OutiMara mie vaan mietin

Antisemitismin kasvu Euroopassa

Antisemitismin kasvu Uusimman tutkimuksen mukaan Euroopan juutalaisiin kohdistuviin vihapuheisiin ja -tekoihin syyllistyvät muslimit sekä vasemmisto. Tutkimus kertoo, että "31 prosentissa vakavimmista häirintätapauksista tekijä oli uhrille tuntematon. Sen jälkeen yleisintä oli, että tekijä oli äärimuslimi (30 prosentissa tapauksista) tai vasemmistolaisesti ajatteleva ihminen (21 prosenttia). 13 prosenttia häirintään syyllistyneistä oli vastaajien mukaan oikeistolaisia." Olisiko älyllisen keskustelun vuoro, miksi näin? Se ei olekaan oikeisto, kuten lähes päivittäin annetaan ymmärtää, vaan muslimit ja vasemmisto. Alleviivaan vielä: muslimit ja vasemmisto. Ajatuksia? Lähde: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005927880.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ongelman vakavuus näkyy selvästi Ranskassa, vaikka parin vuoden takaista huippua juutalaisten maastamuutossa ei esimerkiksi tänä vuonna ole saavutettu. Ehkäpä suurin osa muuttohalukkaista ja -kykyisistä on jo muuttanut pois. Pariisin synagogat näyttävät hyvin suojelluilta...

Suomelle taitaa olla tyypillistä perifeerinen ajattelu, että kun se ei ole ilmeisesti siellä ongelma, ei ongelmaa ole.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Surullista. Erittäin surullista. Päätä työnnetään pensaaseen tässäkin asiassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Miten vasemmisto tuollaiseen? Eikös ne suvaitse kaikkiea?

Muslimit eivät ole yllätys, ihme kun ei enempää ole. mutta että vassarit...

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

Kritiikkiä Israelia kohtaan käytetään tekosyynä antisemitismille. Vasemmisto ei ole tehnyt selvää pesäeroa antisemitismiin koskaan. On häpeällistä, että vielä vuonna 2018 juutalaisten täytyy pelätä Euroopassa. Israel ansaitsee kaiken tukemme, koska Israelia nähtävästi edelleen tarvitaan juutalaisten turvallisena kotimaana.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Olen ihmetellyt, että miksi juutalaisten lasten koulujen ja päiväkotien täytyy olla konepistoolein vartioitu. Mitä pahaa nämä lapset ovat tehneet ? Mistä uhka tulee, ei tarvitse arvailla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Samaan aikaan, kun vahditaan vihaista puhetta, joka saa kuulema aikaan vihatekoja, jää kaiken mölyn alle suorat vihateot. Missä näiden tuomitseminen on? Vihateoista ei tarvitse enää olla huolissaan? Voi tuota logiikan määrää...

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Juuri niin. Olen seurannut noiden politiikkojen kommentointia mm. tv.ssä. Selvässäkin asiassa pidetään kieli keskellä suuta.Tässä taannoin seurasin lehteriltä eduskunnassa rasismi keskustelua. Jo löytyi kanta ja varsin monelta.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Jukka taitaa olla kuutamolla. Tuollainen provo ei tarvinne enempiä kommentteja.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On sanonta, että Juutalaiset kelpaavat vasemmistolle kuolleina, mutta ei elävinä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On vanha ja yleisesti tunnettu ilmiö, että sorretut ryhmät tappelevat toisiaan vastaan.

Sekään ei liene tuntematonta, että tuota sitten käytetään tekosyynä sorrettujen päähän potkimiseen; sorretuthan ovat pahoja kun kerran tappelevat sorrettuja vastaan.

Suosittelen lukemaan tämän uraa uurtavan teoksen:

Paulo Freire: Pedagogy of the Oppressed

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Uhristatuksen jäsentenväliset onkin ihan peruskauraa, eikä punavihreät siihen puutu. Sen sijaan he puuttuvat erilaisilla korteilla, jos joku ulkopuolinen mainitsee "hei noi tappelee keskenään".

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kun juutalaisvastaisista kirjoituksista tunnettu ja tuomittu Kärkkäinen halusi avata tavaratalonsa Rovaniemelle, nousi sentään yksi poliittinen ryhmä puolustamaan tämän sananvapautta antisemitismin saralla. Arvaatteko mikä se ryhmä oli?

https://lappi.perussuomalaiset.fi/uutinen/mikkonen...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja Kärkkäisen tavaratalo liittyy muslimien ja vasemmiston vihatekoihin miten?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Liittyy antisemitismiin, juutalaisiin kohdistuvaan vihapuheeseen ja sen tukijoihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #28

Selvä. Älä osta Kärkkäiseltä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

En minä ostakaan Kärkkäiseltä.

Edelleen se pointti oli että sinä osoittelet muslimeita ja vasemmistoa antisemitismistä ja oman puolueesi edustajat puolustelevat tunnettua juutalaisvastaista toimijaa ja syyttävät vasemmistoa tähän kohdistuvasta mielipidevainosta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Minä osoittelen? Blogini osoittaa kyllä tehtyyn tutkimukseen Euroopassa. Vai eikö tutkittu tieto nyt kelpaakaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #32

"Minä osoittelen?"

ja

"Se ei olekaan oikeisto, kuten lähes päivittäin annetaan ymmärtää, vaan muslimit ja vasemmisto. Alleviivaan vielä: muslimit ja vasemmisto."

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #34

Niin. Pitääkö vielä kerran kertoa. Tutkimuksen mukaan...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Btw. Petra peukuttaa Jannea. Oi, mikä iloinen yllätys :)! Olenkin halunnut pitkään kysyä sinulta Ruotsin turvallisuus tilanteesta. Missä raportit rauhallisista lähiöistä? Vai lieneekö rauha järkkynyt?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Muslimit "johtaa" Saksassa tilastoja jo ylivoimaisesti 41 prosentilla.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Sain bannit kun kerroin siitä kuinka euroopassa juutalaiset joutuu alatavastaaiksi.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Outi. Pidin kirjoituksestasi. Me ihmiseksi luodut olemme ymmärtämättömiä. Olemme savesta muokattuja luomuksia ja haluamme Tekijällemme ja , myöskin Hänen silmäterälleen pahaa. Tämä johtunee omasta sokeudestamme, kun sanotaan, että ihminen haluaa tehdä toisen ihmisen, itsensä kaltaiseksi. Saatanan, hänenkaltainen, kauhistuttava ajatus; Israel sokeaksi, koska minäkin, (sielunvihollinen) olen umpisokea Rakkauteen.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tämä on todellakin mielenkiintoinen ja yllättävä tieto. Toisaalta ei, nimittäin joissain kristillisissä oikeistolaisissa piireissähän juutalaiset ovat perinteisesti varauksettomasta palvottu ryhmä. Toki oikeistolaisia on muitakin kuin äärikristittyjä.
Täällä Venäjällä myös ja ennen kaikkea täällä juutalaisista leviää aivan karseita mielikuvituksellisia salaliittoteorioita. En osaa kuitenkaan sijoittaa näihin hurahtaneita poliittisesti mitenkään.

Sitten on tämä mm. tämä persuja lähellä oleva Suomen kansa ensin -liike ja nyt jo puolue, jossa kansallismielisyys ja maahanmuuttovastaisuus on yhdistynyt voimakkaaseen amerikkalais- ja juutalaisvastaisuuteen. Näin kuulemma Suomen kansa ensin: "maailmaa uhkaa Amerikka, joka globalisaation avulla yrittää alistaa koko maailman diktatuurinsa alle. Putin on hyvä jätkä koska vastustaa Amerikkaa. Ja maailmanlaajuinen juutalaisten salaliitto ohjaa Amerikkaa tässä hankkeessa maailman orjuuttamiseksi globalisaation kautta." Jukka Malliselle Suomen kansa ensin -liikkeen puuhamies sanonut.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Persuja lähellä oleva? Tarkoitat tätä mv porukkaa? Niillähän on oma puolue, vissiin, joten eivät ole persuja.

Ja aloitukseen, siihen, että muslimit ja vasemmisto ovat juutalaisten itsensä kertomana pahin uhka, tämä liittyi nyt miten? Koetatko valkopestä tutkimusta omilla mielipiteilläsi, vai kuinka?

Ei pahennuksen sanaakaan alkuperäiseen aiheeseen.

Btw. Miusta Putin on paska jätkä.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Kyllä sitä porukkaa se on, joka perustaa lähes joka päivä uuden puolueen, kun persutkaan ei huoli niitä. He ovat yrittäneet soluttautua persuihin, joten he itse ainakin kokevat olevansa lähellä persuja.

Muuten en ymmärtänyt pointtiasi. Pitääkö tähän blogisi alle jokaisen kirjoittaa, että "hyvä hyvä, olen ymmärtänyt viestisi ja allekirjoitan sen täysin, olen vasemmistolaisesti ajatteleva ihminen ja kyllä nyt tuntuu pahalta ja itseeni ihan menen ja kyllä nyt sanon vasemmistoterroristeille, että älkää ...". Jos sen takia kirjoitat blogia, ei kannata. Yleensä ihmiset kirjoittavat siksi, että saisivat uusia näkökulmia käsittelemäänsä aiheeseen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Äärioikeiston/ fundamentalistikristittyjen / nationalistien suhde juutalaisiin on kiinnostavan ristiriitainen sekä Euroopassa, Venäjällä että USAssa.
Yhä enemmän näissä piireissä puhutaan " sionismista" , juutalaisesta pankkimaailmasta ja Soroksen salaliitosta samassa lauseessa ja molemmat nähdään sekä nationalismin että yleensä kristillisen konservatismin uhkina.

Vasemmisto puhuu juutalaisista tuskin mitään - paitsi historian yhteydessä natsismin uhreina.
Keskustelu koskee Israelin valtiota, ei juutalaisuutta kansana tai uskontona.

Mistä juutalaisvastaiset teot sitten saisivat motiivinsa vasemmiston piirissä ?
kiinnostava kysymys, jos kyse on oikeasti teoista eikä vain esim Israelin politiikan arvostelusta.

Luin tutkimuksen määrittelyjä ja siinä kyllä haastatellut kokivat Israelin politiikan tuomitsemisen juutalaisvihana.
Kyse on siis kokemuksesta , joka on herättänyt pelkoa, ei mistään varsinaisesta teosta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Kyse on siis kokemuksesta , joka on herättänyt pelkoa, ei mistään varsinaisesta teosta."

Nyt tuli semmoinen riman alitus kyllä. Eli juutalaisten kokemus, johon ei liity varsinaista tekoa. Valkopyykkiä ihan sadassa asteessa pesee Helena. Ihan muuten vaan pelkäävät, niin paljon, että muuttavat Euroopasta pois?

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #42

Kyllä tutkimuksen kannalta on ihan olennaista, kysytäänkö tuntemuksia vai tapahtumia.

Voidaan hyvin tutkia sitä, miten kielteisessä valossa juutalaisuus esitetään esim poliittisessa argumentoinnissa.
Silloin todisteena ovat nämä argumentit.

Sitten voidaan kysyä, mitä tunteita tämä herättää juutalaisissa itsessään.
Silloin todisteena ovat heidän omat kuvauksensa tuntemuksistaan.

Ilmeisesti tämä tutkimus osoittaa, että vasemmiston yleinen Palestiina- myönteisyys herättää juutalaisissa pelkoa hieman enemmän kuin äärioikeistossa esiintyvä selkeä antisemitismi.
He siis itse samaistuvat Israelin valtioon enemmän kuin vasemmisto olettaa .

Eri ihmisryhmien syyttäminen antisemitismistä pitäisi perustaa faktoihin ; johonkin, mitä he oikeasti sanovat tai tekevät.
Kuitenkin juutalaisten oma pelon kokemus on vähintäin yhtä tärkeä , koska se vaikuttaa heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

Antisemitismi on yksi tärkeimmistä poliittisen ilmaston hälytysmerkeistä.
Tämä hälytys on nyt päällä monissa Euroopan maissa: myös Puolassa ja Unkarissa, joiden kehitystä nyt monet näyttävät ihannoivan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Poistin ketjusta Salakarin ja Rintalan kommentit, jotka tulivat hyväksyttäviksi ylläpidon toimesta. Koittakaa käyttäytyä, aikuiset ihmiset!

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Tuo tutkimus on kelvoton ja vääristelee todellisuutta. Vasemmiston keskuudessa ei ole mitään todellista juutalaisvastaisuutta. Israelin hallituksen toiminnan kritisointi ja Israelin vastaiset boikotit, mitä vasemmisto saattaa joskus organisoida, eivät ole edelleenkään juutalaisvastaisuutta vaikka tuo tutkimus niin vihjaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Näin sen on oltava, kun herra Pyy sanoo. Se on vain parempaa poliittista uhkailua ja tekoja.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No Pyyhän on varmasti kaikkitietävä vasemmistolainen, jonka mielestä vain äärioikeisto uhkaa juutalaisia. Ei suinkaan hänen diggaamansa muslimit tai vielä vähemmän äärivasemmistolaiset.

Mutta muutama vuosi sitten Turun Sanomissa luki näin:

Turun juutalaiset: "Antisemitismi ei meillä islamilaista, vaan äärivasemmistolaista"

"Turun juutalaisiin kohdistunut antisemitismi on seurakunnan mukaan ollut toistaiseksi täysin kotoperäistä. Asialla ovat useimmiten äärivasemmistolaiset."

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #54

No eihän nyt vasemmisto ikinä tuollaista tekisi.

Natseja ne oli.

Yrittäneet vaan hämätä huutamalla "me ollaan vasemmistoääriä... eiku oliks ne äärivasemmistoja... Ihan sama... juutalaiset takas saksaan!"

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Vasemmistolaisuuteen ei mitenkään kuulu etnisten ryhmien arvottaminen. Se on nimenomaan tuollaisen ajattelun vastakohta.
Vasemmistolla ei myöskään voi olla motiivia vainota jotain etnistä ryhmää, koska vasemmiston poliittiset tavoitteet eivät liity asiaan mitenkään.

Äärioikeiston tilanne on päinvastainen. " Kansallisuus" on ideologian keskiiössä.
Ja nyt sitten vielä muslimien vastustus uskonnon perusteella. Arabi ja muslimi ovat heille pahin yhdistelmä.

Puheita juutalaisten salaliitosta on myös alkanut kuulua yhä enemmän oikeiston piirissä .

Vasemmistossa kyllä jotkut ovat puhuneet New Yorkin juutalaisesta pankiirimaailmasta.
Joka taas rahoittaa Israelin toimia.

Kun vasemmisto vielä usein symppaa Palestiinaa USAn ja Israelin uhrina, tästä voi joku päätellä, että juutalaisuus sinänsä olisi vasemmistolaisuudelle ongelma.
Päätelmä on kuitenkin väärä. Vasemmistossa on ollut juutalaisia keskeisessä roolissa ja on edelleen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuossa uutisessa tuli vastaustakin:

"Kahdeksan kymmenestä piti Israelin vastaisia boikotteja antisemitistisinä. 38 prosentin mielestä juutalaisvastaista oli Israelin kritisoiminen ylipäätään."

Boikottien takia ei tarvitse kenenkään pelätä turvallisuutensa takia.

"Se ei olekaan oikeisto, kuten lähes päivittäin annetaan ymmärtää, vaan muslimit ja vasemmisto."

Sympatiat muslimiveljeskuntaan (tai esim. Al-Jazzeeran uutisten seuraajat) ovat oikeistoa, vähän niinkuin perussuomalaiset.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Jopa 28 prosenttia vastaajista kertoi joutuneensa juutalaisvastaisen häirinnän kohteeksi edellisen vuoden aikana.

Vielä tavallisempaa tämä oli niiden keskuudessa, jotka kantavat jotakin ulkoista juutalaisuuden merkkiä. Heistä 37 prosenttia oli kokenut häirintää vuoden sisään. Vastaajista seitsemän kymmenestä kertoikin vähintään joskus välttävänsä julkisilla paikoilla näitä merkkejä, esimerkiksi koruja, joissa on Daavidin tähti.

Edellisen viiden vuoden aikana häirinnän kohteeksi oli joutunut kahdeksan kymmenestä. Suuri enemmistö ei kuitenkaan ilmoittanut edes vakavimpia tapauksia poliisille tai muille viranomaisille, koska ei uskonut sen muuttavan mitään tai ei pitänyt tapahtunutta tarpeeksi vakavana.”

Et kai tarkoita, että ”boikotti” ja ”häirintä” ovat sama asia?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

HS:n sanavalinnat ovat enemmän kuin mielenkiintoisia. Kirjoitetaan ”oikeistolaiset” ja ”vasemmistolaiset”, mutta ”äärimuslimit”. Missä ihmeessä tuo on mitattu? Euroopassa muuten taitaaedelleen olla jonkin verran sekä oikeistoa että vasemmistoa, vaikka kaikki puolueet ovatkin enemmän tai vähemmän ”sosiaalidemokraattisia”.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Mielenkiintoinen yksityiskohta historiassa on se, että toisen maailmansodan aikana muslimit euroopassa enemmän auttoivat juutalaisia kuin tekivät natsien kanssa yhteistyötä. Tästä on useita esimerkkejä. Israelin valtion perustaminen ja palestiinalaisten sorto on paljolti syynä asenteiden kääntymiseen.

Tämä ei oikeuta millään tavalla yksittäisten juutalaisten vainoamista. Asioilla on kuitenkin syynsä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Muslimit auttoivat juutalaisia? Olen lukenut tuosta kyllä hyvin erilaisen version. Olivat Hitlerin parhaita kavereita juutalaisvastaisuuksineen.

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Arab_and_Muslim_re...

Esim. Pariisin suuren moskeijan seurakunta osallistui pelastusyrityksiin. Albanian muslimeille juutalaisten, heidän naapuriensa auttaminen oli kunnia-asia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Paljonkos tämä maa tukee noitten palestiinalaislasten aivopesua?
Saksa tukee kymmenillä miljoonilla ja EU myös. Sitten ihmetellään että mistä toi vihanpito johtuu.

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/...

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Ulkoministeri asetti asiasta taannoin tutkimuksen. Veikkaan, ettei tuloksia kuulla milloinkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset