OutiMara mie vaan mietin

Nyt tarvitaan ulkoministerin ploki!

Missä viipyy puolusteleva ploki? Vain katolilainen osaa tähän vastata. Abortti on jo vastustettu julkisesti, mitenkäs nämä lasten raiskaukset ja hyväksikäytöt? Opeta meitä Timo! Ulkoministerinä voi ottaa kantaa tähänkin asiaa, eiks jee... https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005791403.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kuoripojat vinkuu ja karavaani kulkee.
On syntynyt uusi tilanne ja sen mukaan mennään.
Pojat on poikia, on aina olleet eikä se muuksi muutu.
En arvosta valittamista."

Lisätietoja:
Ulkoministeriö.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Kuinka pieni voi tuntea? Ja miltä pienestä tuntuu?"

"Isojen teot pienimmistä pienimpien sydämissä."

Otteita plokista. Meneekö putkeen, täh?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Outi Mara innostuu hieman liikaa. En ole uuvatti tai sintu, joiden niskavilloihin olet tomerasti tarttumassa. Ilmeisesti päättelet, että "takoa pitää, kun rauta on kuumaa."

Mutta Timo Soinia tunnemme kumpikin tarpeeksi ollaksemme varmoja siitä, ettei hän missään olosuhteissa hyväksy lasten eikä kenenkään raiskaamista.

Yleisesti ottaen, maailmassa ei ole sellaista ihmisyhteisöä, jossa ei voisi esiintyä väärinkäytöksiä; katolisesta kirkosta puhumattakaan. Ko. kirkon menneisyys on synkeä, eikä nykypäiväkään valoisalta vaikuta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hyvä, jos tunnet Timon. Minä en tunne. Sinisistä minulla ei ole mitään asiaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Soini "elämän pyhyyteen" kuitenkin sisältyy keskeisesti katolinen kirkko ja silloin myös sen kiistaton olemassaolo vain hierarkisen vallan takia. Pedofilia on hierarkisen vallan äärimuoto.
Pedofiilit hakeutuvat katoliseen papistoon tai kirkon hierarkia huokuttelee pedofiliaan.
Soini hakeutui katoliseen kirkkoon naisvihan takia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

#6. Naisviha, misogynia, on täysin vierasta Soinille.

En haluaisi esiintyä Timo Soinin 'asiamiehenä'. Mutta viestini on, että leimoja ei pitäisi iskeä keneenkään, eikä varsinkaan väärää leimaa.

Ymmärrän "yskäsi" Soinin naispappeuteen ottaman kannan takia. Mutta että oikein naisvihaaja, huh. Ollaan Sini kohtuullisia, jopa Soinin suhteen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #20

Montahan naispaavia nyt tiedät tästä katolisen kirkon historian ajalta? Tai edes kardinaalia?

Kyllähän tämä nyt on ihan keskeisiä juttuja katolisessa vakaumuksessa ollut siitä saakka kun Paavali sanoi että "ämmät hiljaa!".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

Jos jättää kirkkonsa kun naiset saavat siellä pannan pois yltään ja valitsee protestina toisen kirkon niin se on naisvihan osoitus. Soini valitsi katolisen kirkon koska siellä vielä on kirous naisten yllä.
Lisäksi hän on julkkisasemastaan käsin mainostanut tätä naisvihaansa.
Katolinen kirkko eroaa monella tavalla luterilaisesta joten Soini olisi voinut ilmoittaa vähemmän vihaa ilmentävän syyn.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #25

Katolinen kirkko eli roomalaiskatolinen kirkko on kristikunnan suurin kirkko, jonka jäsenmäärä on maailmanlaajuisesti noin 1,25 miljardia. Wikipedia.

Soinin leimaaminen "naisvihan" edustajaksi tarkoittaisi, että maailmassa on miljardikaupalla ns. naisvihaajia. Ortodoksit, muslimit ja monet muut mittavat uskonnot eivät tiettävästi myöskään ota naisia papeiksi.

Outi Mara ja Sini Lappalainen ja oliko myös Karnaattu samassa sakissa lätkäisevät siis naisvihaleimansa useampiin miljardeihin kanssaihmisiin. Lujaa menee, mutta menköön lie heidän mottonsa. :)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #27

Marttila, maailmassa on miljardeja naisvihaajia. Uskonnollisiin yhteisöihin sellaisia on kerääntynyt lukuisia.

Meidän kansankirkkomme hyväksyi naispappeuden vasta hiljattain. Katoliset kirkot eivät sellaiseen ole suostuneet. Meilläkin naispappeutta vastustavia on kirkossa edelleen paljon. Kristillisiä naisia arvostelevia kirjoituksia löytyy netistä sadoittain.

Aborttilainsäädäntö polkee jälkijunassa kaikissa maissa, missä katoliset vaikuttavat. Toki kirkon otteesta niissäkin on päästy asiassa eteenpäin. Meillä halutaan abortteja halutaan vastustaa ja lainsäädännöstä keskustella uskonvapauden turvaamana.

Seksuaalivähemmistöjen oikeuksia katoliset polkevat samalla tavoin kuin omat protestanttimmekin.

Kun vertaamme näissä asioissa luterilaisia, katolisia ja muslimeja, niin huomaamme, että muslimivaltiot ovat samalla asteikolla, mutta siellä heikommassa päässä.

Naisvihaleiman lätkäiseminen kaikkiin kristillisiin on ihan kristillisten itse ansaitsema. Soinin puolustamisesta sinäkin saat sellaisen. Ole hyvä!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #51

Kristittynä tunnustan ylimmäksi auktoriteetikseni Jumalan sanan ja Raamatun ilmoittaman totuuden Jeesuksessa Kristuksessa.

Tällä tunnustuksella saisi monessa maassa pahimmillaan välittömän kuolemantuomion. Ihmisten keksimät nimitykset ja leimat eivät sen rinnalla paina paljoakaan. Todellinen kristitty rakastaa ihmisiä, lähimmäisiään, kuten Sana kehottaa. Miehiä ja naisiä, 'equally', eli yhtäläisesti ja yhdenvertaisesti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #53

Toki on kristittyjä, jotka rakastavat ihmisiä. Kristityiksi itseään kutsuvilta kristillisiltä (KD) tuo lähimmäisenrakkaus tuppaa yleisesti unohtumaan. Kristilliset (KD) ovat nykyajan fariseuksia. Fariseukset pyrkivät tunnustamansa Jumalan sanan kirjaamaan lakeihin jokaisen pakollisesti noudatettavaksi. Kristilliset ja kristityt on hyvä erottaa toisistaan.

http://luukanvalma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuu...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

Markku Marttila, mistä sinä tiedät, ettei Soini olisi naisvihamielinen? Olen kyllä läheltä seuranneena täysin eri mieltä. Hän nimenomaan on naisvihamielinen, vaikka tietenkin kiistää sen. https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/perus...

Timo Soini tiesi ongelmista vaalipiireissä, muttei puuttunut niihin millään tavalla, vaikka itsekin olin häneen henkilökohtaisesti yhteyksissä. Hän siis hiljaisesti hyväksyi kaiken alistamisen, mitä miehet tekivät.

Kuvio sopii oikein hyvin tähän hänen kaksinaismoraaliinsa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #29

"29. Saattaa olla, ettei Soini ole aikoinaan puuttunut puolueen puheenjohtajana joissakin vaalipiireissä mahdollisesti tapahtuneisiin väärinkäytöksiin. Hän taisi joskus mainita siihen suuntaan, ettei lähde henkilökysymyksiä ympäri maata ratkomaan.

Ylilyöntejä ja erehdyksiä sattuu kaikkialla, missä ihmiset ovat kanssakäymisessä toistensa kanssa. Soini ei taatusti ole virheetön tai erehtymätön. Parantamisen varaa on jokaisella olipa mies tai nainen.

Perussuomalaisessa puolueessa on naisia ollut vastuullisissa tehtävissä, kuten tiedämme. On ministereitä, puolueen varapuheenjohtajaa, puoluesihteeriä, eduskuntaryhmän puheenjohtajaa jne. Mutta arvostan sinun mielipidettäsi mm. siksi, koska itse pidät sitä oikeana.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #31

Soini tämän naisten esiintulon jälkeen nosti naisia näkyviin asemiin, eli teimme siis perussuomalaisille naisille palveluksen nostamalla tämän epäkohdan esille.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Soini hakeutui katoliseen kirkkoon naisvihan takia."

-----------------------

Luultavasti ei. On paljon järkevämpi selittävä tekijä. Soini on halveksittava monellakin tavalla, mutta en ole varma onko hän pohjimmiltaan naisvihamielinen... voi olla sitäkin, mutta katolilaisuus tuskin siihen liittyy.

Soini hakeutui katoliseen kirkkoon yksinkertaisesti liian suuren KIRJAIMELLISEN pyhän kirjansa tulkinnan takia. KIRJAIMELLINEN pyhän kirjan tulkinta on ongelma... ovat sitten kristittyjä, muslimeja tai ketä tahansa. Soini voi olla myös naisvihamielinen... mutta uskoisin että tässäkin taas kyse on vain kirjaimellisesta pyhän kirjan tulkinnasta ( joka toki vie usein naisten alistamiseen ). Soini on sekaisin uskonnostaan, ja valitettavasti (kaikkien kannalta) se ei ole ainut hänen ongelmansa. Onneksi tuosta miehestä ei kohta ole enää haittaa kenellekään. Olisin yllättynyt mikäli hän vielä lähtisi vaaleihin, ja todella yllättynyt mikäli tarpeeksi höpsöjä äänestäisi hänet vielä johonkin virkaan. Tosin ei koskaan kannata aliarvioida monien ihmisten tyhmyyttä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #45

Luultavasti Soini ei ole naisvihamielinen kokonaan, vaan ainoastaan vahvoja, eri mieltä olevia naisia kohtaan. Soini edustaa sitä patriarkaalisuutta, jossa nainen on hiljaa ja puhuu vain miehen käskiessä tai antaessaan siihen luvan.

Onneksi suomalaiset miehet (vaikkakin ovatkin perimmiltään luomakunnan kruunuja) ymmärtävät, että yhteiselo naisen kanssa onnistuu vain molempia osapuolia kunnioittamalla. Siksi Soinin ummehtuneet kannanotot joutavat sinne, minne hän itsekin kuuluu, historian uumeniin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #45

Rami Ovaskainen, tuo kirjaimellinen pyhän kirjan tulkinta liittyi naisen asemaan. Soini erosi luterilaisesta kirkosta sen johdosta, että kirkko hyväksyi naispappeuden. "Nainen vaietkoon seurakunnan kokouksessa" oli tuo apostoli Paavalin naisvihamielinen lauselma, johon Soini takertui.

En usko Soinin naisvihan kumpuavan Raamatusta. Usko on hänelle suoja, jolla hakee hyväksyntää naisvihamielisyydelleen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eikös se nyt niin mennyt, että masturbaatio, ehkäisy, homostelu ja abortti on syntiä mutta pedofilia, naisten syrjiminen ja lasten myyminen seksiorjiksi on ok? Tätä ymmärtääkseni kutsutaan nykyään vakaumukseksi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

#21. Matti revittelee taas oikein sielunsa pohjasta raakaa teesiä kehiin.

Argumenttien (lue: heittojen) laatu kärsii määrän kustannuksella, mutta anna palaa. ;)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #40

Näen asian niin, että Jeesus oli fiksu kaveri ja tuumasi, että sen ajan juutalaiset säännöt olivat niin sekavia ja käsittämättömiä, että muotoili sen mooralikäsityksen kultaisen säännön yleistykseen. Jeesuksen oppi on oikeastaan teoria moraalista.

Tästä päästään siihen, että jos ihmiskunnan historiassa näinkin merkittävä uskonnollinen kaveri kykenee lukemaan Tanahkia kriittisesti, ajatellen, kuin myös tulkitsemaan lahkonsa oppia niin sen pitäisi onnistua muiltakin.

Vetoan Jeesukseen että vähät vakaumuksista ja kriittistä ajattelua kehiin. Olemme maailman koulutetuimpia kansoja joten pitäisi pystyä parempaan 95% maailman ihmisistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Soini on Soini, eikä hän paljon puolustele, ja hänellä on vankka kannatus tietyissä piireissä.

EI siihen vaikuta mitkään uutiset, ja nuo pedofiilipapit eivät Soiniin osu, se nyt vain menee niin. Muistaisin, että joskus hän on paheksunut noita tapahtumia.

Soinin aborttikannat ovat järkyttäviä, mutta tietty piiri niistä pitää, ja se piiri on nämä ns.oikeat kristityt.

Katotaas vaan, jos hän lähtee ehdolle, niin jumalattomasti taas tulee ääniä, kansa on viisasta eikö niin? :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Teemana katolilaisuus. Jatkaa Timo vaan samaan malliin. Jokaiselle suotakoon sananvapaus. Demokratiassa jokainen äänestää, miten äänestää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"ja hänellä on vankka kannatus tietyissä piireissä."

-----

Luultavasti bullshit. Epäilen ettei Soinin kannatus ole erityisen kovaa hänen valehdeltuaan niin paljon (tällä kertaa useimmat sen huomasivatkin.... vihdoin), että ainoastaan tyhmimmät eivät ole sitä huomanneet vielä. On vähän niin ja näin menisikö Soini edes läpi, ja siksi uskon ettei hän uskalla todellakaan mennä edes vaaleihin. Soini ei ole niin tyhmä ettei hän tietäisi tuota, vaikkei esim. Ritala tietäisikään. Ja Soini väisti viisaasti jo Halla-ahon, koska olisi hävinnyt. Epäilen vahvasti että Soini väistää myös tulevat vaalit, koska se olisi ikävä lopetus hänen perinnölleen.... se vain osoittaisi tosiasiat eli mies oli huijari alusta loppuun. Hyvin pelattu omaksi tilapäiseksi hyväksi toki, mutta mitään hän ei saa mukanaan eikä historia muista häntä hyvällä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Odotamme kannanottoa myös Halla-aholta, joka on nimittänyt islamia pedofiiliuskonnoksi sen enempää islamin eri suuntauksia erittelemättä. Tuleeko vastaava teksti kristinuskosta?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Alaikäisten tyttöjen pakkonaittaminen ja myynti vaimoksi ei ole mielestäsi pedofiiliaa? Onneksi Suomen laeissa se on. Se on ihmiskauppaa ja lasten raiskausta hirveimmillään.

Itse olen luterilainen, niinkuin valtaosa suomalaisista. Kirkosta toki eronnut. Mutta etsi toki vapaasti vastaavaa toimintaa netistä tai lehdistä luterilaisten osalta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

En ole väittänyt ettei pakkonaittamisen ja ihmiskaupan yhteydessä olisi myös pedofiliaa mutta automaattisesti se ei sellaista ole. Mutta kun H-a on niin kiinnostunut pedofiliasta islamin kohdalla, voisin vastaavasti olettaa hänen ottavan kantaa siihen kristinuskon kohdalla. Kaukana ei ole ajatus että hän ei oikeasti ole kiinnostunut pedofilian tuomitsemisesta kuin lyödäkseen muslimeja.

Logiikka noin suurinpiirtein sama kuin että kun Soini ottaa kantaa aborttiin, hänen tulisi ottaa kantaa myös pedofiliaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #12

"Kaukana ei ole ajatus että hän ei oikeasti ole kiinnostunut pedofilian tuomitsemisesta kuin lyödäkseen muslimeja."

Muistelenpa, että sen H-a:n kaikkein tunnetuimman kirjoituksen pointti oli Suomessa esiintyvässä kaksoisstandardissa, jonka mukaan joistakin kansanryhmistä saa kirjoittaa yleistävää roskaa (ja jolla jopa kerää kiitosta suurena ajattelijana), mutta joistakin toisista kirjoittaessa päätyy rosikseen.

Edit. toki tämä keskustelu siinä mielessä liittyy aiheeseen, että tuskin katolisuuden ja pedofilian koplaamisesta on nyt kukaan lähdössä oikeuteen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12

Islam ei ansaitse arvostelua, niinkö?Logiikastasi voidaan olla montaa mieltä. Julkisesti ateisti, julkisesti katolilainen. Vai väitätkö nyt, että ei voi tuomita, koska ei kuulu uskontokuntaan?

Jännästi muuten itse niputat kristinuskon jaottelematta sitä eri ryhmiin. Logiikka se on tuokin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #15

"Islam ei ansaitse arvostelua, niinkö?"
"Vai väitätkö nyt, että ei voi tuomita, koska ei kuulu uskontokuntaan?"

Jännästi panet kysymysmuodossa ajatuksia päähäni, sellaisiakin joita siellä ei ole. En ole väittänyt mitään tuollaista. Minä en kuulu mihinkään uskontokuntaan mutta pidätän oikeuden arvostella mm. kristinuskon piirissä esiintyvää ihan "institutionaalista" pedofiliaa. Pedofilia on tuomittavaa uskonnosta riippumatta.

Tuon esille sitä kaksinaismoralismia, jonka mukaan yksi uskontokunnan leimataan mutta toista ei. Johtuisiko se ehkä siitä, että persuissa näitä hartaita kristittyjä löytyy ihan puheenjohtajistosta asti?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #16

Kukas se nyt ajattelee toisten puolesta?

Saattaisiko? Johtuisiko?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Noihin voi vastata : ei johdu , ei saata. Eivät sisällä vääristelyä vaan avointa epäilyä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #18

Epäillä saa,mutta onko sillä mitään tekemistä todellisuuden kanssa, oneri asia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

Ku Klux Klan kuuluu kristinuskoon kuten jihadistit islamiin.

Tämä on se tärkeä juttu että islam on eri asia kuin poliittinen islam. Poliittinen islam on vähän niinkuin perussuomalaisuus johon liittyy kreationismin ajaminen kouluihin koska raamatussa lukee niin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #24

Juu, juu. Näin sen on oltava.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eikös se Halla-Aho niputtanut kuutalaisuuden ja katolilaisuuden samaan sarjaan islamin kanssa.. "genitaaliuskonnot".

Pakko kyllä olla enemmän tai vähemmän samaa mieltä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Lasten hyväksikäyttö ja abortointi ovat kaksi eri asiaa.

On kuitenkin perin outoa, että Vatikaani ei ole lausunut sanaakaan Pennsylvenian laajasta tutkimuksista rikosepäilyineen.

Tässä tulisi nyt muistaa Vatikaanin päättömyys 1300- luvulla, kun anekauppa oli uskon keskeisimpiä piirteitä ja mitä ilmeisimmin homojohto päätti kieltää pappien avioliitot naisten kanssa, joka oli aina tuohon asti nähty kirkollisesti hyvänä kannstettana asiana. Samaan aikaan Vatikaanista tuli myös enenevässä määrin naisvastainen vainolainen ja naisten alistaja noitarovioineen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Papeille lupa avioitua olisi askel nykyaikaan.

Martti Nurmi

Timon puolustukseksi voi sanoa, että näytä minulle se uskonto, tai uskontoa maan johtavaksi aatteeksi ajava puolue, jonka riveissä oppi on rajannut toimet opin mukaisiksi. On monta tapaa tulla kaheliksi, mutta uskonto on niistä johdatuksena yleisimpiä.
Meilläkin on lahkoja, joiden piiristä ei lasten hyväksikäyttöä puutu ja jotka kirjoittelevat omia, Suomen lainsäädännöstä poikkeavia lakikirjojaan. Missä ovat rangaistukset?
Ihmiset vievät turistina rahojaan jopa Turkkiin. Jos se on osoitus sikäläisten, uskonnollisten toimien hyväksymisestä niin...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Järkyttävää luettavaa tuo Hesarin juttu. Kuinka monta pientä ihmiselämää on tuhottu katolisen kirkon hiljaisella hyväksynnällä?

Boston Globe teki aikoinaan hyvää tutkivaa journalismia ja sai tästä 2003 Pulitzer-palkinnon. https://www.journalisti.fi/artikkelit/2016/2/ihan-...

Soinille voi hyvällä syyllä suositella Spotlight-leffan katsomista, jotta hän hieman alkaisi ymmärtämään kärsimystä, jota katolinen kirkko on tehnyt viattomassa asemassa oleville pikkutytöille ja pojille, jotka ovat luottaneet näihin pappeihin.

On hurskastelua tehdä aborttikannanottoja katolilaisuuden nimessä, jos ei samanaikaisesti tuomitse katolisen kirkon hiljaisesti hyväksymää laajamittaista lapsiin kohdistunutta pedofiliaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Muistuttaisin persuja siitä, että niin Soinin katolilaisuus sekä katolilaisessa kirkossa rehoittava pedofilia on ollut kauan myös persujen tiedossa, mutta eipä siitä silloin, kun Soini oli mestarina mestarin paikalla häntä tilille vaadittu. Huvittavaa on sivusta seurata, kun puolueensa perustajasta ja entisestä persujen "puolijumalasta" on tullut viimekesäisen puoluekokouksen jälkeen heille politiikan inhokki no:1. Mitähän se kertoo puolueesta ja sen uskottavuudesta tehdä ihmiskasvoista politiikkaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todellakin. On vain ja ainoastaan perussuomalaisten äänestäjien ansio tai vika, että Soini sun muut ovat vallassa. Reilu vuosi sitten ulkoministerille hurrattiin, nyt on takki kääntynyt.

Persujen ainoa mahdollisuus menestyä vaaleissa on saada soinien ja terhojen takana olleet äänestäjät "loikkaamaan" halla-aholaisten taakse. Tämän he ilmeisesti luulevat saavansa aikaan haukkumalla viime vaalien puolueensa suurimmat ääniharavat ja samalla heidän äänestäjänsä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #36

Heititkö pyyhkeen kehään vai miksi sinulla Outi ei ole mitään sanottavaa blogissasi esitettyjen argumenttien sisältöihin?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #38

Blogissani aiheena on katolilaisuus ja ulkoministerin ulostulot. Kirjoita ihmeessä blogi, jossa voit kommenttejasi heitellä.

Edit kirjvirhe

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ensimmäinen kappale on totta, tosin Soini sai viime vuosina paljon kritiikkiä omiltaan ja äänimäärä tippui neljänneksen 2011 vaaleissta 2015 vaaleihin. Tämä oli jo ennen hallitusvastuuta. Uskon silti, että soini menee läpi, jos lähtee vaaleihin.

Gallupit kertovat toista persujen menestyksestä. Äänestäjät ovat jo menneet Halla-ahon taakse, koska sinisten kannatus on 0,8% ja persujen vajaa 9 %.

Terho oli jo valmiiksi halla-aholainen. Hän oli hommaforumin nuivia ja häntä äänestettiin Halla-ahon suosituksesta. Luultavimmin hänen vanhat äänestäjänsä ovat kaikonneet suurin joukoin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tulkitse vaan, miten haluat. Minä olen minä, sinä olet sinä. Etsi väittämäsi hokema tähän blogiin liittyen. Olenko hurrannut katolilaisuudelle?

Pitäiskö teitin demareitten nyt urakalla keskittyä siihen, kuinka meinaatte maksaa kaikki lupauksenne? Unohtuiko lupauksista, about kaikkien verojen korotus? Kyllä kansan nahka taas venyy ja paukkuu.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Hesarin juttu katolisen kirkon piirissä laaja pedofian harjoittamisesta kertova artikkelisarja oli hyvä. Ongelma ei ole vain yhtä USA:n osavaltiota koskeva. Tämä on kaikissa Paavin uskoisissa maissa ja seurakunnissa todettu ongelmalliseksi. Kirkko yrittää selviytyä asiasta hyssyttelmällä ja joskus myös rahalla.

Muistanko oikein, että USA:ssa on haettu katolisia kirkkoja myös konkurssiin. Syynä on ollut se, että eivät ole pystyneet maksamaan oikeuden päätöksien mukaisia korvauksia uhreille.
Amerikkalaisen oikeuden määräämät korvaussummat ovat usein ns. tähtitieteellisiä lukuja.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Porttiteorian mukaan uskonto ja fanaattinen poliittinen ismi johtavat väistämättä myös muiden salaliittoteorioiden pariin. Kyllä sellaiseen voi hurahtaa myös ihan tavallinen valkoihoinen lihaa syövä heteromies. Eihän ulkoministerimme suinkaan ole ainut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niih.. porttiteorian mukaan uskonnon opettaminen koulussa voi johtaa esim. kreationismiin.

Eikö kukaan ajattele lapsia?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kiitos tästä, Outi. Laitanpa kommenttini tännekin.

"Pro life" - hevon hetulat. Timo Soini voisi vaihteeksi jakaa näkemyksiään uskonnollisesta kodistaan ja kertoa, millä perusteella meidän ei tarvitsisi pitää katolista kirkkoa loputtomine pedofiliaskandaaleineen rikollisorganisaationa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kas kun kukaan ei ole täällä viisastelemassa, että kristinusko on rauhanuskonto.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Onhan se. Semmoinen rauhanuskonto mitä symboloi antiikkinen kidutuslaite.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kas, kun on vaikea puhua asiasta, ilman, että syyllistää kaikki. Jos katolilaiset papit raiskaa ja hyväksikäyttöä, niin toki se on kaikkien kristittyjen syy. Se on rehellisen miehen puhetta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin vähän niinkuin se että rinnastaa islamin uskon poliittiseen islamiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #54

Islam ja Koraani, kun sattuu olemaan myös poliittinen, ideologinen yhteiskuntaa ohjaava. Tämän mukaan toimitaan lukuisissa maissa sharialaikeineen. Joten kerro nyt sitten, miten luterilaiset ohjaavat Suomessa lakeja...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #56

Vaikka nämä kristillisdemokraattien ja perussuomalaisten homovihajutut mitä äänestävät avioliitto- tai adoptio laeissa. Raamattupuolueet yrittävät kammeta kokoajan lainsäädäntöä ja jopa koulutusta vastaamaan Mooseksen lakeja ja vedenpaisumus satuja.

Tästä syystä kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat vastine talebaneille ja muslimiveljeskunnalle. Lahkolaisuus selvästikin vaikuttaa siihen mitä kansanedustajat äänestävät asioista ja sitten niille ei löydy muuta perustetta kuin satukirja. Se nyt vaan peitellään sanomalla "arvot" tai "vakamus" tai "sananvapaus" mutta oikeasti kyse on sairaalloisesta ideologiasta missä halutaan viedä suomea takaisin keskiaikaan.

Sattuneesta syystä raamattupuolueille ei ääniä minulta tipu. Saataisin ehkä v-mäisyyttäni kääntyä muslimiksi ja organisoida tänne muslimiveljeskunnan puolueen ja lypsää arabeilta rahaa vain ja ainoastaan sitä varten, että saisin ajettua lainsäädännön joka kieltäisi "arvoihin", "vakaumukseen", "raamattuun", "koraaniin", "horoskooppeihin", "Hannuun ja Kerttuun", "Super-Hessuun" -perustuvan lainsäädännön ja argumentoinnin ja samalla kaikki nähin rinnastuvat puolueet kuten kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset.

Olisi Suomi heti parempi paikka kun raamattuväki ei yrittäisi kokoajan tehdä suomesta jotain litteän maan takapajulaa ja saisi ne islamistitkin kuriin kun ei olisi raamattupuolueet sotkemassa valtion viemistä sekulaarisemmaksi ja uskonnon harjoittamiselle sääntöjä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #57

Jos angstiltas ehdit, tutustu Suomen perustuslakiin. Sieltä näet, miten paljon uskonnollisuudella on sijaa. Et pysty vastaamaan yksinkertaisimpiin kysymyksiin.

Perussuomalaiset sotket talibaneihin jne. Pimeetä. Pitäiskö siun oikeesti kattella omia asenteita?

Ja muslimiksi sinut otetaan ilomielin, eikun vaan liittymään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #59

"Jos angstiltas ehdit, tutustu Suomen perustuslakiin. Sieltä näet, miten paljon uskonnollisuudella on sijaa."

Sanotaan nyt vaikka niin, että suomen perustuslaki eikä mikään muukaan laki rajoita lainsäädännön vaihtamista Sharia laiksi tai Mooseksen laiksi jos vain niin äänestetään, ja argumenttina tälle voidaan käyttää "arvoja" tai "vakaumusta".

"Perussuomalaiset sotket talibaneihin jne. Pimeetä. Pitäiskö siun oikeesti kattella omia asenteita?"

Tämä on aitoa taleban touhua: https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/116509-pro...

Omat asenteeni on ihan kunnossa ja pystyn perustelemaan ne. Suomi olisi parempi paikka ilman raamattupuolueita mutta ehkä niistä eroon pääsemiseksi tarvitaan koraanipuolue myös.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #60

Tämäkö on perustelusi? Melkoisen heppoista. Oliko siulla blogin aiheeseen jotain?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset