OutiMara mie vaan mietin

Äärestä ääreen

Matkailu avartaa, sanotaan. Matkani Puolaan, Krakovaan oli järisyttävä reissu monessa suhteessa. Kohtasimme matkallamme kauniin, historiallisen kaupungin, karmeine historiallisine kohtaloineen. Matkamme pääkohde oli Auschwitchin sekä Birkenaun keskitysleirit. Lisäksi kävimme Oscar Schinderin emalitehtaalla sekä Puolan vastarintaliikkeen kunniaksi perustetussa museossa. Näissä kohteissa oli nähtävissä ja luettavissa koko kamala kirjo II maailmansodan ajoista. Puolan valtasi ensin Saksa. Hävitys, joka tehtiin, oli sanoinkuvaamattoman julma. Ihmisten vainoaminen, tappaminen on täysin ymmärtämättömissä oleva asia. Kun II maailmansota loppui, Neuvostoliitto miehitti Puolan. Puolaisten hävittäminen ja tappaminen jatkui kommunistien toimesta. Ihmisten vainoamista, teloituksia, joukkomurhia, hirviöitä ja diktaattoreita puolin ja toisin.

Kuka on pahin? Kuka on hirvein? Stalin vai Hitler? Kumman valitset?

Äärilaidat ovat mielestäni vastenmielisiä, pelottavan ideologisia, terveen ajattelun ja järjen sumentavia. Se, mitä natsit ja kommunistit tekivät II maailmansodan aikana, on jotain, mikä ei saa unohtua. Hirviöitä, jotka tuhosivat ihmisiä, ihmisjoukkoja. Itselleni matka oli aikaisemman tiedon todentamista, raadollista sellaista.

Olen perussuomalainen avoimesti. Se, että minut ja monet muut perussuomalaiset liitetään avoimesti natseihin, on loukkaavaa. Aivan yhtä järkevää on liittää SDP tai Vasemmistoliitto kommunisteihin. Suomen laki ja ihmisten tasa-arvoinen kohtelu ovat asioita, joita kunnioitan. Näin odotan myös muiden tekevän.

On muotia niputtaa ihmisiä, milloin mihinkin kategoriaan. Mieti tarkkaan, ketä natsittelet tai haukut kommunistiksi. Näin minä ainakin teen. En ole kokenut siihen tarvetta ennen enkä tulevaisuudessa. Natsit ovat paskasakkia, kommunismit ovat paskasakkia.

Kysyttävää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pikku peruskorjaus. Saksa hyökkäsi Puolaan 1. syyskuuta 1939 ja Neuvostoliitto hyökkäsi Puolaan 17. syyskuuta 1939. He siis jakoivat Puolan sopuisasti, mikä perustui Molotov - Ribbentrop- sopimukseen. Myöhemmin tuli ryppy valloittajien suhteisiin ja Puola sitten loppupeleissä jäi Neuvostoliitolle Saksan hävittyä sodan ja voittajavaltioiden jakaessa Euroopan.

Nykyaikaa: Olli osui sattumalta paikalle http://yle.fi/uutiset/kansanedustaja_olli_immonen_...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Oikeassa olet. Puolaisten kohtalo on ollut hirveä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Stalin vai Hitler? Kumman valitset?"

- Minulta ääni Stalinille! Hän ehti tyrannisoida valtakuntaansa vuodesta 1924 vuoteen 1953. Hitlerin kausi jäi paljon lyhyemmäksi (1933-1945).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On muotia niputtaa ihmisiä, milloin mihinkin kategoriaan. Mieti tarkkaan, ketä natsittelet tai haukut kommunistiksi. Näin minä ainakin teen. En ole kokenut siihen tarvetta ennen enkä tulevaisuudessa. Natsit ovat paskasakkia, kommunismit ovat paskasakkia."

Pitää muistaa että luokittelua on monen sorttista.

Suomalaiset ensin, muut on paskasakkia.

Eikö se ole luokittelua jos turvapaikanhakijat luokitellaan papereiden perusteella. Onko paperiton turvapaikan hakija vähemmän ihminen ja vähemmän suojelun tarpeessa, vain siksi että ei ole papereita.

Ovatko tällaisten mielipiteiden, (kuten minun mielipiteeni), esittäjät huonompia ihmisiä kuin ne jotka edustavat omasta mielestään parempia arvoja ja parempia mielipiteitä?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Suomalaiset ensin, muut ovat paskasakkia."

No onpa sulla mielipiteet. Ei suomalaisuus ole mikään ääripää. Keskustelun aiheena oli ääripäät. Jokainen saa mielipiteensä ilmaista, oli se minun tai sinun mielestä hyvä tai huono. Sinulla on ilmeisesti vara luokitella ihmisiä, itse en katso sen olevan tarpeellista tai edes järkevää. Luokittelu perusteettomasti ja ilkeämielisesti on raukkamaista ja kertoo keskustelutaitoijen puutteesta. On helppo heittää: sinä olet rasisti, sinä olet natsi.

Paperiton ihminen on ihminen, tämäkö oli kysymyksesi? Kenellä on paremmat arvot? Jaa-aa... Kai jokainen pitää omia arvojaan hyvinä, mutta tämä lienee jo ihan eri keskustelun aihe.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Paperiton ihminen on ihminen, tämäkö oli kysymyksesi? Kenellä on paremmat arvot? Jaa-aa... Kai jokainen pitää omia arvojaan hyvinä, mutta tämä lienee jo ihan eri keskustelun aihe."

Minun ymmärtääkseni useat palstan persut ovat sitä mieltä että voidaan tehdä selkeä jako paperittomiin ja paperillisiin turvapaikanhakijoihin. Idea on että pperittomat saa karkoittaa saman tien, ilman että heidän asiansa tutkitaan.

Minun mielestäni paperiton tai väärennetyillä papereilla varustettu voi olla kipeämmin avun tarpeessa kuin papereilla varustettu. Jokainen tapaus pitää tutkia erikseen.

""Suomalaiset ensin, muut ovat paskasakkia."

No onpa sulla mielipiteet."

Tämä ei ollut minun mielipiteeni, vaan yhteenveto perussuomalaisten ajattelusta, mikä siis sinunkin mielestäsi on sitä oikeaa ajattelua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #6

Minä en ole sanonut kenenkään olevan paskasakkia. En myöskään tunne henkilökohtaisesti yhtään perussuomalaista, joka olisi näin sanonut. Sinä ilmeisesti tiedät ja tunnet. Älä laita minua ja monia muita mihinkään kategoriaan, kun et tiedä, etkä tunne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Älä laita minua ja monia muita mihinkään kategoriaan, kun et tiedä, etkä tunne."

Profiilissasi lukee "perussuomalaiset",
enkä minä ole suinkaan syyllinen siihen mitä siellä lukee.

Minä en ole halunnut laittaa profiiliini mitään puoluetta,
en halua kantaa vastuuta muiden synneistä.

Minulla on sitä syntitaakkaa muutenkin tarpeeksi, ihan omasta takaa. :)

Lisäksi minulla riittää ajatuksiakin ihan omasta takaa,
ei ole pakko omaksua muiden, kuten jonkun puolueen ajatuksia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Ja sekö antaa sinulle oikeuden niputtaa ihmisiä ja mielipiteitä? Minä olen siis Olli Immonen tai Jussi Halla-Aho kun kuulun samaan puolueeseen. Voi taivahan vallat!

Minä pystyn irtisanoutumaan natsismista ja kommunismista, pystytkö sinä? Ajatuksesi (ja monen muukin) logiikka menee suurin piirtein näin: maahanmuuttokriittinen = rasisti, persu = rasisti, rasisti = natsi. En tunne yhtään natsia (enkä halua tuntea), maahanmuuttokriitikoita tiedän ja olen sellainen itsekin. Mutta se ei tee minusta joukkomurhista haaveilevaa natsia. Oliko tarpeeksi rautalankaa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"En tunne yhtään natsia (enkä halua tuntea), maahanmuuttokriitikoita tiedän ja olen sellainen itsekin. Mutta se ei tee minusta joukkomurhista haaveilevaa natsia. Oliko tarpeeksi rautalankaa?"

En minäkään tunne oikeastaan ketään, paitsi median kautta.
Sitäpaitsi, niiden ihmisten kanssa jotka oikeasti tunnen, ei uskaltaisi politiikkaa puhua, ei minkäänlaista, ne vain hermostuu siitä. En siis edes tiedä mitä mieltä ne on, enkä oikeastaan piittaa.

Täällä somessa asia on toinen, täällä puhutaan politiikkaa ja täällä on monenlaisia tyyppejä, erityisesti perussuomalaisissa.

Oikeastaan joskus on tullut mietittyä että voiko perussuomalaiset olla mikään puolue, niin monenlaista mielipidettä siinä on.

Perussuomalaisia yhdistää vain Timo Soini ja protesti.
Tällä hetkellä protesti tosin kohdistuu oppositioon, kun se ei sattuneesta syystä voi suuntautua hallitukseen.

Miksi siis kuulua puolueeseen pelkästään protestin tai Timo Soinin takia, kun muut puolueen jäsenet voi olla asioista mitä mieltä tahansa, eikä puoue tai puoluekuri edellytä juuri minkäänlaista irtiottoa vaikkapa näistä sakeista joiden ohjelmaan on kirjoitettu väkivalta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Montako kertaa se on sanottu jo viime päivien aikana? Väkivalta on väärin, sitä ei suvaita, ei Perussuomalaiset suvaitse. Miten se pitää ilmaista, että se menee jakeluun? Onko ne aivoissa liian pitkät piuhat vai miksi se ei aivoissa muodostu tosiasiaksi, että ei sallita väkivaltaa eikä hyväksytä natseja?

Timo Soini yhdistää perussuomalaisia, kyllä. Erimieltä ja erimielisiä suvaitaan. Hassultahan se kuulostaa (jopa ironisella), koska saamme olla eri mieltä asioista ja kuulemme jatkuvasti siitä kuin suvaitsemattomia olemme. Huoh.

Logiikallasi vihreät ovat kaikki Ville Niinistöjä, vasemmisto Liitä täynnä (oikea metalliliiton perikuva),keskusta vois olla vaikka Paavo Väyrysiä. Eihän tuossa ole järjen hiventä. Ymmärtätkö mitä meinaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Montako kertaa se on sanottu jo viime päivien aikana? Väkivalta on väärin, sitä ei suvaita, ei Perussuomalaiset suvaitse. Miten se pitää ilmaista, että se menee jakeluun? Onko ne aivoissa liian pitkät piuhat vai miksi se ei aivoissa muodostu tosiasiaksi, että ei sallita väkivaltaa eikä hyväksytä natseja?"

Ylen aamu-TV:ssä Soini näköjään lupasi että perussuomalaisten yhteydet äärioikeistolaisiin ryhmiin selvitetään.

Mutta minun mielestäni Soini on luvannut sen kaltaisia asioita aiemminkin. Taitaa vain olla tyhjää retoriikkaa. Perussuomalaisten äänisaalis perustuu niin suurelta osin ääriajattelijoiden kannatukseen että todelliset toimet ääriajattelun kitkemiseski puolueesta ei olisi kannatuksen kannalta järkevää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset