OutiMara mie vaan mietin

Puhuttaisiinko vihdoin asiasta?

Tällaisia ulostuloja tarvitaan nyt, kun vuosia on toitotettu, että kaikki hyvin, kaikki on ihanaa, kulttuurit ja erilaiset uskonnot ovat rikkaus. Kaikki on hyvin. Lisää, lisää...

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005965769.html

 

Sinisilmäisyys sokaisee:

"Sohrabi kokee, että pohjoismainen tasa-arvo ja vapaus ovat tehneet suomalaisista sinisilmäisiä.

 

– Eurooppa on edistynyt ihmisoikeuksissa ja tasa-arvossa niin pitkälle, että täällä on sokaistuttu sille, millainen tilanne muualla maailmassa on. Olemme sinisilmäisiä ajatellessamme, että iso määrä nuoria miehiä voidaan tuoda vieraasta kulttuurista ja istuttaa heihin heti länsimaisia arvoja. Hyvään pitää pyrkiä, mutta sinisilmäinen ei saa olla."

 

Kulttuurinen kunnia ja miehen asema:

"Sohrabi lisää, että seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaistaustaisten järkyttäviä tekoja ei voi millään selittää. Hän pohtii kuitenkin, että irakilaisten Suomessa tekemien seksuaalirikosten taustalla vaikuttaa Irakissa ja monissa muissa Lähi-Idän maissa vallitseva osin islaminuskoon perustuva patriarkaalinen kulttuuri, jossa naiset elävät isien, veljien ja aviomiesten vallan alla. Ja jossa heitä pitää suojella kunniansa vuoksi."

 

Naisen asema:

"– Joissain yhteisöissä nainen on kuin aasin jälkeen tuleva henkilö, jolla ei ole mitään arvoa. Jos he eivät pysty naista suojelemaan, ja hän kulkee kaupungilla ilman huivia, niin on ajatus, että naiset ovat vapaata riistaa, ja heille voi tehdä mitä haluaa."

 

" Fathullahin mukaan Irakissa raiskausta voidaan pitää naisen syynä, jos nainen on esimerkiksi pukeutunut liian paljastavasti."

 

Rikosten tuomiot:

"Sohrabi toivoo, että Suomessa kovennettaisiin seksuaalirikoksista annettavia rangaistuksia.

 

– Yksi syy miksi näitä tapauksia on ollut, on se, että Suomessa rangaistusasteikko seksuaalirikoksista on niin matala. Suomalaiset rangaistukset ovat irakilaistaustaisille vitsi siihen nähden, mitä he voisivat saada rangaistukseksi omassa maassa."

 

Uskonto:

"– Mutta näkisin, että uskonnolla on todella iso valta siinä, miten miehet käyttävät naisia hyväkseen ja saavat epätasa-arvoisen aseman miesten ja naisten välille."

 

Rikokset:

" Vuonna 2017 afganistanilaisia ja irakilaisia epäiltiin lukumääräänsä nähden seksuaalirikoksesta 40 kertaa niin usein kuin suomalaisia. Tämä voidaan laskea poliisin ja Tilastokeskuksen tilastoista.

 

Jos tarkastellaan absoluuttisia seksuaalirikosmääriä, rikostilaston kärjessä ovat ulkomaalaisista olleet viime vuosina irakilaiset."

 

No niin. Odottelen nyt innolla, kuinka nämä väitteet tullaan kumoamaan usean erimieltä olevan toimesta. He lienevät niitä kokemusasiantuntijoita?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hei Vellu! Mitä haluat tietää? Outi-täti kuuntelee.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Otsikkosi mukaan tahtoisit keskustella asiasta ja kyselin,että mikä se asia on mistä tahtoisit keskustella.

Jutun minkä olit linkannut piti sisällään kovin monta asiaa,jos tahdot niistä jostain keskustella,niin tarkentaisitko ehkä hieman?

Vellu-setä olisi valmis keskustelemaan jahka tietäisi mistä nyt taas pitäisi keskustella ja mistä ei olla vielä keskusteltu.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #3

Vuosia, vuosia on ulistu monikulttuurisuuden ihanuudesta. Kerrottu, kuinka kaikki kulttuurit ovat ihania ja rikastavia. No eivät muuten ole!

Ja entäs tuo uskonto, jota suojellaan, joka toimii niinkuin linkissä esille tulee? Vieläkö lisää? Tyypit kävelee Suomeen ja osa todellakin uskoo, etyä arvot, kulttuuri, uskonto jää rajalle? Jospa se pää sieltä pyllystä kohta irtoaisi.

Juu, teemoja on monta. Mutta tuossa artikkelissa tulee esille ne, mitä itse olen vuosia puhunut. Ja mitä olen saanut palkaksi tällä foorumilla. Pilkkaa, ivaa, panettelua. Olenko siis ollut oikeassa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #5

Monikulttuurisuus on ihanaa, siitä ei ole epäilystäkään. Synkkää täällä olisi, jos kulttuurimme muodostuisi pettuleivästä ja luukoruista. Ai niin leipominen lienee ulkomaanvaikutus, joten unohdetaan pettuleivän kaltaiset herkut. Mitäköhän se Sibelius olisi värkännyt ilman klassisen musiikin kulttuurivaikutteita? Ja millä me täällä keskustelisimme ilman tuontitavara-aakkosia.

Eivät kaikki kulttuurit tietenkään ole ihania, samaan tapaan kuin kaikki ihmiset eivät ole fiksuja, tai edes mukavia. Onko joku oikeasti joskus väittänyt niin?

Päätä ei kuitenkaan kannata ottaa pyllystä. Sieltä saattaa tupsahtaa samalla avauksella uskonto. Uskonnonvapauden luomaan karmeuteen ei oikein auta muu kuin valistus. Ihmisen on jostain syystä vaikea elää tuntemattoman kanssa ja koittaa siksi yliluonnollisella selittää sitä, mitä ei ymmärrä. Jos olet ehdottamassa uskonnonvapaudesta luopumista lienee se erillinen isompi keskustelu? En toki muuten pistä vastaan, kuin periaatteesta. Ihmisellä on oikeus elätellä millaisia harhakuvitelmia haluaa, valitettavasti.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #8

Tässä Maxin kommentissa nyt taas jaksetaan harjoittaa Usarin perinteistä tahallaan-väärinymmärrys sekä saivartelu -kulttuuria. En kannata sitä kulttuuria ollenkaan. Haluaisin sille kulttuurille nollatoleranssin. Mutta olenkin tämmöinen fasisti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #5

Toki jotkut ovat ulisseet.

Itseasiassa jutun mukaan arvot,kulttuuri ja uskonto jäi rajalle. Vapaus jäi.

Pilkkaa tehdään vähän kaikesta tällä foorumilla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #5

"Kerrottu, kuinka kaikki kulttuurit ovat ihania ja rikastavia. No eivät muuten ole!"

Todista, että liittyy kulttuuriin.

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267637-olin-pe...

"Ja entäs tuo uskonto, jota suojellaan, joka toimii niinkuin linkissä esille tulee?"

Todista, että liittyy uskontoon.

"Olenko siis ollut oikeassa?"

Et. Olet sekaisin kuin seinäkello jos kuvittelet uskonnon, kulttuurin tai kansallisuuden vaikuttavan asiaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #16

Juuri sinua odottelinkin "asiantuntija". Mitään, korostan mitään uutta, muuta kuin "olet sekaisin" argumentin et pysty tähän keskusteluun tuomaan.

Miksi minun pitää todistaa yhtään mitään? Annetaan kulttuurista ja uskonnon ikeestä paenneen blogin päähenkilöiden tehdä se. Vai ovatko hekin aivan sekaisin?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

Et sitten seurannut linkkejä.

Uskonnoilla on ilman muuta haittoja koska niillä voidaan oikeuttaa asioita tai jonkun sulkeutuneen lahkon turvin saa tilaisuuden tehdä kauheuksia mutta missään nimessä kyseessä ei ole jokin yksittäinen uskonto vaan KAIKKI uskonnot kun mekanismi on täysin vastaava.

Kasvuympäristö taas on se vaikuttava asia mikä rikkoo ihmisen että tekee kauheuksia ja turruttaa että ei kykene tuntemaan uhrien tuskaa.

"Miksi minun pitää todistaa yhtään mitään? Annetaan kulttuurista ja uskonnon ikeestä paenneen blogin päähenkilöiden tehdä se. Vai ovatko hekin aivan sekaisin?"

Pitäisikö antaa? Olet irroittelut yksittäisiä lauseita eri lähteistä ja laitat tagiksi "Suomalaiset vs turvapaikanhakijat", että entäpä jos oletkin rikollinen kansankiihottaja?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #25

"Kasvuympäristö taas on se vaikuttava asia mikä rikkoo ihmisen että tekee kauheuksia ja turruttaa että ei kykene tuntemaan uhrien tuskaa."

Sinä edelleen jaksat raiskaajien puolustelua.

Kysytäänpäs näin päin. Kun ihminen pakenee Irakista, Iranista, Afganistanista, mikä on valtauskonto?

"Olet irroitellut yksittäisiä lauseita.." Joka ikinen lause löytyy linkkaamastani lähteestä lainausmerkein.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

"Sinä edelleen jaksat raiskaajien puolustelua."

En puolustele raiskaajia. Oikaisen noita virheitä kulttuurista ja uskonnosta.

"Kysytäänpäs näin päin. Kun ihminen pakenee Irakista, Iranista, Afganistanista, mikä on valtauskonto?"

Ei mitään merkitystä. Ovat tulleet vaikka Ouluun ja omaksuneet siellä lestadiolaisuuden ja paikallisen raiskauskulttuurin. Tämä on täysin yhtä pätevää kuin sinun selitykset uskonnosta ja kulttuurista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #32

Asiantuntija vastaa. Vähän mutuilua, tiedosta puhumattakaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

Viinalla teinityttöjä mukaan houkuttelevat mamusedät eivät muuten ole ainakaan muslimeja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Ei kovin harras sellainen, mutta aika jyrkkää sanoa ettei voisi olla muslimi. Juuri joulun alla Ruotsissa joulupöydän antimista nauttiessamme kolleegani kyllä mielellään joi olutta ja snapsia sillinpainikkeeksi. Ei minulla ole kuitenkaan mitään syytä epäillä hänen jumaluskoaan tai muslimiuttaan. Hän suhtautunee uskontoonsa vähän samaan tapaan kuin jotkut muut kolleegat kristinuskoonsa, eli suurpiirteisesti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #38

"Ei kovin harras sellainen, mutta aika jyrkkää sanoa ettei voisi olla muslimi. Juuri joulun alla Ruotsissa joulupöydän antimista nauttiessamme kolleegani kyllä mielellään joi olutta ja snapsia sillinpainikkeeksi. Ei minulla ole kuitenkaan mitään syytä epäillä hänen jumaluskoaan tai muslimiuttaan. Hän suhtautunee uskontoonsa vähän samaan tapaan kuin jotkut muut kolleegat kristinuskoonsa, eli suurpiirteisesti."

No joo, oikeassa olet. Voi olla muslimi tai kristitty mutta ei välttämättä niin uskovainen että on vähän semmoinen kulttuuri-identiteettijuttu.

Luterilaiseen kirkkoon kuuluu lähes 70% suomalaisista mutta kuinka moni on sitten ihan uskovainen niin tuskin yli kolmasosa.

Toisin sanoen "ihan sama".

Birgitta Kesseli Vastaus kommenttiin #25

>>>- - - KAIKKI uskonnot kun mekanismi on täysin vastaava. >>>>

Ei kannata yleistää uskontoja. Omana aikanamme terrorismi liittyy vankasti juuri islamiin ja niin näyttää olevan seuraavat ehkä ainakin 50 vuotta eteenpäinkin.

Tutkija Lehti, jonka haastatteluun tässä kai viittaattekin, käsitteli varsin ylimalkaisesti uusimpia rikostilastoja koskevia tutkimuksia. Täysin selvää hänen mukaansa on, että rikollisuusongelmat keskittyvät niihin, joilla syy muuttoon on humanitäärinen.

Tämä kertoo, että humanitäärinen maahanmuutto ei toimi ja se tulee hylätä. Apu tulee suunnata paikan päälle, koska se on paljon tehokkaampaa kuin kotouttaa vuosikausia ihmisiä, jotka eivät opi edes kieltä, saatika työllisty.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #39

"Ei kannata yleistää uskontoja. Omana aikanamme terrorismi liittyy vankasti juuri islamiin ja niin näyttää olevan seuraavat ehkä ainakin 50 vuotta eteenpäinkin."

Tarkastelin suomessa tehtyjä terrori-iskuja ja joukkomurhia viimeisen 20v ajalta ja en havainnut että islam siihen liityisi tai ylipäätänsä mikään uskonto.

Yhdistävänä tekijänä näytti olevan nuori, naiseton tai juuri naisen menettänyt mies henkilö jolla ei ollut juurikaan tulevaisuutta. Semmoista syrjäytymistä. Sitten henkilö on ns. pimahtanut ja alkanut itsetuhoiseksi että tuhoaa itsensä vieden mahdollisimman monta mukanaan. Siitäkin oli havaintoa, että hyvin usein väkivallan purkaus kohdistui vieläpä naispuolisiin ihmisiin.

Kun ihminen sitten pimahtaa niin se saa kimmoiketta jostain ja radikalisoitua. Voi olla jokin poliittinen ideologia, aseilla fantasiointi tai vaikka Isis, mutta se pimahtamisen juurisyy ei ole uskonnossa.

"Tämä kertoo, että humanitäärinen maahanmuutto ei toimi ja se tulee hylätä. Apu tulee suunnata paikan päälle, koska se on paljon tehokkaampaa kuin kotouttaa vuosikausia ihmisiä, jotka eivät opi edes kieltä, saatika työllisty."

Humanitäärinen?

Turvapaikan hakijat ovat ennemminkin pelinappuloita ja syyt ovat ulkopoliittisia. Kyse on siitä, että millä meidän toimilla tulee muille unionimme jäsenvaltioille haittaa.

Se että estetään tai rajoitetaan rajusti kansainvaellusta unionin alueelle on toki ihan järkevää mutta on ymmärrettävä tämän olevan unionin asia, ei mikään Suomen asia. Ja onko sitten helpommin sanottu kuin tehty.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

HALLITSEMATON MAAHANMUUTTO: SUOMI MAKSAA KALLISTA LASKUA

Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään – turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c0...

SDP:n vt. puheenjohtaja Sanna Marin sanoi lauantai-iltana Yle Uutisissa, että puolue on jo pitkään esittänyt poliisien määrän lisäämistä. Silläkö raiskausten määrä vähenee? Ei vähene.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) puhuivat yhtä pehmeitä Helsingin Sanomien haastattelussa (HS 13.1.). Sipilä sanoi muun muassa, että ”kotouttamisessa on kiinnitettävä enemmän huomiota suomalaisen yhteiskunnan perusarvoihin ja siihen, että niitä pitää pystyä täällä kunnioittamaan.”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi aivan oikein, että hallituksella, jossa muuten perussuomalaisetkin olivat kesään 2017 asti, on ollut 4 vuotta aikaa tehdä vaikuttavia päätöksiä.
Ne ovat jääneet suurelta osin tekemättä.

On käsittämätöntä, että asiasta puhutaan kunnolla vasta Oulun tapausten jälkeen. Sitä ennen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Liian paljon. Turun terroristinen puukotus (kaksi kuolonuhria) kaksi naisen tappoa Porissa (toinen poltettiin elävältä, toiselta katkaistiin kaula), Oulun kirvessurmat (kaksi uhria), Otanmäen tappo (yksi uhri), tai Kotkan paloittelusurmaaja (väkivaltarikoksista tuomittu irakilaismies surmasi toisen maahanmuuttajan). Tässä vain osa.

Elävänä polttaminen ja kaulan katkaisu (Pori)

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015112620730221

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/47a3a960-1616-4...

Kaikissa tapauksissa tekoon on syyllistynyt ulkomaalaistaustainen mies, joka on tullut Suomeen turvapaikanhakijana.

HOLTITTOMAN MAAHANMUUTON HUIPPU

Kaiken huippu oli tietysti vuosi 2015, kun Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa.

Maahanmuuttokeskustelu kuitenkin padottiin vaikenemalla tai kuitattiin jopa rasismisyytöksillä, jos joku rohkea halusi nostaa ongelmia esille.

Mikä sitten on se keskustelu, jota Suomessa ei edelleenkään käydä, mutta johon koko ongelma tiivistyy? Yksinkertaisesti kyse on siitä, että Suomi on ollut liian houkutteleva maa turvapaikanhakijoille, turvapaikanhakijoille on myönnetty löysin perustein turvapaikkoja ja tämän seurauksena Suomessa on liikaa turvapaikanhakijoita, jotka muodostavat kansallisen turvallisuusuhan. Mikä itsenäinen maa lakaisee tällaisen kysymyksen maton alle?

Ei taitanut tulla ilmastovaaleja, vaan tuli maahanmuuttovaalit.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

LISÄYS tuohon jo "vanhentuneeseen" (klo 10.13) kommenttiini.

Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269227-poliisin-u...

Seksuaalirikokset

Poliisin viime vuoden tilastojen ennakkotietojen mukaan poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut eniten Helsingissä.
Uusi Suomi sai ennakkotilastot Poliisihallitukselta.
Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kun väestö pakkautuu Helsinkiin, myös epäkohdat pakkautuvat sinne.

Perussuomalaiset ovat ratkaisu

https://beta.oikeamedia.com/o1-95509

”Perussuomalaiset ovat esittäneet rajatarkastuksia, koska missään valtioissa ei ole tarkoituksenmukaista päästää sisään ketään ilman papereita, ja sitten jälkikäteen ihmetellä, että mitä täällä olevien kanssa oikein pitäisi tehdä. Turvapaikkahakemuksia ei myöskään ole syytä vastaanottaa turvallisesta Ruotsista.

Tähän eivät muut puolueet suostuneet. Koska arvopohja.
Se johti onnettomuuteen lapsiamme ja naisiamme kohtaan. Inhimillisen kärsimyksen ja tragedian lisäksi se on aiheuttanut miljardien kustannukset.

Perussuomalaiset ovat esittäneet, että turvapaikkaprosessin ajaksi pitäisi kaikki ottaa säilöön, vähintään kuitenkin kielteisen päätöksen saaneet.

Tähän eivät ole muut puolueet suostuneet. Koska arvopohja.

Perussuomalaiset ovat esittäneet lukuisia konkreettisia tiukennuksia, joihin ei ole suostuttu. Koska arvopohja. Lue perussuomalaisten tiedote. https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-mini...

Nyt viimeistään kannattaisi alkaa kuunnella Jussi Halla-ahoa aivan erityisen tarkasti”.

Jussi Halla-aho

Ulkomaalainen pedofiiliaalto leviää Suomessa - vain perussuomalaiset valmiita "koviin keinoihin"

https://beta.oikeamedia.com/o1-95523

Halla-aho: "Mitään ei tapahdu. Hallitus ja vasemmisto-oppositio luottaa siihen, että kuten ennenkin, tapaus vaipuu unohduksiin, ja sitten voidaan taas puhua sähköautoista"

Ruotsalainen Fria Tider kirjoittaa: "Ulkomaalainen pedofiiliaalto leviää edelleen Suomessa."
Lehti viittaa Oulussa ensin ilmenneisiin, mutta sitten myös Helsinkiin levinneisiin lapsiraiskaustapauksiin ja kuvaa osuvasti muslimimaahanmuuttajille tyypillistä lapsiin kohdistuvaa seksuaalihäiriötä, jota islamin profeetta Muhammed harjoitti pyhänä velvoitteenaan edellyttäen esimerkillään sitä tietysti myös seuraajiltaan.

http://www.friatider.se/barnv-ldt-kterna-sprider-s...

Muslimimaahanmuuttajien tehtailemia islamissa täysin hyväksyttäviä, sharia-lain oikeuttamia raiskauksia ei pystytä estämään edelleenkään, vaikka heille on nyt varta vasten tehty uunituoreet Maahanmuuttoviraston (Migri) julkaisemat, kymmenellä eri kielellä dubatut valistusvideot, joissa luku- ja kirjoitustaidottomia turvapaikanhakijoita muistutetaan, että "KETÄÄN ei saa kosketella ilman lupaa, ja ei tarkoittaa aina ei".

Varoituksista huolimatta Suomi on seurannut Ruotsin "monikulttuurista" esimerkkiä ja niittää nyt samoja Ruotsissa tapahtuneita virheitä

Tommi Mäkinen

Eikös tasa-arvoihmiset/feministit/rasmuslaiset vai mitkä hoe, että ei mamut kulttuurierojen takia raiskaa?? Että kyllä ne omassakin kulttuurissa tietää, että raiskaus on no-no.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005914160.html

"Sarjaraiskaaja vaati tuomion lieventämistä kulttuuritaustansa takia.

Syyrialaistaustainen mies tuomittiin kahdesta raiskauksesta ja yhdestä raiskauksen yrityksestä.

Al Mustafa valitti käräjäoikeuden tuomiosta ja haki siihen lievennystä vedoten muun muassa kulttuurieroihin. Miehen mukaan naisen ja miehen asema suomalaisessa yhteiskunnassa on erilainen kuin mihin hän oli synnyinmaassaan Syyriassa tottunut. Hän kertoi oikeudelle uskoneensa, että Euroopassa voi vapaasti harrastaa seksiä. Lisäksi mies kertoi, ettei tiennyt raiskauksen yrityksen olevan rangaistava teko."

Raed Al Mustafa jauhotti minusta ne tyypit aika puhtaasti.

Ja kuinkahan paljon tuolla palloilee porukkaa, jotka siis uskoo:
"että Euroopassa voi vapaasti harrastaa seksiä." Ja sen tarkoittavan sitä, että saat laillisesti yrittää raiskata kenet haluat???

Minua ehkä naisena hirvittäis joskus tää nykyinen Suomi.
Onneks oon yli 100kg iso ruma äijä :D

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Rangaistuksia voidaan toki koventaa, mutta se ei lainkaan pelota näitä Ahmedeja ja Mohammedeja. Kuten eräs turkkilainen kerran sanoi minulle Tukholmassa, että jos jään kiinni niin tiedän että poliisit eivät hakkaa kuten kotimaassa, vaan tarjoavat kuulustelussa kahvia. Jos saan vankilatuomion niin istun hyvässa täyshoidossa aikani ilman hätää, ja kun pääsen ulos minulle järkätään asunto ym. kaikki hoituu. Mitään ei tarvitse pelätä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eli aletaan joukolla pahoinpitelemään tuomittuja, oisko se hyvä ratkaisu?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Tuskin...
mutta se on totta, että Pohjoismaissa on yleisesti ottaen rikollisille liian helppoa - tullut baarissa vastaan näitä ihmisiä, jotka ihan pokkana sanoo, että ovat istuneet linnassa taposta, ja nyt ovat taas vapaalla rähisemässä ja hakemassa konfliktia...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä ainakin toivon lisää pakolaisia Suomeen, se on ihan hyvä idea.

Pakolaiskiintiötä pitää nostaa reilusti, ja ottaa ihmisiä suoraan pakolaisleireiltä.

Kokonaisia perheitä ja perheenyhdistämistä pitää helpottaa, siinä nyt alkuun hyviä ohjeita.

Nyt on sitten ööhöttöjien vuoro kommentoida tätä ehdotusta, mä kyllä jo etukäteen tiedän, mitä tuleman pitää, mutta saattehan purkaa tuskaista sydäntänne :)

Taidampa lähteä kebabille.

Tommi Mäkinen

"Eli aletaan joukolla pahoinpitelemään tuomittuja, oisko se hyvä ratkaisu?"

Tee sä niin jos välttämättä haluut :D

"Mä ainakin toivon lisää pakolaisia Suomeen, se on ihan hyvä idea."

Miksi se on hyvä idea? Lisää väkivaltaa ja pieni osa ryhtyy halpatyövoimaksi.
Edes demarit ei haluu lisää turviksia: Keskustelun lomassa Marin toteaa myös: ”Eihän kukaan meistä toivo, että turvapaikanhakijoita tulisi lisää.”

https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-kannat-turvapaik...

"Pakolaiskiintiötä pitää nostaa reilusti, ja ottaa ihmisiä suoraan pakolaisleireiltä."

Kuinka toi vaikuttaa niihin kavereihin ketkää lompsii 10:n turvallisen maan kautta rajalle, ja sanoo asylum? Kuinka toi pienentää niitten määrää että otetaan jostain leiriltä joku promillen tuhannesosan prosentti??

Ritala vaihteeks aivan totaalisen väärässä :D

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No Ritalahan haluaa vaan lisää ongelmia ja rahanmenoa Suomelle, monikulttuurin ihailija kun on. Tosin siellä hänen kylillään Tuuloksessa ei pahemmin kaapunaisia raitilla vastaan tule, eikä pikkutyttöjen tarvitse pelätä joutuvansa Ahmedin raiskaamaksi.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Joo se on hyvä huudella jossai pikkupitäjällä missä ei oo ensimmäistäkään samboa että lisää lisää.
Varmaa vielä siinäkin pisteessä kun tilanne kuin Ruotsissa, autoja palaa melki joka yö niin Ritala kirkuu lisää lisää :D Katsokaa kun olen hyvä/parempi ihminen ja vaadin vain lisää!!

Muut kuittaa väkivallat/haitat, Ritala hyvepisteet kun vaatii enemmän ja enemmän pakolaisii.

https://www.suomenuutiset.fi/tallainen-tuula-haata...

Voi myös tälleen demarina ihan reippaasti valehdella että asuu mamualueella..

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #41

Tommi Mäkinen, sinä kun kaiken tiedät ja etenkin Orimattilasta, niin tiesitkö että Orimattila oli alaikäisiin kohdistuneiden seksuaalirikosten suhteen vuonna 2018 huomattavasti turvattomampi paikka kuin esimerkiksi Helsinki ja Oulu, vaikka oman kertomasi mukaan Orimattilassa ei ole maahanmuuttajia?

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #46

Pekka Siikala, kyllähän minä sen olen aina tiennyt että siellä paljon kusipäitä on.
Sen takia mun kaveripiirissä on 4 ex-Orimattilalaista ketkä sieltä heti muutti pois kun siihin pystyi.

Sanoin vain, että tilanne takuulla menisi siellä huonommaksi, jos sinne vähänkin isomman määrän pakolaisia ottais..

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jos otetaan. Otetaan perheitä, naisia ja oikeita lapsia. Kun tilanne rauhoittuu, kotiin takaisin.

Ps. Kebab on oikein hyvää

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Puhutaan asiaa. Pakolaisten ja maahanmuuttajien kulku Eurooppaan alkoi lisääntyä 2000-luvun alussa. Syynä oli Yhdysvaltain johtaman lännen hyökkäys Afganistanissa ja Lähi-idässä.

Neljä vuotta sitten miljoonat pakenivat kaikin keinoin Syyriasta ja Irakista lännen "koalition" vapautuaretkeä. Suomi oli hallitusten ja eduskuntapuolueiden, mukana myös perussuomalaiset, päätöksillä mukana mm. Syyrian ystävissä, joka rahoitti ja aseisti kapinallisia ja jihadisteja.

Suomi ja Outi Maran puolue on ollut itse luomassa ongelmaa, josta ne nyt syyttävät muita. Vähän noloa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ps. Suosittelen Outi Maralle kunnallispolitiikassa pysymistä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ps. Luojan kiitos kommunismin ikeestä päästiin. Ja luojan kiitos sinä et päätä, missä minä vaikutan.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

naisen asema suomalaisessa kulttuurissa on todella hyvä - Siis meillä ei ole johtotehtävissä auktoriteetteja, jotka esim kouluissa kertoisivat miten pitää pukeutua, ettei vaikuttaisi lutkalta, Tai että poliisimme ei koskaan kyseenalaista onko naisen vaatetuksella ollut jotain tekemistä raiskauksen kanssa (viittaan viime vuoden uutiseen mikä uutisoi poliisien vanhahtavista syyllistävistä tavoista.)
Suomalainen mies kun ei ole koskaan huudellut kadulla naisille, kertonut kuinka he näyttävät huorilta tai tarjonnut rahaa, jos tulisvat ottamaan vaikka poskeen, yksikään äijäporukka ei ole kohdellut epäkunnioittavasti naisia suurella joukolla ja näin luoneet turvattomuuden tunteen naiselle... Täällä Suomessa nainen saa todellakin kulkea ja olla miten haluaa, katumoderaattorit eivät tule kertomaan mielipiteitään siitä kuinka olla tai käyttäytyä - koska sellainen ei ole suomalaista kulttuuria, kertoa naiselle kuinka olla nyrkin ja hellan välissä - ja onneksi intohimorikokset on jotain lastenkirjallisuusden satuja, mitä ei ole olemassa.
Meillä ja niillä ei ole mitään yhteistä, ne maat joissa naisia alistetaan tai anneta pahemmin mitään arvoa, muuta kuin synnytyskoneina - Onneksi me suomalaiset emme ole sellaista kansaa.
Emme yritä kertoa naiselle esim. että mies haluaa päättää mitä nainen saa tehdä omalle ruumiilleen ja abortti pitäisi kieltää lailla ja siitä laittaa vankilaan, onneksi meillä ei ole sellaisia päättäjiä. (Soini, Räsänen, Sipilä...)

(Mielestäni meillä on yllättävän paljon samankaltaisuutta muihin kauhukulttuureihin - olemme vain niin sokeita ettemme näe sitä.)

Loppujen lopuksi kulttuurimme on niin samanlainen, että tänne taitaa olla liian helppo sopeutua!?
-------------------------------------------------
Puhutaan toki!
Niin että mistä kummasta sitä alottaisi puimaan että kuinka Suomalainen yhteiskunta on todella hyvä ja mahtava?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Suomi on aika monella mittarilla paras.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Eli et siis näe mitään syytä puuttua silti Suomessa harjoitettuun syrjintään naisia kohtaan, koska ollaan kuitekin niin paras monella mittarilla?
Hienoa, että asia tuli selväksi :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #28

Sanoin, että on monia mittateita, joilla Suomi on paras. Lähdetään, mihin maailmansuuntaan tahansa, meillä on moni asia hyvin.

Onko mikään maa koskaan valmis? Matkailu avartaa. Lukeminen myös. Minä koen Suomen yhdeksi tasa-arvoisemmista maista, mitä maapallolla on.

Ja olisitko niin kiltti, ettet yritä laittaa sanoja suuhuni.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #33

En ole vielä laittanut sanoja suuhusi. Totesin vain, että jos kommenttisi "monella mittarilla paras." on aina vastaus siihen, mistä minä kirjoitin, niin on se kyllä taidokas näyte sivuuttaa kaikki ne ongelma kohdat.

Sanothan itse otsikossa, että olisiko korkea aika puhua oikeista asioista, mutta sitten kun nostaa esille niitä suomalaisen yhteisön ongelmakohtia, joita ei olla pystytty ratkaisemaan - ja täällä kuvitellaan että ulkomaalaisten käytöstä pystyttäisiin suitsimaan, kun emme pysty tekemään sitä edes omille kansalaisille, niin miksi ei sitten keskustella???

Olemme niin paras monella mittarilla - Helvetin hienoa! Ilmaisesti siis naisen syyllistäminen raiskauksesta ihan poliisin toimesta voidaan sivuuttaa? Jos Suomen oma poliisi kohtelee halventavasti naista, niin onneksi ollaan kuitenkin monella mittarilla paras.
Raiskauskriisikeskus Tukinaisen kehittämispäällikkö ja juristi Riitta Silver toteaa, että erityisesti pienempien paikkakuntien poliiseilla ei välttämättä ole riittävästi kokemusta ja koulutusta kohdata seksuaalirikosten uhreja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #52

Osoita, missä olen näitä ongelmia tai muitakaan ongelmia väheksynyt? Menee aika kauas blogin aiheesta...

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

"Suomi on aika monella mittarilla paras."

Itse sanot, että puhuttaisiinko vihdoin asiasta, mihin sitten vastasin oman listauksen siitä mistä kaikista asioista kannattaa aloittaa puhuminen - mikä tässä suomalaisessa yhteiskunnassa onkaan vialla, niin SINÄ annat vain tuon kommentin.
Niin että ilmeisesti ei tarvitse puhua sittenkään kun ollaan niin monella mittarilla paras!
Asia vilpitön!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #58

Sovitaanko, että kirjoitat blogin naisten asemasta, mikä on Suomessa vialla? Lupaan keskustella asiasta. Mutta varsinaiseen blogin aiheeseen, kuinka mm irakilainen kulttuuri ja uskonto vaikuttaa vielä tänne Suomeen asti, ei sinulla lienee sanottavaa?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #59

Sovitaan vaan. Seuraava blogin aihe on sitten selvä. Voin ihan henk koht käydä linkkaamassa sen sitten sinulle, niin saat ottaa kantaa :)

Halutako kertoa vielä oman näkemyksesi siihen seksuaalirikollisten kastorointiin? Sinulla on varmasti siihenkin näkemys jos toinenkin.
http://vivianlaukka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26754...

Siitäkin varmaan pitäisi aluksi hiukan keskustella, eikä heittää ilmaan vaan kommentteja ilman perusteltuja argumentteja.

Tommi Mäkinen

Facesta, sori vähän pitkä, mut syytä Jussii :D

Jussi Halla-aho
38 min

Haittamaahanmuutto, ja kehitysmaamuslimien hurja yliedustus väkivalta- ja seksuaalirikostilastoissa, ei ole vuoden 2015 vyöryyn liittyvä ilmiö. Ongelma on kasautunut 90-luvun alusta lähtien, jolloin ensimmäiset somalit saapuivat Neuvostoliitosta Helsinkiin. Tulijoita on ollut useita tuhansia melkein joka vuosi.

Joissakin puheenvuoroissa rikokset on yhdistetty paperittomuuteen. Ei kuitenkaan ole mitään merkkejä siitä, että nyt epäiltynä olevat henkilöt olisivat paperittomia. Päinvastoin, osa Oulun lapsiraiskaajista on peräti Suomen kansalaisia. He ovat siis olleet maassa vuosikausia. Sama pätee esimerkiksi porilaiseen afgaaniin, joka raiskasi ja poltti elävältä tyttöystävänsä.

Kuten olen aiemminkin korostanut, tämänkaltainen rikollisuus on automaattinen sivuseuraus laajamittaisesta kehitysmaamuslimien maahanmuutosta. Mikään Euroopan maa ei ole siltä välttynyt. Siksi ainoa vaikuttava rakenteellinen keino puuttua asiaan on vähentää tällaista maahanmuuttoa.

Päivän Hesari antaa ymmärtää, että maahanmuuttopolitiikan osalta olisi jo tehty kaikki, mikä on tehtävissä. Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Esimerkkejä siitä, mitä Suomi voisi tehdä ja mitä sen pitäisi tehdä, ja mitä sen itse asiassa olisi pitänyt tehdä jo muutaman vuosikymmenen ajan:

- Turvapaikkashoppailijoiden käännyttäminen rajalta, kun he tulevat turvallisesta maasta kuten Ruotsista. Tämä on melko radikaali keino ja edellyttää rajavalvonnan palauttamista, mutta se on silti täysin mahdollinen.

- Suomi myöntää sekä turvapaikan että toissijaisen suojeluaseman neljäksi vuodeksi kerrallaan. Nämä määräajat voitaisiin EU-lain puitteissa lyhentää kolmeen vuoteen ja yhteen vuoteen. Tämä vähentäisi Suomen suhteellista houkuttelevuutta.

- Jo nykyinen laki mahdollistaa suojeluntarpeen uudelleentarkastelun, kun määräaikaista oleskelulupaa ollaan jatkamassa. Suojeluasema voidaan lakkauttaa, jos suojeluntarvetta ei enää ole. Tätä mahdollisuutta ei koskaan käytetä.

- Vaikka Suomen passi on matkustusasiakirjana yksi maailman arvokkaimmista dokumenteista, kansalaisuuksia jaetaan hyvin löysin kriteerein. Neljän vuoden odotusaika riittää humanitaariselle maahanmuuttajalle. Odotusaika pitäisi pidentää kymmeneen vuoteen ja toimeentulo- ja nuhteettomuusedellytyksiä tiukentaa. Tämäkin vähentäisi Suomen houkuttelevuutta.

- Tulkkipalvelujen tarjoaminen vuosia maassa oleskelleille pitäisi lopettaa. Se ylläpitää kielitaidottomuutta ja kotoutumattomuutta.

- Suomen pitäisi soveltaa systemaattisesti "sisäisen paon mahdollisuutta". Toisin sanoen esim. irakilaiselta pitäisi ensisijaisesti edellyttää suojelun hakemista oman maan rauhallisilta alueilta.

- Kansalaisuus pitäisi olla peruutettavissa vakavien rikosten kuten pahoinpitelyjen tai raiskausten vuoksi.

- Turvapaikkaprosessi pitää keskittää raja-alueilla oleviin keskuksiin (joita esitin jo syksyllä 2015), joista ei pääse mihinkään muuhun suuntaan kuin pois maasta.

- Laittomasti maassa oleville ei pidä tarjota palveluja. Valtiovallan pitää kieltää kuntia tarjoamasta niitä. Ne houkuttelevat Suomeen ihmisiä, joilla ei ole edellytyksiä oleskeluluvan saamiseen.

- Laajamittaista paluumuuttoa etenkin Somaliaan ja Irakiin pitää edistää sekä edellämainituilla keinoilla että kyseisten maiden kanssa tehtävällä kunnianhimoisella yhteistyöllä.

Yhtä ja yksittäistä ratkaisua ei ole. Pitää tehdä kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta ei-toivottavat muuttajat eivät edes pyrkisi Suomeen ja että tänne päässeistä päästäisiin eroon. Keinoja on, mutta tarvitaan myös poliittista halua.

Rangaistusten koventaminen on kannatettavaa yleisen oikeustajun näkökulmasta, mutta pelotevaikutusta sillä tuskin on nyt puheena olevaan ihmisryhmään. Maahanmuuttajamiesten uutisoidaan retostelevan keskenään raiskauksilla: tuomiot eivät siis aiheuta samanlaista sosiaalista stigmaa kuin kantaväestön edustajilla. Heidän ei liioin tarvitse murehtia rikosrekisterimerkintöjä, koska he eivät kuitenkaan koskaan työllisty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu niinkuin tuolla toisaalla kirjoitin, niin mestari on mestari ollut maahanmuuttoasioissa jo konntausiästä lähtein. :)

Mutta älkää sitä virhettä tehkö, että menette kysymään häneltä ratkaisuja talouspolitiikasta, työllisyyspolitiikasta tai sosiaalipolitiikasta.

Se lista onkin sitten melko lyhyt :)

Äänestäjä ratkaisee, onko maahanmuuttopolitiikka se mikä on suomalaiselle tulevaisuudelle, työllisyydelle, köyhille ja vanhuksille tärkeintä.

Yleensä arvokonservatiivinen oikeistopuolue ei kauheasti näistä välitä.

"Työttömyys- ja sosiaaliturva ovat yhteiskunnan luksustoimintoja"

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201703132200...

Eikun äänestämään. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sosiaaliturva ON Suomessa melkoista luksusta, jos verrataan muihin maihin. Lauseiden irroittelu asiayhteydestä on niin Ritalamaista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #35

Sosaaliturva on luksusta juu, kerro se leipäjonolaisille :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ymmärsit pahoitella ylipitkää lainausta, mutta et silti kertonut pointtia omin sanoin ja linkannut? Kannattaisiko tutustua alustan sääntöihin. Kyllä Halla-aho julkaisee tekstinsä täällä omassa blogissaan, jos sen tänne haluaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Täällä näkyy tosiaan melkein samalla sekunnilla, kun Halla-aho purkaa jossain tuskaansa. Mikähän häntä vaivaa, kun tuosta jäivät puuttumaan "irroitetut päät." Siinähän mesoaa, hallitukseen ei kuitenkaan pääse toteuttamaan näitä sekopäisiä ideoitaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #40

Antaa mesota juu, persuilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin mesota netissä, missään muualla ei saa ajatuksiaan julki.

Tämä netti on ihan oikea paikka persujenkin purkaa sydäntään, pääasia on kuitenkin, että pysyvät kaukana päätöksenteosta.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #43

"persuilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin mesota netissä, missään muualla ei saa ajatuksiaan julki.

Tämä netti on ihan oikea paikka persujenkin purkaa sydäntään"

Toi oli jo varmaan tänäänkin 3. kerta kun kirjoitat noi samat :D

Etkö sä ihan oikeesti muista että sä juuri kirjoitit nuo?
Ja miksi et muista? Humala? Jokin lobotomia -tyyppinen aivo-operaatio???

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #40

Jouni Snellman,

Sä muuten myönsit että Antti Lindtman valehtelee tässä: http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2675...

Valehteleeko Sanna Marini tässä: https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-kannat-turvapaik... "Keskustelun lomassa Marin toteaa myös: ”Eihän kukaan meistä toivo, että turvapaikanhakijoita tulisi lisää.”"

Tuula Haataja ainakin valehtelee tässä: https://www.suomenuutiset.fi/tallainen-tuula-haata...

Tuli vain mieleen kun juuri näihin törmäsin ja siinä hönkit painavaa asiaa :D

Miks demareissa valehdellaan näin paljon?

Ja eiks toi Lindtmanin kommentti ole siis ääripopulistista kun tossa tilanteessa noin valehtelee???

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #44

En yleensä avaa valemedian sivuja, mutta nyt tein poikkeuksen vain sinun takiasi Mäkinen.

Hyvä tietää, että liikkeellä on tällaisia häiriköitä kunniallisia eduskuntavaaliehdokkaita ahdistelemassa. Persut ovat ilmeisesti tekemässä Suomen historian likaisinta vaalikampanjaa.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #48

Siis, kun joku Persu haastattelee demaria, niin se on häiriköintiä/ahdistelua/historian likaisin vaalikampanja? :D

"Videolla Eurajoen perussuomalaisiin kuuluva Jani Rantanen kyselee SDP:n Sanna Marinilta kriittisiä kysymyksiä maahanmuutosta. Kaksikko väittelee aiheesta, toivooko Marin lisää turvapaikanhakijoita Suomeen. Marin kiistää toivovansa.

Keskustelun lomassa Marin toteaa myös: ”Eihän kukaan meistä toivo, että turvapaikanhakijoita tulisi lisää.”

Kanta poikkeaa kovasti siitä, mitä Marin on aiemmin todennut. Hän kommentoi eduskuntavaalien vaalikoneessa 2015: ”Suomen tulisi ottaa vastaan nykyistä enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.”

Sanna Marin toimii tällä hetkellä sairauslomalla olevan Antti Rinteen (spd.) sijaisena.

Videota on katsottu yli satatuhatta kertaa."

Sekö siitä tekee valemedian, että haastattelee demaria joka valehtelee??

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #49

No täsmennetään nyt "ahdistelun" sijaan "härnäämistä," niin kenellekään ei synny vääriä mielikuvia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

Mitä väliä sillä on, mitä joku on sanonut v.2015?

Pitääkö ruveta kaivamaan persujen sanomisia hallitustaipaleelta?

Persut ei pysty kuin ulisemaan ja haukkumaan, siksipä olettekin niin yksin.

Yksin on vittumaista asioita hoitaa, kun kukaan ei ymmärrä.

Onneksi on mestari, joka suurella viisaudellaan kertoo, mitä olisi pitänyt tehdä.

Tarinoita riittää, mutta tarinoiksi ne jää.

Mukavaa kuitenkin on seurata, kun persut ''parantavat'' suu vaahdossa maailmaa :)

Jos perut olisivat yhtä kiinnostuneita työllisyydestä, sotesta ja talouspolitiikasta, silloin voisitte jopa saada jotain aikaiseksi, mutta ei ole kuin tää yksi asia, joka aiheuttaa laukeamisen. :)

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #51

"ei pysty kuin ulisemaan/ olettekin niin yksin/Onneksi on mestari/ Mukavaa kuitenkin on seurata / ei ole kuin tää yksi asia"

Melkee Ritala-bingo..

Pitkästä aikaa toi "hyvää huumorii seurata persuja" -tyyppinen solvaus :D
Ihan piristävä.

Aikaisemmat: "Kuola valuu" olit muuttanut "Suu vaahdossa"

Pikkasen Ritala muokannut vakiojuttuja, arvostan :D

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #51

"Mitä väliä sillä on, mitä joku on sanonut v.2015?"

Yritä edes vähän skarpata Petteri! Joka toisessa komnentissasi linkkailet, jopa 10v vanhoja sanomisia ja tekemisiä. Joten nyt vähän rotia!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset