OutiMara mie vaan mietin

Juutalaisvastaisuus

Mikäs se nyt Saksassa on meneillään? Juutalaiset ovat jälleen kohteena. Kappas, suvaitsevaisen rauhan ja rakkauden uskonnon edustajat kunnostautuvat. https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/juutalaisviha-kasvussa-sak...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Toni Rintala

Just olin tekemässä omaa blogia aiheesta :)
Ja tuo viha on kasvussa myös muissa maissa kuten Ranskassa ja Ruotsissa.
Unohdinko mainita Suomen?

Miksi ihmeessä viha kasvaa?? Saksassahan sakottavat lemmikkieläinten omistajiakin, jos ne ilmaisevat juutalaisvihaa? Mutta jos on muslimi, niin saa ihan ihmisenäkin vihata.. ;)
Eikä jengi näe kuinka tää etenee?

Juha Hämäläinen

Kehitys on aivan odotettua. Juutalaisten siionistien Palestiinan valtaus sen enemmistöasukkailta kaivelee ja pitkään. Nuori muslimipolvi näkee vähän kaikkialla siionistit jenkkien kumppaneina, ne molemmat ovat tehneet monta raatoa muslimimaissa.

Saksan kantaväestöllä on aina ollut antipatiaa juutalaisia kohtaan. Jo Adolf aikanaan totesi, että saksalaiset sotivat rotuherruudesta juutalaisten kanssa. Jompikumpi jää kukoksi tunkiolle. Tämä asetelma ei ole kadonnut minnekään. Meillä piskuisessa Suomessa ei tätä nähdä.

Sota jatkuu taloudellisena konfliktina. Juutalaisilla on jenkkien kanssa finanssibisnes hallussaan ja saksalaiset ovat taasen kova luu reaalitaloudessa eli tuotantotaloudessa ja tuotekehityksessä. Saksa on ajanut EUta yhteen saadakseen aikaan paljolti Saksan vetämän finanssikeskittymän, jolla oma valuutta ja, joka kykenee haastamaan USA, Englannin ja juutalaisen liikkeenjohdon vetämän globaalin finanssikilpailijan. Kolmas pelurihan on Kiina.

Globaali kapitalismi vaatii valtavaa rahoituskykyä sekä kykyä ottaa riskejä eli kykyä myös ajoittain menettää rahaa. Saksa päätti jo 1945, että se ei aio jäädä odottamaan muiden armopaloja kuteb nykyään Suomi tekee. Suomi onkin vain kuuliaisten partiopoikien ja -tyttöjen maa.

Saksan uusnatsit näkevät Saksan mahdollisuudet kuten natsit 20-30-luvuilla.

Toni Rintala

Esittäisin, että ihan sama mitä Israel tekee, niin Saksassa viha kasvaa ihan vain siksi, kun vihaajien määrä kasvaa maahanmuuton seurauksena.

Itse hämmästyin muutama vuosi sitten tavatessani nuoren saksalaisen duuniasioissa ja hän hämmästeli, kuinka me Suomessa sallimme juutalaisten hallinnan maamme medioissa.. menin hetkeksi sanattomaksi enkä tajunnu kysyä mistä moinen näkemys on.

Juha Hämäläinen

#3. Saksalainen ei luota kuin toiseen sakuun. Varakkaat juutalaiset olivat Saksalle ongelma aikanaan, koska he olivat jo varhain kansainvälisiä toimijoita, joille isänmaa ei ollut aina sama käsite kuin saksalaiselle. Juutalaiset tekivät bisnestä riippumatta kansallisista eduista.

Se oli toimintatapa, joka kehittyi juutalaisille hyvin varhain. Kyse oli kilpailukeinosta ja myös riskien hajauttamisesta tilanteissa, joissa juutalaiset häädettiin asuinsijoiltaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Katsoin vuosi sitten dokumenttia Juutalaisista, heidän huolen aiheena euroopan palaavansa juurilleen suhtautumisestaan Juutalaisiin. Ennen oli Natsit, mutta nykyään äärioikeisto ja mikä merkityksellinen uutinen oli se, että äärivasemmisto ja maltilliset vasemmistolaiset, että muslimit Euroopassa on heille uhka.
Näin esim. Ranskassa: https://www.youtube.com/watch?v=k3YAhm58z6Y

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Minulla on mielikuva, että nimenomaan Ranskassa juutalaisviha on ongelmallisempaa kuin Saksassa. Ranskasta onkin viime vuosina muuttanut Israeliin merkittävästi enemmän juutalaisia kuin Saksasta. Saksa myös mielestäni kohtelee antisemitismiä Ranskaa voimakkaammin josta Berliinin kipa-mielenilmauskin oli hyvä esimerkki.

Toni Rintala

"Minulla on mielikuva, että nimenomaan Ranskassa juutalaisviha on ongelmallisempaa kuin Saksassa."

Mielikuvillahan tässä mennään, kun Suomen media ei kerro.
Pitää lueskella vaihtoehtomedian uutisia. En muista tälaisesta tapahtumasta uutisoidun:

Muslimien juutalaisvastaiset mellakat
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/muslimien-...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sairasta touhua enivei. Kuka laittaa tälle stopin ja miten? Missä ovat nyt ne länsimaiset arvot ja arvopohja?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Outilla taitaa jäädä huomaamatta malka omassa silmässään. Kun persu vihaa muslimia, niin ei mitään hätää. Kun muslimi inhoaa juutalaista, niin siinäpä vasta ongelma. Persuus on sitä sairasta hommaa täällä Suomessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mutta onneksi se on marginaaliporukkaa täällä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No näinhän se tietysti on, kun sanot. Kiusataan, ahdistellaan ja pahoinpidellään lapsia päivittäin, me pahat persut. Ookko nää ihan järissäs?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Luuletko Outi, että harrastamasi henkinen väkivalta, syrjintä ja vihakirjoittelu olisi hyväksyttävämpää kuin vihanpidon fyysiset ilmenemismuodot?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Vihakirjoittelu? Kyllä siihen nyt ensin syyllistyi mtv3. Vertaatko kirjoituksiani ihan oikeasti fyysiseen väkivaltaan? Pysähdy hetkeksi ja mieti.

Koeta pysyä aiheessa. Joka oli, ei persut.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #17

En vertaa kirjoituksiasi fyysiseen väkivaltaan. Pidän silti niitä molempia väkivallan muotoja moraalisesti vääränä toimintana. Kun ihminen tunnustautuu persuksi ja kirjoittaa muslimien aiheuttamista ongelmista Saksassa, niin ei rasistinen tarkoitus jää kenellekään epäselväksi. Ei vaikka sitä yrittäisi kuinka siloitella. Ihan yhtä uskottavaa, kuin Banditos liiviin pukeutuva kertoisi vastustavansa järjestäytynyttä rikollisuutta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #29

Eikö ongelmista siis saa kertoa vai onko kertoja vain väärä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #30

Totta kai juutalaisten kohtaama häirintä ja väkivalta erityisesti Saksassa on hyvä uutisoida. Siellä on jonkin verran tuota historiallista painolastia. Minusta media reagoi asiaan kuten pitikin. Outin reagointi vain vahvistaa persujen rasistisen painolastin määrää.

MTV3:n artikkelin mielenkiintoisin kohta oli "Guy Fränkel pitää huolestuttavana sitä, että oikeistolainen juutalaisvastaisuus on Vaihtoehto Saksalle –puolueen myötä muuttunut salonkikelpoiseksi." Tuota itse pidän huolestuttavana kehityksenä. Jostain syystä Outi ei.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaihtoehto_Saksalle

Saksan persut siis uhkaavat paitsi muslimeja niin myös juutalaisia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #31

Mietitkö koskaan milloin oma syyttelysi menee liian pitkälle? Uusnatsit on pyllystä ja niillä ei ole persujen kanssa mitään tekoa. Koeta hyvä mies hillitä itsesi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #32
Toni Rintala

"Kun persu vihaa muslimia, niin ei mitään hätää."

Persut ei vihaa muslimeja vaan joidenkin heidän (huonoja) tapojaan. Nämä joidenkin maahantulijoiden (huonot) tavat on Suomenkin mediassa uutisoitu ongelmaksi. Hyvähän niistä on silloin puhua?
Ei ne ratkea piilottelemalla niitä!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minä vihaan epärehellisiä, valehtelevia ihmisiä. Muut ovat ihmisiä, joiden käytöstä voinen arvioida siinä missä kuka tahansa muu. Väkivaltaa en hyväksy missään muodossa, tässä ketjussa tuntuu osa sen hyväksyvän, kun se tulee "oikeasta" suunnasta. Väkivaltaa pestään puhtaaksi ideologisista syistä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #14

"tässä ketjussa tuntuu osa sen hyväksyvän"

Joskus siltä tuntuu.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Onko kyse näistä:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/735441/Turun+juut...

Turun juutalaisiin kohdistunut antisemitismi on seurakunnan mukaan ollut toistaiseksi täysin kotoperäistä. Asialla ovat useimmiten äärivasemmistolaiset.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Euroopassa yleisesti antisemitismi on voimakkainta äärimuslimien ja äärivasemmiston parissa. Euroopassa juutalaisten asema on mennyt viime aikoina koko ajan huonompaan suuntaan pääosin noiden kahden porukan takia.

http://www.hlsenteret.no/publikasjoner/digitale-he...

Muun muassa kasvavaan juutalaisvastaisuuteen kannattaisi Euroopassa puuttua ennen kuin tilanne lähtee kokonaan käsistä - tosiasioiden tunnustamisen ei pitäisi olla mikään tabu. Monet maat eivät kehtaa edes tilastoida näitä asioita eli poissa silmistä, poissa mielestä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miten yhteiskuntarauha voidaan säilyttää, jos sen jäsenet eivät sitoudu sen arvoihin?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Outi, kun kerran et hyväksy väkivaltaa missään muodossa niin toimi kuten minä, Jo muutaman vuosikymmenen ovat Israelilaiset tuotteet saanut jäädä hyllylle niitä en osta, ne ovat pannassa, koska en voi hyväksyä sitä väkivaltaa jota Israel harrastaa palestiinalaisia kohtaan, antisemitismiä en hyväksy, tietenkään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Appelsiinit eivät tee pahaa kenellekkään.

Se, että Lähi-Itä palaa, ei oikeuta länsimaissa tapahtuvaa väkivaltaa. Appelsiinit ovat täysin syyttömiä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Appelsiineja tuotetaan alueella joka ovat palestiinalaisista ryöstetty.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #25

Sillai hassu että palestiinalais alueilla juuri Israelilaiset hedelmät ja vihannekset on top 1. myydyimpiä ja esim. melko tuntematon käsite heille on Israelilaisten tuotteiden boikotti kampanjat. Sehän on länsikulttuurin vassareiden päähänpisto länsimaissa. Itse ostan Jaffaa aina kun sitä on saatavilla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #25

"Appelsiineja tuotetaan alueella joka ovat palestiinalaisista ryöstetty."

Ryöstetty tai ei, mutta näilä tiloilla työskentelevät lähinnä Israelin palestiinalaiset. Boikotoimalla sabotoit myös palestiinalaisten toimeentuloa, onneksi olkoon!

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Minä en hyväksy, että eu.n miljardit ja suomen miljoonat menevät palestiinan eliitin rillutteluun. Koulujen aapiskukkoihin laitetaan opastusta juutalaisten vihaamiseen.

Sairaalojen takaa ammutaan ohjuksia israeliin, kun tiedetään, että takaisin tulee. Lapset ja naiset laitetaan tykinruoaksi oman propagandan tueksi. Tämän vuoksi olen moninkertaistanut israelilaisten tuotteiden ostamisen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

olen moninkertaistanut israelilaisten tuotteiden ostamisen.
...........

Voihan sitä rasismia tukea tälläinkin.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #61

Minä en kannata rasismia ostamalla varta vasten rasistisen maan tuotteita kuten sinä.

Joten meillä on aivan eri tavat ainakin tämän suhteen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #65

Taidat olla ehta antisemitisti?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #68

Aika huvittava kommentti. Minähän nimen omaan kielsin olevani rasisti. Antisemitisti on myös rasisti. Vastustan myös juutalaisten sortamista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #69

Ahaa. Niin olen minäkin toistuvasti tehnyt. Mutta on sillä mitään kaikua. Rasisteksi kuitenkin melko leveellä penssellillä muita nimittelet.

Vai että vastustat juutalaisten sortamista? Juurihan tuossa annoit ohjeita, miten heitä sortaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #71

Perustelen aina kantani jos vihjaan jotain rasistiksi. Minusta rasistia saa ja pitääkin kutsua rasistiksi.

Ja vastustan Israelin hallituksen rasistista politiikkaa palestiinalaisia kohtaan.

Juutalaisia pidän yhdenvertaisina ihmisinä kuten kaikkia muitakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #72

Edelleen, teki Israelin hallitus, mitä hyvänsä, oikeuttaako se juutalaislasten pahoinpitelyn toisen uskonnon nimissä länsimaassa, jossa tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat (pitäisi olla) itsestäänselvyys?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #73

#73
Ei tietenkään oikeuta.

Mutta ei voi olla ottamatta huomioon sitäkään mahdollisuutta, että Israelin hallitus edes auttaa vihamielisyyttä juutalaisia kohtaan kun sortavat palestiinalaisia jotka ovat muslimeja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #75

Saksassa, jossa tämä tapahtuu, on aivan turha syyttää Israelia. Lapset, jotka tällaisen kohteeksi joutuvat, ovat syyttömiä Lähi-Idän tapahtumiin. Kommentillasi alleviivaat sitä, että uskonto, johon ihminen kuuluu (juutalaisuus), on toisille oikeutus käyttää väkivaltaa (muslimit). Länsimaiden tulisi laittaa tälle stoppi heti rajojensa sisällä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #79

Kommentillasi alleviivaat sitä, että uskonto, johon ihminen kuuluu (juutalaisuus), on toisille oikeutus käyttää väkivaltaa (muslimit)
............

Mikä kommenttini alleviivaa tämmöistä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #83

Israelin toimet lisäävät....

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #84
Ilkka Luoma

... Seuraus, mutta mistä? Gaza, siirtokunnat palestiinalaisten alueille, historia vai mikä? Entä muualla kuin Saksassa? Miksi? Kateus? Miksi oltaisiin kateellisia juutalaisille? Kateus luvatusta maasta. Ehkä uutinen on liioiteltu? Muslimit? Entä heihin kohdistuvat paineet Euroopassa?

...
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/juut... -

...
1
1057 lukijakommenttia - Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/30215/ketju/miksi_... -

...
2
21528 lukijakommenttia - Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta aitansa takaa?
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_is... -

...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä se pistää vihaksi kun juutalaiset tarkka-ampujat ampuvat huvikseen siviileitä. Juutalaiset ovat panneet valloittamiensa alueiden asukkaat keskitysleiriin meren rannalle. Näitä evakoita sitten käyvät huvikseen ampumassa. Pöyristyttävää! Ei ihme että viha heitä kohtaan kasvaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ja ratkaisu on vainota, pahoinpidellä lapsia? Kun ongelmia ei pystytä ratkaisemaan paikanpäällä, tuodaan ne tuhansien kilometrien päähän...

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen

LM: "Juutalaiset ovat panneet valloittamiensa alueiden asukkaat keskitysleiriin meren rannalle".

Tuollaista tekstiä syntyy henkilöiltä, jotka eivät tunne historiaa.

13 vuotta sitten Israelin vetäytyessä totaalisesti Gazasta, maailmanlaajuinen televisio näytti episodin, jossa Israelin armeija haki vetäytymistä vastustelevia juutalaisia synagoogien katoilta Gazassa. Israel luovutti koko alueen viljelmineen, liiketoimintoineen palestiinalaisille, mm. 3 000 kasvihuonettaan, jotka olivat tuottaneet hedelmiä ja kukkia vientiin. Israel avasi rajanylityspaikkoja ja kannusti kaupankäyntiä eli ei ollut myöskään mitään ”saartoa”.

Ideana oli luoda malli kahdelle valtiolle, jotka elävät rauhallisesti ja tuottavasti rinnakkain. Mitkä edellytykset olisivat olleetkaan luoda esim. turismille pitkällä Välimeren rantakaistalla! Eikö kukaan muista sitäkään, että samanaikaisesti vetäytyessään Gazasta Israel purki myös neljä pienempää siirtokuntaa pohjoislänsirannalta selkeänä merkkinä Israelin halusta poistua ”Länsirannalta” kahden valtion ratkaisun hyväksi. Tämä ei ole muinaishistoriaa.

Mutta miten Gazan palestiinalaiset reagoivat Israelin myönnytyksiin, mitä yksikään aikaisempi alueen hallitsija (egyptiläiset, britit, turkkilaiset) ei ollut antanut heille - itsenäisen alueen? Ensin he purkivat mm. kasvihuoneet. Sitten he valitsivat Hamasin. Ja sen sijaan, että he olisivat rakentaneet itsenäistä aluettaan ja instituutioitaan, he muuttivat Gazan massiiviseksi sotilaalliseksi tukikohdaksi ja keskittyivät terrorisoimaan Israelia. Missä ovat uuden ”Palestiinan valtion” tiet, rautatiet, teollisuus ja infrastruktuuri? Niiden sijaan he ovat rakentaneet kilometreittäin maanalaisia tunneleita terroritarkoituksiin. He ovat käyttäneet miljardeja aseiden ja rakettien tuontiin ja valmistukseen ja sijoittaneet ne tarkoituksella kouluihinsa, sairaaloihinsa, moskeijoihinsa ja yksityisiin koteihinsa, joista he ovat ampuneet raketteja Israelin kaupunkeihin ja siten pitäneet omia kansalaisiaan ihmiskilpinä niin kuin viimeisimmissä mellakoissakin. Toisin sanoen Hamas on aiheuttanut omalla toiminnallaan kansansa ja alueensa kurjistumisen.

LM:"Kyllä se pistää vihaksi kun juutalaiset tarkka-ampujat ampuvat huvikseen siviileitä"

Tuollaista tekstiä taas syntyy henkilöiltä, jotka osoittavat tyhmyytensä ja osoittavat, etteivät ymmärrä höykkäsen pöläystä todellisista tapahtumista, esim. terroristijärjestö Hamasin suunnittelemasta ja organisoimasta Israeliin väkivalloin tunkeutumisesta ja siviilien murhaamisesta, josta on runsaasti materiaalia ja mitä myös terroritunneleiden kaivaminen on osoittanut.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Muistan, että suurin piirtein 2014 puhuttiin näistä palestiinalaisten rakentamista tunneleista. Onko niistä tietoa mielellään jostakin muusta kuin juutalaisten omistamasta tai kontrolloimasta mediasta?

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #37

Aika huvittava tuo sinun kommenttisi. Jos Venäjä olisi rakentanut tunneleita Suomen puolelle, niin etkö luottaisi Suomen armeijan tiedottajiin Hesarin ja muun suomalaisen valtamedian uutisoinnissa vaan hakisit faktaa asiasta ulkopuolisilta vaikkapa ruotsalaisilta.... Tunneleista on tosi paljon faktaa internetissä ja myös videoita, joita kuka tahansa voi halutessaan tutkia.

Tässä BBC:n uutinen viimeisimmästä löydöksestä. BBC ei liene juutalaisten omistama eikä kontrolloima media.....

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen Vastaus kommenttiin #39

Erittäin huono vertaus. Totta kai luottaisin Suomalaiseen mediaan tuossa tapauksessa. Kas kun olen suomalainen ja asun Suomessa ja tunnen Suomen median kohtuullisesti. Tapahtumat lähi-Idässä ovat täysin toinen juttu. Olipa uutisointi kummalta puolelta tahansa, minun näkökulmastani asia voi olla totuudenmukainen tai sitten ei. Jos Israel kykenee "vetämään turpiin" ja nöyryyttämään ketä tahansa naapureistaan, pitäisin aika erikoisena, jos se ei menestyisi yhtä hyvin informaatiosodankäynnissä. Tosin tuollainen teurastus kääntyy ilman muuta Israelia itseään vastaan.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #42

Israelilla on oikeus puolustaa omaa suvereenia valtiotaan ja omia kansalaisiaan jokaista ja kaikkea uhkaa vastaan. Gazan mellakoissa todellinen ja vakava uhka tuli Hamasin terroristijärjestöltä ja uhreistä jopa Hamasin omien johtajien mukaan 80 prosenttia oli Hamasin omaa porukkaa, joten kyseessä ei ollut "teurastus", joka tarkoittaa summittaista tappamista, vaan uhkien yksittäistä onnistunutta eliminoimista. Kuolleet siviilitkään eivät olleet puhtaita pulmusia vaan Hamasin agitoimia ihmiskilpiä, mikä on erittäin valitettavaa. Siviilien olisi kannattanut kuunnella IDF:n monien mediakanavien kautta lähettämiä varoituksia. Yhtään uhria ei olisi tullut, jos paluumarssin nimellä olevat mellakat olisivat rajoittuneet raja-aita- eli sotilasalueen ulkopuolelle. Eli maailman - mukaan lukien Juha Kinnusen - tuomitsevan sormen pitää osoittaa Hamas terrorijärjestöä eikä Israelia. Ja maailman olisi pitänyt ottaa vahvasti kantaa Hamasin toimiin jo siinä vaiheessa, kun he lähtivät ryntäämään raja-aitaa vastaan. Sotilasalueet ovat kaikkialla maailmassa no go alueita. Jokainen järkevä sen tajuaa.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen Vastaus kommenttiin #45

Minun sormeni osoittavat kumpaakin osapuolta. Minä en vain kykene tuollaiseen puusilmäisyyteen, jossa toisen osapuolen väkivalta on OK. Sen ymmärtää että jos toinen osapuoli ampuu kovilla, toinen vastaa siihen. Mutta jos toinen osapuoli heittää kiviä ja toinen ampuu kovilla, on tilanne aikalailla eri.

Tuolla logiikalla olisi ollut OK, jos esim. Unkarin sotilaat olisivat ampuneet aitaa vastaan teutaroivia pakolaisia, vai miten on? Jos ei, niin miksi ei. Raja-aluehan on sotilasalue niin kuin tuossa kirjoitat.

Israelilla on ilmeisesti oikeus tehdä iskuja naapurimaissa mielensä mukaan, ja Mossadilla lupa teloittaa ketä haluaa missä vain. Myös suvereeneissa naapurivaltioissaan.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #47

Ongelmasi on siinä, ettet ole ottanut asioista selvää, niin kuin et tiennyt tunneleistakaan nykytilannetta. Otapa kuule asioista vähän laajemmin selvää kuin seuraamalla vihervasemmiston kukkahattutätien propagandaa. Hamas ei heitellyt kiviä, heillä oli käytössä kunnon aseet ja pommit ja teurastusveitset tositarkoituksella. IDF ei ehdoin tahdoin halua syytteitä ja toimii vain kun on pakko.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

Israelilla on oikeus puolustaa omaa suvereenia valtiotaan ja omia kansalaisiaan jokaista ja kaikkea uhkaa vastaan
..........

Israelilla ei ole oikeutta miehittää Palestiinalaisten alueita.

Myös muilla kuin juutalaisilla on oikeuksia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #46

Tero Wihuri kommenttisi kävi miulla hyväksyttävänä. Sinulta puuttuu kuva itsestäsi, joka tulis kaikilla keskustelijoilla. Laitahan päivitykset kuntoon!

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #46

Suomen liberaalimedia aivopesee ihmisiä otsikoinneillaan. Israelin tekemisistä aloitetaan oli sitten kyseessä Israel-Gaza konflikti tai palestiinalaisten terrori-iskut. Israelin iskut kerrotaan otsikoinnissa ja itse tekstissä sivulauseessa kerrotaan, mitä Hamas tai terrori-iskujen tekijät tekivät ensin. Joten vastaus on kyllä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #37

Todettakoon että toistaiseksi viimeiset hyökkäystunnelit tuhottiin tänä keväänä.

Tunnelisodankäynnin taustoista aika neutraali artikkeli Wikissä:
https://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_tunnel_w...

Taustoitusta suomeksi myös näissä ei-neutraaleissa jutuissa joissa myös aiheesta kuvamateriaalia:

https://arielfi.wordpress.com/2018/04/17/viides-hy...
https://arielfi.wordpress.com/2016/04/25/gazan-tun...
https://arielfi.wordpress.com/2018/03/04/kaksoishy...
https://arielfi.wordpress.com/2016/03/22/tunneliso...
https://arielfi.wordpress.com/2015/08/07/gazan-ex-...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

13 vuotta sitten Israelin vetäytyessä totaalisesti Gazasta,
...........

Osaatko kirjoittaa yhtäkään riviä aiheesta valehtelematta päin naamaa?

Uskonkiihkoilijoiden uskottavuus on tasan nolla.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #49

Sinulla ei ole muita aseita totuutta vastaan kuin syyttää valheeksi kaikkien tietämät ja tarkistettavissa olevat tosiasiat. Se on nähty monta kertaa aikaisemminkin. Enkä nytkään näe muita uskonkiihkoilijoita kuin sinut, joka kiihkoilet valheen ja vääryyden puolesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #53

Sinulla ei ole muita aseita totuutta vastaan kuin syyttää valheeksi kaikkien tietämät ja tarkistettavissa olevat tosiasiat.
.............

Israel saartaa edelleen Gazaa maalta, mereltä ja ilmasta. Sen lisäksi se miehittää Länsirantaa.

Tämä on täysin fakta asia.

Valehtelija olet sinä.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #55

Israel EI miehitä Gazaa. Terroristijärjestö Hamasin päästyä valtaan Gazassa ja aloitettua terroristihyökkäykset Israeliin, Israelin oli turvallisuutensa vuoksi pakko sulkea rajat, mutta Kerem Shalomin kautta on mennyt joka päivä rekkalasteittain tavaraa gazalaisille. Miksi edes pitäisi kun Hamasilla on ollut
ja on edelleen varaa laittaa miljardeja terroritunneleiden rakentamiseen ja muuhun aseistautumiseen hallinnoimiensa gazalaisten hyvinvoinnin kustannuksella. Miksiköhän Egypti sulki oman rajanylityspaikan Gazaan? Tutkipa asiaa.

Juudea ja Samaria ovat kiisteltyjä alueita, ei miehitettyjä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #58

Israel EI miehitä Gazaa.
...

Se saartaa Gazaa mikä on aivan sama asia vaikutuksiltaan.
+++++++++++

Juudea ja Samaria ovat kiisteltyjä alueita, ei miehitettyjä.
......

Älä viitsi naurattaa :)

Ja vaikka olisi, se ei oikeuttaisi rasismia ja ihmisoikeusloukkauksia palestiinalaisia kohtaan.

Miksi sinä kannatat rasismia?

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #55

Israel EI miehitä Gazaa. Terroristijärjestö Hamasin päästyä valtaan Gazassa ja aloitettua terroristihyökkäykset Israeliin, Israelin oli turvallisuutensa vuoksi pakko sulkea rajat, mutta Kerem Shalomin kautta on mennyt joka päivä rekkalasteittain tavaraa gazalaisille. Miksi edes pitäisi kun Hamasilla on ollut
ja on edelleen varaa laittaa miljardeja terroritunneleiden rakentamiseen ja muuhun aseistautumiseen hallinnoimiensa gazalaisten hyvinvoinnin kustannuksella. Miksiköhän Egypti sulki oman rajanylityspaikan Gazaan? Tutkipa asiaa.

Juudea ja Samaria ovat kiisteltyjä alueita, ei miehitettyjä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #53

Enkä nytkään näe muita uskonkiihkoilijoita kuin sinut, joka kiihkoilet valheen ja vääryyden puolesta.
.......

Minä en kannata palestiinalaisten tappamista ja sortamista koska se on välttämätöntä Raamatun käskyjen takia jotta heidän asuttamansa alue saadaan juutalaisten haltuun.

Sinä kannatat ja olet täten uskonkiihkoilija.

Käyttäjän HeliHartikainen kuva
Heli Hartikainen Vastaus kommenttiin #56

Nuo sun jutut on aina sellaista hölynpölyä, etten viitsi keskustella sinun kanssasi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #60

MINÄ:

Minä en kannata palestiinalaisten tappamista ja sortamista koska se on välttämätöntä Raamatun käskyjen takia jotta heidän asuttamansa alue saadaan juutalaisten haltuun.

Sinä kannatat ja olet täten uskonkiihkoilija.

.......

HELI HARTIKAINEN:

Nuo sun jutut on aina sellaista hölynpölyä, etten viitsi keskustella sinun kanssasi.

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Väärät tiedot saa aina oikaista.

Mutta kuten itsekin tiedät et pysty kumoamaan yhtäkään väitettäni joten silloin te uskonkiihloilijat aina lähdette keskustelusta pois.

Ja kuten teillä tapana on, keskustelusta kähdetään pois aina kanssakeskutelijan loukkausten kera.

Juha Manninen

> Tuollaista tekstiä syntyy henkilöiltä, jotka eivät tunne historiaa.

Heli Hartikainen, kertomasi ei ole historiaa vaan Irsaelin / Mossadin valheellista propagandaa.
Näyttää toimivan hyvin kun sinun kaltaisesi ihmiset toistavat sitä totuutena.
Palestiinassa tehdään kansanmurhaa, mutta Israel saa asiat näyttämään kuin heitä vastaan hyökättäisiin.
Hamas on heidän hallussaan ja sen avulla tehdään iskuja juuri sen verran, että propagandan uskottavuus säilyy.
Vastaiskuissa Israel tappaa tuhansittain siviilejä. He ovat myös kylväneet palestiinalaisten päälle palavaa fosforia. Se jatkaa palamista lihan sisällä ja vammauttaa jollei tapa.
Sionistit, Israelin armeija ja Mossad ovat täysin julmia ja häikäilemättömiä.

Maksettua propagandaa levittää tälläkin foorumilla mm. Ari Rusila.
Naurettavia juttuja esim. tunneleista, joiden kaivamista Israel ei muka huomannut. Heidän armeijansa ja tiedustelunsa on maailman huippua. Tunnelit ovat hyvin selviä väärän lipun propaganda-operaatioita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tämän blogin ainoa tarkoitus on lietsoa ennakkoluuloja ja vihaa muslimeja kohtaan. Pitäisiköhän tehdä rikosilmoitus? Vai sitäkö toivotkin?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Teksti on provosoiva kuten nykyään on tapana. Mutta onhan se hyvä tietää että antisemitismi leviää Euroopassa. Moni ei välttämättä tiedä siitä. Tuli itsekin luettua siitä enemmän nyt ja huolestuttavaltahan se vaikuttaa. Tuskin on kirjoittajan vika että äärimuslimit ovat tilastojen mukaan suurin uhka juutalaisille Euroopassa tällä hetkellä äärivasemmiston seuratessa perässä. Ei ongelma lähde sillä pois että silmät ummistaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Uhkailetko sinä aidosti minua rikossyytteellä?

Uuden Suomen moderointi voisi pikkuhiljaa tarttua näihin persut on natseja, persut on matoja, persut on rikollisia kommentteihin. Vaihdetaan tuohon mikä tahansa ryhmä tilalle, kyseessä olisi nk vihapuhe ja rikollinen toiminta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eikös tuollainen tuomio kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan ole nykypersujen joukossa meriitti, jolla voi päästä ainakin varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajalle lienee jo välttämätön.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Puolustan/otan kantaa väkivallan ja uhkailun kohteeksi joutuneiden juutalaislapsien tilanteeseen.

Kiihotuitko? Pitäisikö hankkia jotain hoitoa tuohon ongelmaan?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Suosittelin sen takia, että kerrot julkisesti tuon.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#26: "Pitäisiköhän tehdä rikosilmoitus? Vai sitäkö toivotkin?"

-> Voithan sinä aivan hyvin mennä huomenna tekemään rikosilmoituksen jos sillä tavalla kaipaat jännitystä elämääsi. Rikosilmoituksesta tosin ei seuraa yhtään mitään ja haaskaat siinä vain aikaasi.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Antisemitismi on eurooppalaisen DNA:ssa.

Lukuvinkki: Aleksandriasta Auschwitziin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ainakin mitä keskustelut osoittavat.

Ilkka Luoma

Tämä aiempi teksti sai vauhtia, kun se nousi Tiede palstalla kärkeen - tapahtuneiden väkivaltaisuuksien jälkeen ---

1122 lukijakommentia ... ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/30215/ketju/miksi_... -

Aihe: "Miksi juutalaiset ovat usein niin vihattuja?" [2008] - 65 kommenttia lisää eilisestä - kts. aiempi kommentti täällä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Itse mietin Israelista näin. Samalla perusteella, kuin Israelin valtio perustettiin, samalla logiikalla Venäjällä on oikeus 1000v sitten menetettyihin alueisiin. Eli ei ole. En siis ole Israelin puolella. En myöskään hyväksy sitä väkivaltaa ja inhoa, mitä juutalaiset saavat osakseen. Ja kysymyshän on oli nyt siitä, suvaitseeko länsimaat omien rajojensa sisällä väkivaltaa lapsia kohtaan. Ja kyllä arvostelen myös ympärileikkausperinnettä sekä poikien että tyttöjen kohdalla. Lasten silpominen kulttuurisista ja uskonnollisista syistä on sairasta!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Eli Israelilla on oikeus alueisiinsa, jotka sijaitsevat vuoden 1948 itsenäistymisjulistusta seuranneen sodan aselepolinjojen sisäpuolella. Toisin sanottuna vuonna 1967 miehitetyt ns. Länsiranta, Gaza ja Golanin kukkulat eivät kuulu Israeliin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miksi muuten vasemmisto vihaa juutalaisia? Oma arvioni on, että menestynyt, rikastunut kansa on perivihollinen. Niinkuin Suomessakin. Kaikki pitäisi saada sosialisoitua. Eihän toinen saa menestyä omilla avuillaan, ilman, että se jakaa omaisuutensa niille, jotka eivät edes viitsi yrittää. Kaikkien pitää saada saman verran, teit töitä tai et. Hyi, hyi rikkaat työtä tekevät. Nostetaan veroprosentti sataan, jotta vasemmisto on tyytyväinen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Viha juutalais-kristillisiä kohtaan on melkoinen. He tulevat puolustamaan henkeen ja vereen muslim veljiään. Eikö nuo heidän säätämät kaikenmaailman blacko pykälät kerro jo, kenen puolella he ovat.

Ei sen puoleen, meitä on hyvin vähän jotka puolustaa juutalaisia. Niin oli sotien aikanakin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

En sanoisi vasemmiston juuri vihaavan juutalaisia vaan pikemminkin kritisoivan Israelin hallituksen politiikkaa. Israelin itsenäistymisen alkuvuosikymmeninä Neuvostoliitto oli ajoittain hyvinkin Israel-myönteinen - aseistaen tosin samalla arabivaltoja - mutta muutti kantaansa varsinkin Kuuden päivän sodan jälkeen kun USA puolestaan voimallisesti siirtyi Israelin tueksi. Mielestäni kyseessä oli suurvaltapoliittinen peli eikä mikään juutalaisviha.

Mitä suomalaiseen vasemmistoon tulee niin Israelin alkuvuosikymmenet suhteet Israeliin olivat mainiot, mm SDP:n valtioneuvos K-A.Fagerholm istutti maahan nimikkometsänsä ja johti pitkään Israel ystävyyseuraa. Yhteistyötä helpotti kun monet sosialistit olivat merkittävissä rooleissa Israelia perustettaessa ja alkuaikoina hallitusvalta oli laborilla liki jatkuvasti. Nykyvasemmisto tuntuu virallisilta linjauksiltaan jymähtäneen puoli vuosisataa sitten valittuihin asenteisiin.

Itsekin olen kannattanut ns. labor sionismia iät ajat ja mielestäni maassa harjoitettu kibbutsismi oli harvoja onnistuneita vasemmistolaisia/sosialistisia/kommunistisia toteutuneita utopioita.

Käyttäjän KikkaCoombes kuva
Kikka Coombes

Kumpi menee edelle? Uskonnolliset oikeudet vai eläinten oikeudet? Juutalaiset ja muslimit samassa laivassa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

En tiedä miten tämä liittyi aloitukseen, mutta itse en hyväksy rituaaliteurastuksia keneltäkään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Katsokaa Youtubesta natsien propagandaelokuva "Ikuinen Juutalainen" vuodelta 1940 ja huomatkaa, että ei mitään uutta auringon alla. Tarvittaessa korvatkaa sana "juutalainen" sanalla "muslimi". Opiskelkaa myös toisen maailmansodan historiaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Maailmansodista olen lukenut (ja luen) sen verran, että tiedän, mitä on tapahtunut. Kansallissosialismi ja kommunismi on myrkkyä.

Juha Manninen

> Kansallissosialismi ja kommunismi on myrkkyä.

Kyllä, ja molemmat olivat sionisti-juutalaisten masinoimia projekteja.
Siis Venäjän bolsevikki-vallankumouksen ydinjoukko oli juutalaisia ja rahoitus tuli juutalaisilta Euroopasta ja USA:sta.
He ovat propagangan ja hämäysten mestareita, joten noinkin kunnianhimoinen projekti onnistui.
Heti sen jälkeen tapettiin Venäjän ylimystö ja sivistyneistö, n.2 miljoonaa henkeä ja heidän omaisuutensa varastettiin.
Stalinin vainoissa ja gulakki-leireillä kuoli sitten n.30 miljoonaa.

Toisen maailmansodan anti oli juutalaisten marttyyri-status Holocaust-myytin ansiosta ja Israelin valtio. Jos haet netistä "Who funded Hitler" löydät sionistien pankkeja ja suuryrityksiä. Mukana on myös Prescot Bush, George Bush vanhemman isä. Piiri pieni pyörii.
Hitler itse oli Rotschildien äpärälapsi, jota käytettiin projektissa mutta huijattiin. Hän ei saanutkaan valloittaa Eurooppaa vaan hänestä tehtiin the bad guy.
Holocaustia, siis suunnitelmaa kaikkien juutalaisten tuhoamiseksi ei ollut. Päinvastoin oli suunnitelma juutalaisvaltiosta Madagascarilla.
Holocaustia ei saa kyseenalaistaa eikä tutkia objektiivisesti Saksassa eikä monessa muussa maassa vankeusrangaistuksen uhalla. Rangaistukset ovat vaan koventuneet ja propaganda voimistuu, siis n.80v. vanhan historian tutkimisesta.

Nyt rakennetaan kolmatta maailmansotaa islamin tuhoamiseksi. Sekin etenee hyvin. WTC 9/11 iskut ja sen ympärille rakennettu sota terroria vastaan. Seitsemän muslimimaan tuhoaminen, joista Iran ja Libanon on vielä hoitamatta. Väärän lipun operaatiot Hamas, Hizbollah ja Isis järjestöjen nimissä. Kyllä, sekä USA että Israel rahoittavat Isisia.
Hämäykset ovat normi. Mikään ei ole miltä näyttää.
Semmoisia vekkuleita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset