OutiMara mie vaan mietin

Vihapuhetta livenä

Suosittelen katselemaan ja kuuntelemaan!

https://

 

En tiedä, mikä ihmisiä vaivaa. Onko tämä yhteiskunta, jossa haluamme elää? Vihaa, vihaa, vihaa....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Linkki ei näy mobiililaitteella. Kannattaa laittaa linkki kommentteihin, jotta tietäisi mistä on kysymys.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei pysty katsomaan yhtään kännykällä Lumiasta. Taidan ilmoittaa tästä pulmasta US:n tekniselle puolelle, että korjaisivat. Koska toisissa sivustoissa pystyn katsomaan normaalisti, poislukien Areena, Katsomo, Ruutu, yms. ellei halua käytellä mitään sovelluksia.

Mutta tietokoneella Firefoxissa toimii, kun poistaa yhden eston pois.

EDIT: Nyt kun Outi Mara laittoi kommenttina youtube-videoon, niin se toimii hienosti.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

"Natsien kätyrit, kytät, siat"
Ei ole vihapuhetta vaan mielipiteen ilmaisua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Youtubesta löytyy, hakusana Suomi ensin mielenosoitus 5.8.2016.

Tässä videossa kytät, siat, natsien kätyrit huutoja maustetaan keskisormella, buuaamalla ja painu vittuun kommenteilla. Mene pois ja Itis kuuluu meille on myös käytettyä retoriikkaa. Todella hienoa ja aikuismaista käytöstä, etten sanoisi!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

En ymmärrä yhtään tuota, että haukutaan poliisia siaksi koska tekevät työtään. Noin muuten pikainen pistokatsastelu videoon näyttää tavanomaiselta mielenosoitukselta.

Kaikenkaikkiaan tapahtumasta valunut tieto ja kuvamateriaali antaa jos monenmoista ihmeteltävää, ei pelkästään siltä kannalta jota Mara yrittää näyttää.

Tilaisuus olisi voinut olla "Ulkomaalaiset ensin", sillä puhujiksi oli tuotu useita ulkomaalaisia. Esim. Turussa asuva Michel Paulat, joka ei ole kotoutunut riittävästi puhuakseen suomea, mutta oli kertomassa että maahanmuuttajat ja muslimit heitetään pois Suomesta lapsineen päivineen.

Ehkä hän siis heittää ensimmäisenä itse itsensä.

Suomi ensin on outo porukka, totta tosiaan, yksi johtohahmoista, Marco DeWit, on käynyt Donetskissa Johan Bäckmanin vieraana, joukkio kumartelee raamattunaan MV:n psyopsis-sontaa ja todistettavasti kyseistä läpyskää käytetään kansalaisten ja viranomaisten ahdisteluun ja painostamiseen.

Silti Suomi on niin vapaa maa, että heillekin on suotava oikeus puhdistaa ryönä sydämeltään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyllä Suomi on (vielä) vapaa maa kaikille sanoille. Toisille annetaan lupa sanoa enemmän ja paremmin kuin toisille. Toiset on kamalia ihmisiä, toiset hyviä ihmisiä.

Edelleenkään minulle ei Petra tarvitse tulla selittelemään MV-lehden kuvioita, jatka sinä vaan julkaisun lukemista. Minä en ole edes aloittanut.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Suuri osa noista puheista sisälsi julkista MV:n palvontaa, joten älä yritä väistää tätä, se oli yksi heidän ykkösviestejään.

Toiseksi, mitä tarkoitat sillä että toisille annetaan lupa sanoa enemmän kuin toisille? Anna joku esimerkki?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #9

En ole ollut paikalla, sinä vissiin olet ollut. Vihapuheesta puhuminen on sallittua vain toisille. En hyväksy solvaamista puolin enkä toisin. Minua on nimitelty täälläkin puheenvuorossa natsien ja rasistien sympatiseeraajaksi. Tämä on jonkun mielestä ihan Ok. Minun mielestäni se ei ole.

Irtisanoutuminen ja tuomitseminen on vihapuheanalyysien lisäksi toinen, jopa koominen asia. Ihminen muuttuu automaattisesti hyväksi, kun tuomitsee toisen? Kun irtisanoudutaan toisen puheista, muututaan lähes enkeliksi? Pyh ja pah... Ulkokultaista löpinää. Mielipiteensä voi sanoa, mutta asia ei muutu paremmaksi tai huonommaksi, vaikka kuinka väännellään. Toki mielipiteiden pitää perustua faktoihin. Mutta nekin ovat tunnetusti kaksijakoisia. Aina löytyy omaa mielipidettä tukevaa faktaa, puolin ja toisin.

Osatotuuksien kertominen on sekin näinä päivinä hyvin yleinen tapa. Kerrotaan juttu ja jätetään osa kertomatta. Tässä blogissa toin esille videon muodossa toisen näkemyksen asiasta. Voit Petra kirjoittaa oman blogin toisesta näkökannasta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Miten niin "vihapuheesta puhuminen on sallittua vain toisille"? Anna nyt siitä jokin esimerkki?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #14

Minä en hyväksy muslimien tapoja enkä uskontoa. Heillä on siihen kuitenkin täysi oikeus ja vapaus. Kirjoituksia, joissa arvostellaan islamin uskontoa, poistetaan täältäkin hyvien tapojen vastaisina. Tuntuu, että vihapuhe liittyy aina ja vain islamin uskoon. Sitä ei saa arvostella, eikä epäkohtia tuoda esille. Paitsi hehkuttamasi satiirin keinoin (je suis Hebdo).

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #15

Kun nyt näkisi edes joskus poistetun tekstin jossa olisi arvosteltu islamin uskoa, kun ne itse asiassa demonisoivat kansanryhmiä. Siinä on kaksi eri asiaa. Islamin uskoa kuten mitä tahansa muutakin uskoa saa vapaasti arvostella.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #17

Älä viitsi olla ylimielinen ja tietämätön!

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #19

Mitä olen noita puheita katsellut, siellä ei islamin uskoa juuri arvosteltu, vaan mm. haukuttiin maahanmuuttajia ja muslimeja sanoin "You should't even exist!" Tämä siis maahanmuuttajan suusta, valkoisen maahanmuuttajan. https://www.youtube.com/watch?v=IBNRxiLgiT0

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #20

Onkohan tämä juuri sitä kuplassa elämistä kohdallasi Petra? Siitä olen samaa mieltä, että miettiä pitää, mitä ihmisistä puhuu. Kaikilla on oikeus olla ja elää. Siitä voidaan sitten ollakin eri mieltä, kenen velvollisuus elättää ketä ja missä.

Jos islamin usko tekee autuaaksi, miksi joukkopako näistä maista on niin suuri?

Ylilyöntejä ja törkeyksiä molemmin puolin. Siitä pitäisi kirjoittaa ja kertoa avoimesti.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #22

Toivottavasti et minulta kysy islaminuskon autuuaaksitekevyydestä, kun en erityisemmin pidä uskonnoista ylipäänsä. Muutenkin alkaa vaikuttaa, että pyrit siirtoleimaamaan jotain asenteita, joita minulla ei ole. Teokratiat ovat ihmisiä rajoittavia ja sortavia, ja ne vallankäytössä hyväksikäytetään uskonnollisuutta, joko pakotettua tai indokrinoitua. Kun lisätään vielä kehittymättmyyttä ja ympäristöongelmia, historiallisia selvittämättömiä ongelmia, luonnonvaroja, jännitteitä ja muuta, niin ei ihme että joissain maissa kuohuu.

Sellaisista paikoista paenneiden ihmisten päälle julkinen yrjöäminen on sallittua, kuten näet. Samaten näköjään poliisin perusteeton haukkuminen.

En minäkään halua vihaa, siksi en ymmärrä miksi sitä lietsotaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #23

En pyri leimaamaan yhtään ketään, enkä mitään. Suomalainen yhteiskunta on kehittynyt kristinuskon kanssa. Ohella, vieressä, yhteydessä. Se on sitä, mitä se nyt on. Itse en halua sen muuttuvan miksikään muuksi. Lakia ja ihmisten oikeuksia (sekä velvollisuuksia) on noudatettava. Siihen ei kuulu poliisien turpaan mättäminen eikä ihmisten teloittaminen. Siksi tulen vastustamaan islamin uskoa loppuun saakka. Minua ei alisteta naisena ei suomalaisen eikä ulkolaisen miehen toimesta. Ja aion tehdä parhaani, ettei lapsillenikaan tule niin käymään. Mutta tämä tapahtuu demokratian kautta, ei mielipuolisen väkivallan tai uhkailun keinoin.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #25

Yksikään muslimi ei ole koskaan uhannut minua tai perhettäni. Sen sijaan perussuomalaiseksi ilmoittautunut henkilö Suomessa on uhannut tappaa lapseni sen vuoksi että hän puhuu englantia ja on siis monikulttuurin ilmentymä.

Suomalainen mielipuolinen väkivalta ajaa ihmisiä pois Suomesta. Se ei ole hyvä asia, ja tämä tullaan joskus vielä huomaamaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #55

Olet käynyt tarinasi kertomassa useita kertoja eri blogiin. Oen pahoitellut asiaa, noin ei saisi tapahtua. Nyt on ilmeisesti varmistunut, että uhkalija oli perussuomalainen (et ole tätä aiemmin ilmi tuonut). Rangaistuksensa ansaitkoon, kuka rikokseen syyllistyy.

Ihan muuten vaan kysyn, miten tämä liittyy millään tavalla tähän blogiin? Vai olenko minä rikollinen, ketä pitää rangaista kollektiivisesti?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #17
    "Kun nyt näkisi edes joskus poistetun tekstin jossa olisi arvosteltu islamin uskoa, kun ne itse asiassa demonisoivat kansanryhmiä. Siinä on kaksi eri asiaa. Islamin uskoa kuten mitä tahansa muutakin uskoa saa vapaasti arvostella."

Poistetun kirjoituksen silmäily onnistuu pikkuisen heikonlaisesti siitä syystä, että se on todellakin poistettu näkyviltä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Petra: "...Turussa asuva Michel Paulat, joka ei ole kotoutunut riittävästi puhuakseen suomea, mutta oli kertomassa että maahanmuuttajat ja muslimit heitetään pois Suomesta lapsineen päivineen.

Ehkä hän siis heittää ensimmäisenä itse itsensä."

En usko, että Michel Paulat on muslimi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"maahanmuuttajat ja muslimit"

Entä maahanmuuttaja?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #63

Seija, en välttämättä ymmärrä kysymystäsi. Käsittääkseni Michel Paulat puhui muslimeista eikä maahanmuutajista yleisesti.

Prof. Vihavaisen blogia voi suositella kaikille ajatteleville ihmisille ja suurelle osalle US:n blogisteja.

Seuraavassa pätkä Vihavaisen pohdintaa:

"Entä mitä on sanottava [Sebastian Tynkkysen] siitä vaatimuksesta, että meillä jo nyt asuvien muslimien olisi poistuttava maasta?
Sikäli kuin asia koskee niitä täällä olevia, joilla ei ole maamme kansalaisuutta, on kyseessä aivan ilmeisesti normaali poliittinen mielipide, jonka ilmaisemiseen avoimessa yhteiskunnassa on oltava oikeus. Niitä jotka on otettu maamme kansalaisiksi, ei tietenkään voi karkottaa."

En näe ristiriitaa Michel Paulatin puheen kanssa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #64

Olin hieman odottanut että ihmiset itse katsoisivat Paulatin lietsontapuheen, joka on omistettu "maahanmuuttajille ja muslimeille". Puheen päätyttyä voi myös katsoa, miten Paulatia kuuntelevat kannattajat vääntävät suunsa häkeltyneeseen hymyyn, kun itsekin yllättyvät että joku kehtaa noin. Ja sitten raivoisat aplodit.

Jokin merkkipaalu tuli juuri ylitettyä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #64

Vaikka siteerasit kappaletta, jossa maahanmuuttajat oli mainittuna?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #64

Harri: onko mielestäsi tärkeämpää karkottaa insinöörit Suomesta kuin vähentää maaahnmuuttoa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minun mielestä tämä osoittaa vain yhteiskuntaa vaivaavaa pahoinvointia, mitä on jo nähty kauan aikaa sitten ennen kuin tuli tämä muotisana vihapuhe.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyllä yhteiskuntaa vaivaa pahoinvointi, täysin samaa mieltä. Mielenkiintoisen tästä vihapuhe aiheesta tekee se, että sitä tuotetaan vain muka yksipuolisesti. Riitaan tarvitaan aina kaksi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minkähänlainen aamunavaus tästäkin olisi tehty mediassa jos osallistujat eivät olisi olleet järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastustamassa vaan olisivat noilla sanoilla puolustaneet poliisin ja viranomaisten toimintaa.
Suomessa todella on sananvapaus , jos puhuu siten kuin halutaan mutta jos korostaa suomalaisuutta ja Suomen perinteitä ja haluaa pysytellä erossa uusista ulkomaisista keskustelutavoista niin sananvapaus onkin jonniinverran ohuempi. Saapi nähä .

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kytät, siat, natsien kätyrit huutoja maustetaan keskisormella, buuaamalla ja painu vittuun kommenteilla."

Lain mukaan täysin säädyllistä ja jopa toivottavaa kommunikaatiota, muslimit ovat se jalustalle nostettu, suojeltava ryhmä joista ei saa sanoa tosiasioita eikä lausua mielipiteitä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"muslimit ovat se jalustalle nostettu, suojeltava ryhmä joista ei saa sanoa tosiasioita eikä lausua mielipiteitä."

-
Näinhän se on mutta kukaan ei suostu sanomaan että miksi ? Voisihan tuolla jalustalla olla vaikka hevosmiehet tai pohjaonkijat.

Jukka Mäkinen

"Näinhän se on mutta kukaan ei suostu sanomaan että miksi ?"

Muslimit ovat ainoastaan pelinappula tässä valtaapitävien ikuisessa taistelussa rahvaan kyykyttämiseksi ja nöyränä pitämiseksi. Oikeauskoisten taistelussa omien etuikeuksiensa ja helpon leipänsä puolesta.

Miksi juuri muslimit? Siksi että muslimien vastustaminen lähtee niitten taholta, jotka joutuvat maksamaan viulut ja kärsimään muslimien saamasta etuoikeutetusta kohtelusta. Rahvaan taholta. Vallassaolijat ja verovaroilla elätettävät oikauskoiset peesaajansa tietenkin vastustavat periaatteessa kaikkea mikä on lähtöisin rahvaasta. Paitsi heidän maksamiaan veroja.

Jos muslimien vastustaminen olisikin lähtöisin vallan haltijoiden taholta, oikeauskoisten reaktio olisi päinvastainen. Tämä tullaan vielä näkemään kun Unioni alkaa tosissaan pysäyttää kansainvaellusta. Arvot muuttuvat ja moraali joustaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Poliisien solvaaminen ja kohteleminen valtion omaisuutena on anarkismia. Mitähän pahaa nuokin poliisit ovat tehneet näille mielensäosoittajille? Eipä toisaalta ihme, että poliiseissa on paljon kriitikoita maahanmuuttajia kohtaan?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Somalisäkin röyhkeys on kyllä uskomatonta. Siellä suomalaiset fasistin metsästäjä vasemmistolaiset veljeilevät muslimien ja muiden ei-suomalaisten kanssa. Kehitys on täysin samalainen kuin muissa euroopan maissa, joissa nämä rajojen avaajat hyysäävät aivottomasti tulijoita.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Koska olen hyväntahtoinen ihminen uskon ettei Petra ole tällä kertaa lukenut Äyräväisen blogia vaikka muuten persujen sanomiset ja tekemiset tuntuvat olevan aina hanskassa toisin kuin esim. minulla.

Aiheena ei ole MV - psykoosi ja jankkaaminen siitä vaan alkujaan Heikki Porkan tuomat haivainnot (luin Tapion blogista) koskien yhtä YLE - ohjelmissa esiintynyttä somalia Maryan Askaria joka tässä videolla käyttää värikästä kieltä megafoni kädessä. Kovin sivistynyttä kuvaa ei itsestään anna kuten ei kukaan muukaan kuorolainen 'Kytät, siat, natsien kätyrit, kytät, siat, natsien kätyrit, kytät siat, natsien kätyrit' mutta luultavasti tämäkin tulee olemaan YLE:n suvaitsevaisuusportaalle pelkkä meriitti.

Eero Mattila

Olisi todellakin kiva saada Ylen ohjelmapäälliköltä tai eettiseltä johtajalta perustelut, miksi heidän mielestään tälle "kytät, siat, natsien kätyrit" sakille annetaan ohjelma-aikaa.
- Miksi Ylessä revitellään itsekeksittyjä uutisankkoja ja pelotellaan kansalaisia Suomen uusnatseilla, fasisteilla ja Odinin sotureilla.

- Ylipäätänsä on vaikea ymmärtää miksi kenelläkään suomalaisella olisi tarve vastustaa laillisesti koolle kutsuttua "Suomi ensin" -mielenilmausta tai itsenäisyyspäivän kynttiläkulkuetta.

- Miksi YLE vaikenee täysin maahanmuuttajien aiheuttamista ongelmista Ruotsissa, Tanskassa tai nyt Itä-keskuksessa. Miksi poliisi antaa tälläisen sakin häiritä laillista mielenilmausta?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Muistan vielä elävästi -96, kun kuuroporukan kanssa haahuilimme Tunisiassa turisteina basaareissa ja kuljimme lyhyintä reittiä hotelliimme. Äkkiä päällemme heitettiin kiviä ja solvattiin.

Heittelijät olivat lapsia. Onneksi tunisialainen mies näki ja räyhäsi lapsille, pyyteli meiltä anteeksi lasten käytöstä. Vahinkoa ei tapahtunut.

Nykyisin voisimme edelleenkin olla suopuisia kaikille, mutta Euroopassa velloo nyt isompi ongelma ja lietsotaan vastakkainasettelua.

Asioihin pitää saada nopeasti realistisia ratkaisuja ennen kuin kaikki sortuvat mahdottomuuksiin. Googlatkaa youtubesta Maailman köyhyys ja purukumipallot.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihmisiä tulee kohdella ihmisinä. Kuitenkaan se, että lähtömaiden ongelmat tuodaan avuntarjoajien keskuuteen kritiikittä, ei tiedä hyvää. Yksikin kunniamurha, sukupuolielimien silpominen tai pakkoavioliitto on yhteiskunnassamme liikaa!

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

"Sananvapauden nojalla on kuitenkin oikeus liioitella, provosoida, ja käyttää kovaakin kritiikkiä. Panettelu ja solvaaminen on kuitenkin kiellettyä."

Eikö tuommoinen huutelu kuulu lopussa mainittuun. mielestäni voisi moiset huutelijat laittaa nippareilla kasaan rauhottumaan. Koska jos perjantaiiltana kylillä huutelet poliisille toistuvasti moista, voit olla satavarma että putkassa menee yö.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olen ollut politiikassa mukana vuosikymmeniä aina v-66, ensin nuorisopolitiikkona, myhemmin "ukkoyhdistyksen" toiminnassa, nykyisin seuraan politiikkaa vapaana luottamustoimista. Ja nyt kysymys Outi Maralle ja toivon rehellistä vastausta. Mikä on se puolue jonka ulostuloilla vihapuhe rantautui osaksi polittiseksi retoriikaksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Blogini ei ollut tarkoitettu kenenkään yksityiseksi poliittiseksi cv-todistukseksi. Oliko sinulla Arto videoon jotain kommentoitavaa? Olen toistamiseen sanonut lähes jokaisessa blogissani, että en hyväksy mielivaltaa, väkivaltaa enkä lain rikkomista. Se, että poliisien silmille syljetään, haukutaan tai heitetään kiviä tai käydään päälle (ei tässä videossa, mutta esimerkkejä on), vähentää vihapuhetta, niinkö? Perussuomalaisten syytä? Sitäkö koetat sanoa?

Pandoran lipas on aukaistu. En tiedä onko hyvä vai huono, mutta asioista puhutaan, kirjoitetaan. Moraalin omaavana ihmisenä en syytä koko joukkoa muutamien hölmöilyistä tai ylilyönneistä. Toivottavasti sinäkään et tee niin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei se että viittaa ikään ja kokemukseen ole mikään cv-todistus vaan normaalia puhetta. Ikävä Outi että vastailet niin hyökkäävästi. On parempi keskustella esim somessa kuin huutaa kuuroille korville kuten videossa. Me jokainen vaikutamme keskusteluilmapiiriin.
Mikä vitsi voivotella vihan määrää ja sitten vastailla hyökkäävästi. Pystyt parempaan. Ja oikeasti, Outi, puhun sinulle ihan ystävällisessä mielessä. Minusta sinä pilaat oman juttusi vastailemalla niin pikakiivaasti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #35

Ahaa, pidänpä ohjeesi muistissa, Sini :). Pikakiivautta ja pikatuomitsemista harjoitetaan näemmä melkoisen paljon, myös täällä puheenvuorossa. Se, että jätetään itse aihe (tässä tapauksessa ruokottomasti käyttäytyvät vastamielenosoittajat) huomiotta, ei ole asiallista keskustelua, vaan juuri sitä yksipuolista, omaa totuutta toitottavaa jargonia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #40

Mä kyllä laitoin "ohjeeni" viitekehykseen joka oli koko postauksesi video mukaan luettuna. :-)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #41

Vastaukseni kohdistuikin osittain Artolle, joka blogin aiheen vierestä vetelee ja kollektiivisesti kaikki eri mieltä olevat tuomiolle viemässä.

Ja onneksi täällä toimii ylläpidon pitämä sensuuri, jolla kitketään kaikki törkeydet sekä annetaan kirjoituskieltoa, mikäli on liian vihainen. Eikö vaan Sini?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #35

Sini, sinähän et ole koskaan hyökkäävä keskustelija.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuon Pandoran lippaan aukaisi Soini ottamalla, vaalivoiton toivossa puolueelle ns. "rasistisiiven" ja edelleen Tynkkyset, Immoset, Hakkaraiset, Huhtasaaret, ovat Soinin erityisessä suojelussa. Niinä vuosikymmeninä joina olin politiikassa mukana, persujen käyttämää retoriikkaa, ei käyttänyt yksikään puolue, ei edes "Taistolaiset" SMP:a puhumattakaan. Veikko Vennamo, käytti kyllä värikästä kieltä, mutta sivistyneenä miehenä hän ei koskaan mennyt mauttomuuksin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #37

Kiitos oppitunnista ja valistuksesta Arto. Oliko sinulla videoon kommentoitavaa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #37

Tässäpä Granlund osoittaa kuinka kovat tuskat on perussuomalaisista ja pakkomiellekin melkein.

Aina kun kirjoitan jotain demareista se on Granlundin mielestä pakkomielteistä ja pelkkää haukkumista, no eipä ole tämäkään kommentti ihan ilman pakkomiellettä.

Granlundin kommentti on hyvä esimerkki siitä, että osataan hienosti kommentoida kaikkea muuta kuin mistä puhutaan, nyt blogin aihe meni Granlundilta kokonaan ohi, kaikkea muuta fobiaa kyllä riittää.

Vaan eipä se kummoinenkaan ihme ole, kun kyse on demareista, ohi puhumisen mestareita.

Tämä blogi ja video osoittaa, että ei ole Suomalaisilla oiken käytöstavat hallussa puolin ja toisin, toiset näkevät koko islaminuskonnon kaiken pahan alkuna ja sitten vastapuoli käyttäytyy kuin pikkukakarat.

Eipä ole minulle henkilökohtaisesti mitään merkitystä mikä on ihmisen usko, kunhan ottaa toiset huomioon.

Islamin pilkka on Suomessa melkoinen tabu, Ranskassahan sitä ja Muhammedia pilkataan avoimesti, mutta silloin se onkin sivistyneistön mielestä hauskaa satiiria. Minä en hyväksy minkään uskonnon pilkaamista sananvapauden nimissä, typerää touhua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Takiaispuolueella on takiaiskommentaattoreita. Esim minä ja Valpperi. ;-)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #44

Ritala näköjään ei ymmärrä tai paremminkaan haluaa ymmärtää kirjoittamaani tekstiä. Yritän sanoa, että persut tuomalla vihapuheen politiiseen retoriikkaan, niin jäljet näkyvät nyt kaikkialla, myös tässä videossa. "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" ja tuon huudot aloittivat persussuomalaiset Soinin hyväksymällä ne. Ei minulla ole mitään ertyistä pakkomieltä persuista, ei muistakaan puolueista ja se, että helposti kommentoin Ritalan näkemyksiä demareista johtuu siitä, että niissä ei ole ylensä totuuden häivääkään, ei sellaista "pakkomielteistä" vääristelyä jota Ritala demareista harrastaa voi asioista perillä oleva olla oikaisematta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #67

Entäs jos Arto kirjoittaisit oman blogin, jossa voisit kertoa demareista ja heidän saavutuksistaan. Siihen voit lisätä kommentointia myös persuista halutessasi. Edelleenkään kun siulla ei tunnu olevan itse aiheeseen mitään sanottavaa?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #68

Blogissa kysyt, mikä ihmisiä oikein vaivaa, vihaa, vihaa vihaa, siihen kysymykseen juuri yritän vastata. Kaikilla ilmiöillä on alkulähteensä ja sen vihan alkulähde politiikkaan ja sitä kautta koko yhteiskuntaan tuominen on persujen poliittisen retoriikan tulos. Se, että takerrutaan yksittäisten ihmisten käyttäytymiseen mielenosoituksessa on pyrkimystä vesittää keskustelua, siitä mitä itse blogissasi kysyt, "mikä ihmisiä oikein vaivaa" ja siihen kysymykseen juuri yritän vastata.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #73

Et nyt sitten vain syyllisty kollektiiviseen syyllistämiseen? Teet sitä, mistä muita syytät. Etkä itse edes huomaa? Luet lehdistä, luettelet nimiä, jotka mielestäsi vihaa lietsovat. Joku on sanonut jotain ja pidät minua syyllisenä? Haluat siis persut pois keskusteluista? Olkaa hiljaa? Ongelmatko ratkeavat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #68

Arto voisi blokissaan kertoa kuinka sosdemit saivat aikaan pinta-alalisät pienviljelijöille elintarvikeomavaraisuudenvarmistamiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #67

Ok, hieno homma, että selität tarkemmin, että menee tyhmemmillekin kaaliin.

Uskotko oikeasti, että vihapuhetta tai rasismia ei olisi ilman persuja? Jos niin on, niin pitää sanoa, että lapsellisempaa ajatusta ei oikein voi olla, mutta mitäs siitä, Granlund tämän ilmeisesti kuitenkin tietää.

Siitä demariudesta vielä, peiliin olen monesti pyytänyt katsomaan, vuosikausia hallituksessa ja teot ja tulokset näkyvät nyt Suomen tilanteessa, leipäjonot, työttömyys ja valtion velka, siinä on sitä selkärankaista demariutta varmaan.

Jokainen puolue on nykytilanteeseen yhtä syyllinen, tehty väärää politiikkaa ja vääriä päätöksiä.

Se vain ihmetyttää, että aina yrität jotenkin demarit pestä paskasta pois, ihan yhtä tahraantuneita kuin muutkin puolueet, mutta ei se tunnu millään tajuntaan uppoavan. Minä en puolusta ketään, mutta tuollainen kaksinaismoralismi ja populismi ihmetyttää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

"Uskotko oikeasti, että vihapuhetta tai rasismia ei olisi ilman persuja?"

Mutta miten paljon?

Jukka Mäkinen

"Mikä on se puolue jonka ulostuloilla vihapuhe rantautui osaksi polittiseksi retoriikaksi."

Olisiko ollut sosialidemokraatit 60-luvulla: "Tapa talonpoika päivässä"

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Tämä "suvakkien ja rajakkien" välinen taistelu niin tapahtumissa kuin netissäkin on uskomattoman typerää ja lapsellista. Tietysti tätä selittää myös se, että ääripäät ovat puolin ja toisin näkyvimpiä ja peittävät niitä järkevämpiä kannanottoja. Tuollanen huutaminen ja mesoaminen ei kyllä ole täysjärkisen touhua.

Voisi jotenkin ymmärtää, että "Esson baarin miesten" jutut on aika karseita, mutta missä vaiheessa suvaitsevaisuuskin muuttui muiden pilkkaamiseksi? Näistä tapahtumistakin haetaan tuhat kuvaa ja videota ja etsitään niistä sitten pilkattavia. Ihmiset käyttävät valtavasti vaivaa kaivaakseen esiin jotain mistä voisi muita syyttää.

Eikö mitään järkevämpää löydy?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihapuhe-demonstraationa video oli erinomainen.

P.S. Video saattaisi olla oivaa opetusmateriaalia koululaitokselle , joka juuri sai uuden opetussunnitelman monikulttuurisuuden ja monikielisyyden vahvistamiseksi.

P.P.S. Oppilaat voisivat lopuksi pohtia, miksi poliisi vei pari kansalaista mukanaan ja testata samalla havaintokykyään siinä, kumman osapuolen mielenosoittajia nämä olivat.

Eero Mattila

Tässä oli kysymys laillisesta mielenilmauksesta, jota tämä "kytät, siat, natsien kätyrit" porukka sai rauhassa häiritä. Tälaista ei pitäisi yhdenkään järkevän ihmisen suvaita. Jos kerran on sananvapaus, se pitää olla kaikilla.

- Vastaavassa maahanmuuttajia myötäilevässä mielenilmauksessa Narikkatorilla ei ollut tällaista häirintää ja suoranaista ilkivaltaa.

-> Tämä video todellakin kertoo hyvin suoraan millaisesta sakista on kysymys. Tällaisiako ihmisiä suomalaisten pitää verovaroilla elättää ja suojella? Onko tämä nyt esimerkki onnistuneesta kotoutumisesta?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Yhden kommentin poistin ylläpidon pyynnöstä. Tästä asiasta voi keskustella asiallisesti, kiitos!

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Somali-raivotar megafonin kanssa on feministipuolueen yksi perustaja Maryam Askar, suomalaisen peruskoulun historian tunneilla hän on tuskin koskaan ollut ja integroituminen vaikuttaisi muutenkin juuri hänen kohdallaan olevan mission impossible, päätellen kiihkeästä aggressiivisuudesta ja syvästä viha-asenteesta perusoikettamme, eli turvallisuutta, kohtaan.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tietääkseni feministipuoluetta oli pykäämässä Maryam Abdulkarim, ei Askar. Mutta ei se tässä blogikeskustelussa niin nöpönuukaa ole, faktoista tulee vaan kuittia tietämättömyydestä.

Askar on ollut mediassa esillä muutaman kerran. Tässä hän on puhumassa keskisormia heilutteleville ja törkyjä huutelevalle kansallismieliselle yleisölle. Hyvin on ainakin omaksunut suomalaiset tavat. http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/344192-uhma...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Hyvin on ainakin omaksunut suomalaiset tavat" - läppä on näitä heittoja, joka/jotka on aina kiinnostanut sikäli että pystyykö sitä hihittelemättä kukaan edes kirjoittamaan. Mene ja tiedä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Tässä se oli kytketty henkilön kokemaan tilanteeseen jossa niitä tapoja opetettiin. Joiden ei pitäisi olla suomalaisia tapoja.

Jukka Mäkinen

Keskisormen heiluttaminen ei ole suomalainen tapa, vaan varsin tuore kansainvälinen ilmiö Suomessa. Taisi rantautua punkin mukana 70-luvun loppupuolella Englannista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #49

Heh heh, mitä ei kielellisempi viesti sitä yleismaailmallisempi. Mutta käyttäjien suomalaisuudesta oli kyse.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@39. Ei se keskisormi ole suomalaisen tapa vaan on kv. merkki, mikä on luultavasti tullut: Isoin sormi pyllyyn, haistatellaan sormella nenään ja lähetetään sama viesti takaisin vastapuolelle.

Mutta eräs asia on, mikä ei saa loukkaantua tai käsittää väärin: Japanin, Kiinan, Korean, Taiwanin viittomamerkki sisaruksista kuten veli:

https://www.youtube.com/watch?v=RMbG2d-cNhc

Tämän tiesivät jo harvat yli 20 vuoden takaa kuten esim. minä tiesin jo.

Minä vähän kevennän masentavaa olotilaa hiukalla huumorilla, mutta asiaan.

Mitä minä tällä yritän hakea? Ihan turhaa yrittää osoittaa ryhmiä tai tiettyjä henkilöitä. Tärkeää on se, että me kaikki voimme yhteisymmärryksessä erottaa, mikä on vihapuhetta ja mikä ei ole ja sananvapauteen ei pidä sekoitella yhtään mitään vihapuhetta kun sellaista vihapuhetta ei edes ollut olemassa kunnes muotisanana ilmestynyt kulahtaneen sanaparin "pahoinvoivan yhteiskunnan" tilalle.

Mitä ihmettä meille oikein on tapahtunut, kun on pakko olla vastakkain asetelmia eri puolilla? Kiistellään ja todistellaan. Taitaa media itse olla suurimpana aiheuttajana näissä asioissa.

Missä vaiheessa voimme olla yhtä mieltä?

Tuli toinen hauska juttu mieleen matkailukokemuksista: Kuuroporukalla vuokrattiin auto, missä matkanjohtaja oli edellä ja minä taas takana. Jossain vaiheessa edellä ajavan autosta katkesi nopeusmittarin neula nollaan ja hänen piti suurinpiirtein arvioida nopeutensa. Kaupunkitaajamassa me ajettiin 50 km:n alueella yli 100 km/h. Ohitsemme katselivat kaksi maan poliisia autonsa vieressä ja eivät piitanneet.

Meidät pysäytettiin vasta, kun 5 kilometrin jälkeen poliisi esti. Matkanjohtaja oli ilman paitaa ja avasi turvavyönsä ja meni poliisin luokse mutta poliisi yritti hätistää hänet. Matkanjohtaja kuvitteli, että poliisi halusi hänet luokseen kädenheilautuksilla mutta se tarkoittikin: "Mene helvettiin tai jotain sinne päin".

Käskin matkanjohtajan pitää paitaa päällä, sillä Tunisiassa ei ehkä paidattomuutta pidetä hyvänä asiana ja kysyin, että miksi hän ei vaihtanut autoamme, jossa on toimiva nopeusmittari? Hän sanoi, että heidän autonsa on mukavampi ja pehmeä kuin käyttämämme Retu Kivisen omistama auto...

Tunisian liikenne on muutenkin ihan kammottavaa. Olisi paljonkin kerrottavaa muistakin kohtaamistamme oudoista asioista. Mutta ehkä teen niistä joskus Vapaavuoron puolelle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Koomiseksi vastamielenosoittajien käytöksen näyttöpäätteellä tekee heidän toistuvat natsitervehdykseen nousevat yläraajansa.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Minua naurattaa takarivin kantasuomalaiset, joiden lippalakin päälle on huppari tiukasti vedetty. Tulee heti mieleen: http://www.hs.fi/webkuva/taysi/560/1305906598329.jpg

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Vihamielisen ja agressiivisen oloista porukkaa näyttää olevan. Asiaa tuo ei edistä millään tavoin. Mielenkiintoista, miten vähän videosta kommentteja. Siitä kirjoittaja ilmeisesti ajattelisi keskusteltavan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Vaikea tuntuu aihe olevan. Putiniin liittyvät salaliitto teoriat check, MV check, Persut check... Unohinko vielä jotain?

Miettikääpä mitä poliisit joutuvat työssään kohtaamaan? Varmaan hirveän vetovoimainen ei ammatti tällä hetkellä ole.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Nolo. Piinallinen. Varmaan hyvin kiusallinen monille ei-valkoisille asukkaille, jotka eivät halua olla näiden huutelijoiden kanssa missään tekemisissä. Poliisin ei tarkalleen ottaen olisi pakko kuunnella tällaista - jos vaikka partiota tai pyöräpoliiseja menee aiheettomasti solvaamaan, he normaalioloissa reagoivat jotenkin.

Eero Mattila

Joo, luulen tosiaan että jos minä tavallinen valkoihoinen heteromies menen sylkemään vastaavaa poliisin naamalle megafonin kanssa - huuto katkaistaan hyvin nopeasti. Mikä ihmeen ylipappi tämä somalinainen on, joka saa mellastaa mielin määrin...
- Erinomainen näyttö salonkikelpoisuudesta. Odotellaan vaan milloin emäntä seuraavan kerran pääsee Ylessä koko valtakunnan lauteille... eiköhän tuolla huutamisella jo oma ohjelmapaikka pitäisi saada. Ammattaitaitoa ei kai Ylessä enää tarvita, riittää kun on poliittisesti pätevä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Itse olen näyttänyt kansainvälistä käsimerkkiä lähinnä autolla kaahailijoille. Kova oon kiroomaankin, mutta en nyt itse ikänä poliisia noin haukkuisi. Onhan meillä suvussakin poliiseja.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Tuolla videolla taidetaan hoilata mm. "unite the nations, stop deportations", eli yhdistäkää kansakunnat, lopettakaa karkotukset. Tämän joukkohurmoksen taakse kätkeytyy hyvin erikoinen ja todellisuudesta vieraantunut maailmankatsomus - etenkin, kun sitä ennen viranomaiset julistetaan sioiksi ja natsien kätyreiksi.

Karkotusten lopettaminen tarkoittaa käytännössä ulkomaalaisvalvonnasta ja maahanmuuttokontrollista luopumista. Onhan tätä esitetty vakavamminkin otettavissa asianyhteyksissä kuin mielenosoituksissa, mutta eivätkö nämä maailmansyleilijät oikeasti näe omaa kättään pidemmälle missään asiassa?

En yllättyisi, vaikka karkotuksiin liittyvän vaatimuksen perusteena olisivat yksittäiset tikunnokkaan asetetut tapaukset, kuten irakilainen mies, jonka koti oli väitetysti räjäytetty.

Näiden vuoksi kaikki karkotukset tulee lopettaa, koska muuten Suuri Unelma yhteisestä maailmankodista ei toteudu.

Edit: Värssy taitaakin mennä "no borders, one nation, stop deportations".

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Voisikos se olla niin, että anarkistit ovat saaneet pieneen (ja mielestäni kuppaiseen) joukkoonsa lisää itsensä peittelijöitä yhdistämällä "voimansa" maailmanhalaajien kanssa? Onko nationalismin vastakohta muuten anarkia?

Yhteinen maailma ilman rajoja on huuhaata. Aina on joku, joka haluaa rajata tonttinsa ja omaisuutensa. Eipä siinä työtään tekevien poliisien solvaaminen auta, ei nyt, eikä tulevaisuudessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Aina on joku, joka haluaa rajata tonttinsa ja omaisuutensa."

Tuskin näilä maailmahalaajillakaan kotiovet ovat auki, haluavat käyttää toisten lompakkoa tulijoiden kustannuksiin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Ei uskois että tämä kuvaus on Suomessa.

Todella törkeää käytöstä yhteiskuntaa vastaan tuo poliisienki nimittely.

Ei mene enää kauaa kun jotain törkeää tapahtuu.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Hienostunut ilmaisu Maralta. Hänen kanssaan eri mieltä olevat ovat "kuppaista joukkoa".
Noin sitä pitää!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

O.M. on auktoriteetti hoitoalalta. Näkee kuppaisuudeen videolta ja ehkä lehtikuvastakin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ei Sini, en ole auktoriteetti. Minulla on lakia rikkovista mellakoijista mielipide. Alkaako loppua argumentit? Menikö henkilökohtaiseksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #81

OK, sä kutsut ihmisiä kuppaiseksi ja mä tartun siihen Kallista säestäen. Ei olla parempia kuin mielenosoittajat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #87

Niin, ihmiset nimittelevät toisiaan. Kuppainen=kapinen, huono, epäkunnossa, rikkinäinen. Onneksi se ei tässä yhteydessä ole tarttuvaa. En ole itseäni paremmaksi ihmiseksi väittänytkään, lainkuuliainen sen sijaan olen, eikä minulla ole tarvetta julkisesti törkyillä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

# 78 Ei erimieltä olevat, he ovat vain erimieltä. Mutta yhteiskuntaa, lakeja rikkovat, omaisuutta tuhoavat sekä väkivaltaa lietsovat ja poliiseja sättivät anarkistit ovat.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

No hyvä, että kuppa-alan asiantuntijoita löytyy edes persuista!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos kaikille keskustelijoille! Keskustelu jatkukoon asioista puolesta ja vastaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset