OutiMara mie vaan mietin

Miksi perussuomalaiset?

Poliittinen herääminen on tapahtunut kohdallani varsin myöhään. Ensimmäisen kerran äänestin 30-vuotiaana. Miksi? Olen tähän asti vastustanut puoluepolitiikkaa ja ajattelin, että päättäjiksi pitää saada sellaisia ihmisiä, joilla on oikeasti osaamista ja halua muuttaa asioita. Sinne eivät kuuluu puoluekirjan omaavat joo-joo miehet eikä naiset. Olen matkani varrella äänestänyt demareita (antakaa anteeksi, ei tule toistumaan), kokoomusta, keskustaa. Nuorempana protestoin, kun en saanut antaa ääntäni Pekka Haavistolle, joka on mielestäni edelleen yksi järkevimmistä ja asiaosaavimmista politiikoista.

Miksi sitten perussuomalaiset? Viime kevään tein päätöksen, kun olin vaalikoneissa saanut 3 kertaa saman ehdokkaan itselleni sopivimmaksi, ottaa yhteyttä ehdokkaaseen.  Sovittiin tapaaminen, keskusteltiin ja tämä sinetöi ääneni. En ole itseäni aiemmin pitänyt edes muodollisesti tahi muutenkaan pätevä politiikkaan. Noin 20 vuotta olen aktiivisesti seurannut vierestä, tuskaillut, ärsyyntynyt, mutta toisaalta syttynyt aiheista. Keskustelut ehdokkaani kanssa jatkuivat, tapasi kevään aikana muuta puolueväkeä. Minut toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi, otettiin vastaan avosylin. Liityin puolueeseen, koska vaihtoehtona olisi ollut sama, jatkuva sohvalla valittaminen, että kyllä asioille pitää tehdä jotain.

Aiheet, joita perussuomalaiset ääneen puolustavat, ovat itselleni tärkeitä. Olen isänmaallinen ja koen suomalaisuuteni etuoikeutena. Tätä etuoikeutta haluan puolustaa. Olen ylpeä suomalaisuudestani, Suomen lipusta ja kansallislaulusta. Meillä on puhdas luonto sekä turvallinen ympäristö. Olen kiitollinen siitä, että minulla on koti, uskonto ja isänmaa. Kohta alkaa huuto….populismia… ei, nämä ovat oikeasti omia tunteitani ja niitä ei voi kukaan minulta viedä. Se on tunnetta, että kuuluu johonkin ja se on puolustamisen arvoista. Muut puolueet pitävät mielestäni näitä arvoja ja tunteita itsestään selvyytenä, minä en.

Olen ollut aina vastarannankiiski, joka haastaa itsensä ja muut. Asiat voisi tehdä helpommin, olla olematta vastahankaan. Asioille pitää olla perusteet ja varsinkin yhteisiä asioita pitää hoitaa asiantuntemuksella sekä osaamisella, ei puoluekirjalla. Se kaikki loka, mitä perussuomalaiset ovat niskaansa saaneet viimeisen vuoden aikana, on järkyttävää. Perussuomalaiset ovat vihdoin hallitusvastuussa, päättämässä 1/3 vahvuudella. Jokainen politiikkaa seuraava tietää, ettei päätöksiä tehdä yksin, kaikkiin päätöksiin ei ole edes mahdollisuutta vaikuttaa, koska EU ja EURO. Päätökset valtakunnan tasolla vievät aikaa, ei lakeja tms muuteta viikkojen, eikä kuukausien aikana.

Asiat, joihin perussuomalaiset ovat halunneet muutosta, ovat mm. valtion velkaantuminen ja Suomen yhteiskuntaa hyväksikäyttävä maahanmuutto. Valtion velkaantumisen pysäyttäminen on käsi kädessä euroon ja EU:hun. Olen edelleen yhteiskuntasopimuksen kannalla. Ei tietenkään tunnu hyvältä, kun itseltä otetaan, mutta ajattelen henkilökohtaisesti sen mahdollistavan hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen.  Kreikkaan ei perussuomalaiset ole lupaustensa mukaisesti antaneet yhtään mitään. Päätökset, joita on käsitelty, ovat kokoomuksen ja demareiden edellisellä hallituskaudella aikaansaamia (kts esim Saarakkalan blogi). Perussuomalaiset ovat ainoa puolue, joka on johdonmukaisesti vastustanut puoluetukien lisäämistä, päinvastoin vaatineet leikkaamista, joten se siitä säätiökateudesta. Ja autokateutta en ymmärrä laisinkaan. Tulisiko valtionpäämiesten ajella ladalla? Valtion velkaantumisen taittaminen on myös rakenteiden uudistamista ja tätä rakennemuutosta toivottavasti jatketaan. Työtä riittää ja perussuomalaiset kantavat vastuunsa. Ministerit ovat hoitaneet työnsä hyvin. Niin hyvin, kuin tässä tilanteessa on mahdollista.

Ja edelleen, en sensuroi, en bannaa, mutta odotan järkevää keskustelua ja käytöstapoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Autuaitahan olevatkin ne jotka jo näkevät ja siltikin uskovat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Näinhän se on Aimo. Valitettavaa puoluepolitiikassa on toisten törkeä dissaaminen, ei nähdä enää asioita ihmisten takaa. Näin se on, ja se on jatkossakin. Myös muissa puolueissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sinulla ne on nuo vertauskuvat ja kompasanat aina kohallaan.

" Herra Hellaakosken aforismia seuratessa unohtuu helposti se, että jokainen voi itse valita mitä latua hiihtelee vai lähteekö umpihankeen. Ihminen on vapaa valitsemaan. Jokainen voi itse valita, jatkaako hangessa, palaako samaa reittiä takaisin ladulle, löytääkö saman ladun mutkan kautta vai löytääkö aivan uuden auratun reitin.
Itseäni haluan muistuttaa seuraavasta oivalluksestani: Sama latu näyttää eriltä mutkan jälkeen tai toisesta suunnasta hiihdettynä, oli latu sitten sinun itsesi tai jonkun toisen auraama. "

Ja niin ja sitten se varsinainen Hellaakosken pätkä.

"Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki"

Melko tiivistetysti oivallettu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Soininladuilta tosin perässähiihtäjät harvenevat siirtyen umpihangelle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

En tiedä minne Soinin perässähiihtäjät on siltä söheröiseltä metsäiseltä, soiselta ja pimeältä ladulta menneet, mutta SDP:n leveälle, hyvälle, valaistulle ja jo kesällä kunnostetulle ja talvella latukoneella viimeistellylle latupohjalle näyttää nyt löytyneen hyvin käyttäjiä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #20

Umpihangessa kasvaa kunto ja tietää tehneensä jotain ;)!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Perussuomalaisten osuus nykyhallituksen ministereistä on 4/14 eli itseasiassa lähempänä 1/4 kuin blogistin mainitsemaa 1/3.

On kuitenkin muistettava, että hallitusohjelma on laadittu yhdessä ja siihen kaikki hallituspuolueet ovat myös sitoutuneet. Tässä mielessä kaikissa hallituksen päätöksissä perussuomalaisten osuus on 100%.

Eduskunnassa hallituksella on kansanedustajista takanaan 123/200. Eduskunnan tekemät päätökset hallituksen esityksistä ovat silloin myös perussuomalaisten päätöksiä.

Demokratia toimii näin ja mikäli jokin puolue kärsii demokratiasta, sen on syytä miettiä koko polittisen toimintansa mielekkyyttä tällaisessa demokraattisessa valtiossa kuten Suomi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kyllä päätökset tehdään yhdessä. Populismia olisi kävellä ulos heti ensimmäisen vastoinkäymisen yhteydessä. Kaikkea ei saa, vaikka haluaisi.

Se on kuitenki silmiinpistävää, että kaikki on rangaistusta ja persujen syytä. Siinä vaiheessa unohdetaan sopivasti tuo demokraattisen päätöksenteon ydin. Yhdessä päätetään, ei persut yksinään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Se on kuitenki silmiinpistävää, että kaikki on rangaistusta ja persujen syytä."

Tuollekin on yksinkertainen selitys. Demarien kannalta PS on se hallituksen lenkki, jota vastaan kannattaa hyökätä ja toivoa, että hallitus murtuisi sitä kautta. Siihen taas on pari syytä. Toinen on kannatuksen lasku, joka on kuitenkin henkisesti rasittavaa. Ja toinen on se, että mitä todennäköisimmin PS voitti viime vaaleissa erityisesti entisistä demareista PS-äänestäjiksi siirtyneiden avulla.

Vakiintuneina puolueina (ja ehkä myös tulevat hallitukset mielessä) Keskusta ja Kokoomus ovat vaikeammin demarien haavoitettavissa.

Näykkiminen taas on hyvä strategia, koska media näyttää menevän siihen aina. Tai ehkä se on myös median hyöty. Huono uutinen on hyvä uutinen. Mediakin kiinnittää paljon enemmän huomiota siihen, miten joku epäonnistuu tai missä on erimielisyyksiä tai ristiriitoja. Väliin sitten hehkutetaan yksittäisiä onnistujia. Mutta silloinkin siihen pitää liittyä jotain draamaa. (Vaimoni totesi viime maanantaina, kun ties monennenko kerran jo kerrattiin jääkiekon MM-tapahtumia, että onneksi eivät sentään voittaneet kultaa...)

Vähän menee jo ohi aiheesta mutta väänsin tuossa toisaalla vähän kättä IS:n otsikosta ja uutisesta Elopin 24 miljoonan erorahasta. Siitä MS maksoi 17 M ja Nokia 7 M. Jos se verotettiin kuten hänen palkkansa, niin hän sai itse 16 M ja Suomen valtio 8 M. Toisaalta Kimi Räikkönen on Forbesin mukaan tienannut F1 autoa ohjaamalla 240 M, eikä taida maksaa Suomeen kuin Kaskisaaren asunnon kiinteistöveron. Elopilla sentään oli ohjattavanaan yli 50000 henkilön maailmanlaajuinen organisaatio, joka silloin pyöritti noin 12 miljardin liikevaihtoa... Lopputulos on kuitenkin, että Elop on paska jätkä ja sai ihan liikaa ja Kimi taas hyvä jätkä, jonka jokainen euro on itse ansaittu. Väliin minä aina mietin tuota johdonmukaisuutta. (Ehkä siinä oli se yhteys alkutekstiisi.)

JK. Toinen sivuraide (vaikka en pidäkään jälkiviisaudesta):
Syyttelin minäkin (aina sopivassa tilaisuudessa) Perussuomalaisia siitä, että eivät menneet 2011 hallitukseen. Ja joillekin heitä äänestäneille se oli niin kova paikka, että eivät enää 2015 äänestäneet. Päätöksen selvittyä totesin, että Soini on joko a) tyhmä jätkä, b) viisas jätkä tai c) erittäin viisas jätkä. Lopullinen tuomio taitaa olla tuo b. Jos hallitus olisi kaatunut, se olisi ollut c.
Mutta Urpilainen se varsinainen ... oli. Varsinkin näin jälkeen päin ajatellen hänellä olisi ollut tuhannen taalan paikka muodostaa SDP:n, Perussuomalaisten ja Keskustan hallitus. Olisiko se taas ollut maalle hyödyksi vai ei, sitä emme tiedä. Tuskin se kuitenkaan kovin paljoa huonompi olisi ollut. Ja nyt nämä samaiset epäonnistuneiden valintojen tekijät notkuvat gallupien kärjessä.
Mitä tästä opimme: Vasta ajan myötä saa selville, miten lopulta kävi...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Asiat, joihin perussuomalaiset ovat halunneet muutosta, ovat mm. valtion velkaantuminen"

Olen täysin samaa mieltä perussuomalaisten kanssa tässä asiassa. Miksei velanottoa ole lopetettu? SSS- hallitus tekee uutta velkaa kuusi miljardia vuodessa. Onko tämä velanotto nyt sitten kokonaan hallituskumppaneiden, Sipilän ja Stubin vika. Milseivät persut ole olleet jämäköitä ja laittaneet tätä hallitusyhteisyön ehdoksi.

"ja Suomen yhteiskuntaa hyväksikäyttävä maahanmuutto."

Tarkoitatko niitä tuhatta kiintiöpakolaista jotka Suomi on vuodessa ottanut? Pitäisikö tämä toiminta mielestäsi lopettaa? Eikö Suomi saa mielestäsi ottaa vastaan pakolaisia?

Nämä 30 000 jotka tulivat viime syksynä on eri asia. Niitä ei ole hallitus tilannut. Siitä ei voi tietenkään persuja syyttää, kuten ei muitakaan hallituspuolueita. Pitää vain yrittää saada sitä muuttoliikettä hillittyä, kuten on tehtykin.

"Valtion velkaantumisen pysäyttäminen on käsi kädessä euroon ja EU:hun."

Miten niin? Kyllä ne rahat lainaa Suomen hallitus eduskunnan siunauksella, ekä suinkaan EU. Toki oman rahan arvoa heikentämällä olisi helpompi pienentää palkkoja ja parantaa kilpailukykyä kuin yhteiskuntasopimuksella, mutta toisaalta epävarma, heiluva ja heikkenevä valuutta tuskin houkuttaa sijoittajia, eivätkä investoinnit Suomeen suju yhtä hyvin kuin vakaissa oloissa. Epävarmuus rahan arvosta ei ole mikään mainos niille jotka sijoittaa Suomeen.

Juuri siksi että Suomessa on niin vahva ammattiyhdistys, varmuutta palkkakehityksen vakaudesta ja tuottavuuskehityksestä ei ole. Epävarmuus rahan arvosta on toinen epävarmuutta aiheuttava tekijä. Pitäisi saada aikaan molemmat, sekä vakaa valuutta, mikä nyt jo on, sekä vakaat työmarkkinat. Sillä tavalla saataisiin kilpailukyky pidettyä yllä.

"Olen edelleen yhteiskuntasopimuksen kannalla."

Kuten myös minä, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä sopimus, sillä ei Suomi nouse, mutta se on parempi kuin ei mitään sopimusta.

"Ei tietenkään tunnu hyvältä, kun itseltä otetaan, mutta ajattelen henkilökohtaisesti sen mahdollistavan hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämisen."

Pitäisi nähdä asia niin että palkkojen pitäminen realistisella tasolla ja yhteiskunnan tarjoamien etujen, eli julkisten palvelujen, pitäminen realistisella tasolla takaa tuotannon kannattavuuden, investoinnit, tuotekehityksen ja työllisyyden.

Tuotantokoneisto on kuin hyötyeläin tai kone, jota pitää ruokkia, hoitaa, rasvata ja huolehtia sen kaikenlaisesta hyvinvoinnista, muuten kotieläin ei tuota eikä kone toimi.

Tämä pitäisi olla yhteiskuntasopimuksen henki, mutta sitä se ei valitettavasti nyt ole.

Yhteiskuntasopimusneuvottelut on nykyisellään vain riitelyä kakun jaosta, siinä ei ole kyse siitä miten kakkua kasvatetaan. Tämä neuvotteluhengen muuttaminen pitäisi olla myös SSS- hallituksen osapuolena toimivan perussuomalaisen puolueen vastuulla.

Nämä yhteiskuntasopimusneuvottelut ovat valitettavasti loppusoralla, eikä siinä saada syntymään mitään hyvää lopputulosta.

Mutta uusia neuvotteluja tulee ja niihin pitäisi nyt jo ryhtyä valmistautumaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiintiöpakolaiset ovat ihan eri asia kuin elintason perässä tuleminen. Kiintiöpakolaiset ovat hädänalaisimpia ihmisiä, joita kuuluukin auttaa.

Muuten meillä on Arto paljon samoja mielipiteitä, halusit tai et ;)

Ammatiyhdistykset ovat saaneet paljon aikaan yhteiskunnassa, mutta se, että ne määrittelevät koko yhteiskuntaa ajaen ahneesti vain omaa etuaan, on törkeää.

Oletko sitä mieltä, että demokraattisesti valitut perussuomalaiset yksinään velan oton saavat loppumaan tai heidän pitäisi saada se loppumaan? Tämä on ollut yksi Timo Soininkin slogan, velaksi elämisen on lopputtava. Kyllä pitäisi saada loppumaan, mutta tämäkin on demokratiaa, kaikki eivät sitä halua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Muuten meillä on Arto paljon samoja mielipiteitä, halusit tai et ;)"

Kiva että meillä on samoja mielipiteitä, mutta minä en oikeasti pane paljon painoa tälle yleiselle sosiaaliselle pelille, minkä pelin ehdoilla täälläkin paljolti toimitaan.

Se peli on samaa varmaan hiekkalaatikolta ja lastentarhasta aina hoitokotiin asti. Se peli pelataan siitä kuka saa olla kenenkin kaveri ja sen pelin siirtoihin kuuluu kenen kanssa ollaan samaa mielta ja kenen kanssa eri mieltä.

Minä yritän vain miettiä miten asiat on ja unohtaa sen pelin, mutta se on vaikeaa, koska se peli vaikuttaa muiden kirjoittajien kirjoituksiin. Se on niin tärkeää että on kaveraita ja että voi pitää ne kaverit mitä on. :)
-----

Olen ajatellut tätä sinun perussuomalaisuuttasi ja omaa suhtautumistani siihen. Erikoisesti olen ajatellut sitä miksi perussuomalaisuus niin kovasti kiinnostaa kaikkia, myös minua ja sitä miksi suhtautuminen perussuomalaisuuteen on niin kaksijakoista.

Kaikkihan me ollaan tavallaan perussuomalaisia siinä mielessä että kaikkia meitä, myös minua, on kasvatettu enemmän tai vähemmän perussuomalaisessa hengessä. Soini ei keksinyt perussuomalaisuutta itse, hän otti sen vain käyttöönsä kerätäkseen puolueelleen ääniä.

Siksi perussuomalaisuus kiinnostaa niin kovasti kaikkia, sekä kannattajia että vastustajia, että se on niin suomalaista ja osa kansanluonnetta.

Miksi sinä kannatat perussuomalaisuutta ja minä en, vaikka ajatuksemme kulkevat realistisesti lähes samaa rataa?

Otaksun että sinä olet kasvanut suhtautumaan myönteisesti tähän perussuomalaisuuteen, ymmärrät sen virheet ja puutteet, et hyväksy kaikkia mutta yrität ymmärtää, koska perussuomalainen tunteesi on niin vahva.

Minä olen samalla lailla perussuomalaisuuteen kasvatettu, mutta en ole omaksunut sitä samalla tavalla. Olen kapinallinen luonne. En hyväksynyt uskontoakaan. Mieleni laittaa vastaan, esitän vastaväitteitä ja kysymyksiä ja kun en saa niihin hyvää vastausta hylkään aatteen.

Tästä huolimatta suhteeni perussuomalaisuuteen on hyvin läheinen ja siitä johtuu oma kiinnostukseni, joka lienee yhtä vahva kuin oma myönteinen kiinnostuksesi.

Sanottakoon vielä se että vaikka suhtaudun aatteeseen kriittisesti ja panen vastaan vähän joka asiassa, en tuomitse perussuomalaisuutta vaan ymmärrän sitä, vaikka en hyväksy sitä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #33

Hienosti pohdittu! Näin asia suurilta osin varmaan on. Ei Timo Soini suomalaisuutta keksinyt. Hän on tuonut valokeilaan mielestäni sen, mitä pidetään itsestäänselvyytenä. Ensi vuonna Suomi täyttää 100v, entäpä 10v tai 50v jälkeen? Mitä olemme, onko meitä?

Edit. Suomessa on pakko valita. Kuka olet, mikä olet, ketä edustat. Valitsen sen, joka lähiten liippaa. Niin se vaan on. Muutoin et pysty osallistumaan päätöksentekoon.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Kreikkaan ei perussuomalaiset ole lupaustensa mukaisesti antaneet yhtään mitään."
Pitää paikkansa.
Mutta eivät muutkaan ole Kreikalle antaneet, vaan ovat käskeneet Kreikan antaa rahat pankeille. Ja nyt kyllä lähtee ihan riihikuivaa rahaa.
Ei, en tiedä pankin nimeä.
____________________________________

P.S. En ota kantaa puoluevalintaasi, mutta haluan kiittää Sinua Outi, siitä, että olet ryhtynyt sanoista tekoihin.
Minä olen puolestani huomannut, että teen parhaiten kun en kuulu mihinkään puolueeseen. :)

Henry

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos kommentistasi, Henry! Juu, ei parane valittaa, pitää ainakin yrittää tehä jotain. Ja kyllä, aion hakeutua ehdolle kunnallisvaaleihin. Ainoa konkreettinen tapa yrittää vaikuttaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Suomen yhteiskuntaa hyväksikäyttävä maahanmuutto."

Ymmärtääkseni ei ole olemassakaan sellaista maahanmuuttoa, tai muuttoa yleensäkään jonka perussuomalaiset hyväksyisivät. Mielestäni yhteiskunnan ulkopuolelle jäävä maahanmuutto (anarkistinen?) olisi haitallista yhteiskuntarauhalle. Maahanmuuton olisi hyvä olla osa yhteiskuntaa, ihan niin kuin muuallakin maailmassa.

Meidän maahanmuuttajien on vain ihan oman terveytensäkin vuoksi hyvä pysyä pois Suomesta. Kaikkien ulkomaalaisten vihaaminenkaan ei tule varmasti auttamaan Suomen talouskasvua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tämä käsitys on omien korviesi välissä, öyhöttäjiä riittää suunnasta ja toisesta. Tietenkin Suomeen voi tulla töitä tekemään, elättämään itsensä ja perheensä. Ja niinkuin sanoin aiemmin, hädässä olevia pitää auttaa. Kuka vihaa kaikkia? En minä ainakaan (ja tiedän ettei moni muukaan).

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei pidä paikkaansa se että Suomeen saisi tulla töitä tekemään. Mielipidekirjoitukset, ja perussuomalaisten puheet ovat aina täynnä sitä että ulkomaalaista työvoimaa ei tarvita. Tummaihoisia taksikuskeja on pahoinpidelty. Perussuomalaisten ylistämä MV-lehti vihjailee jatkuvasti ulkomaalaisten sairaanhoitajien ja lääkärien osaamattomuudesta. Maahanmuuttajia solvaavia sivustoja on useita. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma haluaa estää myös meidän ulkosuomalaisten Suomeen muuton eläkkeellä sen vuoksi ettemme "hyödytä maata tarpeeksi". Meille Euroopan ulkopuolisille mätkäistiin juuri tällä viikolla myös lukukausimaksut yliopistoihin.

Oma sietämiseni loppui siihen kuin lastani Suomessa uhattiin surmaamisella sen vuoksi että hän puhuu englantia. Suomessa kannattaisi pikemminkin panostaa vieraiden kielten opetukseen eikä yrittää ajaa kaikkia vieraskielisiä pois. Maahanmuutto- (muutto yleensäkin) vastaisuus on vain nyt se normi jonka mukaan Suomessa eletään persujen ollessa hallituksessa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #12

Ei muuta kuin syytät vaan persuja kaikesta , sehän se helepottaa. Sulla on siihenkin Suomessa täysi oikeus.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #14

En toki. On paljon asioita joihin persuilla ei ole ollut osaa eikä arpaa, esimerkiksi Suomen talouden hoidossa, Talvivaarassa jne.

Sen sijaan syytän persuja siitä että he ovat olleet tukemassa sitä silmitöntä vihaa meitä maahanmuuttajia kohtaan, ja heidän jäsenensä haluavat rakentaa puhtaan valkoista, arjalaista, yksikulttuurista Suomea, joka itselleni tuntuu vieraalta. Oma perheeni on amerikkalainen, eli olen juuri niitä vihattavia monikulttuurin edustajia, joten tottakai pidän pahana Suomen nykyistä suuntaa. Olisin toivonut lapseni voivan olla tervetullut isänsä kotimaahan, mutta tämän nykysuuntauksen aikana en voi Suomeen matkustamista enää suositella.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Ennen kuin syytät ja osoittelet, suosittelen tutustumaan asioihin ja ihmisiin. Kova äänisimmät saavat eniten palstaa ja media mehukkaita juttuja. Ihan sama pätee monikulttuurisuuden pelkoon. Tässä pätee aivan samat asiat kuin muukalaistenkin pelossa, tutustu ja ota selvää, älä leimaa kaikkia.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #16

Kun perheeni muutti Suomeen, olimme tietoisesti osa suomalaista yhteiskuntaa, veronmaksuineen, koulujärjestelmineen, velvoitteineen. Mielestäni loimme myös hyviä ystävyyssuhteita suomalaisten kanssa, osallistuimme järjestöelämään ja vapaaehtoistöihin. Kirjoituksessasi kuitenkin halveksit meitä "Suomen yhteiskuntaa hyväksikäyttävän maahanmuuton edustajia".

En olisi uskonut että persuista nykyisin maahanmuutto on hyväksyttyä vain jos se tapahtuu yhteiskuntajärjestelmän ulkopuolella. Emme siis saa, edes me Suomen kansalaiset, olla osa suomalaista yhteiskuntaa sen vuoksi että olemme asuneet Suomen ulkopuolella. Ymmärsinkö oikein?

Mielestäni sulautuminen yhteiskuntaan etuineen ja velvoitteineen on ainoa oikea tapa maahanmuuttoon. Näin asia nähdään täällä USA:ssakin ja IRS pysyy aina ystävänäsi vaikka muuttaisit välillä poiskin!

Tuo "yhteiskunnan hyväksikäyttö" tuossa kirjoituksessasi minua häiritsi. Tarkoittaako yhteiskunta mielestäsi jotain muuta kuin mitä luettelin, vai onko se yhteiskunta varattu vain tietyn poliittisen näkemyksen edustajille?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #19

Olen lukenut kommentointiasi aiemminkin. ja kappas mikään ei ole muuttunut. Ihanko tosissasi niputat itsesi ja perheesi viime kesänä ja syksynä Suomeen tulleisiin esim. irakilaisiin? Tarkoitan hyväksikäytöllä no sitä, että turvaa tullaan hakemaan ja kun ei salakuljettajien puheet pidäkään paikkaansa kullasta ja mammonasta, lähdetään takaisin "sinne turvalliseen maahan". Turva ei siis ollutkaan se, mitä tarvittiin. Kummallista vääristelyä harjoitat!

Olen todella pahoillani perheesi kohtaamasta törppöilystä. Teittekö rikosilmoituksen?

Mistä muuten tiedät, että uhkailijat (lapsesi) olivat perussuomalaisia? Tai tummaihoisten kuskien hakkajat? tai MV-lehden lukijat? Ihanko se otsassa luki? Minä en nimittäin osaa sanoa kenestäkään,minkä puolueen jäsenkirja ihmisellä on....

Ei todellakaan yhteiskunta ole kenenkään erityisoikeus, mutta edelleen olen sitä mieltä, ettei auttaa voi kaikkia/kaikkea, vaikka kuinka haluaisi. Mitenkäs se ihmisten auttaminen ja etuudet siellä USASSA on? Miten paljon maksetaan verorahoista tulonsiirtoja ja kenelle? Onko kaikille taattu sama järjestelmä? Taataapi olla vähän erilainen kuin Suomessa?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #21

Niin, vaikeahan minun on kokemuksiani muuttaa. Enkä usko että "mikään muuttuisi" vaikka kuinka kommentoisin. Suomi menee omaa rataansa, vaikka tietenkin jotain parannuksia nykymenoon toivoisikin.

Olen seurannut sinunkin kommenttejasi aiemminkin, ja kirjoitat usein meistä maahanmuuttajista outoon sävyyn.

En "niputa" itseäni ja perhettäni, en edes tiedä mitä tuolla tarkoitat. Kirjoitit meistä maahanmuuttajista enkä huomannut että olisit tarkoittanut irakilaisia. Erään amerikkalaissukulaiseni vaimo on Irakin kristittyjä, kirjanpitäjä, enkä pidä itseäni mitenkään kovasti erilaisena kuin hän, jos tuota tarkoitit.

Et vieläkään selittänyt millä tavoin me maahanmuuttajat voisimme elää erossa yhteiskunnasta jos Suomeen muutamme. Työpaikka esimerkiksi maksaa verot suoraan verottajalle, ja jo sekin sitoo meitä yhteiskuntaan. Samoin lastemme koulunkäynti.

Mistähän "kullasta ja mammonasta" mahtaa olla kyse? Vihjaat nähtävästi johonkin tapaukseen, josta minulla ei ole tietoa. Voisitko valaista asiaa esim. lähteellä siitä artikkelista mistä tuon tapahtuman olet saanut tietoosi?

Rikosilmoituksen tein. Asiasta tehtiin syyttämättäjättämispäätös, koska tappouhkaus ei kuulemma ollut uskottava. Näinhän niissä yleensä käy, varsinkin kun on kyseessä joku meistä maahanmuuttajista.

En ole väittänyt uhkailijaa perussuomalaiseksi: itse hän sitä väitti. Enkä ole kuullut kenenkään otsassa lukevan mitään asiaan liittyvää (onko se tapana Suomessa nykyisin?). Tarkoitin vain sitä, että perussuomalaisten yllyttäessä ihmisiä sotaan "ei-valkoista Suomea" tai "monikulttuurisuutta" vastaan, ottaa joku aina joskus asian tosissaan, persu tai ei. Esimerkiksi Immosen inhoama monikulttuurisuus perheessämme (englannin kieli) näyttää rittävän toiseuttamaan perheemme epäkelvoksi Suomeen. Ja siitä sitten aina joku innostuu.

En tosiaan osaa sanoa kenestäkään minkä puolueen jäsenkirja kenelläkin on. Sanna Antikainen (ps) näillä palstoilla tosin kertoi että meistä maahanmuuttajista näkee päältä että olemme maahanmuuttajia. Kuulemma "notkumme ostareissa". Jäsenkirjasta hänkään ei puhunut.

En ole pyrkinytkään "auttamaan kaikkia", ainoastaan kykyni mukaan.

Tulonsiirtoja tehdään USA:ssa monta kautta. Esim. Medicaid, Medicare, Social Security toteuttavat niitä yhteiskunnan tukemana. Kaikki eivät toki kuulu samaan järjestelmään, sillä esim. Medicare on saatavilla vain tietyn ikäisille. Suomessahan tietenkin kaikki tuet kuuluvat kaikille, kuten mm. eläkkeet tai maataloustuki jonka saa vaikkei viljelisikään.

Mutta joo, USA on erilainen kuin Suomi. Erityisesti siinä mielessä että maahanmuuttajia arvostetaan, eikä haukuta kuten Suomessa. Ja englantiakin saa puhua aivan vapaasti. Sehän se riittääkin syyksi siihen että Suomessa vihataan USA:ta ja amerikkalaisia niin voimakkaasti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #23

Oletko sinä perheinesi tullut lähi-idästä? Et siis näe mitään eroa tullessasi töihin tänne perheinesi? No en viitsi sinulle avata asiaa, jos et ymmärrä eroa.Niin, mitenkäs ne oli ne Amerikan sosiaaturva-asiat? Kaikille hankitaan asunto ja maksetaan rahaa? Kieltä ei tarvitse oppia? Töihin pääsee suoraan?

Edit. Todellako Trumpin lausuntojen ja suosion myötä, Amerikassa ei ole rasismia? Kyllä me suomalaiset ollaan kauheeta sakkia!

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #24

Eli siis persut eivät vastusta maahanmuuttajia yleensä vaan vain Lähi-Idästä tulleita?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #26

Ala nyt sinäkin, Ville! Ne ketkä Suomeen tulivat viime kesänä ja syksyn aikana tulivat lähi-idästä ja Afrikasta, tietänet tämän vallan hyvin. Osa avuntarpeessa, osa ei.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #24

En ole lähi-idässä käynytkään, vaikka jotkut keskustelijat ovat minua kutsuneet "islamistiksi". Se että kaikkia meitä maahanmuuttajia luullaan terroristeiksi, on minusta vain surullista.

Näin kyllä paljonkin eroa Suomen ja USA:n välillä muuttaessamme. Kuten sanoin, maahanmuuttajat eivät USA:ssa ole se kaiken pahan syy ja arvoasteikon alin pykälä, kuten Suomessa, vaan amerikkalaiset suhtautuvat ihmisiin yksilöinä, ja jokaisella on ihmisarvo.

Ei sosiaaliturva USA:ssa hanki kaikille asuntoa. Ei muuten hanki Suomenkaan sosiaaliturva, ainakaan ymmärtääkseni. Kyllähän ihmisiä autetaan, joissain maissa enemmän joissain vähemmän. En kyllä edes ymmärrä miksi minullekaan jonkun sosiaaliturvan olisi pitänyt asunto hankkia.

Oma vaimoni teki töitä Suomessa osaamatta suomea, mutta kyllä hänenkin englantia täytyi osata. Jos Suomessa halutaan kieltää kaikkien englantia puhuvien työllistyminen, on tiedossa paljon enemmän irtisanomisia esim. ohjelmistotaloissa ja insinööritoimistoissa.

Ja kyllä, töihin USA:ssa pääsee suoraan. En ole koskaan ollut työttömänä, en Suomessa enkä USA:ssa. Vaikka persujen kanssa keskustellessa olen kuullutkin olevani vain sosiaalipummi joka muutti Suomeen vain sosiaalietuuksien vuoksi. Mitähän ne sosiaalietuudet sitten ovat? Lapseni lapsilisä? Voin ne kyllä maksaa takaisin jos se niin kovasti ahdistaa... Mitään muuta rahaa en tiedä saaneeni.

En puhunut mitään rasismista, enkä siitä halunnut keskustella. Toivoisin vain että Suomessa meitä maahanmuuttajia ei vihattaisi niin paljon kuin nykyisin tapahtuu. USA:ssa meitä ei vihata.

Ja kyllä Suomessa on niitäkin jotka suhtautuvat meihin maahanmuuttajiin asiallisesti. Valitettavasti nyt vain katupartioiden ja muiden aktivistien myötä ne näkyvimmät ilmiöt ovat huolestuttaneet jopa turisteja: itsekin sain viimeksi Suomeen mennessäni matkatoimistolta varoituksen ulkomaalaisia pahoinpitelevistä Odinin sotureista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #28

Edelleenkin niputat työperäisen maahanmuuton ja talouspakolaisuuden. Kaksi täysin eri asiaa. Mielestäni Suomessa on paljon osaavia ihmisiä ja tänne tarvitaan osaavia ihmisiä. Kuka sinua työssäkäyvää ihmistä on sosiaalipummiksi haukkunut? Minä en bruukkaa haukkua ketään, joten älä taas yleistä. Hienoa, että USAssa on noinkin avoin ilmapiiri, itse olen saanut viime aikojen uutisista aivan erilaisen kuvan.

Sosiaalisien tukien varassa elää paljon Suomen kansalaisia ja tänne muualta tulleita. Ei täällä ketään jätetä kadulle, yleensä. Suomessa on useita tuhansia kodittomia ihmisiä. Eivät vain ole ensimmäisenä asuntojonossa :( eivätkä tällä hetkellä ole minkäänlainen prioriteetti muutoinkaan.

Et halua puhua rasismista? Aloitit rasismista puhumisen, josta et nyt halua keskustella? Kuka on sanonut, että kaikki maahanmuuttajat ovat terroristeja? Ettet vaan taas vähän yleistäisi?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #31

Maahanmuutto on maahanmuuttoa, ja sellaista maahanmuuttoa ei ole olemassakaan jonka persut hyväksyisivät. Työperä on ihan yhtä halveksuttua kuin eläkeperäinenkin maahanmuutto, ainakin mitä olen persujen ohjelmista ja lehdistä lukenut.

Minua haukkui persujen teltalla Hakaniemen torilla 2011 itsensä persukandidaatiksi esitellyt henkilö, joka lisäksi totesi rikollisuuden Suomessa lisääntyneen sen myötä että perheemme muutti Suomeen. En minä ketään hauku, mutta ihmettelen persujen maahanmuuttoon liittyvää yleistämistä.

Kadulle jättäminen tai jättämättömyys on ihan eri asia kuin asunnon hankkiminen kaikille. En usko että suomalaisella sosiaaliturvalla on varaa ostaa kaikille asunto.

En ole puhunut rasismista. Vieläkään. Keskustelun aiheena oli maahanmuutto ja meidän maahanmuuttajien pahuus. Olen seurannut ryhmää nimeltä Rajat Kiinni Kansanliike, jossa mm. on todettu kaikkien meidän maahanmuuttajien olevan terroristeja tai sellaisiksi aikovia. Tällaisiin mielipiteisiin törmää vain Suomessa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #34

Edelleen jatkat yleistämistä. Se, että sinulle joku sanoo, ei tarkoita sen yhden ihmisen oikeassa oloa, eikä se ole koko puolueen linja. Yleistämistä on "kaikki lukevat Mv-lehteä, kaikki vihaavat/uhkailevat kaikkia maahanmuuttajia". Miten eroat omissa mielipiteissäsi rasistien mielipiteistä? Yleistämällä ennakkoluulosi kohdistumaan kaikkiin perussuomalaisiin....

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #36

Olisi järjetöntä väittää että kaikki lukevat MV-lehteä. Minäkään en lue. Enkä usko että kaikki vihaavat ja uhkailevat maahanmuuttajia. Mutta jotkut Suomessa tekevät niin. Minua ja perhettäni uhkailleet ovat olleet väittämänsä mukaan perussuomalaisia. Mistä minä voin tietää perussuomalaisesta haluaako hän minut surmata vai vain poistaa Suomesta? Yksikin silmittömästi vihaava on vaarallinen vaikka kaikki muut sitten olisivatkin sallivampia. Sinun kannattaisi lukea vaikka suomalaisia keskustelupalstoja, joilla päivittäin herkutellaan erilaisilla tavoilla miten meitä maahanmuuttajia pitäisi kiduttaa.

Eihän siinä mitään, saahan Suomessa vihata ja syrjiä. Suomi tekee itsestään sellaisen joka siellä asuville sopii. Itse en monikulttuurisen perheeni vuoksi ole Suomeen tervetullut, ja hyväksyn asian. Kyllä maailmasta löytyy sellaisiakin maita joissa perheeni on tervetullut.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #37

Kiitos keskustelusta ja toivon kaikkea hyvää perheellesi!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #38

"Enkä usko että kaikki vihaavat ja uhkailevat maahanmuuttajia."

Näiden kanssa on mahdoton keskustella järkevästi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #39

Niin... Ensin väitetään, että kaikki, sitten se onkin osa....vaikeaa tuntuu olevan, tuo mielipiteen esittäminen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #23

Lisäksi vielä... Yhden idiootin takia koko Suomi ja Perussuomalaiset on rasisteja? Edelleenkin koeta olla yleistämättä, niin kuin monikulttuurisuuteen kuuluu. Hyväksyä erilaisia mielipiteitä ja ihmisiä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #25

Siis kenen? Halla-ahon, Immosen, Sadeniemen, Siraisen, Kiemungin, Huhtasaaren, Lohelan vai kenen takia? En vain pysty hyväksymään mielipidettä jonka mukaan minut tai läheiseni on surmattava. Ehkä minun sitten pitäisi, ollakseni avarakatseinen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #29

Kuka on ketä tappamassa? Sinua tai perhettäsi on uhkattu yhden pipipään, luultavammin psykiatrista hoitoa vaativan ihmisen taholta. Erittäin valitettavaa, mutta että kaikki Perussuomalaiset uhkailevat? Älä viitsi.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #30

Luulin että puhuit pipipäistä, etkä uhkailijoista. Sori.

Ei, en usko että kaikki perussuomalaiset uhkailevat minua. Varsinkaan kun pysyn poissa Suomesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset