OutiMara mie vaan mietin

Varo ottamasta varasta kiinni!

Kun varkaan mekon alta löytyy tavaraa (muutakin kuin pikkuhousut), joka ei kuulu hänelle, on aika ottaa käyttöön kovemmat keinot. Syytetään tavaroiden omistajaa etnisestä profiloinnista. HOH HOH HOIJAA.

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807202201085967_u0.shtml

 

Kun kauppias haluaa varkaan kiinni, julkaisee varkaasta kuvan, joutuu hän itse syytetyn penkille. Varkaasta tuleekin uhri, jota on kaltoin kohdeltu. Voi reppanaa!

 

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/113001-k-m...

 

Mikä ihme tätä yhteiskuntaa vaivaa? Mennäänkö yksilön suojelussa hieman liian pitkälle? Jalkapuuhun kaupan edustalle nämä rötöstelijät, mekon kanssa tai ilman.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Varo ottamasta varasta kiinni!''

Voi aikoja ja voi tapoja. Olet itse rikollinen ja istut rosvona/linnakundina.

Siihen meni elämä.

Kaunis koti vaimo, lapset, omaisuus ja suku.

Suomea johtaa uskonnoliset salaseurat ja AY-mafia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eräs tapaus on Etelä-Pohjanmaalta takavuosilta, kun huoltoaseman omistaja lähti takaa-ajoon omalla autollaan kun ryöstäjät pakenivat ryöstösaaliin kanssa autolla yössä karkuun.

Takaa-ajetun auton takaistuimella istunut ryöstöporukan jäsen sai korvauksen henkisestä kärsimyksestä huoltoaseman omistajalta. Syynä oli kovaan ajovauhtiin pakotettu pakoauto, jolloin tämä yksi ryöstäjistä oli kokenut pelkoa.

Tämä tarina on tosi.

Pekka Iiskonmaki

''Syynä oli kovaan ajovauhtiin pakotettu pakoauto, jolloin tämä yksi ryöstäjistä oli kokenut pelkoa.''

Tuomarilla oli myös pelko työpaikastaan. Tuomari oli myös uhri.

Tunnen tapauksen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässä jutussahan huoltoaseman omistaja sai monesta eri ”rikoksesta” kovat sakot ja lisäksi tuomittiin maksamaan rikollisten oikeudenkäyntikulut.

Syynä hänen aktiivisuutensa oli lyhyen ajanjakson sisällä tapahtuneet toistuvat ryöstöt huoltoasemalle, jolle poliisiviranomaiset eivät näyttäneet voivan mitään.

Omistaja kieltäytyi maksamasta sakkoja ja tämän seurauksena oli odottamassa vankilareissu muuntorangaistuksena. Hän oli jo menossa vankilaan kun kansalaiskeräyksellä kootulla rahalla hänet ”vapautettiin”.

Tapaus oli suureksi häpeäksi oikeusviranomaisille.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Teboil ei ole syyllistynyt mihinkään, mutta nuoren kaljavarkaan tilanne on kinkkisempi. Itse en haluaisi laittaa lasta siihen asemaan että nettiavaruudessa näkyisi jälki hänen törttöilyistään hamaan maailman tappiin asti. Alaikäinen ehtii vielä järkiintyä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Eli viestisi on, että mitäs me välitämme varkauksista? Sanktion tulisi olla väärästä toiminnasta sellainen, ettei sitä edes piloillaan lähdetä kokeilemaan. Tällainen toiminta, kuten kauppias teki, herättää myös nuoret. Ei kannata varastaa, on viesti.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse olen joskus työurallani antanut armon käydä oikeudesta.
Lapsi söi lihapullia nälkäänsä, otin yhteyttä sosiaaliviranomaisiin poliisin sijaan.

Kaksi 80-kymppistä rouvaa, sisarukset olivat kleptomaaneja, yleeensä saatiin kiinni aina itseteossa ja tavarat palautettiin takaisin myymälään. Siihen aikaan ei ollut poliisi-sosiaalipalvelua vaan piti itse harkita mihin instanssiin soittelee.
Oikeastaan tämä nuori poika sai elämänlangastaan paremmin kiinni ilman rikosrekisterimerkintää.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #10

Mutta, on aivan KOHTUUTONTA että hän sai 1500 eur korvauksen varastamisesta

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #15

Ei ollut tämä poika. Elettiin silloin markka-aikaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Vähän riippuu. Nuoren ollessa kyseessä, se tulee todennäköisesti hyvin kalliiksi yhteiskunnalle jos elämän alku pilaantuu vaikka tämän omasta hölmöilystä.

Isompi ongelma on tämä porukka mikä tuhoaa asunnon, jättää vuokrat maksamatta ja vaihtaa paikkaa toisaalle ja joilla ei ole mitään varallisuutta ja joilta ei pysty ikinä saamaan korvausta.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Varkaiden ja muidenkin rikollisten nimet sekä naamat lehtiin, nettiin ja tv:n tietoiskuihin! Aivan samantekevää, vaikka olisi nuori! Vanhemmat saisivat syyttää ihan vain itseään, kun laiminlöivät kasvatusvelvoitteensa!

Singaporesta oppia, siellä varkaiden, rattijuoppojen, raiskaajien, pahoinpitelijöiden, ahdistelijoiden ja julkisen omaisuuden turmelijoiden (esimerkiksi roskaajat ja seinien töhrijät) nimet sekä kasvot julkaistaan lehdissä! Häpeärangaistus yhdistettynä kipeään takamukseen on tehokas pelote.

Julkisen häpeän ja kipeän takapuolen pelko järkiinnyttää erittäin tehokkaasti.

Long Live to Singapore!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyseisessä tapauksessa tuo varas oli jo saanut tuomionsa. Eli kuvan julkaisulla ei ollut oikeuden kannalta merkitystä, toki ihan oikeutettuja seurauksia julkaisijalle.

Vaan mistäpä löytyisi puolue joka turvallisemman maan ja maailman puolesta kaipaavalle äipälle haluaisi etnisille vähemmistöille julkista häpeärangaistusta? Jalkapuuta, teilipyörää ja raippajuoksua?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Hienosti taas puolesta ajateltu! Taidat puhua useinkin omista fantasioistasi? Joskus jopa tuntuu, että ettet vain itse olisi tätä mieltä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#9

Nyt ei kyllä pysy perässä. En oikeasti tajunnut tuosta pätkääkään.

Kun nyt eri puolilla maata asutaan niin voisiko olettaa että kulttuurit ei kohtaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12

No lusikalla kun annetaan, ei voi kauhalla ottaa.

Miksi joka kerta, kun kommentoit blogissani, menet henkilökohtaisuuksiin? Etkö oikeasti osaa puhua aiheesta, ilman solvauksia? Tuleeko siitä jotenkin parempi mieli vai kohoaako siitä itsetuntosi?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #24

Kukahan tässä solvaa? "No lusikalla kun annetaan, ei voi kauhalla ottaa."

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tiedättekö, miten paljon näitä näpistelijöitä ja varkaita on? Jokainen joka puolustaa varasta, ei ymmärrä joko A.nykytilanteesta tai B.yrittäjän arjesta.

Sääli kommentteja, kuten Tarulla, on helppo kirjoittaa, ajattelematta työtään tekeviä ja yrittäjiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Itse ymmärrän molempia mutta rangaistusten koventaminen ei tunnu ratkaisulta. Ennemminkin pitäisi miettiä ihmisten toimeentuloa ja kiinnijäämisriskin lisäämistä.

Viikolla kävi kerjäläisiä oven takana kysymässä kolikoita ja tyhjiä pulloja. Pistää vähän mietityttämään että jos keinot loppuu kesken niin voi sieltä marketista pylsäpaketti tarttua käteen jos nälkä on liian kova.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse asiassa keskustelin lihapulla-pojan asiassa juuri varkauden kohteeksi joutuneen pienyrittäjän kanssa ja hän tuli samaan tulokseen että turha rangaista alaikäistä poikaa sakoilla vaan sosiaaliviranomaiset ovat oikea ratkaisu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Juu, mutta kun et kysynyt Outi Maralta, niin siinähän se ongelma oli. Outin mielestä poika olisi pitänyt pistää vankilaan, nimi ja kuva julkaista ja muutenkin mukiloida.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #26

Tulit sitten ihan asiaksesi valehtelemaan? Kirjoita oma blogi, jossa voit nälviä ketä tahdot.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #28

En toki nälvi ketään, tiedän vain kuinka suhtaudut esimerkiksi meihin maahanmuuttajiin.

Mikä se valhe oli?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #32

Sinä et tiedä minusta mitään. Mutta sinä olet jotenkin turvapaikkasysteemeihin sekoittunut? Siitäkö tämä viha minua kohtaan?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

En ole itse näiden some-lynkkausten kannattaja, mutta tavallaan kutkuttaa ajatus siitä, että olisi hauskaa joskus kaveriporukalla katsoa tallennetta jossa tuleva kansanedustaja varastaa kirkkohopeat, tai toinen varastaa käsilaukun tai ajaa varastetulla autolla naisen päälle suojatiellä.

Traagisia tapahtumia ja ikäviä uhreille, mutta olisihan se mukava muistella nykyisten päättäjien raisua nuoruutta. No pojat on poikia ja kunnon miehiähän heistä sitten tulikin! Rangaistukset on kärsitty ja tikulla silmään. Ikävä, ettei tallenteita ole tai ainakaan ei ole julkaistu.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Niin mäkin olen katsonut että ovat tehneet parannuksen.
Toisaalta toinen on siirtynyt kirkkohopeista ja ehtoollisviinistä naisten käpälöintiin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Olisikohan Outi Mara vaatimassa tuota tallennetta julkiseksi myös Niikon tapauksessa? Kyse onkin ehkä siitä että tuo jutun poika oli väärän puolueen nuorisojaoston jäsen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miksi sotket politiikan ja puolueet tähän keskusteluun? Luuletko sillä olevan väliä asian kanssa?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #29

Tällainen muistui mieleen: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tutkimus-mata...

Olen itsekin pistänyt merkille, että on vähän semmoinen perussuomalainen piirre toivoa rangaistusten koventamista. Sellaista sharia lain/Mooseksen lain kaipausta, että "silmä silmästä, hammas hampaasta", kuolemantuomioita ja jne.

Että ehkä tuo mitä Jukka sotki vähän liittyi siihen mutta voinhan minä olla väärässäkin.

anita frisk

Ai somelynkkausta? Se, että varasta vaaditaan vastuuseen harkitusta teostaan? Varkaus on rikos, ja harvemmin joku varkaus on tuosta vaan ihan vahingossa tapahtunut. Luulisi jo jokaisen tajuavan että ne säälittävät kyykkyromanit ovat vain kulissi, se oikea business tehdään ihan muualla. Kyse on törkeästä ihmiskaupasta mutta kukapa sitä välittäisi. Romaniassa on kylä Buzescu, johon ei ulkopuolisilla pääsyä ole, edes miliisillä. Siellä on Euroopan hulppeimmat kultahana-asunnot ja joka kultahippunen niihin on tienattu ihmiskaupalla. Vähänks EUta kiinnostaa. Toisaalta, romanit haluvat elää omassa kulttuurissaan, ei sitten voi poimia rusinoita siitä paremmastakaan.

Olen kerran tullut Hirundon hoodilla romanin ryöstämäksi, kaik män. Toisaalta oli pakko ihailla sitä ammattitaitoa joka suvussa kulkee.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Anita ehkä voi asialle jotain, mutta tod.näk. johtuu US-blogiston tekniikasta.
Minut on kerran ilmiannettu kuvattomuuden takia. Tai sitä käytettiin tekosyynä bannaamiseen, vaikka olin ladannut sen useita kertoja profiiliini. Silti se hävisi aika ajoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset