalla tai esimerkiksi uskonnolla ei vielä ihan sinne asti pääse, minun kirjoissani.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Virheitä on tullut tehtyä lukuisia mutta ei niin pahaa että olisin ikinä virheitä äänestänyt.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja minulle taas on aivan yhdentekevää ymmärrätkö sinä vai et. Sama juttu anteeksiantosi kanssa.
Miksi sinulta ylipäätään pitää kenenkään pyytää anteeksi yhtään mitään?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

En minä ole hiukkaakaan kiinnostunut sinun anteeksipyynnöistäsi. Mutta jos palataan vaikka tuohon rauhantaeen anteeksipyyntöön, niin sillä hän pyrkii ilmaisemaan katuvansa ja häpeävänsä aikaisempia tekemisiään. Silloin pitää ihmiselle antaa mahdollisuus todistaa olevansa nykyisin sellainen kuin antaa julkisuudessa ymmärtää olevansa. Jos taas ei koe häpeää aikaisemmista tekemisistään tai kadu niitä, niin mitäpä niitä anteeksi pyytelemään. Tosin ei tarvitse odotella minulta ymmärrystäkään jos joku haluaa edelleen olla persu.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

"Tänään kerrottiin, että valtakunnansyyttäjävirastoa on pyydetty selvittämään, onko al-Taee syyllistynyt rikokseen julkaistessaan aikanaan Facebookissa muun muassa homoja, juutalaisia, somaleita ja sunneja panettelevia ja solvaavia kirjoituksia."

https://www.aamulehti.fi/a/976bac75-bf34-4e80-93e1...

Sanoistaan ja asenteistaan voi joutua vastuuseen. Myös aiemmin tapahtuneista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Tuohon toiseen kommenttiisi siitä, että mitä jälkeensä jättää sen edestään löytää. Itse pyrin arvioimaan ihmisiä sen hetkisen toiminnan perusteella vaikka historiassa olisikin luurankoja. Ihmisillä on oikeus henkiseen kasvuun ja heitä on hyvä siihen kannustaa eikä latistaa."

Henkistä kasvua ja paremmaksi ihmiseksi tuloa odotellen. Sitä voin toivoa itselleni, mutta myös monelle muulle. Tämä on niin hyvin sanottu, että pistänpä talteen. Luulen, että jo seuraavassa blogissa, jossa kommentoit, voin siitä sinulle muistuttaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Joko Outin verenhimo on tyydytetty kun Hussein on sairaalahoidossa, sairaslomalla ja poliisitutkimukset kirjoituksista aloitettu? Voisiko miehen vielä ripustaa vaikka munista julkiselle paikalle?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #21

Ai niinku Hakkaraiselle tehtiin?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #23

Eikös Hakkarainen tuomittu ihan rikoksista. Tää Husseinin tapaus on vähän erikoinen. Persunaisten kuuluisi olla kiimassa kirjoitusten takia. Sitten meni pettämään kun ei enää haluakaan olla julkirasisti. Ei ihme, että petturi halutaan lynkata.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

Tietävätkö puoluetoverisi, mitä sontaa täällä levität? Olisiko aika tehdä ilmoitus?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #41

Minne meinasit ilmoittaa?

Ilmeiseti logiikkani oli aukotonta, koska et kyennyt sitä kumoamaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #43

Ainoa kiimassa oleva täällä olet sinä. Vai että vihapuhe on nyt tulkinta asia? Ja asia, joka vanhenee. Näinkö se nyt meneekin? Aikalailla kaksoisstandardit tuntuu olevan. Mutta ethän sinä sitä huomaa, kuplautunut ideologi, kun olet.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Koraanin suomennos, lehmän suura:
65.
Tehän tiedätte joukossanne ne, jotka rikkovat sapatin ja joille Me sanoimme: »Muuttukaa halveksituiksi apinoiksi!»
66.
Niin teimme heistä pelottavan esimerkin nykyiselle sukupolvelle ja tuleville sekä varoituksen jumalaapelkääväisille.
https://www.islamopas.com/koraani/002.htm

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Raamatussakin on hyviä vitsejä, kannattaa tutustua, vaikka islam näemmä onkin lähempänä ajatuksiasi.

Ei se haittaa, meillä on uskonnonvapaus.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Etsisin vastaavia mielelläni Raamatusta. Mutta toisaalta en koskaan pääse Hesekiel 23 pidemmälle. Sen luvun luen uudestaan ja uudestaani. Relevanttia tekstiä.

PS.
Niinhän se oli, että kun luomiseen kovasti uskova äitini minut synnytti niin alkoi evolutionistiksi; Olihan kertakaikkisesti tunnustettua että ihminen voi synnyttää puoliksi apinan, sekasikiön.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monillahan on joku raamatunpaikka, josta saa toistuvasti lohtua tai innoitusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Raamatun suomennos, 4. Mooseksen kirja 15. luku:
32 Israelilaisten ollessa autiomaassa tavattiin muuan mies keräämästä polttopuita sapattina.
33 Ne, jotka olivat tavanneet hänet puita keräämästä, veivät hänet Mooseksen, Aaronin ja kansan eteen.
34 Miestä pidettiin vangittuna, koska ei vielä ollut selvää määräystä siitä, mitä tällaisessa tapauksessa oli tehtävä.
35 Silloin Herra sanoi Moosekselle: "Se mies on surmattava. Kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi leirin ulkopuolella."
36 Niin kansa vei miehen leirin ulkopuolelle ja kivitti hänet hengiltä Herran Moosekselle antaman käskyn mukaisesti.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yrittääkö kommentoija Niemeläinen vihjaista, että muslimit olisi kivitettävä tai apinoita? Vai tunteeko hän jonkun sapattia viettävän muslimin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #55

Lehmän suuran katkelma kertoo, että sapattia viettäviä muslimeja lienee olemassa. Kerroin vain, että siinä, missä sapatin rikkojat pitää muslimien ohjeistuksen mukaan nimitellä apinoiksi, kristittyjen pyhän kirjan mukaan heidät pitää kivittää hengiltä.

Minun mielestäni lauantaina työskenteleviä pitää kutsua ahkeriksi.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Raamattu on kirja muiden kirjojen joukossa, niinkuin kaikki uskonnolliset kirjat minun mielestäni.

Kristityt maailmalla eivät elä enää nykyisin raamatun oppien mukaan, vaan ovat mukautuneet enemmän inhimmillisiin tulkintoihin, sekä noudattavat ihmisten tekemiä lakeja. Ovat tulleet 2000 luvulle.

Koraania ahdasmielisesti tulkitsevat uskovaiset, elävät koraanin ohjeidenmukaisesti, sekä koraani on heille laki niinkun 1000 vuotta sitten. Heitä on maailmalla kymmeniä, ellei satoja miljoonia.

Siksi en kovin voimakkaasti vertaisi koraania ja raamattua.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mielestäni Raamattu on ollut hyvinkin tarpeellinen.
Se on toiminut lakikirjana ihmiselle aikana jolloin ihminen oli hyvinkin barbaari teoissaan ja tavoissaan.
Kaikkine virheineen ja "uskonnollisine" hömppineen.
Me emme saa unohtaa ensiksikään aikaa jolloin Raamattu on otettu käyttöön, silloin ihmisen tieto maailmasta oli hyvin rajallinen ja voisin kuvitella että ihminen tarvitsi jonkinlaista selitystä monille ilmiöille. Kun ei llut muutakaa selitystä niin uskonto teki tehtävänsä.
Läntisen sivilisaation laithan lähes kaikki perustuvat Raamatun teksteihin.
Ja lisäksi moni ihminen saa Raamatusta edelleen sekä tukea että voimaa elääkseen.

Tämä kaikki vaikka itse olen ateisti, ainakin mitä kirkkuskontoon tulee.

Jore Puusa

Rakas blogisti. Minä puolestani petyin sahuriin. Me olemme siis pettyneet kumpikin. Sinä pidit ensin Husseinsedästä, koska hän on melko kaunis mies. Minä taas en isommin pitänyt sahurisedästä - mutta päätin seurata hänen uraansa. Kumpi meistä pettyi pahemmin?

Husseinsetä laski luikuria ja vertasi Israelin juutalaisia ja Isisiä ikeskenään. Hm...nyt seuraa oleellinen asia. Oletko sinä Outi koskaan käynyt paikoissa, joissa palentiinalaisia pidetään about nyrkkeilysäkkeinä, kun heidän maansa on ensin varastettu ja suku puoliksi tapettu. Minä olen ja olen tehnyt siellä töitä, surkian näköistä isistouhua.
Isis tappoi kristittyjä ja juutalaiset tappavat palestiinalaisia. Isis on mennyt -onneksi- mutta epäonneksi juutalaiset jatkavat palestiinalaisten tappamista, loputtomiin. Tässä kohdin Husseinsetä liippaa läheltä totuutta.

En nyt viitsi kertoa sadatta kertaa miten kuvasin lehdille, kun Israelin caterpillar ajoi nurin appelsiinilehdon ja......mitä sitten tapahtui. OK, muuten Husseinsetä oli keljukojootti ja laski siis luikuria.
Siispä tykit kohti maalia ja yhteislaukaus siinä toivossa - että ampujalle syntyy hiukan omaa hyvää lyödyn lyömisestä joka melkein vapun takia oli unohtua tehdä. Ei teistä Husseinsedän kimppuun käyneistä kukaan välitä tippaakaan mitä tuo teki - vaan olellista on, että oma taikina nousee husseinhiivalla.

Mutta hei sinä siis petyit, voi kamalaa ja puristat nyt viime tipat casesta, minä taas petyin sahuriin ja tippoja riittää. jatkoonkin.
Sahurisetä kun on ihan oikea tuomittu rikollinen ja vieläpä väkivaltarikollinen. Mutta se ei haittaa RÄP jengiä - se on nyt meidän Teuvo vähän sellainen. taputapu. Sahurisetä kun on OIKEAN värinen. Ja oikean värinen saa tehdä Rasistisessa Äärioikeisto Puolueessa mitävaan.

Teuvolle kävi köpelösti viinan kanssa, Husseinsedälle ei niin ollenkaan. itsekin näin teukkaukkelin niin mäsässä edkunnasta poistuessaan kerran keikalla siellä - että häntä kiinnosti eniten ruohon kasvu. Mutta mitäs siitä, se meidän Teuvo nyt on vähän sellainen.

Teuvo kävi bailaamassa rikollisjengimoottoripyöräilijöiden kerholla ja istui ammattimaisen viihdyttäjän kanssa eduskunnan läppäri auki, sammuen rouvan kainaloon. Mutta hei, meidän Teuvo nyt on vähän sellinen. En kyllä ole Husseinsedästä moista kuullut, hyvin on salannut -- teille vääränvärinen kun on.

Ja eikös Teukalle käynyt vanhanaikainen 17v. alaikäisen tyttären kaa kotikonnuilla plus epälukuinen määrä muuta tauhkaa - joista hassuin oli yritys kääntää kansaedustajakaverin pää katsomaan pysyvästi taaksepäin ed.kunnan kuppilassa.

Katos Mara. Hussein setä kirjoitti paskamaisia juttuja ja laski luikuria joo, mutta Teidän RÄP porukoista on suurin osa ihan oikeita rikollisia. Minulle siinä menee ero ja kyllä minä niin petyin Teukkaan. Joo whataboutismiahan tuo mun teksti, mutta siinä se on sun tekopyhän omanvoitontavoittelun alla sujuvasti ja samassa seurassa.

Siteeraamme teitin raamattuanne. Kaivele enste kakkosnelonen omasta näköelimestä poijes, ennekuin alat vastaavaa koettamaan " väärintehneelle" kaverille.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos palautteesta ja osallistumisesta keskusteluun. Teet sen aina, ah, niin asiallisesti.

Jore Puusa

Ainasta en tiedä - kun olen ollut liki kaksi vuotta poissa US:stä ja sitä ennen en ole sinulle kirjoittanut, jonka teen nyt ensikertaa honey. Onko sinulla tässä sotkeutunut Pusa, Pursa, Putsa, Peussa, Buusa, Puusta, jne. tuossa muutama versio autorekisterikeskuksen minulle tarjoamista sukunimistä vuosien saatossa.

Asiallisuus on suhteellinen käsite kun on tekemisissä RÄP puolueen rakastajan kanssa. Katso Outsa - elämässä menee niin että: "Jos jengi on minulle asiallinen, niin minä olen asiallinen heille". Teidän porukat on vain yhtenä esimerkkinä uhanneet tappaa koirani 2016 syksyllä, kun uskalsin olla erimieltä. No..kun diggaan koiriani ja niiden puoluekannasta ei ole muuta selvyyttä kuin makkara-addiktio - niin ajattelin ajat sitten - ettette ansaitse kirjoittamani verran enempää asiallisuutta.
Tekstissäni on muuten kaikki totta ja hypokriittisyys oksettaa minua, sitä sai eduskuntakuvaajan 35 vuoden aikana katsoa päivittäin.
Amen Outsa.
Over and out.
Jaaniin..ammattikuvaajana ehdotan - että laitat toisenlaisen puseron päälles seuraavaan kuvaan. Nyt näytät kädettömältä ja ylävartalosi kohdalla on minun kalibroidulla näytölläni musta reikä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #24

Eipä tuohon kannata sanoa mitään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Antaa rakkien räksyttää. Ehkä se helpottaa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #46

Niin, miten se kuuluikaan että koirat räksyttää mutta karavaani kulkee, tai jotain sinnepäin?

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Minä petyin Mika Niikkoon. Pidin häntä hyvää tekevänä reiluna miehenä, kunnes hän vei käsilaukkuni.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja seuraava asiasisältökeskustelija. Joko muumit ovat laaksossa? Niin siis liittyikö tämä mihinkään. No ei tietenkään liittynyt.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Kiitos, Jore, kun jaksat taas kirjoitella siitä toisestakin näkökulmasta!

Jore Puusa

No problem.
Jos tuo oli sarkasmia - niin ansaitsin sen.
ja.
Jos olit tosissasi - niin jaksan tätä jonkun aikaa ja sitten en. Yleensä siinä vaiheessa - kun mun lehtikuvaajatarinoiden seurauksena alkaa puhelin soida yöllä ja sieltä kuuluu esim. laukaus kuten 2016 alkuvuodesta kun pakolaiskähinät oli kovimmillaan...jne...niin tiedän - että seuraa taas parin vuoden paussi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Rasisti tuli taas kaivamaan ihonvärin keskusteluun mukaan. Koomista tällä kertaa on se, että Hussein ja Teuvo eivät juurikaan eroa pigmentiltään.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei persujen rasismi mitenkään rajoitu vain oletettuun ihon värikkyyteen. Ei 30-40-luvun Saksassakaan keskitysleireille päätyneet vain tummemmat ihmiset.

Ehkä suunnitelma on suunnilleen sama kun 80 vuotta sitten: aloitetaan niistä tummimmista ja laajennetaan toimenpiteitä sitten muihin ihmisryhmiin kun on aluksi tummilla harjoiteltu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Sinullehan ihonvärillä tuntuu olevan merkitystä, joten varmaan tiedät miten edustamasi ääripään edustajat toteuttavat fantasioitaan 80 vuoden takaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28

Eiköhän siellä aloitettu ihan tavallisista saksalaisen värisistä mm. kommunisteista l. blshevikeista ja muista

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #32

Tästä 30-lukuun vertaamisesta totesi Anna Kontula äskettäin osuvasti:

"Nykyoikeiston vertaaminen esimerkiksi Saksan 1930-luvun liikehdintään tuntuu monista liioittelulta. Me tarkastelemme tuota aikaa sen seurausten näkökulmasta – muistaen sodanaikaisen kansanmurhan, mutta unohtaen, miten monet saksalaiset aidosti ja hyvin perustein kannattivat kansallissosialismia sotaa edeltävinä vuosina.

Toki jo silloin puhuttiin, miten ei-kansalaiset tulisi toimittaa ulos maasta tai miten turvallisuussyistä on tarpeen profiloida ja vangita tiettyjä ei-saksalaisia aineksia (kuulostaako tutulta?). Kantautui myös huhuja anarkistien mellakoinnista ja kuinka järjestys oli palautettava kovin ottein. Näistä seikoista tavallinen saksalainen kuitenkin tiesi varsin vähän, eivätkä ne oikeastaan häntä edes kiinnostaneet."

Persut ovat jo väläytelleet keskitysleirien perustamista meille maahanmuuttajille (mm. Packalen, Halla-aho), joten nuo vertaamiset ovat yhä oikeutetumpia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #37

"Persut ovat jo väläytelleet keskitysleirien perustamista meille maahanmuuttajille (mm. Packalen, Halla-aho), joten nuo vertaamiset ovat yhä oikeutetumpia."

Eikös tämä tule olemaan EU käytäntö ja Saksa jo näyttää esimerkkiä.

"Saksan hallitus hyväksyi lakiesityksen, jonka nojalla kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat pannaan säilöön vankiloihin."
https://twitter.com/Halla_aho/status/1118980223989...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #48

Erona kuitenkin se, että Saksassa puhutaan vain turvapaikanhakijoista, kun Suomessa persut haluavat myös meidät paluumuuttajat eristyksiin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #51
Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #52

Lähdin jo, ei tarvitse pyytää.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #51

Eiköhän tuo ole Jukka, aika karkeaa muunneltua totuutta?
Laita lähde tuosta Perussuomalaisten "haluamisesta".

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #53

Ei Jukka lähteitä tarvitse. Hänellä on mielipide ja se on faktaa. Hän myös vihaa. Se on Jukan voimavara.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #53

Viittaan perussuomalaisten "nuivaan maahanmuutto-ohjelmaan", jonka perusteella Suomeen ei haluta ketään sellaista josta ei ole todistettavaa hyötyä Suomelle. Halla-aho mainitsi erityisesti sellaiset jotka eivät ole tulossa töihin (kuten eläkkkeellä olevat paluumuuttajat), että heillä ei pidä olla oikeutta valita asuinpaikkaansa, jos heidät yleensä edes Suomeen päästetään. Heidät voidaan sijoittaa keskitysleireille maaseudulle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #62

"Erona kuitenkin se, että Saksassa puhutaan vain turvapaikanhakijoista, kun Suomessa persut haluavat myös meidät paluumuuttajat eristyksiin."

Mihin viittaat tuossa kommentissasi? Et yhtään mihinkään.
Missä ja koska Halla-aho on kieltänyt eläkkeellä olevien paluumuuttajien tulon takaisin?
Missä Halla-aho on puhunut paluumuuttajien sijoittamisesta keskitysleireihin maaseudulle?

Anna joku uskottava lähde?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #63

Jukka tietää. Jukka ei tarvitse lähteitä. Jukalla on edelleen mielipide.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #69

Tiedän kyllä, koska olen itse maahanmuuttaja. Lähteeni ovat omat kokemukset ja esim. tappouhkauksia en tosiaankaan lisää tarvitse, joten lähteet ovat jo aivan riittävät!

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #63

En tiedä kuinka "uskottava" tämä lähde on, mutta kuitenkin se on viimeisin persujen maahanmuuttopoliittinen ohjelma: https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads...

Paitsi meidän hyödyttömien haittamamujen maahanmuuton estämistä, tuossa ohjelmassa mainitaan jo myös aikomus alkaa aktiivisesti tukemaan Suomen kansalaisten vapaaehtoista poismuuttoa Suomesta. Tämä varmaankin tulee halvemmaksi kuin Halla-ahon aiemmin kaavailema eläkeläisten pakkosiirto.

Ohjelma puhuu myös "stopin" laittamisesta Suomen ulkopuolelta töihin tulevien muutolle.

Kysyin tätä eläkeläisten muuttoasiaa muuten Halla-aholta itseltäänkin ja hän antoi minulle "täyden kympin" asian oikean laidan ymmärtämisestä. Hyödyttömiä ihmisiä, kuten eläkeläisiä, ei Suomeen haluta tai tarvita.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #88

Taidat kirjoittaa muunnettua totuutta tuosta Perussuomalaisten ohjelmasta.

Aktiivisen maastamuuton kohdalla sanotaan että sellaisten kansalaisten, ja näillä tarkoitetaan tietenkin tänne tulleita mm. kansalaisuuden saaneita pakolaisia, jotka eivät ole onnistuneet kotoutumaan, maastamuuttoa pitää aktiivisesti tukea.
"Stoppi" tässä tarkoittaa ja se myös sanotaan, että ulkomaisen halpatyövoiman tuonti on pysäytettävä. Tänne ei pitäisi tulla väkeä joka tekee alipalkattuina tai niin pienellä palkalla etä sillä ei tule toimeen vaan on pakotettu hakemaan toimeentulotukea.
Ei ole myöskään mitään järkeä tuoda tänne ihmisiä kehitysmaista eläkeläisiksi.

Emmehän me ole mikään maailman eläkeläisten vapaa-asuntola.

Vedät aina tuon oman "maahanmuuttosi" esille? Mikähän se tilanteesi oikein on?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #89

Pakkomielle on pakkomielle. Ei trollia kannattaisi lihottaa enempää.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #90

Kysymys herääkin miksi persuille me maahanmuuttajat olemme sellainen pakkomielle, ettei minkäänlaista muuttoa tulla sallimaan. Seuraavassa vaiheessa persut kieltävät myös suomalaisten muuton muualle. Rajat kiinni, nääs.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #89

Halla-aho määritteli jo 2005 ihmisen mitattavan arvon heidän ammattiensa perusteella. Vain maanviljelijät, insinöörit ja syötävien eläinten kasvattajat ovat "hyödyllisiä".

"Hyödyttömiä" sitten ovat papit, poliitikot ja taiteilijat, joita yhteiskunnan ei tule sietää. Eikä tietenkään meitä eläkeläisiä.

Tärkeintähän on saada pää auki näissä käännytyksissä ja karkotuksissa että sitten voidaan sopivan tilaisuuden tullen lisätä muita ihmisryhmiä tähän suureen puhdistukseen.

Olin jonkin aikaa maahanmuuttajana Suomessa, joten tiedän kuinka meihin siellä suhtaudutaan.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki

#15.
Hienoa. että myös rauhanjärjestö Hamasin näkökulma konfliktialueella tuodaan esille.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Niin. On hyvä että tuolla alueella edes joku pyrkii rauhaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #38

Eikös Hamasin tavoittelema rauha tarkoita alueen juutalaisten tappamista. Ei kyllä yllätä, että sinusta se olisi hyvä asia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #44

Ai? Minua kyllä yllättää.

Oletatko useinkin kanssaihmisten mielipiteet haluamaksesi?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, vasemmistolainen Hamas. Siks ne diggaa siitä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No niin, mikä siis on ehdotuksesi al-Taeen suhteen? Potkitaanko vielä lisää kun mies makaa jo maassa?

Oletko sitä mieltä että ihminen ei vanhetessaan voi koskaan muuttua ja muuttaa mielipiteitään?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen

Niin, ainakin toisesta suuntaisesta sekoilusta järkiin tullut kaveri osoittaa sen mahdolliseksi:

https://yle.fi/uutiset/3-9261523

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tällaiset kypsymättömästä aatteesta selvinneet ovat parhaita asiantuntijoita.

Mutta sitä eivät nämä al-Taeen kiusaajat tajua. Tai oikeastaan eivät halua tajuta.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #34

Jälkimmäisestä on nimenomaan kyse: Ei haluta tunnustaa, että kotoutuksen kaltainen ratkaisu olisi relevantti, koska se veisi omalta remuamiselta liikaa pohjaa. Tämä selittää havaitsemamme hillittömän raivon asian ympärillä.

Aggressiota lisää myös se, että nämä meluajat eivät itse ole valmiita tunnustamaan länsimaisen sivistyksen keskeisintä ja arvokkaimpiin kuuluvaa osaa, oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien periaateita. Se, että joku ulkopuolinen on ne järkeväksi äkännyt, kismittää ilmeisesti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #36

Siis otat esille rauhantaeen kohdalla kotoutumisen? Mieti nyt vähän. Kaveri on saanut kaiken sen hyvän, mitä suomalaisella yhteiskunnalla on hänelle ja perheelleen tarjota. Mitä vielä lisää? Ja blogissani toi juuri esille, kuinka pidin häntä jopa malliesimerkkinä maahan tulleesta pakolaisesta. Missä kotouttamisessa on menty vikaan, kun perheen ideologia, uskonto ja uskomukset eivät muutu vuosienkaan jälkeen? Ja turha puhua syrjäytyneestä nuoresta tai vihaisesta nuoresta miehestä. Hän oli kolmekymppinen, kun nämä tekstit julkaisi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #59

Kotoutumisen "onnistumiselle", vaikka vihaankin tuota keinotekoista sanaa, ensimmäinen ja oikeastaan ainoa ehto on henkilön oma tahto. Jos se puuttuu niin kotiutumisesta ei tule koskaan mitään.
Siihen ei riitä minään valtakunnan rahat eikä mikään muukaan vastikkeetta annettu, ei raha eikä muukaan.
Jos ympäristö, siis lähiympäristö ei halua että yksilö kotiutuu, ei siitä tule myöskään mitään.
Kotiutuminen taas puolestaan edellyttää että hyväksyy ja omaksuu uuden ympäristönsä tavat ja tottumukset.
Tämä ei tarkoita että omia tapoja tulisi poistaa mutta ne pitää sopeuttaa uusiin olosuhteisiin.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #60

Halukin voi muuttua, kun olosuhteet muuttuvat ja arvojen painotukset sen mukana. Olen nähnyt lukemattomien muista kulttuureista tulleiden vähitellen assimiloituneen meidän arvoihimme, vaikka he ovat jättäneet oman kulttuuriperintönsä osaksi omaa identiteettiään.

Nuoren ihmisen kasvu voi olla mutkikasta, sekä omaksutaan että kapinoidaan suhteessa kotoa ja uudesta kotimaasta saatuihin arvoihin. Nuorille tyypillinen kapinointi kodin arvoja vastaan voi edistää haitallisista arvoista irtaantumista, toisaalta identiteetin etsiminen pahimmillaan johtaa ääriajatteluun. Kun se kotimaan tilanne on kovin tulehtunut, siihen liittyvä kiihkeys voi viivästyttää seestymistä.

Minulla ei ole mitään varmuutta, mikä al-Taeen tuleva agenda käytännössä tulee olemaan, mutta toistaiseksi hän on esittänyt, että hän on sen vanhan haudannut ja uuden omaksunut. Aika näyttää, onko tuo kestävää - kaikenlaisilla huutelijoilla tuntuu olevan tuska siitä, että se sitä voisi olla.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #66

Jollain tavoin alkaa tuntua tympäisevältä itsestäänselvyyksien lateleminen.
Paradoksi toisensa jälkeen.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #67

Ihan ei selvinnyt, tympäisevätkö Rantasta itsestään selvyydet vai paradoksit, ne kun ovat vähän niinku toistensa vastakohtia...

...vai se, että niistä ladellusta itsestään selvyyksistä (=ilmeisesti siis paikkansa pitävistä) ei voi tehdä niitä johtopäätöksiä, mitä haluaisi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #68

Voisitko ystävällisesti vastata esittämääni kysymykseen, mikä meni pieleen tai mitä kotouttamistoimia al-taee olisi tarvinnut, ettei tällaista vihan tunnetta olisi syntynyt?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #70

Eikös al-Taee ole todennut muuttuneensa, ts. kotoutuneensa?

Eiköhän opiskelu ja työ rauhanturvajärjestössä kotouta perusteellisesti? Nähtävästi niin hyvin, että häpeää menneisyyttään.

Vai minkälainen kotouttaminen on mielessä? Keskitysleiri?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #71

Edelleen tunne, että häpeää, kun jäi valheesta kiinni. Jaa, että minkälaista kotouttamista? Katariina osaa varmaan vastata, kun hän sen tärkeyden ja huonouden toi esille.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #72

E ilmeisesti usko että al-Taee häpeää menneisyyttään?

Asian peittelyä hän on sitten hävennyt itsemurhayritykseen saakka. Tosin kiusaajien ajamana.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #73

Kiusaajien? Mies jää housut kintuissa kiinni valehtelusta. Ja se on sitten toisten syy?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #74

No, empatiaa en ole koskaan persuilta odottanutkaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #73

Onko Huessein Al-Taee yrittänyt itsemurhaa?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #77

Ilmeisesti demari-Antit panneet hänet ahtaalle.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #70

Mielestäni vastasin tuohon kommentissa #66, se ei ilmeisesti Maralle auennut:

Kunkin ihnmisen polku siksi, mitä hän on nyt, on yksilöllinen ja nuorten kohdalla kaikkea muuta kuin suoraviivainen. On käynyt ilmi, että hän on kapinallisvaiheessaan ottanut vaikutteita kotimaansa ympäristön kiihkeästä arvomaailmasta, josta nyt sanoo sanoutuvansa irti ja katuvansa senaikaisia ajatuksiaan. Miten pysyvä tuo paradigman vaihdos on, jää nähtäväksi, mutta ulvova persulauma haluaa tehdä sen suhteen tuomion jo nyt omien luulojensa perusteella.

Ei ole olemassa kotoutusmenetelmää, jossa tietylllä panostuksella saadaan vakioajassa vakiotulos - al-Taeen tapauskin kertoi asian kompleksisuudesta. On kuitenkin ilmeistä, että kotoutuminen tapahtuu optimaalisemmin siellä, missä ihmisen ei tarvitse kokea itseään koko ajan korostetun ulkoupuoliseksi ja uhatuksi - yhteiskunnan arvot imaisevat ihmisen tehokkaammin tuollaisissa olosuhteissa ja hänestä tulee myös nopeammin - mikä Mestarin sanoin on myös persuille tärkeää - lisäarvoa tuottava yksilö. Niin Mestarin käytännön toimintaohjeet kuin tämä al-Taee-älämölökin ilmeisesti ajavat agendaa, missä näitä positiivisia tuloksia ei edes haluta toteutuvan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #75

Yli kolmekymppisenä "nuorena" kirjoitellut "kapnallisvaiheessaan" saamiensa vaikutteiden mukaan?

Minkä ikäisenä "nuoresta" tulee aikuinen? Meilläpäin täysi-ikäinen ja tekemisistään vastaamaan joutuva on 18 täyttänyt.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #78

Ihminen voi muuttua mm. tulemalla järkiinsä vaikka kahdeksankymppisenä.

Näitä on nähty vaikka kuinka paljon. Yleensä kun vapautuu sidoksistaan, tulee myös järkiinsä.

Siksi moni k-pää on muuttanut asennoitumistaan esim eläkkeelle päästyään. Moni sellainen ei paljon halua menneisyyttään muistella.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #78

Kukaan ei ole vedonnut al-Taeen nuoruuteen rikosoikeudellisen vastuun suhteen.

Nuoruus on varsin venyvä käsite. Nuoriksi lasketaan Suomessa alle 29-vuotiaat ja vielä senkin jälkeen ihminen on nuori aikuinen. Se, että hän on ottanut etäisyyttä tuon ajan ajatuksiinsa, kertoo, että ainakaan ei ollut vielä tuossa vaiheessa asenteisiinsa jämähtänyt keski-ikäinen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #80

Viisi vuotta. Ja tuona aikana valheelle rakennettu rauhanmies viitta. Luuletteko sinisilmäiset ihan oikeasti, että olisi rahantaeeksi päässyt noilla jutuilla?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #81

Mies on tullut Suomeen 10-vuotiaana. Saanut Suomi nimisessä valtiossa kaiken avun ja tuen, mitä kotouttamiseen voi kuulua. On kouluttautunut Suomessa ja ulkomailla. Kirjoittaa 28v vihatekstinsä homoja, juutalaisia, vääriä muslimeja kohtaan. Missä mentiin pieleen kotouttamisessa? Vastaus. Ei missään. Kukaan EI PUUTU patriarkkaalisen uskonnon opetukseen kotona ja suvussa. Eli mihin se huomio pitäisi kiinnittää?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #82

No voi hyvät hyssykät:

Taitaa olla aika monta kantasuomalaista samanikäistä uroota, jotka kirjoittavat vihatekstejä ja tekevät vihatekojakin juutalaisia, homoja, naisten oikeuksia ja kannaltaan vääräuskoisia kohtaan! Mikä menikään pieleen heidän kotouttamisessaan länsimaisen oikeusvaltion periaatteisiin ja miksi kukaan ei puutu heidän patriarkaalisen uskontonsa opetuksiin kotona ja suvussa?

Heistä vain harvat ovat osanneet vaihtaa kantaansa.

https://yle.fi/uutiset/3-9261523

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #83

Moniko näistä uroista on rauhanneuvottelijan ja kansanedustajan asemassa?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #84

Ainakin mainitsemistani tyylilajeista verbaalikkoja on siellä tukku, eikä katumusta kauheasti ole ollut näkyvissä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #83

Tuo kaveri puhuu itsensä puolesta, ei muiden. Hyvä kun on päässyt natsismistaan.

Miksi te aina vedätte tuon "Kyllä ne muutkin / kantasuomalaisetkin"?

Oikeuttaako se jollain tavalla tänne turvapaikkaa hakemaan tulleiden tekemiset?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #85

Ei oikeuta, al-Taee vastatkoon itse omista tekemisistään ja ilmeisesti tulee myös niistä vastaamaan.

Sen sijaan se, että sellaisen puolueen edustaja, jonka jäsenet ja aateveljet harrastavat katumatta edellä kuvattuja kolttosia edelleen, kauhistelee tapahtunutta sen perusteella, että on kyse maahanmuuttajasta eikä omasta joukosta, on huolestuttava asia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #87

Hyvä, kun puhut natseista. Niin ne arvothan juutalaisten suhteen on samat islamisteilla sekä äärivasemmistolla. Kyllä on parantumisen paikka useammalla. Toivottavasti näin tulee myös tapahtumaan.

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #92

Varoittaisin Maraa kutsumasta persuja natseiksi, siitä voi pian häkki heilahtaa...

Ne Maran kuvaamia vihakirjoitteluja harrastavat kansanedustajat, joihin viittasin, eivät tunnusta natseja olevansa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #93

Natseiksi kutsuin natseja. Ja sitten näitä islamistien halaajia, joilla on samat käsitykset juutalaisista. Paitsi jos nyt tarkoitat rauhantaeeta?

Käyttäjän AnukatariinaSolonen kuva
Anukatariina Solonen Vastaus kommenttiin #95

Tarkoitin niitä toisia kansanedustajia, joista osalla on jo nyt teeman puitteissa ihan meriittiä CV:ssään. Tuntomerkit kun täsmäävät näihinkin, vihapuhetta on piisannut valtion heihin laittamista satsauksista huolimatta.

Olen tosiaan jo aiemmin miettinyt, millä tavoin nämä saataisiin kotoutumaan länsimaisen oikeusvaltion ja ihmisoikeuksien periaatteisiin, mitä ovat olennainen osa modernia suomalaista identiteettiä. Mutta kuten Mara mainitsi, patriarkaalinen ja/tai ääriuskonnollinen tausta on ilmeisesti heillä asian mahdottomaksi tekevä elementti - siis niin mahdottomaksi, että al-Taeen kaltaista valaistumista ei heidän kohdallaan ole toistaiseksi havaittu.

Mutta olen luonteeltani optimisti, ehkäpä joku jonain päivänä...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä en pettynyt al-Taeen. Sehän on demari.

Kaikki tietävät politiikasta sen, että Kepu pettää aina. Demari ei koskaan petä, demariin voit aina luottaa. Samoin kuin savolaiseen.

Eli aina kun demari puhuu, se valehtelee. Ja demariin pätee sama vastuu kuin savolaiseenkin eli vastuu on yksin kuulijalla: joka kuuntelee demarin valheita, syyttäköön itseään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No nyt Kai sait kyllä peukutuksen :)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arto Lehkamon blogi, jossa hän vaati al-Taeen eroa, on poistunut Puheenvuorosta. Samoin on poistunut blogi, jossa oli vastine Lehkoman kirjoitukseen. Nyt siivotaan?

Joka tapauksessa IS:n pääkirjoituksessa suositellaan al-Taee-nimellä esiintyvälle kansanedustajalle eron hakemista:
https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000006091381.html

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitäköhän Jääskeläinen-nimellä esiintyvä kommentoija halusi erikoisella muotoilullaan sanoa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset