OutiMara mie vaan mietin

Tytöt, lusikkaa housuun!

Kohta alkaa kesäloma. Monille lapsille se tietää vapaata koulusta, jäätelöä ja mukavia kesäpäiviä. Toisille se voi tarkoittaa matkaa, jonka jälkeen olet ala-ikäsenä naimisissa tai alapääsi on silvottu. Eikö länsimainen yhteiskunta pysty parempaan, missä on lapsen turva ja oikeudet, yhteiskunnan tarjoama suoja? Ohje kuuluu: laita lusikka alushousuihin, että se hälyyttää lentokentän turvatarkastuksessa. Sairas maailma.... http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201805222200959587_ul.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Otsikosta tuli mieleen se vanha sanonta:

    "Tuli lusikallinen housuun"

No, vakavalla asialla ei pitäisi pilailla...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Parhaiten näille lapsille suodaan yhteiskunnan suoja kun pannaan rajat kiinni eikä päästetä heitä lainkaan maahan. Tai jos joku lipsahtaakin niin ainakin perhennyhdistämistä älkööt sallittako. Eikö niin?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sen sijaan, että heittelet, mitä ehdotat tehtäväksi? Annetaan saman pelin jatkua?

Edit Jannelle kyssäri
Edit2 eipäs nimitellä Mikko ketään

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikko antoi hienon näytteen perussuomalaisesta sananvapaudesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #16

No en kehuisi tuota Jannenkaan näytettä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #26

Suomi voisi aloittaa kieltämällä lapsiavioliitot mm. YK:n suositusten mukaan.
Sukupuolielinten ei-lääketieteelliselle silpomiselle täyskielto, asia todennettaisiin neuvoloiden ja kouluterveydenhuollon terveystarkastusten yhteydessä ja välitön yhteys lastensuojeluviranomaisiin sekä poliisiin jos havaitaan jotain tapahtuneen.

Lusikka housuissa on yksi keino herättää viranomaisten huomio ja saada apua viranomasilta, tätä tunnut kovasti vastustavan syystä jota en ihan ymmärrä. Kun se on keino lapselle pelastautua tilanteesta, tietenkin sitä pitää tarvittaessa käyttää.

Sen sijaan kommenttini, joka asiattomaksi leimattiin ja sai aikaan pedofiliivihjauksia, tarkoitti että asia ei varmasti ratkea rajoittamalla maahanmuuttoa tai perheenyhdistämisiä kuten persut yleensä vaativat. Jos on oikeasti huolissaan pakolaislapsista, on täysin nurinkurista pyrkiä estämään heidän pääsynsä Suomen kaltaiseen suht' turvalliseen maahan. Joku voisi kutsua tyttöjä kohtaan osoitettua huolta jopa tekopyhäksi jos/kun samalla ollaan sulkemassa rajoa ja lähettäässä tänne saapuneita takaisin lähtömaihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #29

Mehän olemme lähes samanmielisiä tässä asiassa. Jos viitsit lukea kommenttini alempaa, joka julkaistu ennen omaasi. Se, että tiedät mitä ajattelen, on lähes meediomaista. Lusikkakeinoa en ole vastustanut, mutta entäs jos tyttö ei osaa, eikä tajua mistä on kyse? Kyse on nuorista noin 10 -->v tytöistä. Ne pakolaiset, jotka tänne tai Ruotsiin on otettu ovat meidän ja ruotsalaisten vastuulla. Älä viitsi syytellä, kun et tiedä, mitä ajattelen, edelleenkään. Voit kysyä, keskustellaan, mutts älä oleta tietäväsi.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #31

Jos persujen ajama kireämpi maahanmuuttopolitiikka joskus toteutuisi ja yhä vähemmän uhan alla eläviä tyttöjä pääsisi maahan tai heidät karkoittettaisiin, paranisiko vai huononisiko näiden asema?

En väitä tietäväni miten aito sinun huolesi on, ehkä se onkin sitä, Mutta moni muu käyttää näitä keppihevosena päästäkseen taas huutamaan rajoja kiinni. Kuten puouetoverisi Salosta edellä antaa esimerkkiä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

Ne ihmiset, ketkä tänne on otettu, ovat vastuullamme. Jos itse pystyisin vaikuttamaan, otetaan ihmisiä suoraan pakolaisleireiltä. Perheitä, lapsia. Lapsimorsiamia. Kaikkia ei pysty auttamaan, mutta rajojemme sisäpuolella olevista pitää huolehtia. Lapsista erityisesti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #45

Pakolaisleireiltähän "otetaan" nytkin ihmisiä Suomeen, mm. perheitä ja lapsia.

Sinun puolueesi on pääsääntöisesti kiintiön kasvattamista vastaan ja ennemminkin tämän kiintiön laskemisen puolesta. Googlasin "perussuomalaiset pakolaisten vastaanotto" ja lähinnä tuli vastaan suuri määrä linkkejä joissa kaikissa persut vastustavat milloin minkäkin kunnan pakolaisten vastaanottamista. Tähän tyyliin:

Perussuomalaiset: Pakolaisten vastaanotto Poriin arvioitava uudelleen
https://yle.fi/uutiset/3-7212008

Kemin kaupunginvaltuusto on hylännyt perussuomalaisten aloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi kiintiöpakolaisten vastaanotosta.
https://yle.fi/uutiset/3-9696791

Perussuomalaiset esittivät, ettei yhtäkään pakolaista tai oleskeluluvan saanutta otettaisi vastaan.
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/rauma-jat...

Sinä et Outi tietenkään ole vastuussa siitä mitä puoluetoverisi muualla puuhaavat mutta kuulostaa aika falskilta heitellä tällaisia ratkaisuehdotuksia samaan aikaan kun on mukana Halla-ahon persuissa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #65

Niinhän se Joensuukin valikoi, mistä ja mitä otetaan. Syyrialaisia lapsiperheitä. Jokainen kunta varojensa mukaan. Suu säkkiä myöten...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #68

En nyt oikein ymmärrä, yritätkö vastata johonkin?

Esitin että persujen politiikka on täysin ristiriidassa sen mukaan mitä sinä edellä esität tehtäväksi. Tytöistä pitäisi pitää huolta ja pakolaisleireiltä ottaa perheitä samalla kun persut vastustavat ja haluavat lisätä karkoituksia ja kiintiöiden pienentämistä. Tuo on vain tekopyhää.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #71

Tekopyhää? Ehkä juuri siksi olen perussuomalainen, että ensin omat asiat kuntoon ja kun/jos rahaa resursseja on, ne pitää kohdentaa oikein. Kenen etu kunnissa on se, jos rahat tiukassa, otetaan lisää velkaa tai lisää apuatarvitsevia, jotka tarvitsevat melkoisen määrän tulonsiirtoja (sossu, kela, terveyspalvelut jne)? Mm Joensuussa ei lähdetä järjestämään paperittomien laajaa sos+tervpalveluita, kuten Helsingissä.

Minusta tästä on tekopyhyys kaukana. Maalaisjärkeä kylläkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #72

Vähän pintaa raaputtaa niin sieltä se tulee. Oikeasti maahanmuuttajatyttöjen asiat eivät kiinnosta pätkääkään kun ensin "omat asiat kuntoon". Onko mitään sellaista hetkeä että omat asiat olisivat niin kunnossa ettei hätää kärsiviä muualta tulevia voisi auttaa, tuskin.

Näiden tyttöjen auttaminen vaatii varmasti resursseja mutta niitähän ei sitten voi lisätä. Siksi tämä on tekopyhää ja tyhjänhuutelua.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #74

J.S:"Näiden tyttöjen auttaminen vaatii varmasti resursseja.."

Paljonko "resursseja" olet ajatellut satsata ko toimintaan ja kuinka monta tyttöä olet ajatellut sijoittaa maahamme?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #74

Rasputtele rauhassa. Pitää auttaa, pitää pitää huolta niistä ketkä tänne on jo otettu ja ketä otetaan. Lisäksi pitää pystyä huolehtimaan omista. Tiiätkö millainen tilanne on esim lastensuojelussa, koska ei oo rahaa ennaltaehkäiseviin palveluihin koulussa ja terveydenhuollossa? Jos minä päättäisin ensin rahaa tuonne, korjataan tilanne ja toiminnot. Miten itse priorisoit? Lahjoitetaanko koko summa muiden maiden lasten auttamiseen vai miten?

Hope-yhdistys työssä tulee myös vastaan, yhä köyhtyvät suomalaiset lapsiperheet. Suoraan kädestä suuhun menee lahjoitukset. Täysin yhteisöllisyyteen ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa työtä. Laitetaanko rahaa tähän vai kärrätään Afrikkaan?

Älä taas ajattele puolestani.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #76

Juttu siis alkoi muka-syvästä huolesta muslmiityttöjä kohtaan ja nyt sitten ollaan köyhtyvissä suomalaisissa lapsiperheissä ja rahan kärräämisessä Afrikkaan.

Ihan selvää että näiden tyttöjen kärsimykset ovat Halla-ahon jengille vain lyömäase eikä asia oikeasti voisi vähempää kiinnostaa.

Ai anteeksi, ajattelinko taas puolestasi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #79

Niin teit.

Miksi minua ei saisi kiinnostaa, mitä konkreettisesti maassamme tai naapurimaassamme tapahtuu? Lasten oikeudet, kiss my ass. Siltähän tämä näyttää. Ne muslimitytöt ovat ja elävät joukossamme, ei saisi siis kiinnostaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Järkyttävän typerä tuo Janne Salosen kommentti. Mitä kaikkea suvaitsevaiset suvaitsevatkaan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pakkoavioliiton hyväksyntäkö olisi Makkosen ratkaisu? Parempi kuin viranomaisen hälyyttäminen jollain keinoin?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Vähän vastaavaa olen kommentoinut "lapsimorsiamien" perheenyhdistämisen kohdalla, että mitähän siitä sitten seuraa jos he eivät pääsekään maahan perheenyhdistämisen nojalla. Tytön asema ei siellä Irakissa tai Afganistanissa miehen suvun keskuudessa liene kovin ruhtinaallinen, jos aviomies on Suomessa vuosikausia, eikä toivoakaan yhdistymisestä. Jos sitten potkitaan pois miehen suvun keskuudesta prostituoiduksi tai muuta ikävää, on varmasti sitten parempi kuin pääsy Eurooppaan lapsimorsiamena, vai?

Taitaisi sekä feministeille että perussuomalaisille miehille sopia hyvin malli, jossa tytöt ja naimattomat nuoret naiset saisivat pakolaisstatuksen jonon ohi. Vai eikö?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Suomihan voisi olla naisten ja tyttöjen asioiden korjaamisen mallimaa. Pakolaisleireillä lienee melkoinen määrä juuri näitä hyväksikäytettyjä tyttöjä ja naisia. Heille oma kiintiö. Lienevät siellä pohjasakkaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ylläpito heitti hyväksyttäväksi kommentteja, joten poistin sekä Mikon että Jannen kommentit. Olen pahoillani...

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Mielestäni tämä ehdotus on oikeastaan aika viisas idea hirveässä maailmassa.

Toki lähtökohta on hirveä, ei tällaista saisi tapahtua. Ei yhteiskuntaan saisi syntyä toista maata jossa oikeusvaltio ei päde. Nämä lapset eivät voi asiasta puhua koulussa, eivät kotona, eivät kavereiden kesken, eivät terveydenhoitajalla. Kaikissa näissä paikoissa suku ja tavat ovat varmistamassa ettei ajatus kulje.

Turvatarkastus voi olla se ensimmäinen, ainoa ja viimeinen paikka jossa voi pelastus silmittömältä kidutukselta jota rakastavaksi uskonnoksikin jossain tituleerataan. Ei meillä päin, mutta jossain.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tämän toteaminen nykymaailmassa on jo saavutus sinänänsä ja siitä +1. Aika moni valehtelee tilanteen ympärillä mitä sattuu juuri siksi kun ei halua ääneen sanoa, että joo, rinnakkaisyhteiskunta on ainakin tosiasia sitten ja sen kanssa sitten eletään.

Mutta toteamisesta tulisi koittaa ponnistaa ratkaisuihin ja päätöksiin. Miten sen voisi estää ettei Suomeenkin synny toista maata jossa oikeusvaltio ei päde?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Vaikeita kysyt, ystävä hyvä.

Ehdotan tällaista ajatusleikkiä. Ruotsissa on nyt siis tällaisia alueita joissa laki ja oikeus ei päde. Ensimmäinen kysymys: rakensivatko ghettojen ihmiset ne, annettiinko muutoksen tapahtua vai onko nykytila vallanpitäjien tahtotila?

Jos tämä on tahtotila, ei siinä sitten mitään. Siihen on varmaan peruste. Jos tämä ei ole tahtotila, miksi näiden on annettu syntyä?

Mikä päätös, kenen tekemä, on johtanut tähän? Ilmiö on kuitenkin kehittynyt pitkään, merkit ovat olleet jo pitkän aikaa mutta tilanne pahentunut, jolloin se on edellyttänyt isoa määrää virheellisiä päätöksiä jonossa.

Tästä edelleen voi johtaa kysymään että ovatko päättäjät epäonnistuneet, luovuttaneet, toimineet väärällä tiedolla vai mikä on virhe?

Jos päättäjät ovat toimineet väärällä tiedolla (tai jopa fiiliksellä tiedon sijaan) kuten itse epäilen, on korjauspaikka päättäjien tiedonhankinnassa.

Sinun ei tarvitse sanoa asioita kuten "rotu", "ihonväri", "ghetto", "islam" tai mitään muutakaan käydäksesi tämän, täysin analyyttisen ketjun läpi. Näin ei olla tehty. Siihenkin on syynsä.

Joka lopulta johtaa siihen, että joko faktatietoa vastustetaan aktiivisesti (miksi?) tai päättäjillä ei ole riittäviä taitoja työnsä tekemiseen. Mukavia optioita, eikö?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #12

Aika ilmeine syy on se, että ihmiset nyt vain haluavat hakeutua omiensa pariin, suomalaiset Epsanjassa, Chinatownien kiinalaiset mummot jotka eivät parissa sadassa vuodessakaan puhu kuin kiinaa ja niin edelleen. Toinen syy jonka aika moni unohtaa on lait. Suomi varsinkin on ratifioinut yk:n ihmisoikeusjulistukset aika perusteellisesti joista tähän kuuluu "Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaan jokaisella on oikeus liikkua vapaasti ja valita asuinpaikkansa kunkin valtion sisällä." Ei ole tahtotilaa jossei viilta lakeja niin sitten muin keinoin (porkkana / keppi) estää / vähentää / ehkäistä sitä kehitystä että täällä Suomessa maahanmuuttajat nyt vain valuvat vuosien saatossa muutamaan suurimpaan kaupunkiin.

Näiden parin helpon pointsin jälkeen homma menee vielä vaikeammaksi keskutella kun aihe siirtyy eri kulttuurien yhteentörmäyksiin mutta jos sen nyt vielä totean että aikajänne on aina ihan väärää ei mitenkään voi 'kotouttaa' ketään hetkessä se vie vääjäämättä sitä kauemmin mitä erilaisemmasta kulttuurista henkilö tulee ja yleensäkin aikajänteen tulisi olla sukupolvi johon tulijamäärät pitäisi suhteuttaa ts. Ruotsiinkin on vain tullut aivan liikaa väkeä aivan liian nopeassa aikataulussa.

Pekka Pylkkönen

Samaa ajattelin. Sillä ei ole niin väliä paljonko tulee tyylipisteitä jos suoritus kuitenkin auttaa siinä mitä tavoitellaan.

Onhan se mahdollista että sekä vihertävistä että persuista vastustetaan genitaalimutilaatioita ihan sen itsensä takia. Vai meinaako joku että kumpijompi kannattaa salaa sitä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Entä kun 10v ei tajua laittaa lusikkaa housuunsa? Oma moka vai? Eletään sairaassa maailmassa, jossa lasten pitäisi itse ottaa vastuu. Jos lapsi kertoo koulussa tai päiväkodissa matkastaan kotimaahan, pitäisikö tässä vaiheessa jo ympärillä olevien aikuisten kellojen soida?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Tottakai pitäisi hälyttää tässä kohtaa - vaan lapsille on sanottu niin tiukkaan kotona että ei saa kertoa ulkopuolisille mitään. Opettajia ei pidetä ns. luotettavina aikuisina monissakaan tiukkapipoisissa kulttuureissa. Tällöin opettaja ei voi saada tietää lapsen hädästä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #56

Lomamatkan entiseen kotimaahan tulisi AINA herättää kysymys.... mutta kuinka kät etnisen profiloinnin?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On tärkeää, että pakkoavioliiton tai sukuelinten silvonnan saisi estettyä. Jos se onnistuu lusikan avulla, eikö se olisi Marankin mielestä suositeltavaa?

Toki ymmärrän, että lusikka on epätoivoinen yritys, mutta miten sinun mielestäsi, Outi, yhteiskuntamme voisi näiden tyttöjen turvallisuutta parantaa?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Toki ymmärrän, että lusikka on epätoivoinen yritys, mutta miten sinun mielestäsi, Outi, yhteiskuntamme voisi näiden tyttöjen turvallisuutta parantaa?
"
***********************************

Vastannen omasta puolestani pikamietinnällä. Eli rankat rangaistukset vanhemmille/sukulaisille mikäli osoittautuu että ovat tyttärelleen tuollaista tehneet. Jälkikäteen tuomittavana oltava myös vähintään yli 10 vuotta ettei teon rangaistavuus vanhene. En tiedä tarkalleen minkälaiset vankeustuomiot noista nyt esim. Ruotsissa tulee, mutta epäilen että asteikkoa voisi korottaa ja vähintään raiskaustuomioiden tasolle (joiden pituutta myös voisi korottaa).

Tiedotusta kaikille maahanmuuttajille että tuollaisen (lasten silpomisen) teettäminen on ankarasti rangaistavaa myös maastakarkoituksen uhalla. Uhri itse saa kyllä jäädä maahan. Voihan olla ettei uhri edes haluaisi silpomista kannattavien sukulaistensa karkoittamista, mutta jotain varoittavia esimerkkejä täytyy olla jotteivät muut jatkossa joudu kärsimään yhtä paljon. Ei noista tavoista ihan helpolla eroon pääse. Mikäli henkilöllä on jo Ruotsin kansalaisuus, niin menee valitettavasti se peloitevaikutus. Mikäli taas mitenkään liittyy uskontoon (en tiedä onko asiasta tehty tutkimuksia), niin uskonnollisten johtajien kehoittaminen julistamaan selväsanaisesti ja vuodesta toiseen että kaikenlainen silpominen on täysin tuomittavaa Ruotsisssa/mikä-maa-tahansa. Mikäli eivät sellaista julista, niin voihan siitä tehdä jo jotain johtopäätöksiä.

Lusikka-kikka nyt on epätoivoinen, mutta ymmärrettävä konsti ja sinällään kannatettava. Epäilen vain että kun tieto tuosta leviää, niin silpoja-sekopäät alkavat tarkistella tyttöjen alushousujen sisältöä metalliesineiden varalta ja se siitäkin konstista hyvin pian. Eivät silpoja-sekopäätkään ole valitettavasti niin typeriä että tuollainen konsti pitkään toimisi. Joissakin kulttuureissa silpomisen suosiminen on valitettavan yleistä.

No pikaisesti noista voisi aloittaa, mutta eiköhän vaikka tunninkin mietinnällä tulisi paljon enemmän ideoita mieleen. Luulisi tulevan muillekin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kehon koskemattomuutta korostamalla. Kun vanhemmat ei sitä tee, vastuu siirtyy päiväkodille ja koululle. Kun maat saavat uusia asukkaita, tulisi tuo asia tuoda niin selvästi esille, että se rangaistavaa ja rikollista (jota se ei kai Suomessa ole???). Vanhemmille tuomio lapsen pahoinpitelystä. Meillä on neuvolat, koulutarkastukset ym, näissä tiukempi puuttuminen ja välitön ilmoitus viranomaisille, kyseessä lastensuojelullinen asia. Tuossa nyt aluksi ajatuksiani.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ongelmiin ei saa puuttua koska se on rasismia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Finavian ohjeistamattomuus viittaa Suomen hallituksen ja asiasta vastaavien viranomaisten kesken hiljaisuudessa tehtyyn päätökseen, etteivät Suomen turvatarkastuksia valvovat viranomaiset ( Trafi ) saa puuttua tähän lapsen viimeiseen hätähuutoon Suomessa.

P.S. Niin meidän ihmisten kuin eri kulttuurien ja uskontojen eroja ja niiden seuraamuksia miettiessä ei voi olla päätymättä johtopäätökseen :

Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.

Ritva Korhonen

Sivumennen sanoen on kyllä hieman outoa, että sinne maahan josta on vaivoja säästämättä paettu vainoa ja sodan kauhuja, voidaan kyllä huoletta lähettää oma lapsi naitettavaksi tai ympärileikattavaksi.

Jos kerran siellä kotimaassa on niinkin turvallista, miksi näistä maista otetaan edelleen pakolaisia?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tämä itseänikin ihmetyttää. Kuinka voit lomailla paikassa, josta olet hengenhädässä karkuun lähtenyt?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo silpomisen kieltäminen tulisi ulottaa koskemaan myös poikalapsia. Ihmisen kehon pitää saada olla koskematon, iästä, uskonnosta, kulttuurista, sukupuolesta riippumatta.

Pekka Pylkkönen

Kas näin juuri. Uskonnolliset ratkaisut genitaaleista kerkiää tehdä täysi-ikäisenä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olen samaa mieltä. Silpomisen kiellon tulisi koskea lapsia sukupuoleen katsomatta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa Korkein oikeus on vuonna 2016 annetuissa ennakkopäätöksissä ottanut sen kannan, että vanhemmilla on oikeus päättää poikalapsensa ympärileikkauksesta, koska se on lapsen edun mukaista, vaikka sen suorittaisi puoskari (mohel on juutaisuudessa ympärileikkaaja, islamista en tiedä).

KKO:2016:24

http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/...

Päätös näyttää jollain tavoin heijastavan ns. "nykyaikaa"...

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Näistä asíoista pitää ehdottomasti keskustella, ja ehkä Ruotsissakin on tapahtumassa tässä vähitellen muutosta. On hiukan viime hetken keino kun lentoasemalla nuoret tytöt joutuvat ratkaisemaan kohtalonsa metallinpaljastimessa. Kuinkahan paljon tähän mahdollisuuteen oikeasti tartutaan? En ole nähnyt tilastoja. Vai onko tämä vain näennäis-auttamista, missä Ruotsi on niin hyvä? Mitä tapahtuu näille tytöille kun he ovat apua pyytäneet? Turvakoti ensin? Onko kotiinpaluu turvallista koskaan? Riittävätkö turvakodit?
Julkinen keskustelu auttaa jo tietenkin alkuun, mutta koko muslimiyhteisölle olisi tehtävä selväksi, että silpomiset ja pakkoavioliitot on lailla kielletty, myös jos ne tapahtuvat ulkomailla, ja että siitä seuraa ankara rangaistus. Mutta uskotaanko tähän todella Ruotsissa? Ruotsissahan suoritetaan myös immenkalvon parsimisleikkauksia, ja myydään väripusseja hääyöksi. Ruotsi on niin "tasa-arvoinen"...koska ne tulevat järkiinsä?
Toisaalta, olen myös ajatellut, että jos joku voi saada nämä muslimit sopeutumaan tänne, se on musliminaiset itse. Mutta yhteiskunnan täytyy kyllä auttaa. Sitä, mikä on oikein, hyvää ja laillista meidän normien ja lakien ja käsitysten mukaan, täytyy puolustaa voimakkaasti eikä sallia tällaisia naisten elämää ja arvoa tuhoavien käytäntöjen saada täällä edes passiivista hyväksyntää tai sijaa. Siitä ei saa olla mitään epätietoisuutta tai epäselvyyttä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olet oikeassa Kaija. Muutoksen pitää lähteä perheistä itsestään. Missä ovat musliminaisten joukot, jotka tätä vastustavat. Olihan se männä päivänä yksi ulostulo asiasta, mutta esim Maryan Abdulkarim ("joka on Suomen somaleihin kuuluva kansalaisaktivisti, joka muutti Suomeen 7-vuotiaana. Hän on tunnettu feministi ja hän toimii järjestöaktiivina Naisasialiitto Unionissa, jonka varapuheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2014." Lähde Wikipedia) on ollut kovin hiljaa, vaikka on melkoisen julkinen hahmo. En ole ainakaan huomannut hänen ulostulojaan tässä asiassa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ehdottomasti sama lusikkakäytäntö Helsinki-Vantaalle. Fiksu tapa saada lapsen hätä viranomaisteen tietoon.

Lainsäädäntöön pitää myös saada ehdoton vähintään kahden vuoden vankeustuomio silvotun lapsen vanhemmille. Ja automaattinen huostaanotto.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

KKO:n jäsenet eivät taida lukea US:n Puheenvuoroa...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Taitaa olla pikemminkin seuraavan hallituksen ja eduskunnan tehtävä saada tilanne kuntoon. KKO toteuttaa sitten voimassaolevaa lainsäädäntöä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Jos luit tuon KKO:n ratkaisun edellä, niin toisellakin tavalla olisi jo nykyisten lakien mukaan voinut tuomita.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #38

Suomen islamisaation edetessä valittiin se ns. pienemmän riesan tie.

Realistinen ja epähumaani ratkaisu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #43

KKO:n päätös on poliittinen. Juridiikassa on katsottu, että täysivaltainen henkilö voi antaa luvan itsensä pahoinpitelyyn, koska pahoinpitely on asianomistajarikos. Melko tavalla tässä on venytetty tuota käsitystä, kun vanhemmilla on ollut "lapsen edun" nimissä lupa antaa puoskarin silpoa näiden sukuelimet. Päätös on kiedottu "lääketieteellisesti hyväksyttävällä tavalla" tehtyyn operaation ja vanhempien "oikeuteen" päättää lapsensa koskemattomuudesta lapsen etua katsoen.

Melkoinen möly nousi Migrin päätöksestä kuulla myös alle kaksitoistavuotiaita lapsia aivan ulkomaalaislain 6 §:n mukaisesti. Täältä yksi kirjoitus poistui, kun otin siihen kantaa. Joku "uuninpankkopoika" näyttää edelleen siitä mölisevän kohortteineen. KKO:n päätöksestä olisi jotain syytäkin nostaa ääntä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

Eli Suomessa saa "valelääkärit" toimia, koska uskonto x. Eli mitäs mitään Avia enään tarvitaan? Suomessa lapsen kiduttaminen vanhemman toivomuksesta ei ole pahoinpitely, koska uskonto x. Tukistaminen sen sijaan on sanktioitu, koska se on väkivaltaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Niin no, ei tuo puoskari kyllä esiintynyt lääkärinä, ja se tässä on sivuseikka.

..."yksityisasunnoissa tehnyt ruumiillista väkivaltaa seitsemän vuoden ikäiselle RK:lle ja 12 vuoden ikäiselle AM:lle ympärileikkaamalla pojat tätä tarkoitusta varten hankitulla laitteella, jossa oli leikkaava ja ihoa kuumentava terä."

Aika omituinen käsite tuo "lapsen etu".

"Kuten ratkaisun KKO 2008:93 kohdassa 20 on todettu, pienikin lapsi voi elää uskonnon vaikutuspiirissä ja myös aktiivisesti osallistua erilaisiin uskonnon harjoittamiseen kuuluviin menoihin. Pieneltä lapselta kuitenkin puuttuvat edellytykset muodostaa omaehtoinen ja itsenäinen käsitys ympärileikkauksen kaltaisesta, pysyvästi vaikuttavasta toimenpiteestä ja sen uskonnollisesta sisällöstä. Silloin kun lapsella ei ikänsä vuoksi ole valmiuksia ymmärtää ympärileikkauksen merkitystä ja antaa siihen suostumustaan, pelkästään lapsen omasta uskonnonvapaudesta ei voida johtaa oikeutusta myöskään hänen huoltajiensa päätösvallalle."

Uskonnolla ei minun muistini mukaan ole perusteltu ihan näillä vuosikymmenillä yhtään oikeuden päätöstä. Nyt tietysti Suomeenkin on tullut sellainen parempi uskonto, jonka määräykset menevät lain yli.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

No pankkohemmo onkin kunnostautunut keskustelemaan vain samanmielisten kanssa. Hän on oikeusoppinut, joka hieman oikoo pykäliä mieleisekseen.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #44

KKO:n vanhoilla paskoilla päätöksillä voi pyyhkiä hanuria kun saadaan tarkasti määräävää lainsäädäntöä aikaan. Kovin vapaasti tulkittava laki tuottaa näitä poliittisluontoisia tulkintoja kovin pienellä porukalla vailla poliittista vastuuta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #55

Tuohan oli kuin itsensä Halla-ahon suusta...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kiitos blogista, Outi! Kyllä täällä meilläkin näistä asioista pitää puhua, koska samat ongelmat täällä on, vaikka pienemmässä mittaakaavassa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos Kaija! Keskustelun vuoksihan täällä ollaan. Ja olen yllättynyt positiivisesti, kuinka keskusteluun pystytään sen ainaisen slogan läimimisen sijaan, jos halutaan. Ruotsista mallia? Miksi tehdä samat virheet uudelleen? Pyörän keksiminen on tarpeetonta, kun se on jo olemassa. Tulisi oppia ja ottaa TOIMIVAT mallit/tavat käyttöön, ei kopioida muiden tekemiä virheitä.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Lapsille pitäisi tässä ohjeistuksessa vielä paremmin painottaa, että esineen pitää olla lusikka. Muut ruokailuvälineet, kuten veitset, saattavat aiheuttaa ylimääräistä kuhinaa turvatarkastuksessa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Päinvastoin.

Finavia on ilmoittanut, että sitä eivät lusikat kiinnosta , koska ne ovat lentokoneessa sallittuja esineitä.

Veitset kiinnostavat sitäkin enemmän.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kiinnostaa tai ei, mutta hälyttää kuitenkin magneettisilmukan läpi kuljettaessa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä valtiot voivat käyttää keinoja saadakseen lasten terveyteen vahingoittavat perinteet poistetuiksi. Olen keräillyt pari kuukautta sitten YK:n artiklat esille:

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Missä YK:n Lapsen oikeudet-sopimuksessa lukee:

"24.3 Sopimusvaltiot ryhtyvät kaikkiin tehokkaisiin ja tarkoituksenmukaisiin toimiin poistaakseen lasten terveydelle vahingollisia perinteisiä tapoja."

Voisihan ennen matkaa ottaa alaikäiset keskusteluut ja mikä matkan tarkoitukset ovat, enkä usko tuollaisten menettelyiden aiheuttavan loukkauksia, kun tavoitteena on huolehtia lasten terveydestä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mutta, mutta...viime kesänä paikallisesss lehdessä oli lasten haastatteluita, jossa kysyttiin, mitä teet kesällä. Siinä nuori, 12v tyttö kertoi iloisena, kuinka hän pääse vierailemaan kotimaahan Somaliaan kesälomalla. Luuletko, että lapsille kerrotaan vierailun syy? Aivan kuten tuossa Maxin esittämässä tapauksessa, ei kysytä, eikä kerrota, ennen kuin toimenpide tehdään, koska vanhemmat niin haluavat.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

51@. Toki sen tiedän, ettei kerrota eikä kysytä. YK:n lauseessa lukee, niin valtio voi käyttää kaikkia mahdollisia keinoja saamatta nuhteita.

Paremmat tiedotukset, että silpomiset ja ympärileikkaukset ovat ankarasti kiellettyjä ja tuomioita tulee, jos menevät tekemään. Jos on syytä epäillä matkan tarkoituksen olevan muu syy, niin ei muuta kuin haetaan alaikäinen ja keskustellaan asiat heti ja samalla tiedotetaan etukäteen perheelle, että matkan jälkeen tarkistetaan heti alaikäisen terveystilanne.

Eiköhän sitten tule muutoksia siihen, että lopulta saadaan turhat perinteet kitkettyä? Tässä täytyy alkaa ymmärtää, että lapsen koskemattomuutta ruumiiseen on kunnioitettava eikä vanhemmat saa päättää perinteiden takia tehdä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #60

Juuri näin. Mutta mitenkäs sen etnisen profiloinnin käy?

Aulis Saarijärvi

Kertokaan mitä sitten tapahtuu, kun lusikkalikka otetaan sivuun tullissa? Viekö sosiaaliämmät sen salapaikkaan ja sijoittavat jonnekin? Heristääkö migrin akkalauma Narikantorilla sormeaan likan sukuklaanille rokin soidessa? Ottaako Helsingin somaliyhteisö koko keskustan alueekseen ja huutavat ”Suomi on rasisti! Suomi esti Naziman kotiin menon!” Mitä ne Ruottissa tekevät lusikkalikalle? Antavako hänelle 10 minuutin ymmärtävän keskustelutuokion sosiaalikakan kanssa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pari lisäkommenttia jos joltain on mennyt ohi.

Tätä ennen Ruotsissa pari kuukautta sitten vedettiin takaisin tuore brosyyri "Information till dig som är gift med ett barn."

– Vi behöver sätta oss ner och fundera på om det är något vi borde göra på annat sätt, säger enhetschef Petra Rinman.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/4d07...

Tämän jälkeen sitten kai joku osasi googlata lusikka housuun metodista josta juttu jo vuodelta 2013 ja ehdottaa sitä Ruotsiin.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/girls-...

Ruotsi siis toistaa Brittien virheet, mutta Suomi ei toista Ruotsin virheitä, vaan kuten eilisessä a-studiossa kuulimme sisäministeri Mykkäsen suusta, Suomessa on keksitty uusi juttu nimeltä kotouttaminen ...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ruattalaiset ne fundeeraa...

Kun ja jos selviää, että lapsi on pakkonaitettu jollekin, vanhemmat linnaan! Aivan sama, kuin möisit lapsesi rikolliselle prostituoiduksi. Tämä lienee kielletty, jopa Suomessa ja Ruotsissa. Herätystä nyt!

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Islamitaustaiseen monikulttuurisuuteen liittyy kunniamurhat,tyttöjen silpominen,lapsiavioliitot,naisten alistaminen ym..Tätä monikulttuurisuutta tänne "impivaaraan" on toivottu ja myös saatu.Mielestäni täällä toimitaan maan omien lakien mukaan ja esim Somaliassa heidän sääntöjensä mukaa.Koko perheyhteisön karkoitus törkeimpien väärinkäytösten yhteydessä voisi vähän hillitä ennaltaehkäisevästi näitä tekoja.

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

Leijonaosa näistä sisältyy sunnalaisen ääri-islamin lisäksi myös vaikkapa vanhoillislestadiolaisiin ja jehovantodistajiin ja onpa meillä kunniaväkivallasta pitkät kokemukset tietyistä romanikulttuurin osistakin.

Pointtini? Tarvitaan yhdet lait ja säännöt yhteen valtioon. Mikään uskonto ei saa olla tekosyy, oikeutus poiketa lainsäädännöstä jonka edessä meillä kaikilla on oltavat samat oikeudet ja velvollisuudet.

Vastuullisen kansalaisen tehtävä ei ole toimia islamia vastaan vaan vääryyttä vastaan, olkoon sen vääryyden tekosyynä mikä vaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No, miksi asioille sitten tehdä mitään? Puhutaan, ollaan rohkeita kannanotoissa. Missä on teot?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti Vastaus kommenttiin #69

Oma versioni lauseesi lopusta olisi "kuiskaillaan, kosketellaan asiaa hädin tuskin heinänkorrella ja toivotaan parasta".

Kysymyksesi allekirjoitan 100%. Miksei tehdä mitään?

Emme ole käyneet muutamaan sataan vuoteen keskustelua uskonnon ja maallisen vallan suhteesta. Olisi kenties taas aika.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Tshekki ja Unkari eivät huoli edes pakolaisleireiltä. Suomen pitää tehdä samoin.

On turhaa kuvitella että kyseiset pakolaiset kotiutuvat yhtään sen paremmin kuin turvapaikkashoppailijat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Siellä leireillä ovat ne, joilla ei ole varaa itse tulla eli kaikkein hädänalaisimmat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset