OutiMara mie vaan mietin

Mistä näitä Mykkäsiä riittää?

"Sisäministeri Kai Mykkänen sanoo, ettei Suomi ole kiinnostunut lähtemään mukaan Tanskan ja Itävallan kelkkaan." https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806152201015918_u0.shtml Kokoomus on huolissaan vokkibisneksestä ja asianajajien vähentyvästä työstä, varmasta tulonlähteestä. Myöskään sitä kokoomuksen haaveilemaa halpatyövoimaa ei enää tulisi. Siitä tässä lienee kysymys. Suomalaisten turvallisuudesta sisäministeri ei ole kiinnostunut, koska laittomasti maassa olevat poistettaisiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin tuon samaisen uutiskirjoituksen hallituksen ja ministeri Mykkäsen kannoista laittomasti maassa olevien sekä EU:hun tulleiden turvapaikkaahakevien sijoittamisesta jonkinlaiseen keskukseen eu:n ulkopuolelle, mahdollisesti Makedoniaan. Se,että Mykkänen laittaa vastakkain laittomasti maassa olevat ja leireillä olevat pakolaiset on mielestäni kestämätön lähtökohta ratkaisua haettaessa. Laittomasti maassa oleviksi todetuilla ei perutuslakimme mukaan ole oikeutetta liikkua maassa vapaasti, joten minkäänlaista estettä heidän sijoittamisessaan palautuskeskuksiin, niin Suomen alueella kuin muuallakaan, ei pidä olla. Tieto siitä, että laittomaksi maassa oleskelevaksi todettua uhkaa palauttaminen palautuskeskukseen voi olla lisäävä tekijä halukkuuteen omaehtoiseen paluuseen kotimaahan.

Siinä, että jo pakolaisleireiltä otetaan maahanmuuttajia on aivan eri asia ja eduskunnan päätettävissä ole asia määrän suhteen. Pakolaisleireillä olevat ovat kansainvälisten sopimusten mukaisia pakolaisia.

Mykkäsen ja hallituksen ei pidä puhua samassa lauseessa näistä kahdesta erilaisesta ryhmästä. Ensin on saatava laittomasti maassa olevien poistaminen maasta kuriin ja vasta sen jälkeen tulee aika keskustella pakolaisleireiltä otettavan määrän lisäämisestä. Mielestäni on "skitsofreenisuutta" hallitukselta olla järkiperäisesti ajattelematta maan sisäisen lainsäädännön kannalta asioita. Mykkänen ottaa tuossa esille mahdolliset raiskaukset ja muut esiintymät perustettavissa palautuskeskuksissa ottamatta huomioon, että ainakin Saksassa (taitaa olla meilläkin) on vastaanottokeskuksissa esiintynyt raiskauksia ja muita pahoinpitelyitä, varkauksia jne. Ontuvaa on tuoltakin osin kieltäytyminen osallistua pyytävien maiden kanssa palautuskeskuskeskusteluihin ja -vaatimuksiin osallistumisesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos hyvästä kommentista! Kun Mykkäsellä on puurot ja vellit sekasin...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Entä, jos lähdettäisiin ahvenanmaan tielle. Heillä on hyvät lait ja käytännöt. Kotipaikkaoikeudet, yritysten perustaminen jne.. ei pakolaisten vastaanottoa. Poikkeuksia monista muistakin eu vaatimuksista.

Kun niitä erioikeuksia kiivaasti puolustetaan, niin täytyyhän niiden olla hyviä. Niistä mallia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jotkut saa, toiset ei. Melkoisen skitsofenista.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mykkänen on muutenkin aivan pihalla. Pakolaiskriisin hoitamisen tärkein kysymys on hänen mukaansa kiintiöpakolaisten määrän lisääminen monikertaiseksi.

Tällä ei ole kriisin ratkaisun kanssa mitään tekemistä. Pakolaisia/siirtolaisia tulee jatkuvasti lisää. Heitä on kymmeniä-ellei satojamiljoonia. Kyllä kriisit lähdön taustalla on ratkaistava. Elintason perässä muuttaviakin on valtavasti. Ei tällä vastaanotolla ole mitään tekemistä näiden ongelmien ratkaisun kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ei sitten ilenny lisätä (Mykkänen), että tuollaista arvopohjaa emme kannata ja rasistisia ehdotuksia. Pitäis nyt päättää ollaanko me samalla linjalla, kuin EU:ssa muut valtiot vai otetaanko me koko siirtolaisten sakki tänne. Huono elintaso ja köyhyys kun ei edelleenkään ole turvapaikan peruste.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Luulisi ettei EU:n ulkopuolelle perustettavat käännytysleirit kuuluisi Suomen SISÄministerille vaikka vastaakin maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta.

Juha Hämäläinen

Mykkänen kuuluu Kallioon viherpunapiipertäjien joukkoon. Häneltä puuttuu vain ponnari ja Jopo, jolla keulia.

Vakavasti puhuen en ymmärrä tuota nuorta miestä alkuunkaan eikä hän ymmärrä tehtäviään Suomen kansan eikä ulkomaalaisten etujen hoitajana.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On valitettavaa, että Mykkäsen kaltainen keltanokka istuu maan hallituksessa. Kaverilla ei ole mitäään käsitystä siitä, mitä Suomessa ja Euroopassa tällä hetkellä tapahtuu, ja mitä pitäisi tehdä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hallituksen kannattaisi toki korjata suuntaansa ja kulkea EU n kehityksen ja muutosten mukana, eikä suinkaan umpimielisesti kulkea vastavirtaan. Itävalta ja Tanska, sekä myös Saksa on kiinnostunut ns. karkoitusleireistä. / Yle 6.6. / Itse Junckerkaan ei tuota ehdotusta ole tyrmännyt.

Veikkaan, että moni maa tulee kallistumaan leiritykseen. Ongelma kun on kaikkialla sama, eikä tähän mennessä mitään konkreettista ole saatu aikaan ongelman poistamiseksi. Kysymys ei ole syrjinnästä, ei rasismista eikä mistään muustakaan 0 linjan taivastelusta tai jeesustelusta. Kysymys on laittomasti maassa olevien siirtämisestä turvaan. Irtonainen, vailla papereita ja oleskelulupaa on uhri ja myös uhka.

Samanaikaisesti Suomessa eduskunnassa keskustellaan ( SDP n lakialoite ) paperittomien kulkijoiden maksuttomasta valtakunnalllisesta terveydenhoidosta. Suunnitelma on levinnyt jo valonnopeudella kaikkien kulkijoiden kapuloihin. (299 792 458 m/s.) Kuka muuten maksaa aikanaan nuo esityksen aiheuttamat kulut, ilmaisia lounaita kun ei ole. Veikkaan, että em. kuluja ei oteta pois Sossujen puoluetuesta.

Jk. Tulee kyllä halvemmaksi antaa niille Kokoomuksen businesmiehille tukiaisina pakolaisbusineksessä menetettävät rahat.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Mykkänen on täysin Amnestyn ja muiden vastaavien järjestöjen talutusnuorassa, ainoa mikä edes vähän jarruttaa hänen linjaansa, on EU:n yleisesti kiristynyt linja. Nyt hän odottaa, että Suomi saisi Ruotsin mukaansa ajamaan pakolaiskiintiöiden nostoa, mutta Ruotsin poliittinen tilanne on tällä hetkellä sellainen, että he eivät tule siihen lähtemään.

Harmi, että Suomessa sote ja aktiivimallit vievät niin paljon huomiota, että valtaosa äänestäjistä ei tule äänestämään maahanmuuttopolitiikasta. Niinpä nämä saavat huseerata ihan rauhassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomuksessa on huolestuttu kovasta verotuksesta ja puollettu näiden alennuksia ja samaan aikaan puolue haluaa lisää verovaroilla rahoitettavia kustannuksia elintasosiirtolaisten muodossa.

Aulis Saarijärvi

Outi, tämä Mykkänen on jo kokoomuksessa kolmannessa sukupolvessa näitä "huippuosaajatietäjiä" Isoisänsä ja isänsä näyttivät osaamisensa korkean kynnyksen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ai mistä Mykkäsiä tulee? No puolue asettaa ehdokkaat, ja sitten kansa äänestää.

Kyllä mä sen ymmärrän, mistä Mykkäsiä tulee, mutta mistä helvetin koloista tulee Hakkaraisia :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Aurinkoista päivää vaan sinullekin Petteri!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Mykkänen on huolissaan leirien mahdollisesta rikollisuudesta. Mutta entä laittomien siirtolaisten aikaansaama jatkuvasti lisääntyvä rikollisuus täällä Euroopassa? Hänellä ei taida olla siihen vastausta. Leirien turvallisuus on kuitenkin huomattavasti helpompi valvoa kuin koko Euroopan. Mykkänen taitaa olla kiinnostunut ihmisoikeuksista juuri niin paljon kuin se sopii hänen omaan agendaan, eli rahaa niille jotka eivät sitä tarvitse.
Turvapaikanhakuun liittyvien lakien uudelleen tulkitsemisesta olen samaa mieltä, mutta hän ei kyllä tarkenna yhtään mitä sillä tarkoittaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Australiakin valvoi tosi hyvin noita leirejä :)

Ja siellä kaikilla oli niin muukaavaa, oi jospa oisin saanut olla muuukaaanaaaa :)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kokoomus yleisesti ottaen on tainnut noudattaa Merkelin ohjeita. Olisiko sitä tässä edelleen...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onhan se tosiaan noloa, kun Mykkänen yrittää pitää Suomi sivistsvaltioiden joukossa eikä lähde äärioikeistolaisten populistien kelkkaan. Niin ja mitähän makedonialaiset mahtavat ajatella suunnitelmista sinne mahdollisesti
pystytettävistä leireistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset