OutiMara mie vaan mietin

Raiskaus, jokamiehenoikeus?

Varoitus: Teksti sisältää poikkeuksellisen paljon voimasanoja...

 

Raiskaus, tuo ilmeisesti jokamiehenoikeudeksi muuttuva, herättää tunteita. Raiskaahan suomalaiset. Avioliitossakin lähes jokainen nainen tuntuu tulleen raiskatuksi. Oulun tytöt ovat ansainneet sen, mitä ovat tilanneet, koska ovat halunneet tupakkaa. Ja entäs niiden tyttöjen pukeutuminen, itse ovat kerjänneet raiskatuksi tulemista. Nämä ovat kommentteja, joita olen nähnyt aiheeseen liittyvän keskustelun tiimoilta.

 

Jokainen muistaa tämän hästäg mee ja too kampanjan. Jossa ihan varmasti kaikki naiset ovat joutuneet kiimaisten miesten katselun, puheiden ja pyllystä nipistelyn kohteeksi. Tissivakoon tuijottelu on kerrassaan kamalaa ja entäs jos se sama tyyppi vielä ehdottaa jotain ja vielä baarissa pikku tuiskeessa. No, nyt keskustellaan raiskatuksi tulleiden 12-15-vuotiaiden tyttöjen kohtelusta ja kokemuksista, joista kaikki tuntuvat tietävän kaikki taustat. Erityisesti sen, että itsehän ovat lähteneet itseään aikuisille miehille tarjoamaan. Viinaa ja tupakkaa ovat tytöt olleet vailla. Kyllähän sen päälle saa raiskata, se lienee oikeus ja kohtuus. Kyllä tuon ikäisen pitää kuulemma tietää, mitä seurauksia aikuisen miehen kanssa voi olla. Myös se, että raiskaukset ovat jatkuneet kuukausia, on tyttöjen oma syy. Miksi he ovat antaneet tämän jatkua? Mitä helvettiä???

 

Mikä helvetti tätä maata vaivaa? Onko ihmiset tulleet hulluiksi? Mistä lähtien raiskaus ja alaikäisen hyväksikäytöstä on tullut uusi normaali? Syyllistetään lapsia, vanhempia, kaikkea muuta paitsi aikuista miestä, joka on raiskannut. Miestä, joka on kiristänyt, luultavammin uhkaillut tyttöä. Kyllä, syy tuntuu olevan 12-vuotiaan tytön, joka on antanut tämän jatkua. Mitä helvettiä????

 

Minulle raiskaaja on alinta pohjasakkaa. Olkoonkin vaikka violettipilkullinen marssilainen. Mitä helvetin merkitystä sillä on? Paskiainen, joka tekee väkivaltaa, käyttää asemaansa, voimaansa väärin aikuisena miehenä. Ja, mitä nuorempaa tyttöä, lasta kohtaan tämä tapahtuu, sen SAIRAAMPAA se on.Ja nyt puhutaan siis raiskauksesta, väkisinottamisesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, eikä mistään "tuo mies katsoi minua himokkaasti ja teki ehdotuksia" tai "mua puristettiin pepusta". Missä perkeleessä on kaikki meetoo aktivistit? Eikö pienet tytöt ja nuoret naiset olekaan enää asian arvoisia? Eipä ole näkynyt feministejä aukomassa kitaansa, puolustelemassa tyttöjen ja naisten oikeuksia. Mitä helvettiä????

 

Lapsien, nuorten ja vanhempien syyllistäminen. Keskustelkaa kotona. Ihanko oikeasti luulette, ettei tällaisten uutisten jälkeen jokainen älyllä varustettu vanhempi niin tee? Varoittele vaaroista? Varoittele menemästä vieraiden kyytiin, lähtemästä vieraiden matkaan, olla netissä varovainen? On tullut myös ehdotuksia kotona pysymisestä. Näin toimii avoin yhteiskunta. Kun on vaaroja, älä lähde ulos. Entäs ne nuoret, joiden kotona ei keskustella? Kenen vastuulla he ovat? Heidät saa siis raiskata, koska kotona ei olla asiasta keskusteltu, niinkö?

 

Kysyn siis vielä kerran. Mitä helvettiä täällä ja tässä maassa tapahtuu?

 

ps. Teksti sisältää tunnetta ja melkoisen määrän sarkasmia. Mutta näin maa makaa tällä hetkellä, kun lukee erilaisia medioita.

 

pps. Mitä tekee valtiojohto? Sanoo soo soo ja mitään ei tapahdu? Sipilän mukaan, mitään normaalista poikkeavaa ei ole tapahtunut.... https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3b90f29d-3326-4b2e-9e22-3bb4c20543d4

 

ppps. Mielestäni jokainen raiskaajan ihmisoikeus on tulla kastroiduksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olipa Outilta Vihapuhetta, soosoo

Nythän pitäisi kivapuhetta puhua ja kursseja järjestää niin homma korjautuu .

p r k l

olisi kirveellä töitä

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Vihapuhe on pahin. Vihateoilla ei merkitystä.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Jokseenkin paljon vielä 2015 jälkeenkin olen liikkunut tuolla toreilla ja turuilla; lähinnä toreilla ja markkinoilla. Olen pannut merkille, että tämmöiset, kuten määrittelen, "pissaliisaikäiset" aivan tyrkyttäytyvät noiden uusien rättikauppiaiden seuraan. Saa sitten ihmetellä kun lähtömaassa ei ole mitään asiaa ilman valvontaa nuoren naisen puheille, nyt nämä aivan tyrkyttäytyvät.
Tämä saman tyyppinen ilmiö oli mm 1900-luvun alussa somalien massamuuton aikaan.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

KATSO VIDEO (ennen kuin aloitat juttujen lukemisen)

https://riikkapurra.net/2019/01/12/oulusta/

LESTADIOLAINEN, YLIMIELINEN JA RÖYHKEÄ SÄHKÖJULLI, PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ: Vihapuhe on pahin. Raiskaukset ovat tätä päivää.

http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267444-ra...

Pääministeri Sipilä ei pidä Oulun raiskausvyyhdin uhrimäärää poikkeuksellisena

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3b90f29d-3326-4...

Juha Sipilän mielestä Oulun raiskausvyyhdin lapsiuhrien määrä ei ole poikkeuksellinen, kun sen suhteuttaa kaikkiin lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin

Sipilä esitti toiveen suomalaisille, jotka keskustelevat asiasta netissä.
Nyt on tärkeää, että maltti säilyy.

http://kosonenjuhapekka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Keskuudessamme liikkuu seksuaalirikollisten lisäksi sekä tappajia että sotarikollisia ja vankiloista kriisien yhteydessä paenneita tai vapautettuja rikollisia. Vaihtoehtomedioiden tekemä taustatutkimus sekä niiden julkaisemat kuvat ja artikkelit kertovat siitä, että monen Suomeenkin päätyneen "turvapaikanhakijan" taustat eivät kestä päivänvaloa.

http://arkitieto.blogspot.com/2019/01/sipila-ja-or...

-Sipilä ja Orpo. Kuka näitä paskoja äänestää, kysytään somessa. Sipilähän on tunnetusti se äkkirikastunut liikemies ja tunnettu veronkiertäjä, jolla se on kuuluisa hölmön ja jälkeenjääneen typerä hymy kasvoilla, kun hän jotain yrittää selittää. Tulos tai ulos, oli Sipilän motto kun hallitus sotea rakensi. Ei tullut sotea ja Sipilä se vaan istuu ja istuu ja istuu ja osti sähköauton ja lähti Ouluun. On kuulemma ilmastovaalit tulossa.

HESARI PIHALLA KUIN LUMIUKKO

https://blogit.kansalainen.fi/hesari-pihalla-etnon...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #126

Laitapa Birgitta kuvasi näkyville!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Mistä lähtien raiskaus ja alaikäisen hyväksikäytöstä on tullut uusi normaali?"

Päinvastoin. Nyt on maahanmuuttajien tapausten myötä vihdoin suhtauduttu vakavasti siihen kun täysi-ikäiset houkuttelevat 12-15-vuotiaita alkoholilla mukaansa ja käyttävät hyväksi.

Tämän ilmiön katsottiin ennen kohdistuvan amislaisiin. Siitä on vitsailtu avoimesti viihteessä:

"Tytöt hyppää kyytiin autogrillin parkkiksel,
Mun silmis seiskaluokkalainen,
Ei oo alaikänen,
Nopee auto takaa massiiviset genitaalit,
Jos et oo käyny autoalaa oot homoseksuaali,
Säällä ku sääl nää Dimeksit pysyy pääl,
Eikä seksii ilman Dimeksii,"

-Justimus: Wonderboy

Ja puhuttu netissä. Ensimmäinen hakutulos sanoille "amis alaikäiset tytöt":

"Tämä siis ihmetyttää siksi että luulisi jo että 18 ylöspäin olisivat jo kiinnostuneet omanikäisistään tytöistä eivätkä niin fyysisesti kuin (usein, ei aina) henkisestikin kehittymättömistä 13 vuotiaista... vai mikä siinä on? niin usein sitä näkee kun ylä-asteen pillifarkku teinit nousevat amis autoihin ja kehuskelevat kuinka viikonloppuna imuttelivat jne... onko oikeasti ettei sen ikäisiä vielä kiinnosta oman ikäiset??"

"meijän koulussa ihan oikeesti jotkut jo peruskoulun ohi mennet jätkät kyytsäilee 7-8 luokkalaisia! no toki vanhempiakin mut tarkotan et sitä tosiaan tapahtuu "sivistyneessä" yhteiskunnassa. ja sit kuulee juttuu kuinka ne jätkät kierrättää kaveriporukan sisällä samoja tyttöjä kerta toisensa jälkeen"

Ja nämä kommentit jo 10 vuoden takaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No tämän perusteella kaikki hyvin?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei vielä. Nyt tarvitaan tehokkaampaa valvontaa ja asiaan puuttumista. Epäilyttävään toimintaan pitää puuttua vanhempien ja viranomaisten yhteistyöllä.

Pointtini oli, että tämä ilmiö, josta KRP:n edustajo sanoi meidän näkevän nyt vasta jäävuoren huipun, ei ole mikään uusi. Se vaati maahanmuuttajat tekemään siitä kansallisen hätätilan. Toivottavasti se muuttaa nyt tilannetta. MeToo ja feministit ovat yrittäneet vuosia puhua tästä mutta nyt vasta me heräämme siihen miten paljon nuoria tyttöjä häiritään. Nyt sitä ei voida enää vähätellä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Ymmärrätkö sinä aikuinen mies häirinnän ja raiskauksen eron? Ymmärrätkö, mitä tarkoittaa lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö? Vertaatko tietoisesti vai tyhmyyttäsi seksuaalista häirintää alaikäisen raiskaukseen?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #19

Ymmärrän. Sinuako ei siis haittaa lasten ja nuorten seksuaalinen häirintä? Pitää tulla raiskatuksi ennen kuin välität? Ja oikeasti luulet, että metoolaiset ja feministit hyväksyvät lasten raiskauksen ja hyväksikäytön? Älä viitsi, aikuinen nainen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #23

Näinkö sanoin? Mutta jos itse avaudut seksuaalisen häirinnän ongelmista, kun puhutaan raiskauksista, ongelma tuntuu enemmän olevan omissa asenteissasi. Kyseessä on kuitenkin melkon paljon raskaampi rikos. Olisi sama kuin vertaisi turpiin saamista tappoon tai murhaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #27

Sinä avauduit MeToosta ja feministeistä, minä vastasin sinulle. Minä avauduin hyväksikäytöistä ja raiskauksista ja toivon, että niihin puututaan. Minä en tee noita vertauksia. Sinä teet. Minä ihmettelen sitä, että sinä luulet häirintään puuttuvien tahojen jotenkin hyväksyvän raiskaukset ja hyväksikäytöt. Tiedät ihan varmasti, ettei niin ole.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #32

Minä avauduin feminismistä ja meetoosta siksi, että suut ovat pysyneet nyt kiinni. Ei ole vissiin mitään sanottavaa? Kuukausia jaksoivatkin aukoa päätään tissivakotuijottelusta ja pyllyn nipistelystä. Nyt. Täydellinen hiljaisuus.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #60

Sinä et kirjoittanut yhtään blogia vanhoillislestadiolaisten piirissä tapahtuneista hyväksikäytöistä ja raiskauksista. Pidit suusi kiinni. Täydellinen hiljaisuus. En minä kuitenkaan oleta, että sinä niitä hyväksyt. Miksi sinä oletat, että feministit ja me too hyväksyisivät nämä raiskaukset?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #74

Olen järjestelmällisesti kirjoittanut ja ilmaissut mielipiteitä patriarkkaalisista uskonnoista, niiden sairaista piirteistä, pedofiiliringeistä ja lasten hyväksikäytöstä. Mutta riittääkö se sinulle? Tuskin.

Samaa en ole kuullut enkä nähnyt femakoilta. Ei. Se ei ole tarpeeksi mediaseksikästä. Ennen feminismi edusti naisia ja tyttöjä. Nyt se on vain julkityrkkyjen keino päästä lehtiin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #78

"Olen järjestelmällisesti kirjoittanut ja ilmaissut mielipiteitä patriarkkaalisista uskonnoista, niiden sairaista piirteistä, pedofiiliringeistä ja lasten hyväksikäytöstä. Mutta riittääkö se sinulle? Tuskin.

Samaa en ole kuullut enkä nähnyt femakoilta."

Luulet siis ihan oikeasti, että feministit, jotka kampanjoivat arkisen syrjinnän ja häirinnän estämiseksi, tukevat patriarkkaalisia uskontoja ja pedofiilirinkejä, koska eivät kirjoita niistä blogeja? Tämä on se asenne, joka vie keskustelut täysin väärille urille.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #84

Minä odotan no mukamas naisten ja tyttöjen asioita ajavalta ideolgialta kannaottoja päivän polttaviin asioihin? Vai eikö se olekaan feministien perimmäinen tarkoitus ja aate?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #139

#139: MeToota huutavat feministit ovat tällä kertaa olleet aivan hiljaa Oulun järkyttävistä tapahtumista, mistä lie sekin johtuu? Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ei taas uskalla sanoa, mistä tapahtumat oikeasti johtuvat, vaan Kurttila ainoastaan esittää ”poliiseille lisää resursseja.”

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Tota, tota. Näilläkin palstoilla on moni kommentoija on "valkopessyt" näitä Oulun raiskauksia vetoamalla, että tekevät ne suomalaisetkin. En tiedä mitä tilastoa Sipiläkin on hetki sitten katsonut ja sanoi, suomessa (suomalaiset) tekevät päivässä 5 (alaikäisiin) kohdistuneita raiskausta.

Suomalaisten ns. "pilluralli" on aivan erilaista kuin Oulussa tapahtunut maahanmuuttaneiden raiskaukset. Kun 10 vuotiasta lasta on kuukausia käytetty, aunnosta toisiin siirtyen niin se kyllä eroaa soumalaisten "pillurallista". En ymmärrä näiden blogistien ja kommentoijien halua "valkopestä" näitä Oulun tapauksia.

Sanoihan eräs poliisiviranomainen, että tämä on vain "jäävuoren huippu". Tähän asti viranomaiset ja valtamedia ovat olleet kaikista maahanmuuttajia koskettavissa epäilystä olleet hiljaa hyssytellen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Näilläkin palstoilla on moni kommentoija on "valkopessyt" näitä Oulun raiskauksia vetoamalla, että tekevät ne suomalaisetkin."

Päinvastoin. On tuomittu ihan kaikki hyväksikäyttö. Tuomitsetko sinä?

"Kun 10 vuotiasta lasta on kuukausia käytetty, aunnosta toisiin siirtyen niin se kyllä eroaa soumalaisten "pillurallista". En ymmärrä näiden blogistien ja kommentoijien halua "valkopestä" näitä Oulun tapauksia."

Oulun tapauksista usean miehen 10-vuotiaaseen kohdistuva hyväksikäyttö on valtakunnallisesti poikkeuksellinen. Se, että täysi-ikäiset ovat houkutelleet mukaan 12-15-vuotiaita on KRP:n edustajankin mukaan vain jäävuoren huippu, sitä tapahtuu paljon. Tuomitsetko sinä ne kaikki, vai vain maahanmuuttajien tekemät?

"Sanoihan eräs poliisiviranomainen, että tämä on vain "jäävuoren huippu". Tähän asti viranomaiset ja valtamedia ovat olleet kaikista maahanmuuttajia koskettavissa epäilystä olleet hiljaa hyssytellen."

Luitko mitä tuo poliisiviranomainen oikeasti sanoi? Jäävuoren huippu viittasi siihen, kuinka paljon netissä vokotellaan lapsia ja nuoria. Se ei viitannut maahanmuuttajiin.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #16

Vaatii varmasti sinulta oululaisena aika paljon aikaa ja tarmoa puolustella näitä paikkakuntasi pedofiiliraiskaajia.
Eli uhrien joukossa ei varmasti ole omia tuttujasi tai läheisiäsi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #20

Missä puolustelen? Ovatko kaikki menettäneet järkensä? MINÄ TUOMITSEN EHDOTTOMASTI KAIKEN SEKSUAALISEN HÄIRINNÄN, HYVÄKSIKÄYTÖT JA RAISKAUKSET!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #26

Näköjään myös rinnasstat tissivakoon tuijottelun alaikäisen raiskaukseen. Tapa se on tuokin valkopestä poikkeuksellista törkeää toimintaa rinnastamalla se jokseenkin jokapäiväiseen ja enintään tyhmään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #29

"Näköjään myös rinnasstat tissivakoon tuijottelun alaikäisen raiskaukseen."

MISSÄ? Miten tätä keskustelua voi käydä kun te esitätte aivan ihmeellisiä väitteitä! Ymmärrätkö Outi nyt miksi esim. feministien voi olla vaikea osallistua keskusteluun. Ihan sama kuinka isosti tuomitset hyväksikäytön niin minkäänlainen nyanssi keskustelussa johtaa siihen, että puolustelet tai valkopeset raiskaajia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #33

Feminismiä nykymuodossaan en tule ymmärtämään koskaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #61

Mutta oletko sitä mieltä, että seksuaaliseen häirintään pitää puuttua ja se ei ole ristiriidassa hyväksikäytön ja raiskausten ehkäisyn kanssa vaan osa sitä? Minä ainakin oletan, että tapahtumat etenevät usein vihjailevasta ja sopimattomasta käytöksestä(häirintä) houkutteluun ja siitä hyväksikäyttöön ja pakottamiseen(raiskaus).

Oletko oikeasti sitä mieltä, että häirintään puuttuvat kampanjat ja feministit eivät välitä hyväksikäytöstä tai raiskauksista?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #63

Eivät siinä määrin, kuin pitäisi. Tärkeintä oli saada julkkismiesten päitä vadille, keinolla millä hyvänsä.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #79

"Eivät siinä määrin, kuin pitäisi."

Jos siis kampanjoi arjen syrjintää ja häirintää vastaan, niin tekee väärin, koska silloin ei kampanjoi hyväksikäyttöä ja raiskausta vastaan? Ja tämä on sinun mielestäsi reilu tapa syyttää feministejä? Sinä voidaan siis syyttää kaikesta siitä, mitä vastaan et kampanjoi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #87

Pata kattilaa. Montako kertaa sanat natsi, rasismi on liitetty perussuomalaisiin? Mutta menee jo ohi aiheen, jälleen kerran.

Oletko muuten sitä mieltä, ettei seksuaalirikokset, erityisesti tyttöihin ja naisiin liittyvät, kuulu feministeille? Sen toki olen huomannut, että esim hunnuttaminen on jees ja AINA naisen oma valinta. Lapsikauppa, lapsiavioliitot?

Minusta on erittäin reilua syyttää no feministejä, jotka hiljaa hyväksyvät kaiken.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #94

"Pata kattilaa. Montako kertaa sanat natsi, rasismi on liitetty perussuomalaisiin?"

En ole koskaan sanonut ketään perussuomalaista natsiksi tai rasistiksi.

"Oletko muuten sitä mieltä, ettei seksuaalirikokset, erityisesti tyttöihin ja naisiin liittyvät, kuulu feministeille?"

Poliisille ne kuuluvat. Kenellekään - paitsi sinulle - ei ole epäselvää, että myös feministit tuomitsevat nuo.

"Sen toki olen huomannut, että esim hunnuttaminen on jees ja AINA naisen oma valinta. Lapsikauppa, lapsiavioliitot?"

Voitko hieman valistaa, että mille feministiporukalle lapsikauppa ja lapsiavioliitot ovat jees? En tunne niitä piirejä.

Sinun on nyt vaikea ymmärtää se, että eivät seksuaalirikosten, lapsikaupan ja lapsiavioliittojen tuomitseminen vaadi kampanjaa. Ihmiset tuomitsevat jo ne.

Viimeisen kerran, hyväksytkö sinä kaiken minkä puolesta et kampanjoi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #96

Ei vaadi kampanjaa? Minusta no nämä vaatisivat kova äänisten naisten kampanjan.

Voi kuule, kun tietäisit, mistä kaikesta minun pitäisi perussuomalaisena irtisanoutua.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #104

"Ei vaadi kampanjaa? Minusta no nämä vaatisivat kova äänisten naisten kampanjan."

Lue tarkemmin. Tuomitseminen ei vaadi kampanjaa. Luuletko, että suomalaiset eivät tuomitse noita asioita ilman kampanjaa.

"Voi kuule, kun tietäisit, mistä kaikesta minun pitäisi perussuomalaisena irtisanoutua."

Luulisi sinun silloin parhaiten ymmärtävän kuinka typerää sellaisen kärttäminen on. Miksi kuitenkin teet itse ihan samaa?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #61

"Feminismiä nykymuodossaan en tule ymmärtämään koskaan"

Outi, feminismi ei ole entisensä. Postmoderni feminismi puolustaa sukupuolten moninaisuutta, kulttuurirelativismia, avoimia rajoja, vapaata maahanmuuttoa, uskonnonvapautta ym, mutta islamkritiikkiä ei käsittele, siksi hiljaisuus.

YK:n ihmisoikeusjulistusta ilmoittavat kannattavansa, joten varmaankin myös YK:n ihmisoikeusneuvoston linjausta kymmenen vuoden takaa, joka sopii ajallisesti siihen milloin islamkritiikki lopetettin lähes kokonaan:

"YK:n ihmisoikeusneuvosto otti kokouksessaan 16. kesäkuuta 2008 kannan, jonka mukaan šarialain vastaista kritiikkiä ihmisoikeusneuvoston kokouksissa ei käsitellä." https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansak...

Vielä 1980-luvulla ollessani feministi, naistutkimuksen puolella tehtiin järkyttäviä raportteja esim. somalinaisten tilanteesta ja uskontoja vastustettiin patriarkaalisen yhteiskuntarakenteen ylläpitäjinä, mutta kun meille alkoi muuttaa tuhatpäin somalinaisia tänne 90-luvulla, heidät jätettin miestensä hyvän tahdon ja yhteiskunnan avun varaan.

Toki heillä on varmasti hyvä tarkoitus, kun luen Feministisen puolueen teesejä, mutta en tajua logiikkaa monikulttuurisuuden ja yhtäläisten ihmisoikeuksien toteutumisen välillä, nehän sulkevat toisensa ulos, ellei sitten ihmisoikeuksiin kuulu pakottaminen ja alistuminen. Eurooppalaiset muslimifeministit ovatkin kovin sanoin arvostelleet länsisisariaan musliminaisten pulaan jättämisestä Euroopassa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #108

No sinäpä sen Elina sanoit, mitä Jussi yrittää valkopestä.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén Vastaus kommenttiin #26

Okei okei, ei tarvitse huutaa.
Selväksi tuli, kaiken tuomitset. Mitä sitten? Copypastettamalla jotain Justimuksen biisiä, yrität vähätellä paljastunutta pedofiilirinkiä kaupungissasi. Hyvä maikka!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #30

Miten niin vähättelen? Pikkutyttöjen vikittelyä on vähätelty vuosikymmeniä. Minä toivon samaa kuin toivoin 90-luvulla sitä yläkoululaisena vierestä seuratessani. Toivottavasti siihen nyt vihdoin puututaan kun täysi-ikäiset houkuttelevat yläkoululaisia alkoholilla mukaansa ja käyttävät hyväksi.

Miksi tämä kantani on nyt niin mahdoton ymmärtää. Minä toivon, että nyt nähdään se koko jäävuori. Lapsia häiritään seksuaalisesti netissä, osa häirinnästä johtaa hyväksikäyttöön ja raiskauksiin. Kaikkeen siihen on puututtava. Minä tuomitsen sen kaiken. Entä te?

Miksi te tahallanne ymmärrätte väärin? Vain idiootti luulisi, että hyväksyn tai vähättelen ilmiötä. Opettajana olen siitä erityisen huolissani ja omalta kohdaltani ilmoitan siitä herkästi eteenpäin jos epäilen, että näin on.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #38

Onko sulla Jussi käsitystä millaisista rikoksista puhutaan, kun nimikkeinä on törkeä raiskaus, törkeä lapsen hyväksikäyttö ja pahoinpitely?

Kummallista vikittelyä teillä ollut 90-luvulla jos se on edes jollain tavalla näihin tapauksiin rinnastettavissa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #39

Käsittääkseni se on aina raiskaus, jos täysi-ikäinen harrastaa seksiä alle suojaikärajan olevan lapsen kanssa. Koomikko Iikka Kiven FB-postaukseen tuli satoja sellaisia kuvauksia minun sukupolveni nuoruudesta. Oletko sinä siinä käsityksessä, että esim. 90-luvulla näin ei oikeasti tapahtunut?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #44

Luulo ei ole aina tiedon väärtti ja vähä-älyiset peukuttamassa toisen typeryyttä ei ole ilmiönä mitenkään uusi. Suomessa suojaikäraja koskee laajasti seksuaalista kanssakäymistä alkaen erilaisista seksuaalisista teoista. Näistä teoista ikärajaa nuorempaan henkilöön tuomitaan lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä tai törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Jos saa nimikkeeksi törkeän raiskauksen lisättynä muilla mausteilla niin teko on ollut ihan jotain muuta kuin seksi alaikäisen kanssa perjantai-iltana hyvässä yhteisymmärryksessä Datsun 100 amppeerisen takapenkillä pillurallin päätteeksi.

Enkä viitsi edes mainita, että Oulun keississä kyse on ollut nähtävästi usean henkilön suunnitelmallisesta toiminnasta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #48

"Jos saa nimikkeeksi törkeän raiskauksen lisättynä muilla mausteilla niin teko on ollut ihan jotain muuta kuin seksi alaikäisen kanssa perjantai-iltana hyvässä yhteisymmärryksessä Datsun 100 amppeerisen takapenkillä pillurallin päätteeksi."

Kukahan täällä nyt valkopesee? Alaikäisen kanssa seksiä hyvässä yhteisymmärryksessä? Aivan käsittämätöntä. Mitä Outi tuosta sanot? Ville vähättelee sitä, kun täysi-ikäinen harrastaa alaikäisen kanssa seksiä HYVÄSSÄ YHTEISYMMÄRRYKSESSÄ!

Oikeassa olet siinä, että raiskaus on tosiaan aina pakotusta mutta nyt täytyy ihmetellä tuota kommenttiasi. Minulla on samanikäinen tytär kuin sinulla ja olisin kyllä kauhuissani tuommoisesta.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #49

Mulla on viisi lasta. Neljä tyttöä. Minä muistan yhdeksänkymmentäluvulta monta seurusteluparia, joissa poika oli 18v ja tyttö 14 tai 15. En nyt ole ollut akteja todistamassa, mutta en myöskään ole niin naivi, että kuvittelisin jokaisessa näistä seurusteluista vain pidetyn kädestä ja luetun raamattua.

Ja jos tästä olisi vedetty oikeuteen esim. vanhempien taholta, niin se olisi, ainakin nykypäivänä, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö tai törkeä sellainen.

Siinä ei ole mitään vähättelyä, se on toteamus. Tällaista tapahtuu ja se on lain mukaan rikos.

Mutta se, että näitä rinnastaa edes ohuesti törkeän raiskauksen (mahdollisesti, vielä ei ole toki tuomittu) täyttävään tekoon, on aikamoinen riman alitus. Sen verran kuitenkin luotan suomalaiseen oikeuslaitokseen, että seurustelusuhdetta ei lähdetä perkaamaan törkeänä raiskauksena. Se, jos seurustelukumppani on 40v ja kohde 12v on taas jo asia erikseen kuin 18v ja 15v.

Erotetaan nyt nämä käsitteet raiskaus ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ihan kokonaan ennenkuin lähdetään valkopesemään ketään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #51

"Mutta se, että näitä rinnastaa edes ohuesti törkeän raiskauksen (mahdollisesti, vielä ei ole toki tuomittu) täyttävään tekoon, on aikamoinen riman alitus."

Missä näin teen? Se olisi todellinen rimanalitus kyllä. Minä olen yrittänyt selittää, että nuo raiskaukset, varsinkin se monen tekemä 10-vuotiaaseen kohdistuva, ovat poikkeuksellisia tapauksia mutta se, että täysi-ikäiset houkuttelevat 12-15-vuotiaita mukaansa alkoholilla ja käyttävät hyväkseen ei ole. Ja sitä on tapahtunut tuossa Oulun vyyhdissä paljon.

Minä yritän myös korostaa, että niihin pitää puuttua paljon tehokkaammin ja antaa viranomaisille siihen enemmän mahdollisuuksia. Kun puututaan häirintään voidaan ehkäistä hyväksikäyttöä, kun estetään hyväksikäyttöä voidaan estää myös houkuttelemalla mukaan tapahtuvia raiskauksia.

Haluamme samaa asiaa.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #52

Näin juuri. Ehkä kirjoitettiin vähän ristiin, mutta otsikkona blogissa on juurikin raiskaus eikä hyväksikäyttö niin silloin helposti lähdetään puhumaan kahdesta täysin eri asiasta. Ehkä tässä toivoisi tarkkuutta niin medialle kuin koomikko Kivelle.

Raiskaukselle ei ole olemassa vitsi- tai lievennyshaaroja. Mutta seksuaaliseen hyväksikäyttöön taas voi syyllistyä lain silmissä mainitsemani, ja Kivenkin vitsiksi vääntämä, "normaali" 15/18v seurusteluparikin.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #53

Näin toivoisin keskustelun käytävän. Yritämme ymmärtää mitä toinen oikeasti tarkoittaa. Kaikilla on täälläkin varmasti ihan sama tavoite. Lapsiin kohdistuvaa häirintää ja hyväksikäyttöä pitää pyrkiä ehkäisemään.

Koska ilmeisesti kaikki nuo tapaukset lähtivät siitä kun täysi-ikäiset houkuttelivat alaikäisiä mukaansa alkoholilla niin minusta se on toiminta, johon pitää ehdottomasti puuttua voimakkaammin. Yksi ongelma on, että se ei ole mikään uusi ilmiö.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Vaattovaara näkee maahanmuuttajien tekemien raiskausten vertaamisen suomalaisten tekemiin vastaaviin "valkopesuna". Sellainen päättely pitää sisällään ajatuksen, että suomalaisenn tekemä raiskaus olisi todellakin jotenkin vähemmän vakavaa ja vähemmän tuomittavaa. Tässä keskustelussa sellaiseen ajatteluun syyllistyy nimen omaan Vaattovaara. Kukaan muu ei, käsittääkseni, ole esittänyt yhtä mieletöntä ja älytöntä ajatusta.

Minun mielestäni raiskausten pohtiminen niin, että katsotaan ketkä kaikki raiskaavat, millaisissa tilanteissa j.n.e. johtaisi meidät oikeasti ajattelemaan mistä ne teot juontuvat ja pääsisimme kiinni juurisyihin.

Mutta jos takerrumme tarkastelemaan ja tuomitsemaan vain yhtä joukkoa, emme koskaan löydä perimmäisiä syitä ja olemme vain oireiden kimpussa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #75

#75 Jorma Myyryläinen
"Suomalaisten ns. "pilluralli" on aivan erilaista kuin Oulussa tapahtunut maahanmuuttaneiden raiskaukset. Kun 10 vuotiasta lasta on kuukausia käytetty, aunnosta toisiin siirtyen niin se kyllä eroaa soumalaisten "pillurallista". En ymmärrä näiden blogistien ja kommentoijien halua "valkopestä" näitä Oulun tapauksia."

Älä Jorma Myyryläinen muuntele minun sanoma, tuossa yllä oleva on se mitä kirjoitin. Tuo kopioima löytyy kohteessa 10

Ilmoitan sanomani vääristelystä ylläpidolle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #113

Viittasin Vaattovaaran kommentin (nro 10) ensimmäiseen virkkeeseen ja kommentoin sitä. En siinä kommentoinut sanallakaan "pilluralli"-ilmiötä vaan vain hänen väitettään "valkopesusta" kun suomalaistenkin raiskaukset mainitaan.

Sen lisäksi pohdin aivan kevyesti miksi meidän ei pitäisi keskittyä vain yhden ryhmän raiskauksien tutkintaan jotta ihan oikeasti pääsisimme pureutumaan raiskauksien juurisyihin sekä tekemään toimenpiteitä jotka ihan oikeasti niitä vähentäisi.

Mikä oli niin vaikea ymmärtää?

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Erilaiset näkökulmat väkivaltarikoksiin eivät tee niistä ns. valkopesua. Se on termi, jota käyttetään selitettäessä oman näkökulman olevan painavampi kuin jonkun asiasta toista mieltä olevan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Tämä siis ihmetyttää siksi että luulisi jo että 18 ylöspäin olisivat jo kiinnostuneet omanikäisistään tytöistä eivätkä niin fyysisesti kuin (usein, ei aina) henkisestikin kehittymättömistä 13 vuotiaista... vai mikä siinä on?»

Sivuhuomiona tarkastellen tuokin kommentti oli hyvä esimerkki siitä, kuinka naiset kokevat nuoremmat naiset seksuaalisena uhkana ja siksi korostavat, että nuoret tytöt ovat henkisesti kehittymättömiä ja heistä kiinnostuneet miehet henkisesti sairaita.

Myöhemmin kommentissa tulee myös miesten kaksikasvoisuus, kuinka miehet ikäisilleen naisille korostavat sitä, kuinka eivät itse pidä nuorista naisista ja myötäilevät naisten mielipidettä miehistä, jotka niin tekevät: «porukkani pojat ovat samoilla linjoilla kanssani (olemme siis jo täysi-ikäisiä nuoria) eivätkä itse ainakaan voisi kuvitella seurustelevansa niin nuorien kanssa.»

Yhtä lailla vaikuttaa, että rasismissa on hyvin usein jos ei keskeisesti kyse seksuaalisen kilpailun uhasta, siinä miten nuoret maahanmuuttajamiehet tulevat ja "vievät meidän naiset". Viittaan usein Kankaan kauniin Katriinan sanoihin: «Mut mistä kraatari mittaa ties kun saapui kylälle vieras mies, Joka suutaan vääntäen silmät käänsi kohti kaunista katriinaa. Sen silmät polttivat liikaakin, sai paulaan emäntä piikakin. Ja lemmen hetkellä saapui kraatari aittaan katriinaa riiaamaan. Sai kuulla kuiskeen ei lukko auennut vieras kajosi katriinaan. No siitä kraatari raivopäinen jo lensi pyssyä noutamaan. Ja vaati vierasta maksuun tekonsa kun on koskenut Katriinaan.»

Laulu on siitä mielenkiintoinen, että kuten lasten hyväksikäytössä, vastuulliseksi katsotaan vain mies. Tässä asiayhteydessä vieläpä vieras mies.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tuo ikäerokysymys on mielenkiintoinen. Sangen useat tytöt kehittyvät nopemmin kuin samanikäiset pojat. Muistelen omia teinivuosiani. 14-17-vuotiaana liikuin aina itseäni vanhempien poikien kanssa, koska omanikäiseni pojat tuntuivat todella lapsellisilta, räkää syöviltä idiooteilta. Nykymittapuun mukaan olin kai hyväksikäytetty, vaikka itse en ole asiaa koskaan siten kokenut. Toki raiskaus on asia erikseen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #107

Näin olen itsekin toiminut nuorena. Osallistunut jopa ns pilluralliin. Erotuksella sillä, ettei kukaan raiskannut.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tässä ollaan kerrankin aika samoilla linjoilla. Raiskaajat, erityisesti lastenraiskaajat, ovat alhaista sakkia. Olivatpa suomalaisia, miehiä, naisia tai vaikka maahanmuuttajia. Samalla muistuttaisin, että rasistiset persut, varsinkin rasistiset persunuoret, ovat myös erittäin alhaista sakkia vihapuheineen. Nyt et onneksi maininnut mitään ihmisryhmää potentiaalisina raiskaajina, enkä minäkään maininnut, että ihan kaikki persut olisivat rasisteja. Mutta enemmän persuissa on rasisteja kuin maahanmuuttajissa raiskaajia. Ikävä kyllä persujen vuoksi joutuu jatkuvasti kokemaan myötähäpeää.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Börjen kanssa täysin samaa mieltä vaikka en ihan aina käsitä miten ne persut tähän asiaan liittyvät. Ainakin minun Arvo Pohjassa on pientä eroa olla alhainen vihapuhuja nuorisojärjestössä kuin alhainen lastenraiskaaja.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Mutta enemmän persuissa on rasisteja kuin maahanmuuttajissa raiskaajia."

Tämä väittämä olisi hyvä todistaa muutoinkin kuin "musta tuntuu" perusteella.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Ei tarvitse

Se on sitä oikeaa yleistämistä ja maalittamista kun kohdistuu noihn natsfasistisikoihin

Kaikki ne on niitä mä tiedän sen kun kuplassa

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mihin muuhun vihreä nojaa kuin tunteeseen? Börje näyttää esimerkkiä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

mitään tieteellisiä argumentteja on turha odottaa ritaloilta ja börjeltä. Mölinää ilman sisältöä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Huh. Kyllä mainitsin. Suomalaiset ja marssilaiset. Jatka vaan ohi puhumista.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#3

" Samalla muistuttaisin, että rasistiset persut, varsinkin rasistiset persunuoret, ovat myös erittäin alhaista sakkia vihapuheineen. Nyt et onneksi maininnut mitään ihmisryhmää potentiaalisina raiskaajina, enkä minäkään maininnut, että ihan kaikki persut olisivat rasisteja. Mutta enemmän persuissa on rasisteja kuin maahanmuuttajissa raiskaajia. Ikävä kyllä persujen vuoksi joutuu jatkuvasti kokemaan myötähäpeää."

Nyt olisi kiva saada Börjeltä itseltään mielipide, miten persut saatiin väännetyksi tähänkin blogiin?

Mutku....mutku....persut ...rasismi.
Ei liity millään siihen, että KAIKKI lastenraiskaajat tulisi kastroida....oliopa minkävärisiä tahansa.

Minäkin muistuttaisin että kuussa ei ole vettä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Lisää, lisää...

Helsingin Roihuvuoresta otettu kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä – epäillään törkeistä lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005964179.html

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mutta viherpunaiset feministinaiset painaa päätä vaan entistä syvemmälle puskaan, ja raiskaahan ne suomalaisetkin vai miten se meni. Sitä paitsi persuissakin on mututiedon mukaan rasisteja, joten siinähän se vika täytyy olla.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Todennäköisyyksien mukaan näitä on jokaisessa kaupungissa. Alkaen jostain Jämsä-Saarijärvi-Haukipudas-kokoluokasta kaikki paikat, joissa on riskiryhmään kuuluvia aikuisia enemmän kuin n 50 kappaletta. Voi tietysti tapahtua pienemmilläkin paikkakunnilla, mutta silloin kyseessä ei ole tilastollinen väistämättömyys, vaan sattuma.
Kyse on lähinnä siitä, mitkä tapaukset ylipäätään ilmoitetaan poliisille tai kenellekään, ja mitkä näistä ilmoitetuista tulevat julkisuuteen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No joo, tunnetta ainakin löytyy, asiaa sitäkin vähemmän.

Jos joku on käyttänytkin väärää sanaa tai toinen jopa tarkoittanutkin sanomaansa, ei se tarkoita että yleisesti raiskaukset ja seksuaalinen ahdistelu hyväksyttäisiin ja uhreja syyllistettäisiin eikä varsinkaan sitä että vihervasemmisto suhtautuisi asiaan niin. Joten jäitä hattuun.

Sen sijaan mitä kertoo maan tavasta ja naisen asemasta se, että kolmannes tytöistä ja osa pojistatkin ovat kokeneet seksuaalista häirintää, vuosittain raiskauksia tapahtuu tuhansittain, ja tutkijoiden arvion mukaan vain 10-20% niistä ilmoitetaan, eli tulee julki?

Yleensä jonkin isomman tapauksen tullessa julki, kuten Oulun josta ei faktisesti tiedetä paljoakaan, se herättää keskustelua ja tuohtumusta ja ongelmaan pyritään puuttumaan. Mutta mitä tapahtuu Oulun tapauksessa?

Valtaosa keskustelusta kanavoidaan maahanmuuttajiin, mikä hälventää itse ongelman ja sen ytimen. Vaikka maahanmuuttajien suhteellinen (!) osuus ilmitulleissa (!) seksuaalirikoksissa on isompi kuin kantaväestön, se on silti merkittävästi pienempi kuin koko ongelma. Poliittisista (ja mielestäni siksi erittäin likaisista) syistä varsinainen ongelma häivytetään. Onko tällainen silmänkääntötemppu maan tapa?

Melkein samoin kävi #metoon kanssa, kun maanlaajuinen ongelma pyrittiin peittämään ohjailemalla keskustelu pelkästään mediaseksikkääseen elokuva-alaan. Onneksi se keskustelu on laajenemassa myös muuhun työelämään, ja seksuaalirikosten kohdalla sopii toivoa, että kun vaalipelleily ohitetaan, itse asiasta aletaan keskustella, ongelman ytimestä, eikä eristetä sitä pelkästään johonkin sen liepeeseen.

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267377-oulu-va...

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Niinpä. Eiköhän lähes kaikilla ole enemmän tai vähemmän samanlainen suhtautuminen näihin rikoksiin ja niiden tekijöihin kuin blogistilla. Tämä on mielestäni merkittävä ero #metoo kampanjaan, jonka päällimäinen tarkoitus lienee ollut lisätä tietoisuutta seksuaaliseen häirintään liittyen. Tämän tyyppiset alaikästen raiskaukset taas ovat jo niin äärimmäisiä juttuja, joiden vakavuuden jokainen ymmärtää ilman erityistä kampanjaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Mark, valtaosaa keskustelusta ei kanavoida maahanmuuttajiin, vaan muslimimiehiin ja islamiin.

Kun media puhuu maahanmuuttajien ongelmista tai uutisoi mamujen seksirikoksista, se puhuu muslimeista, ei se puhu suurimmista maahanmuuttajaryhmistä, eestiläisistä tai venäläisistä, saati ruotsalaisista.

Ei maahanmuutto ole ongelma, vaan Iranin uskonnollisesta vallankumouksesta alkanut islamilaisen fundamentalismin maailmanvalloitus. Poliittinen islam levisi nopeasti muslimimaihin pysäyttäen näiden maallistumispyrkimykset. Lie turha mainita, että Kabulissa 70-luvulla tytöt kulkivat mekoissa yliopistojen kampuksilla moraalipoliisin loistaessa poissaolollaan.

Islamilainen raiskauskulttuuri ei ole "mediaseksikäs elokuva-ala", se on kuolemanvakava asia. Just pari viikkoa sitten Irakissa hirtettiin minun näköinen nainen, joka oli puolustautuessaan laumaa joukkoraiskaajia vastaan iskenyt kuoliaaksi yhden heistä. Näistä oloista nämä siistit muslimimiehet tulevat, he ovat sisäistäneet syntymästä asti, että raiskauksesta nainen joutuu vankilaan, kivitettäväksi tai ruoskituksi. Ja jos todetaankin syyttömäksi omaan raiskaukseen, suku saattaa painostettuna pitää huolta että nainen pakenee vankilaan turvaan.

Länsimaisesta ja suomalaisesta raiskauskulttuurista puhuttaessa kyse on samasta ilmiöstä, eli uhrin syyllistämisestä. Suomessa valtiovalta on tuominnut suomalaisen raiskauskulttuurin, ainakin noin periaatteessa, joskin asennetasolla sovinismi rehottaa, kuten #mee too kampanja muistutti, hyvinkin vaikutusvaltaisella tasolla esiintyy ihmisten seksualisuutta halventavaa kohtelua ja myös politiikassa, olenhan pyörinyt hehkeimmät vuoteni lähes aina ainoana naisena miesvaltaisessa politiikko- ja ay-pomojen porukoissa tulkkina kolmenkymmenen vuoden ajan.

Tavallinen tyttö ei voi millään varautua, että hauska ja viehättävä kundi jonka kanssa menee mielellään sänkyyn, tuokin kaverinsa mukaanaan ja joukolla sitten pakotetaan seksiin kuukausia, jopa vuosia uhkailemalla tai pelottelemalla, tuon ikäiset eivät todellakaan omaa valmiuksia selviytyä yksin noin rajuun tilanteeseen jouduttuaan. Tämä ei ole suomalaista raiskauskulttuuria, ei ennen ollut ainakaan, sen sanoivat poliisitkin levittäen kädet hämillään heti kun Oulun ensimmäinen tapaus tuli julki.

Olen kirjoitellut täällä 2010 alkaen ja seurannut mediaa, jo 2010 poliisit varoittivat ostoskeskusilmiöstä ja aiemmin oli tehty video ja ohjeita miten miehen kulttuurissa ei tarkoittaa joo, ja pelkkä katse voi viestiä toiselle lupaa lähestyä seksuaalisesti, vaikka se katse tarkoittaisi vain kiinnostusta tutustua. Enkä jaksa toistaa, ettei pidä yleistää mutta kun yksittäistapauksia on tarpeeksi paljon, voi kutsua jo trendiksi tai alakulttuuriksi, mitä se juuri Ranskan muslimikortteleissa on ja kohdistuu länsimaistuviin muslimityttöihin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mark, valtaosaa keskustelusta ei kanavoida maahanmuuttajiin, vaan muslimimiehiin ja islamiin."

Miksi? Miksi ei kanavoida herätysliikeiden pedofiilirinkeihin?

"Näistä oloista nämä siistit muslimimiehet tulevat"

Niin kysehän ei ole uskonnosta vaan kasvuympäristöstä.

"Länsimaisesta ja suomalaisesta raiskauskulttuurista puhuttaessa kyse on samasta ilmiöstä, eli uhrin syyllistämisestä."

Meillä on aika paljon hyssyttelyä että mitään ei tapahdu.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #118

Sitä on tehty, siitä on tuhansittain palstametrejä somessa. On myös valtamedia käsitellyt näkyvästi sekä lestadiolaisten että muiden uskonlahkojen, myös kirjoja on kirjoitettu aiheesta. Mutta kun meillä on pääministerinä lestadiolainen, Hesarin (ex)päätoimittaja Pentikäinen ym. isokenkäiset lestadiolaiset hyssyttelemässä, sitä samaa hyssyttelyä kuin katolisen kirkon pedofiliaskandaalit, ne on kaikki sitä vanhakantaista samaa uskon perhettä, juutalaisuus, kristinusko ja islam. Tämä Oulunkin tapaus olisi saattanut jäädä pimentoon ilman isän aktiivisuutta.

Vain joku luterilaisuus on noussut kristinuskon pysähtyneisyyden tilasta ja hyväksyy nykyisin naispapit ja homoliitot.

Tottakai on islamista kiinni, sehän on Lähi-idästä kotoisin ja perustuu arabien perinteisiin ja kulttuuriin. Tuontiuskona esim. Afrikan maissa islam saakin jo lievempiä alistamisen muotoja kulttuurista riippuen, mutta ylläpitää vanhoja primitiivisiä tapoja, koska islam on muuttumaton uskonto omien uskonoppineiden mukaan.

Eihän me kutsuta tataareja muslimeiksi, he ovat vaan suomentataareja joilla on ollut iät ja ajat moskeija Uudenmaankadulla. Venäjälle islam tuli ennen kristinuskoa ja Neuvostoliiton aika teki Keski-Aasian muslimimaille vain hyvää, koska naisetkin pakotettiin kouluun ja töihin kodin ulkopuolelle, osaksi yhteiskuntaa miesten rinnalle. Saudi-Arabia yritti radikalisoida Venäjän ja Keski-Aasian muslimeja rahoittamalla Venäjälle neukkujen hajoamisen jälkeen suurimman osan moskeijoista, mutta naisten koulutus ja tasa-arvo oli jo tehnyt tehtävänsä. Keski-Aasian maat kehittyvät ilman suurempia uskonnollisia konflikteja. Kazakstanissa vuoden katsotuin leffa oli yhtenä vuonna homorakkaudesta kertova elokuva.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #119

Tässä lähinnä se yhdenvertaisuus asia että jos pitää uskonnosta keskustella niin sitten pitää puhua kaikkien uskontojen haittavaikutuksista yhdenvertaisesti. Se on väärin takertua sitten vain yhteen ja hyssytellä muiden lahkojen pedofiiliringeistä.

Tuo yhdenvertaisuus tässä on tärkeää siksikin että ei mene miksikään kansankiihotuseksi ja jonkun ihmisryhmän eläimellistämiseksi. Suomessa on niin paljon uskovaisia että kun kohdistaa uskontojen haittavaikutuksista keskustelun ja mahdolliset rajoitteet kaikkiin niin siinä ei ole sitten kenelläkään mussuttamista.

Sattuneesta syystä tämän hetkisessä Suomessa se todennäköisesti olisi vain hyvä juttu jos meille tulisi joku sharia lakia Suomeen ajava islamistipuolue. Jos se vaikka korjaisi politiikkaa ja lainsäädäntöä parempaan suuntaan ja herättelisi asioita vähän kuten Oulun tapahtumat kun meidän yhteiskuntajärjestys on niin haavoittuvainen uskontojen haitoille.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #120

"Tässä lähinnä se yhdenvertaisuus asia että jos pitää uskonnosta keskustella niin sitten pitää puhua kaikkien uskontojen haittavaikutuksista yhdenvertaisesti."

Kyllä uskonnoista puhutaan, muttei yhdenvertaisesti, islamin halventamisesta voi saada tuomion, vaikka halventaminen on tulkinnanvarainen kysymys, esim. Kristinuskoa ja sen lahkoja saa riepotella miten vain, tehdä installaatioita ja jumalanpilkkaa, lokakuussa EU taas linjasi, että Muhammedia ei saa verrata pedofiileihin, vaikka hän toimii oikeutuksena lapsiliitoille vielä tänä päivänä.

Mutta itse asiaan, lestadiolaisten touhut ei ole nostattanut samanlaista kohua kuin muslimien vastaavat, koska muslimien uhriksi voi joutua kuka vain, kun taas lestadiolaiset harjoittavat sitä pienen, mutta vaikutusvaltaisen lahkonsa piirissä ja poliittisen vaikutusvaltansa ansiosta pystyvät ohjailemaan mistä ja miten keskustellaa. Tosin poliittisella islamilla Suomessa on kaikkein vaikutusvaltaisin tuki, heillä takanaan koko yhteiskunta, paitsi persut.

Ja suomalaisten miesten väkivallasta puhuttiin ja puhutaan niin paljon, että ihmettelen kuika suomalaisilla miehillä on mitään itsetuntoa jäljellä. Suomalaiset naiset ovat maailman väkivaltaisin ihmisryhmä jos kerran puolet perheväkivallasta tekee nainen.

Siksi Halla-aho sai tuomion, kun osoitti kaksoisstandardit, miten epäyhtenmukaisesti suomalaisia mediassa sätitään ja somaleja ylistetään. Itsekin, kun heräsin maahamuuttotodellisuuteen 2010, aloitin heti suomalaisen miehen maineen ja kunnian palauttamisesta Kalevassa ja täällä Usarissa. Ei tarvitse huolehtia, kyllä suomalaiset haukkuvat suomalaisia jatkossakin ja hyysärit hyysää raiskareita myös huomennakin.
http://elina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66301-suomal...

P.S. Ed. viestiin viitaten, olen samaa mieltä Marxin kanssa: Uskonto on oopiumia kansalle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #121

"Kyllä uskonnoista puhutaan, muttei yhdenvertaisesti, islamin halventamisesta voi saada tuomion, vaikka halventaminen on tulkinnanvarainen kysymys, esim. Kristinuskoa ja sen lahkoja saa riepotella miten vain, tehdä installaatioita ja jumalanpilkkaa, lokakuussa EU taas linjasi, että Muhammedia ei saa verrata pedofiileihin, vaikka hän toimii oikeutuksena lapsiliitoille vielä tänä päivänä."

Kyllä se laki on ihan sama kaikille. Muhammed tuskin oli pedofiili vaikka olisikin ollut järjestetty avioliitto.

"Siksi Halla-aho sai tuomion, kun osoitti kaksoisstandardit, miten epäyhtenmukaisesti suomalaisia mediassa sätitään ja somaleja ylistetään."

Halla-Aho sai tuomion koska rikkoi lakia.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #122

Koko Halla-aho keissi oli farssi. Samat lait kaikille on laadittu, mutta syytteiden nostaminen on poliittinen kysymys. En ole kuullut, että yksikään muslimi olisi tehnyt kantelua Halla-ahon tai kenenkään muun jumalanpilkasta.

Se Tanskan keissi 2006, Westergaardin pilakuva terroristista pommi päässä oli suunnattu uskonnollista väkivaltaa vastaan, mutta ne tanskalaiset imaamit julistivat koko maailmalle että se esittää Muhammedia ja lisäsivät vielä omasta takaa muka tanskalaisten tekemänä piirroksen Muhammedista sianpäänä, lietsoessaan vihaa islamilaisessa maailmassa länsiarvoja vastaan. Hyvä, että danskit eivät ole kynnysmattokansaa ja heidän pääministerikin kunnon juutti. Kun koko islamilainen ja läntinen maailma vaati Tanskalta anteeksipyyntöä ja julkaisijan rankaisemista, maan johto julisti pysyvänsä sanan- ja lehdistönvapauden kannalla. Puuttui että olisi näyttänyt keskisormea koko maailmalle. Näytelmä oli kuin Monty Phytonin satiirista.

Sen juuri molemmat farssit todistivat, että totalitarismia kohti ollaan menossa, paitsi Tanska ja entiset itäblokin maat ovat piikkinä EU:n lihassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #130

"Samat lait kaikille on laadittu, mutta syytteiden nostaminen on poliittinen kysymys."

Niin kansankiihotuksissa, kunnianloukkauksissa ja uskonrauhan rikkomisissa kun on vähän kyse siitä, että joku pahoittaa mielensä tai sitten on joku silmätikkuna oleva tyyppi kuten poliitikko.

Ei kaikissa laittomuuksissa ole jotain "kameratolppaa" sakottamassa automaatilla.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Nämä Oulun paljastuneet lasten raiskaukset ovat vain jäävuoren huippu. Muissa kaupungeissa viranomaiset ovat onnistuneet painamaan rikokset villaisella ja syyllistämään uhrit hiljaisiksi.

Hiljattain kirkon ja islamin johtohahmot toivat esiin ja tuomitsivat jyrkästi tapauksen jossa muslimityttöä oli kiusattu huivin vuoksi. Aivan oikein, kiusaaminen on tuomittava aina. Mutta missä nyt ovat kirkon ja imaamien tuomiot kun muslimit raiskaavat kristittyjä lapsia? Miksi eivät feministit, metoo väki punavihreät ym. liberaalit nouse nyt barrikadeille?

Tämä johtunee siitä että kyseiset ryhmät ovat vuosikymmenet löytäneet yhden syyllisen kaikkiin maailman ongelmiin: länsimaisen valkoihoisen miehen. Jos tätä ei voi syyllistää jostain asiasta niin homma ei näitä tahoja kiinnosta. Islamin leviäminen Eurooppaan on heidän etunsa mukaista. Näin pystytään hajoittamaan perinteistä koti-uskonto-isänmaa yhteyttä joka on aina ollut kivi sosialistien kengässä. Myös EU eliitille tämä sopii, EU eliitti haluaa epäyhtenäisemmät kansat ja kansallisvaltiot sille se pelkää pahaa nationalismia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Mutta missä nyt ovat kirkon ja imaamien tuomiot kun muslimit raiskaavat kristittyjä lapsia?»

Missä ovat muslimit raiskanneet kristittyjä?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niin..ne kodit missä ei keskusteltu on ilman älyä varustettuja,kuten nyt ilmoitat. Tämä ei tietenkään ole ällöttävää...

Mitä oikeastaan haluaisit näiden perheiden kohdalla tehtävän? Lapset valtiolle huostaan?

Kierrokset nousee taas kohti mahtavuuksia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Vastuu rikoksen tekemisestä on rikollisella. Siulta ilmesesti meni ohi korostamani sana, sarkasmi. Toin esille, että tottakai turvallisuudesta keskustellaan perheissä, aivan varmasti. Mutta se, että raiskareitten vastuuta vähätellään syyllistämällä perhettä ja nuorta on pyllystä. Juu ja toki on perheitä, joissa ei keskustella tai pidetä lapsista/nuorista huolta. Onko vastuu silloin raiskauksesta nuoren, perheen, yhteiskunnan? Ei. Se on raiskaajan syytä, se raiskaus. Ei kenenkään muun.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Meni varmaankin,mutta nyt voit itse kertoa missä kohtaa tässä lauseessa on sarkasmia käytetty:

"Ihanko oikeasti luulette, ettei tällaisten uutisten jälkeen jokainen älyllä varustettu vanhempi niin tee?"

Kysyin mitä tahtoisit niiden älystä vapaiden perheiden kohdalla tehtävän,koska taatustikkaan kaikissa perheissä ei asiasta keskustella ja sinä määrittelit nämä perheet älystä vapaiksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #98

No kuka huolehtii perheiden lapsista, jos vanhemmat ei siihen pysty. Yhteiskunta, erilaisine tukitoimineen. Jos et tätä tiennyt. Mutta pointti edelleen. Onko se oikeitus raiskaukselle?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #112

Eli kannatatko huostaanottoa näiden perheiden kohdalla?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #116

Minkä perheen kohdalla? Raiskatuksi tulleen tytön kohdalla? Hirttääkö siulla ketju kiinni vai mikä tässä oli vaikea ymmärtää? Sarkastinen heittoni, joka koski perheen vastuuta raiskaajan tekemisestä, aiheuttaa sinulle nyt suurta päänvaivaa. Olen pahoillani, jos et ymmärrä.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Korjatkaa jos olen väärässä, niin kuin tälläinen tyhmä rasisti luultavasti onkin.

Mutta, otetaan nyt tilastokeskuksen 2017 lukuja. Suomessa oli suurinpiirtein 1 000 000 täysi-ikäistä miestä. Muita kansallisuuksia edusti yhteensä noin 380 000 ihmistä, joista noin puolet miehiä, joista 75% vähintään 15-vuotiaita, yhteensä 144 000 ”miestä”. Tässä joukossa mukana jo Suomen kansalaisuudenkin saaneet työssä käyvät henkilöt, mutta lasketaan nyt kaikki potentiaaliset raiskarit mukaan.

Eli, jos 100% on 1 144 000 henkilöä, niin 2/3 raiskauksista osuisi silloin kantaväestölle suhteessa 1 144 000 x 0,6666 = 762 590 eli noin 0,76 raiskausta/suomalainen mies.

1/3 eli 1 144 000 x 0,3333 = 381295 jäisi sitten vierasmaalaisille, mikä tekee noin 2,65 raiskausta/ulkomaalainen.

Tuosta luvusta kun vielä tarkentaa minkä maalaiset ovat pääosin vastuussa heidän osuudestaan, kasvaa luku jo melkoisiin saavutuksiin.

Oletuksella että 1/3 on maahanmuuttajien tekemiä raiskauksia.

Tommi Mäkinen

"Poliisi kertoi perjantaina käynnistäneensä Oulussa esitutkinnan neljästä uudesta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikosepäilystä.

– Pelottaa kävellä yksin, 15-vuotias tyttö sanoi."

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005964090.html

"Helsingistä otettu kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä – epäillään törkeistä lapseen kohdistuvista seksuaalirikoksista"

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005964179.html

Tämä on uusi normaali, tarviiko tästä sen kummemmin puhua. Ihmiset ei uskalla kävellä kotikaupungissa, big deal, tuumaa suvaitsevaiset.

Halla-aho facessa:

"Jussi Halla-aho
12 tuntia

Kaiken populistisen höpinän keskellä on syytä muistaa, että pääministeri Sipilä, joka kutsui Suomeen turvapaikkaturistien armeijan vuonna 2015, ilmoitti hiljattain julkaistussa Ylen kyselyssä vastustavansa rikoksesta tuomittujen maahantulijoiden karkotusten helpottamista.

Kokoomuksen Orpo ja Mykkänen puolestaan näyttävät kannattavan linjauksia, jotka vielä hetki sitten olivat syvästi kokoomuksen arvopohjan vastaisia, ja joiden vuoksi yhteistyö perussuomalaisten kanssa oli mahdotonta.

Sipilä, Mykkänen ja Orpo ovat oikeassa siinä, että syyttömiä ei pidä Oulun kauheuksien vuoksi syyllistää. Sen sijaan hallitusta pitää, koska se on ollut toimillaan ja toimettomuudellaan synnyttämässä monikulttuurista painajaista eikä ole tehnyt mitään ongelmien estämiseksi tai ratkaisemiseksi.

Hallitus on vastuussa paitsi siirtolaisvyöryn miljardiluokan kustannuksista myös sen aiheuttamasta inhimillisestä kärsimyksestä. Jos hallituksella olisi selkäranka, se pyytäisi anteeksi ja eroaisi.

Sen sijaan hallitus höpisee selvityksistä ja lakihankkeista, jotka olisi pitänyt käynnistää vuosia sitten, ja joita ei ehdittäisi toteuttaa, vaikka siihen olisi oikea aikomuskin. Aikomusta ei kuitenkaan ole. Mitään ei tapahdu. Hallitus (ja vasemmisto-oppositio) luottaa siihen, että kuten ennenkin, tapaus vaipuu unohduksiin, ja sitten voidaan taas puhua sähköautoista."

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tyttöjen syyllistäminen tuntuu entistäkin irvokkaammalta, kun tietää, että Oulussa on tehty kotouttamishankkeita, joissa on esim. järjestetty ystävyysjalkapallo-otteluja arabimiesten ja teinityttöjen välillä.

Näistähän on somessa kuvia, joissa muutama raiskaaja poseeraa näissä kotouttamishankekuvissa.

Tytöille on siis opetettu, että näihin miehiin voi luottaa. Opetettu kauniisti suvaitsevaisuutta ja antirasismia. Niin kuin oikein on.

En tiedä onko kerrottu, että heidän kulttuurissaan ajatus naisen ja tytön asemasta voi olla erilainen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Yritys kertoo potkupallo-otteluista paheksuvaan sävyyn. Onko hänellä osoittaa kyseisiin otteluihin osallistuneiden miesten raiskanneet ketään, tai kohdelleet jotenkin huonosti nuoria tyttöjä. Vai onko sittenkin kyse miehistä jota m.m. kyseisiin tapahtumisen jälkeen ymmärtätävät sukupuolten välejä suomalaisessa yhteiskunnassa paremmin kuin muut heidän asemassaan olevat?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#73

Ikävä kyllä noissa mainituissa kuvissa oli yksi niistä kahdeksasta jotka olivat ensimmäisiä epäiltyjä tässä vyyhdissä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #76

Yksi epäilty kuvassa. Olisi syytä muistaa, että meillä on vielä voimassa länsimainen oikeusajattelu jossa jokainen on syytön kunnes riippumattomassa oikeudenkäynnissä on mahdollisesti syylliseksi todettu.

Toisaalta myös eivät kaikki aina opi vaikka kuinka opetettaisi. Onhan toki aina mahdollista, että hyvälläkin tiellä olevien joukkoon eksyy joku pahis tai heikko joka sortuu. Mutta on jokseenkin ohutta todistelua jos jossakin kuvassa on joku jota joku epäilee.

Olihan O.Immonenkin ihan vaan sattumalta samassa kuvassa natsien kanssa eikä siitä saanut vetää mitään johtopäätöksiä. Miten sitten tästä kuvasta?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #100

#100

Olen periaatteessa samaa mieltä.
Enkä nyt syyttele tai puolustele ketään, vaan kerron mistä tuossa kuvajutussa on kyse.
Joten Immosen vertaus ei ehkä ihan minuun uppoa, niinkuin oletan sinun sitä tyrkyttävän :)

Mutta siis tässä kuvassa mistä nyt puhutaan ei ole kyse jostain jota joku epäilee.
Vaan yksi niistä kahdeksasta jotka ovat syytettynä siinä alkuperäisessä casessa.
Ja ymmärtääkseni todennäköisin syin epäiltynä.

Mutta joo, on sitten jokaisen oma mielipide tuleeko näitä epäiltyjä julkaista ennen lopullista tuomiota....siihen minulla ei ole kantaa, koska asia ei minulle ole ihan niin mustavalkoinen

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olen usein ihmetellyt ja monen kanssa jutellutkin että mitä pitää tapahtua että "meillä on unelma" porukka sanoo että nyt riittää.
Nämä lasten joukkoraiskaukset eivät ilmeisesti vielä "riitä" .

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Oletan, että he eivät edelleenkään suvaitse rasismia. Aika paljon pitää tapahtua, että suurin osa suomalaisista alkaa vihaamaan kaikkia maahanmuuttajia kollektiivisesti ja muita kulttuureja yleisesti. Joillekin riittää vähempi.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Näin juuri kuvan, jossa joukko perussuomalaisia naisia tuomitsee vain maahanmuuttajien tekemät seksuaalirikokset. Tämä on selvä tragedialla ratsastaminen ja kuvottavaa sellaisenaan. Kovin alas ovat entiset puoluesisareni pudonneet. Lapsia ja nuoria tulisi voida suojella niin netin saalistajilta kuin kotien hyväksikäyttäjiltä. Oulun rikokset ovat kuvottavia nekin, vaikka kyse olisikin lähes samanikäisistä tekijöistä ja uhreista. Ne eivät ole poikkeuksellisia, sillä Suomessa on esim. joihinkin uskontokuntiin liitettyjä hyväksikäyttörinkejä, joissa keski-ikäiset sedät ovat saalistaneet poika- ja tyttölapsia ja jotka ovat yhteisöjen tiedossa, mutta niihin ei puututa millään tavoin. Perussuomalaiset eivät ole tästä meteliä pitäneet. Onko tämä persujenkin tukemaa maassa maan tavalla -toimintaa, vai millaisena se on ymmärrettävä?

Lainsäädäntötyön kehittäminen tarpeita vastaavaksi on hidasta, mutta hyväveli-järjestelmän ylläpitämällä haluttomuudella on osasyynsä. Rikoslakien käyttö eri oikeusasteissa on sangen kirjavaa ja voin vain arvailla näiden vaikutusta rikoksen tekemiseen mieltyneiden mielessä. Tapausten käsittely antaa kuvan myös siitä, että Suomessa uhrit ovat lainsuojattomia. Tästä esimerkkinä https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-oli-vakiv...

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Laitetaanpa aiheeseen sopiva "pieni ajatusleikki" tännekin (on myös Raya Mudien blogissa.).

Ei kai ole salaisuus, että pakolaisten joukossa Eurooppaan ja edelleen Suomeen on tullut myös entisiä sotilaita, rikollisia jopa terroristeja. Kun liikkeellä ovat ihmismassat, joukko ei koostu vain ja pelkästään hyvistä ihmisistä. Tämä muuten olisi pitänyt päättäjien ymmärtää jo pakolaisaallon alussa - siis realistisesti.

Voisiko olla, että raiskauksella on muitakin funktioita kuin vain seksuaalisen tarpeen tyydyttäminen?

On kulttuureja, joissa naisen asema -valitettavasti - ei vastaa länsimaisten naisten asemaa ja että noissa kulttuureissa -etenkin sodassa - raiskaus ei ole vain fyysinen suoritus vaan siihen liittyy -vielä tavallista enemmän - alistamista, vallankäyttöä, häpäisemistä, oman ylemmyyden kohottamista.

Voisiko raiskausaalto olla jostain ylempää johdettua "ruohonjuuritason" terrorismia? Eikös terrorismin tarkoitus ole luoda sekasortoa ja hajaannusta vallitsevaan yhetiskuntajärjestelmään.

Käsi ylös, joka on sitä mieltä, ettei jo nyt esiin tulleet raiskaustapaukset ole luoneet ainakin eripuraa ja vahvaa vastakkainasettelua suomalaisessa yhteiskunnassa. Jos käsiä ei kohonnut - kuten oletan ? - tavoite on saavutettu, ainakin hajaannuksen aiheuttaminen on hyvällä alulla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Ei tälläistä ennen ollut" kuulee väitettävän, höpö, höpö. Minäpä kerron millaista oli meno 60-luvun loppupuolella jolloin itse elin nuoruuttani. E-pillerien myötä tapahtui seksuaalinen vallankumous ja kyllä, silloinkin naitiin eikä mistään suojarajoista pahemmin välitetty, lääkärit kirjoittivat E-pilleri resptejä jopa 14-vuotiaille tytöille. Raiskausta nimitettiin silloin väkisin makaamiseksi ja jos tyttö tälläisen kohteeksi joutui niin yleensä, poikkeuksetta, hän tästä vaikeni oman puhtoisen maineensa säilyttämisen takia. Nyt jo aikuisen tyttären isänä tuomitsen, kuten varmaan kaikki isät ja äidit raiskauset jyrkästi, mutta kun joku yrittää tuoda keskusteluun myös uusia näkökulmia niin häntä syytetään välittömästi valkopesusta ja näin asiallinen keskustelu loppuu siihen.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

60-luvulla sai myös ajaa autoa kännissä. Se, että silloin autoiltiin lärveissä ei tee tämän päivän törkeästä ratista yhtään hyväksyttävämpää.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei se ollut 60-luvullakaan hyväksyttävää, nykyisin ratista kärymisestä selviää sakoilla sillon lähdettiin seutulaan 3 kk. lentokenttää rakentamaan, minunkin kaksi kaveriani sinne kuokkimaan joutui.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Juu, lähinnä hain sitä, että mitä uutta näkökulmaa voisi raiskaukseen olla. Minusta siinä on vain yksi ja ainoa näkökulma, on sen suorittajana sitten suomalainen, ruotsalainen tai irakilainen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

En suinkaan puhunut raiskauksesta vaan siitä tavasta jolla nyt keskustelua raiskauksista käydään. Keskustelusta puuttuu kokonaan syvälliset analyysit siitä mikä yleensäkin ajaa ihmisen raiskauksen tielle, kansallisuudesta riippumatta, ja miten tähän ongelmaan päästäisin parhaiten käsiksi. Kaikkien tavoitteena on varmasti turvallinen yhteiskunta, mutta pelkästään julistamalla ja taivastelemalla nykymenoa sitä ei aikaansaada, tarvitaan tekoja, ei poliittista pisteiden kerua jota persut harrastavat.

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #83

Kyllä persut on keräänneet koko jackpotin kotiin; aika lyhyt on muisti jos syyttää nyt pisteiden keruusta kun Halla-aho esimerkiksi on ollut varsin johdonmukainen asiassa viimeiset 10 vuotta ja nyt se sitten lävähti silmille.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mihinköhän tässä vaalikiimassa vielä ylletään? Surullista nähdä, että valtakunnan ykköspopulisti Sauli Niinistö on tässä joukkohysteriassa mukana. Samoin sisäministeri Kai Mykkänen, joka lensi hädissään Ouluun "hätäistuntoon." Poliitikot kasaavat aivan turhaan painetta oikeuslaitokselle, jonka on vaikea ratkoa näitä tapauksia puolueettomasti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mistä lähtien raiskaus ja alaikäisen hyväksikäytöstä on tullut uusi normaali?"

Oulun suunnalla se ollut "normaalia" vuosikymmeniä. Siellähän on paljon vanhoillislestadionilaisia.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/548462/Tutkija+L...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nyt myös Iltalehdessä ollaan saatu tarpeekseen, sillä toimittaja Mika Koskinen kirjoittaa että "Suomi maksaa nyt kallista laskua sinisilmäisyydestään - turvapaikanhakijat ovat kansallinen turvallisuusuhka"

"Oulun raakalaismaisen seksuaalirikosvyyhdin paisuminen on synnyttänyt Suomessa laajan poliittisen keskustelun. Valitettavasti keskustelua leimaa edelleen se, että harva poliitikko, asiantuntija tai mielipidevaikuttajat uskaltaa mennä ongelman ytimeen.

Monien johtavien poliitikkojen lausunnot ovat olleet suorastaan pöyristyttävän käsittämättömiä."

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7473eca8-1c0...

Monikulttuurin palvojat ovat entistä ahtaammalla.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Valitettavasti keskustelua leimaa edelleen se, että harva poliitikko, asiantuntija tai mielipidevaikuttajat uskaltaa mennä ongelman ytimeen."

Ongelman ydin?

Kasvuympäristöhän se. Raiskaus on väkivallan muoto ja jos ihminen kasvanut ympäristössä missä on väkivaltaa ja kurjuutta niin tuollaista ilmenee helpommin.

Ja mikä sotkenut kasvuympäristöä missäkin niin varmaan pitää tarkastella eri sotien syitä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja väität nyt ihan tosissasi, että kun hengenhädässä paetaan, se oikeuttaa tekemään pahaa auttavassa maassa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #86

En ole sellaista väittänyt missään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #88

No etpä tietenkään...

"Raiskaus on väkivallan muoto ja jos ihminen kasvanut ympäristössä missä on väkivaltaa ja kurjuutta niin tuollaista ilmenee helpommin."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #90

Niin, kun puhe oli että mikä on juurisyy niin se lähtee tuosta. Sitten kun jossain paikassa on väkivaltaa ja kurjuutta niin mistä se sinne tullut niin on varmaan sodittu. Ja miksi on sodittu sitten niin voi olla vaikka öljystä kyse.

En ole missään sanonut että olisi hyväksyttävää mutta ihmispopulaation toimintaa nyt voidaan vähän tarkastella ns. petrimaljassa ja näinhän se menee.

Sitä varten kouluissa myös opetetaan historiaa että voi vähän hahmoittaa sitä maailman toimintaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kas, Iltalehti todella ryhtyy roskalehdeksi ja valemediaksi. Se ei ole kunniaksi Alma Medialle eikä suomalaiselle mediakentälle ylipäätään. Rahasta ja vallanhimosta on kysymys.

http://jounisnellman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2670...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ymmärrän että demaria ottaa pahasti päähän, kun Iltalehtikin alkaa kertoa totuuksia maahanmuuton haitoista ja johtavien poliitikkojen surkeudesta.

Sun kannattaa varmaan lukea vaan Demokraattia ja Kansan Uutisia, niin saat takuulla itseäsi miellyttäviä uutisia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #77

Joo Demokraatti on hyvä lehti, olen sen tilaaja.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #85

demokraatti, kansan tahto ja tiedonantaja ovat pahkasian kaltaisia huumorilehtiä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#72

Jouni on tässä viime päivinä aika kovasti avautunut, kun media "kosiskelee" persuja ja nytkin ryhtyy "roskalehdeksi ja valemediaksi" kun kirjoittelee epämiellyttävästä aiheesta.

Ihan kysymyksenä:
Eikö näitä raiskaus uutisia pitäisi julkaista, koska tämä sataa persujen laariin?
Sekö on hyvää mediaa, että uutiset valitaan sen mukaan mitä puoluetta se palvelee ja jätetään sellaiset julkaisematta jotka palvelee "vääriä" puolueita?

Olen vähän hämilläni näistä viime päivien kommenteista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #92

On monta hyvää syytä olla uutisoimatta rikosjutuista, joihin liittyy alaikäisiä. Nythän poliitikot ja media levittävät lähinnä huhuja, joita jotkut oululaiset urkkijat ovat laskeneet liikkelle.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #95

Joo ...ei kannattaisi kirjoitella huhuista, ilman että joku ne vahvistaa.
Nyt vahvistajana on ollut poliisilaitos.

Oliko muuten oikein kirjoittaa näitä "huhuja" alaikäisistä silloin kun aiheena oli esimerkiksi se välimereen hukkunut lapsi?
Nehän tarinathan vahvistuivat....noh... kaikki varmaan muistaa miten se tarina meni.
Ei silloin oikein kukaan tainnut kritisoida mediaa, että ratsastetaan lasten kohtaloilla.

Noh....kuka niitä vanhoja jaksaa muistella :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #95

Sua siis rassaa eniten ilmeisesti se että tapaukset ovat paljastuneet, käsittämätöntä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #109

Minä taas tuen poliisin näkemystä, että eivät oikein halunneet pilata tutkintaa ennenaikaisella ilmoituksella että osa epäillyistä ei vaikka karkaa tai hävitä todistusaineistoa.

Itseasiassa joutuivat julkaisemaan etsintäkuulutuksen kun joku aktivisti oli innostunut mehustelemaan "kaikkien pitää saada tietää".

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulun-seksuaali...

Kannattaa ymmärtää vähän sitä toisten ihmisten duunia myös, että se on helppo jos on yksi tyyppi poimittavana. Mutta jos on kahdeksan tyyppiä niin pitäisi tunnistaa, varata resurssit ja napata kiinni koordinoidusti (jokseenkin saman aikaisesti) kun aika helposti käy se että jos eivät saa kuin puolet kiinni niin helposti puolet porukasta saa tietää tästä ja lähtevät karkuun ja keksivät järjestää itsensä pois tilanteesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Miten sen nyt ottaa. Ei kai se aikoihin ole ollut jokamiehen oikeus. Toisaalta elämän varrella on tullut nähdyksi ja kuulluksi yhtä sun toista. Äijäporukassa kuulee kyllä väliin aika rankkaa tekstiä. Kuinka moni sitten on kuvitelmansa toteuttanut, sitä en tiedä. Tosin olen kyllä humalaisten puhumana kuullut kaikenlaisia sankaritarinoita, joiden todenperäisyyttä en ala arvioimaan. Oikeuteen vietynä ja toteen näytettynä olisivat taatusti tuottaneet tuomion.

En ole mielestäni liikkunut edes erityisen huonossa seurassa. Joten sikäli vähän ihmettelen, että täällä niin monet miehet ovat vakuuttuneita siitä, ettei osa tuosta jäävuoresta, jonka huippua ihailemme, olisi ihan kotimaista jäätä… Toivottavasti poliisi nyt tekee tarkkaa työtä joka puolella Suomea. Tosin joka paikassa tarvitaan ensin jotain, mistä lähteä liikkeelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitää kääntää takki rohkeasti ja toivoa, että persut pääsisivät hallitukseen, sillä se olisi hauskin ja mielenkiintoisin tempaus pitkään aikaan. :)

Aatelkaa nyt Halla-ahoa ja Huhtasaarta miettimässä työllisyyttä, sote-ratkaisuaja ja koko talouspolitiikkaa. :)

Siinä olisi taas köyhä ihmeissään, kun äärioikeistolainen konservatiivipuolue laittaisi köyhät kyykkyyn.

Tosin esteettiset haitat kylän raitilla ehkä vähenisivät, kun Halla-aho ilmoittaisi Irakin hallitukselle, että ottakaa nää takaisin, tai laitan Hakkaraisen liikkeelle., Kyllä siinä pari hallitusta pelästyy varmasti.

Taitaa kuitenkin käydä niin, että muut puolueet nyt nopeasti kiristävät palautuksia ja rangaistuksia, ja persuilta viedään tikkari kädestä, sitten jääkin enää selittely, että mekin kyllä sanottiin tää jo ennen, me oltiin eka.

Ei se hallituspaikka taida olla realistista, harmi, sillä silloin medialla riittäisi kirjoitettavaa.

Tommi Mäkinen

"Pitää kääntää takki rohkeasti ja toivoa, että persut pääsisivät hallitukseen, sillä se olisi hauskin ja mielenkiintoisin tempaus pitkään aikaan. :)"

Persut sitä ja tätä, saa nauraa vedet silmissä -tyyppinen aloitus tällä kertaa, ehkä 500. kerta.

"persuilta viedään tikkari kädestä"

Luukkasen blogissa kirjoitit että "persuilta viedään nyt tikkari suusta",
kumpi se nyt on?

Mutta uutta Ritalaa :D

Persuilta viedään jokin mystinen tikkari johonkin. Tästä saadaan kuulla varmaan seuraavat muutama kuukausi..

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

naisen asema suomalaisessa kulttuurissa on todella hyvä - Siis meillä ei ole johtotehtävissä auktoriteetteja, jotka esim kouluissa kertoisivat miten pitää pukeutua, ettei vaikuttaisi lutkalta, Tai että poliisimme ei koskaan kyseenalaista onko naisen vaatetuksella ollut jotain tekemistä raiskauksen kanssa (viittaan viime vuoden uutiseen mikä uutisoi poliisien vanhahtavista syyllistävistä tavoista.)
Suomalainen mies kun ei ole koskaan huudellut kadulla naisille, kertonut kuinka he näyttävät huorilta tai tarjonnut rahaa, jos tulisvat ottamaan vaikka poskeen, yksikään äijäporukka ei ole kohdellut epäkunnioittavasti naisia suurella joukolla ja näin luoneet turvattomuuden tunteen naiselle... Täällä Suomessa nainen saa todellakin kulkea ja olla miten haluaa, katumoderaattorit eivät tule kertomaan mielipiteitään siitä kuinka olla tai käyttäytyä - koska sellainen ei ole suomalaista kulttuuria, kertoa naiselle kuinka olla nyrkin ja hellan välissä - ja onneksi intohimorikokset on jotain lastenkirjallisuusden satuja, mitä ei ole olemassa.
Meillä ja niillä ei ole mitään yhteistä, ne maat joissa naisia alistetaan tai anneta pahemmin mitään arvoa, muuta kuin synnytyskoneina - Onneksi me suomalaiset emme ole sellaista kansaa.
Emme yritä kertoa naiselle esim. että mies haluaa päättää mitä nainen saa tehdä omalle ruumiilleen ja abortti pitäisi kieltää lailla ja siitä laittaa vankilaan, onneksi meillä ei ole sellaisia päättäjiä. (Soini, Räsänen, Sipilä...)

(Mielestäni meillä on yllättävän paljon samankaltaisuutta muihin kauhukulttuureihin - olemme vain niin sokeita ettemme näe sitä.)

Loppujen lopuksi kulttuurimme on niin samanlainen, että tänne taitaa olla liian helppo sopeutua!?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persuille ei raiskaus ole ongelma jos siihen syyllistyy persu, eikä ahdistelu ole mikään ongelma vaikka siihen syyllistyisi persujen puheenjohtaja, mutta jos syyllinen on mamu, silloin julistetaan hätätila.

Kyllähän kantasuomalainen persu saa ahdistella, kantasuomalaisena hänellä on siihen oikeus ja valtuus.

Netti on täynnä lemmenkipeitä nuoria tyttöjä, sinkkunaisia, rakkautta tai seksiä etsiviä miehiinsä pettyneitä ja avioseksiin väsähtäneitä rouvia on myös liikkeellä laumoittain. Siellä on tietenkin myös kaikenlaisia miehiä, moninkertainen määrä naispuolisiin lemmenkipeisiin nähden.

Netti on nykypäivän Sodoma ja Gomora. Kaikenlaista tapahtuu kaiken aikaa, hyvää ja pahaa. Netissä syntyy koko ajan antoisia tilapäisiä suhteita ja pysyviä parisuhteita.

Netissä on liikkeellä myös saalistajat, prostituoidut, auervaarat, väkivaltaiset naistenhakkaajat, raiskaajat, pedofiilit.

Pedofiilirinkejä on monenlaisia, on ammattimaisia rinkejä, rinkejä jossa tiedetään miten jäljet peitetään viranomaisilta, sekä näitä amatöörimäisiä rinkejä, jotka sitten paljastetaan.

-----------------------

Nyt paljastuneissa tapauksissa ei ole mitään uutta ja erikoista ja ne ovat varmasti pelkkä jäävuoren huippu, kuten on sanottu.

Suurin ongelma on siinä että nyt näiden jäävuoren huippujen takia somessa lietsotaan rasismia ja muukalaisvihaa ja syyttömät saavat taas kärsiä.

Todennäköisesti tämä rasismin julistus ja vihanlietsonta kantaa aina eduskuntavaaleihin asti ja saamme taas lisää vastuuttomia populisteja hoitamaan huonosti suomalaisten asioita.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miten sie kehtaat? Yleistää persut raiskauksia hyväksyviksi? Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vaatineet seksuaalirikosten tuomioiden koventamista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten sie kehtaat? Yleistää persut raiskauksia hyväksyviksi? Perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vaatineet seksuaalirikosten tuomioiden koventamista."

Ette te suomalaisista raiskaajista ja pedofiileistä tällaista meteliä pidä.

Tämä nykyinen meteli haisee nyt kovasti rasismille.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #127

Minäpä pidän. Olenhan perussuomalainen. Ja hei, nytkö pitäisi olla hiljaa, kun johdonmukaisesti on puhuttu monikulttuurisuuden unelmien kääntöpuolista. Älä viitsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #128

"nytkö pitäisi olla hiljaa"

Ei tarvitse olla nyt hiljaa,
mutta ei olisi tarvinnut olla hiljaa ennenkään
eikä suomalaisten ja perussuomalaisten ahdistelutapauksia, raiskaamisia tai persumamusetiä pidä hyssytellä.

Netti on nykypäivän Somoda ja Gomora ja lemmenpesä ja siellä tapahtuu kaiken aikaa, kaikenlaista, sekä hyvää että pahaa, myös rikoksia.

Prostituoidut, auervaarat, namusedät ja muut ovat siellä kytiksellä.

Nuoria tyttöjä pitäisi varoittaa
ja heille pitäisi kertoa millainen nettimaailma on
etteivät lähde namusetien matkaan.

Mutta kuten aina, jotkut tytöt uskivat, mutta kaikki eivät.
Ei se mikään ihme ole, koska aikuiset naisetkin jatkuvasti sortuvat auervaaroihin.
Miehet ovat luultavasti vielä helpommin huijattavia kuin naiset.

Poliisin valmiuksia toimia netissä pitäisi tietenkin parantaa, jos näitä halutaan estää. Jotkut sortuvat silti huijaukseen, vaikka kuinka yritetään suojella.

Nettirikolliset pitäisi tietenkin yrittää saada telkien taakse, mutta aina niitä tulee lisää.

Jos tämän perusteella rasistista ilosalomaa levitetään netissä, niin se vain lisää hämmennystä kun puurot ja vellit menee enemmän sekaisin, niinkuin nyt persuolla pahasti näyttää menneen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #129

Kerropa minulle nyt ihan omin sanoin, mikä blogissani tai näiden päivien uutisoinnissa on rasismia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #131

"Kerropa minulle nyt ihan omin sanoin, mikä blogissani tai näiden päivien uutisoinnissa on rasismia?"

En halua nostaa sinun blogiasi millään tavalla esiin, olen tänään ja eilen kommentoinut samantyylisesti useiden persujen blogeja.

Kommentoimieni blogien joukossa olivat mukana ainakin Turkin ja Luukkasen blogit. Ne ovat kaikki olleet johdonmukaisen rasistisia.

Päällimmäisenä naissä blogeissa nousee esiin valtava riemu siirö, miten he nyt vihdoin ovat saaneet tukea rasistisille mielikuvilleen, mamujen pahuudesta.

Kun olen kiinnittänyt huomiota siihen miten hassua ja epäloogista tällainen heidän rasisminsa oikeaksi todistelu on, olen tehnyt sen kaikissa blogeissa suurinpiirtein samoin ajatuksin kuin tässä sinunkin blogissasi.

Osa nuorista tytöistä tulee aina huijatuiksi, joko kotimaisten tai ulkomaisten huijareiden toimesta. Näin on ollut aina, jo ennen nettiä ja niin tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Aikuisilla kuuluisi olla vastuunsa ja heidän pitäisi ainakin menetellä lain mukaan, kysyä ikää ensin, ennenkuin ryhtyvät suhteisiin.

Raiskaus on tietenkin asia joka kannattaa aina ilmoittaa poliisille, mutta sellaisen todistaminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos on itse ollut jotenkin asialle ja antanut houkutella itsensä satimeen.

Ne jotka ovat rikoksiin syllistyneet pitää ottaa kiinni ja rangaista, niinkuin asiaan kuuluu, mutta syyttömät olisi syytä jättää tuomitsematta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #132

Riemu? Lasten raiskaamisesta? Pimeetä, sitä on ajattelusi!

https://twitter.com/JukkaLiukko/status/10843920235...

Mitä ajatuksia tilastot mielessäsi herättävät? Rasismia vai totuus?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #134

Tilastot eivät kerro mitään yksityisestä turvapaikanhakijasta.

Tilastot voidaan selittää useilla eri tavoin.

Minusta tuntuu että suurin syy tällaisiin tilastoihin on siinä että toki lähtömaassa turvapaikka vieraassa maassa houkuttaa erityisesti rikollista ainesta, sellaista joilla maa polttaa jalkojen alla kotimaissaan.

Toki tilastoja selittäviä tekijöitä on vaikka kuinka paljon.

Tärkeää olisi tiedostaa ettei yksittäinen turvapaikanhakija ole minkään tilaston mukaan määriteltävissä.

Viranomaisten pitää toki ottaa huomoon rikollisen aineksen todennäköinen esiintymistiheys turvapaikanhakijoiden joukossa, mutta on ehdottoman väärin kohdella koko porukkaa kuten rikollisia, sillä perusteella että tilastot osoittavat muutaman prosentin poikkeamaa valtaväestöstä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #135

Ei kerro, ei. Mutta tilasto on faktaa. Ja jostain tuo kertoo, myönsit sitä tai et.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #136

"Ei kerro, ei. Mutta tilasto on faktaa. Ja jostain tuo kertoo, myönsit sitä tai et."

Tilastojen tulkitseminen tietyllä tavalla kertoo kyllä tulkitsijoiden asenteista.

Jos kolme sadasta turvapaikanhakijasta on pahoja, niin se merkitsee että 97 sadasta pakolaisesta on silti hyviä, eikä ole oikeutettua nimetä heitä pahoiksi minkään tilaston perusteella.

Mutta persut eivät näistä faktoista mitään piittaa, vaan heidän mielestään tilastojen perusteella on oikeutettua tuomita kaikki kadotukseen, ihan summanmutikassa vain.

Käyttäjän rautioaki kuva
Aki Rautio

Surullista seurattavaa miten tietyn porukan defenssit alkaa hakata jo rajoittimelle. Kielletään ja kielletään viimeiseen hengenvetoon asti, niin kuin raivoisat ajattaret joilta on saalis pääsemässä karkuun, hokien omaa mantraa kuin autistinen Dustin Hoffman elokuvassa Rainman: "97 X, Bang. The future of a rock'n'roll" on vain nyt "Rasisti, Persu. Suomalaisetkin raiskaa!"

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

http://vivianlaukka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26754...

Haluatko ottaa kantaa millä tavalla se kastraatio vähentää raiskauksia tai hyväksikäyttöä?
Lääkärinä sinulla on varmaan jotain käsitystä asiasta ja osaat myös virhetilanteisiin tarjota oikean ratkaisun?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset