OutiMara mie vaan mietin

Suvaitsevaisuuden suvaitseminen

Suvaitsevaisuus…..joopa joo.

Olenhan jo aiemmin irtisanoutunut varmuuden vuoksi kaikesta (http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209909-lets-do-it-together), joten irtisanoudun nyt vielä tämän päivän suvaitsevaisuudesta. Minulle suvaitsevaisuus on ihmisyyttä, kiltteyttä, erilaisten mielipiteiden ja ihmisten hyväksymistä. Suvaitsevainen ihminen on kiltti, hyvätapainen, ei ilkeä, leukojaan louskuttava, toisia ihmisiä käytöksellään tai puheellaan alentava henkilö. Tämän päivän tai näiden aikojen suvaitsevaisuus on kaukana omasta suvaitsevaisuus käsityksestäni. Ensin puolustetaan tätä, tätä ja tätä asiaa, sitten tuomitaan tämä, nämä ja nuo ihmiset. Usein vielä täysin syyttä. Ei kysytä miksi, miten tai kuinka, ammutaan vaan alas mielipiteineen. Nimittelyä, haukkumista, tyyliin keskenkasvuiset kakarat ja mummos-oli-pulsaattoripesukone…..

Kuka on poikkeuksetta niin hyvä ihminen (omasta mielestään), että voi toisen tuomita perustelluista mielipiteistään? Mihin on jäänyt järki, joka sanoo, että asiat riitelevät, eivät ihmiset? Minusta sana suvaitsevainen on häpäisty keskusteluissa. Ei itseään voi ylentää, tai ainakaan ylentää tekemällä se alentamalla muita. Mitä se sellainen suvaitsevaisuus on? On mielipiteitä ja mielipiteitä.

Suvaitsevaisuuden nimissä ei tarvitse hyväksyä ihmisten tekemiä hölmöyksiä. Suvaitsevaisuuden nimissä ei tarvitse puolustella henkeen ja vereen mitään ideologiaa. Oikea suvaitsevaisuus on ennen kaikkea mielestäni oikeudenmukaisuutta, eikä itsensä nostamista jalustalle. Mitä olette mieltä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (129 kommenttia)

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

On oikeastaan aika sääli, että kielestä poistuu merkityksellisiä ja tärkeitä sanoja, joiden väärinkäyttö tekee niistä lähinnä uusia kirosanoja. Sellaisia on "suvaitsevaisuus", "rasismi", minulle henkilökohtaisesti myös "feminismi". Harmi. Noita sanoja ei enää pysty käyttämään niiden alkuperäisessä merkityksessä. Ne on lopullisesti pilattu.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Sanopa muuta! Käännellään ja väännellään, eikä tarkoitetakaan sitä mitä alunperin oli tarkoitettu. Ehkä se on trendikästä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kieli elää. Sanojen merkitykset muuttuvat käytön mukana. Usein kuvitellaan, että todellisuutta voidaan muuttaa liittämällä asioihin käyttäjän haluamia arvovarauksellisia sanoja. Todellisuudessa käy niin, että sanan merkitys muuttuu käytön mukana. Tuo "suvaitsevainen" on hyvä esimerkki sanan merkityksen muuttumisesta. Aikanaan sen alkuperäistä merkitystä korvaamaan ilmestyy joku toinen sana.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi suvaitsevaisuus olisi oikeudenmukaisuutta,mutta pelkkä oikeudenmukaisuus ei olisi se riittävä käsite määrittämään itseään?

Toinen mitä tahtoisin tietää tässä vaiheessa,että mitä on ihmisyys mielestäsi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Määritin suvaitsevaisuuden myös kiltteydeksi, toisia ihmisiä arvostavaksi tavaksi ja tyyliksi olla ja elää. Sitä on myös ihmisyys.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ihmisyys on myös ilkeyttä,vihaa,kateutta,julmuutta jne. ?

Ympäristö sitten sanelee missä annoksissa näitä kaikkia otetaan käyttöön.

Eli ongelma on tässä siis se,että aikansa suvakkihuoraa ja muuta sellaista kuunnelleena suvakki ei suvaitsekkaan tarpeeksi ? Ongelma siis on yksinkertaisesti se,että toiset saa perseillä minkä kerkeää ja sitten heittäytyä marttyyriksi,kun ei toiset jaksakkaan ottaa vastaan sitä vaikka sanoo olevansa suvakki ja siksi se onkin vain mukasuvakki?

Olenko nyt ymmärtänyt oikein,koska tulemme tähän vaikeaan kohtaan:

"Kuka on poikkeuksetta niin hyvä ihminen (omasta mielestään), että voi toisen tuomita perustelluista mielipiteistään?"

Kuka onkaan tuominnut kenet perustelluista mielipiteistään. Minusta näyttää,että kummatkin ovat kovia tuomitsemaan toisiaan. Suvakki ei saa olla suvakki,koska se on väärin..ja se on vielä jopa mukasuvakkia,koska ei kestä perseilyä loputtomiin. Maahanmuuttokriitikko ei saa olla maahanmuuttokriitikko,koska välillä lipsahtaakin,että se olikin ihonväri tai parta joka olikin se ongelma..eikä maahanmuutto.

Mihin tästä kaikesta päästään mielestäsi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #6

Toiset saa perseillä... Niinpä niin. Osoita syyttävä sormesi niihin perseilijöihin, älä yleistä! Suvakkihoro täyttää kunnianloukkauksen mitat, ilmoita poliisille. Oletko muuten huomannut, että myös natsiksi tai rasistiksi nimitellään melko helposti, onko se vähäisempää? Ei minun mielestäni, jos sanojen merkityksiä mietitään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #13

Olen pahoillani,mutta en edelleenkään osoita sormella mihinkään,koska se on epäkohteliasta ja en koe syyttäväni ketään mistään vaan koitan kaivaa päivänvaloon mistä kenkä puristaa ja sen loogisuutta. Minulle on sinänsä aivan yhdentekevää paljonko vihaattee toisianne,kunhan ette vihaa ilman tosiasiallista syytä. Sitä koitan tässä nyt hakea.

Ja kyllä..olen huomannut kuinka helposti lähtee syytökset rasismista ja olen huomannut kuinka helposti kaikki on suvakkeja,kun ei ajattele maahanmuutosta juuri kuten maahanmuuttokriitikot.

Kysymys jäi kuitenkin voimaan..mihin tästä päästään?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Niin, mihin tästä päästään? Se kai minunkin kysymykseni on. Se, että asioita (huom asioita, ei ihmisiä) ja niiden hoitoa kritisoidaan (= maahanmuuttopolitiikkaa) ei tee kenestäkään mielestäni rasistia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #20

Miksi niin usein sitten taas saa lukea niistä maahanmuuttajista eikä maahanmuuttopolitiikasta?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #59

Sinun tarttee kysyä niiltä, jotka siitä kirjoittavat.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #63

No tässä on se ongelma,että on todella niukasti niitä jotka kirjoittavat maahanmuuttopolitiikasta..täytyy oikein hakea hakemalla. Voisiko tämä olla se syy miksi yleistetään,kun nuo tuntuu menevän kovin usein sekaisin?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Suvaitsevaisetko ovat ruvenneet käyttämään "suvakki" haukkumasanana?

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Kuka sanoo että SUVAKKIEN on haukkumaan. Eiköhän se ole vaan lyhennelmä jottei tarvitsisi käyttää suvakin sijasta pitkää selitystä naiivista, hyväuskoisesta hölmöstä. Ehkä joku, joka pitää sitä haukkumasanana, kuuluu niihin jotka sanovat maahanmuuttokriittisyyttä rasistiksi tai jopa natsiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se haukkumasana ja James Hirvisaaren lanseeraama taitaa olla. Huono maku on alun alkaen ollut tapa musertaa suomalaista keskustelua rasismin ja kaaoksen piikkiin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mutta rasistiksi, fasistiksi tai natsiksi nimittely on Ok?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #12

Missä vaiheessa toista saa sanoa rasistiksi vai saako ollenkaan?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #16

Silloin kun hän puhuu, kirjoittaa tai toimii rasistisesti. Tiedät kyllä varmasti rasisti sanan merkityksen ja miten se määritellään?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #17

No miksi sitten keskustelu käy niin kuumana,jos kerran kaikki tietää rasismia olevan paljon puheissa? Tässä ikäänkuin heijastelee,että rasistiksi ei kuitenkaan saisi sanoa,vaikka rasistisesti selkeästi käyttäytyy?

Esim. joku sanoo,että v*ttuun ne rättipäät täältä. Onko tämä mielestäsi rasistista vaiko maahanmuuttopolitiikasta puhumista?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #77

On se jännä, että usarissa eniten halveeraamista kirjoituksissaan harjoittavat jotkut muut kuin rasistiksi haukutut. Tiedät varsin hyvin, että tuo kohkaaminen on rasismia. Sano rasistia rasistiksi, mutta älä niitä jotka eivät sitä ole. Aika simppelii, vai?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #80

Usarissa on sensuuria joten aika helposti noin varmaan käy ja se saa näyttämään kantaa ottamisen kovin yksipuoliselta.

En jaksa sanoa ihmisiä rasistiksi tai suvakiksi,mutta keskustelen mielläni rasismista ja suvaitsemisesta aiheena ihan loogisuuden ja järkevyyden kannalta. Perustelut kiehtoo,koska se avaa mielenmaisemia toisesta ihmisestä.

Saa lukea miten ajatus rakentuu ja mitkä ovat eräänlaisia fundamentteja pohjalla minkä perusteella sitten järkeillään asioita.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #84

Itse olen myös sitä mieltä, että nimittely rumaa ja laiskuutta. Ei jakseta keskustella, on helpompi yrittää hiljentää toinen haukkumalla. Aika ällö tyyli! Faktat on ne jotka ratkaisee.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander Vastaus kommenttiin #77

Miksi kysyt kun kerran itse vastasit !??.
Nyt keskutelu sai T O D E L L A ihmeellisen sävyn.

PAljon vähemmän ihmeellinen olisi ollut kysymys että onko rasistista sanoa "Mene v....uun rätttipää". En tiedä onko sekään todella raisistiosta. Saattaa olla, että kyseinen henkiläö on vaan niin perusteellisen suivaantunut matuhin, koska ne tuovat ilmiselvästi ää rikollisuutta, huonoja tapoja, mm. uimahalleihin, purnareita, rähinöisijöitä, maahan valtavia kuluja, jne. jne.

Tai voi jopa olla, että kyseinen henkilö on MORAALINEN, koska matu NUORET MIEHET tulevat tänne elintasopakolaisiksi ja vievät aiheuttavat em. lisäksi monenkertaiset kulut, voisi jopa sano moninkymmenkertaiset kulut verrattuina naisiin, lapsiin ja vanhuksiin pakolaisleireillä ja Syyriassa. Eli ovat vain hakemassa itselleen "onnelaa" ja jättävät omaisensakin pulaan. Sekin voisi kuvottaa jotakin niin paljon, että sanoo mene kotiisi rättipää. Muuten, niin minuakin inhottaa tämä MORAALINEN puoli että olen todella MAAHANMUUTTOKRIITTINEN.

MAhdoitkohan ymmärtää edes hiukan muutakin puolta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #89

Eli siis silloin saa haukkua maahanmuuttajia,kun on suivaantunut ja se ei ole silloin rasistista. Olet siis eri mieltä asiasta kuin Outi on?

"matuhin, koska ne" "koska matu NUORET MIEHET tulevat tänne elintasopakolaisiksi ja vievät aiheuttavat em. lisäksi monenkertaiset kulut,"

Koska yleistät,niin saako sitten myös rasistiksi kutsuvat yleistää eli ei siinä ole siis mitään väärää?

Tässä palataan siihen mistä jo mainitsin,että keskustellaanko siitä maahanmuuttopolitiikasta vai enemmänkin niistä maahanmuuttajista. Jälleen tämä on kääntymässä maahanmuuttajista keskustelemiseen.

Ei minulla ole ongelmaa ymmärtää kunhan ihmiset itse sanovat mitä sanovat. Ilman sanomisia ei oikein voi ymmärtää. Tiedätkö muuten,että nämä suvaitsevaiset myös kärsivät tuosta moraalisuudesta.. heidän mielestä on moraalisesti oikein auttaa ja pitää saman arvoisina tänne tulevia kantaväestön kanssa..siis moraalisin perustein. Voiko tuohon sitten vastata vihalla moraalinen henkilö moraalista henkilöä kohtaan ja kuvitella asioiden olevan silloin kohdallaan?

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander Vastaus kommenttiin #103

Vellu Heino harrastaa uskomatonta saivarteulua yksinkertaisilla asioilla. Vai johtuuko se jostain muusta ominaisuudesta kuin saivartelusta?!?
1.
Maailman varallisutta ei pystytä jakamaan tasan, niin silloin on autettava niitä jotka ovat hädänalaimsimpia. Ja ne eivät ole nämä nuoret miehet, jotka ovat tänne tulleet. H eovat suurelta osin maansa HYVÄOSAISIA. JA ne jotka ovat RINTAMPÅAKOLAISIA kuka mistäkin joukosta, eivät myöskään ansaitse etusijaa HÄDÄNALAISTEN kustannuksella.
2.
Jos jotkut vaaativat, että HYVÄOSAISTEN tänne tulleitten MATUJEN täytyy saada samat oikeudet kuin suomalaisilla on, niin on siinä "moraalia" ja "oikeudenmukaisuutta". Siis vaatii kaikkien meidän varoja jaettavaksi HYVÄOSAISILLE matuille, (hyväosasisille verrattuna todella hädässä oleviin maanlapsiinsa, naisiinsa jne). Jokainen jakaakoon tulonsa ja varallisuutensa kenen kanssa tahtoo. VELLUKIN. Näillä vaatijoilla on varsinkin taloudellisten realiteettien täydellistä ymmärtämättömyyttä.
3.
Jos joku suivaantuu siitä, että kohdissa 1 ja 2 mainittuja nimittelee vaikka rättipäiviksi ja kehottaa menemään kotimaahansa, niin enpä voi oikeastaan moittia. Jokainen meistä joskus suuttuu. Eikä kutsumattomia vieraita tarvitse pitää kunniavieraina, joille sallitaan jopa etuoikeuksia kuten nyt tehdään.

Suomalaisissa on paha vika.
Kerron VELLULLE hyvän vertauksen, (jota en ole itse keksinyt).
Suomalainen, saksalainen ja ranskalainen kävelivät savannilla. Tuli norsu vastaan. Saksalainen ajatteli: Mitenkähän monta kenkää saisi sen nahasta? Ranskalainen ajatteli: Montakohan pihviä saisi sen lihasta. Suomalainen ajatteli: Mitähän tuo norsu ajattelee minusta.
Eräissä suomalaisissa on vielä toinenkin paha vika, (esim. suvakit, viherpiipertäjät, ehkä VELLUKIN):
He eivät tajua, että vaikka pieni Suomi jakaisi kaikki varansa maailman miljardeille köyhille, ei niiden olo siitä YHTÄÄN parantuisi.
He eivät tajua, että vaikka Suomi lopettaisi kaikki päästönsä, niin maailman päästöihin sillä ei käytännössä ole yhtään vaikutusta.
Tämä EI tarkoita minunkaan mielestäni sitä, että meidän tulisi laiminlyödä nämä velvollisuutemme, mutta ei meidän ole syytä ottaa siitä erityisen suurta rasitetta, ei enempää, kuin muutkaan edistykselliset länsimaat. Suoimi on sentää aika huonossa maantieteellisesä asemassa.

VELLU. Lue joskus kirjoituksia, joissa on kuvattu miten paljon Eurooppaan on tulijoita ja miten monesta syystä niin ymmärrät lisää. Erityisesti elintasopakolaisia rajaton määrä. Elintasopakolainen nimityksen on keksinyt YLE TEEMAn mukaan HArri Holkeri noin 25 vuotta sitten.
Voi ola, että jos suostut miettimään asioita tältä kannalta, niin alkaisit ymmärtää ja puhua esim. syntyvyyden säännöstelyn tarpeellisuudesta. Siitäkin puhuttiin paljon noin 25 vuotta sitten.
Maailamssa on järkeviäkin maita. Mm. Kiina. Australia, Kanada, USA ja muutamia entisen Itä-Euroopan maita. Ne ymmärtävät realitetteja.

Mutta jos et ymmärrä, niin hae apua jostakin muualta.
Sanasaivartelua en viitsi jatkaa. Jos sellaista kaipaat, niin ehkä niitä löytyy työttömyyden vaivaamasta Suomesta sinullekin. Ja matuista kasvaa lisää, jos oppivat suomea. Ne, jotka oppivat suomea, löytänevät muutakin tekemistä kuin saivarrella.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #106

Jos asia olisi yksiselitteisen yksinkertainen,niin tuskin tässä mielipiteet voisi jakaantua?

Kun puhutaan realiteeteista niin tarkoitetaanko silloin siis vain taloudellisia realiteetteja? Nimittäin rahaa tässä maassa on enemmän kuin koskaan..mitä me taloudelliset realiteetit sitten ovat? Ymmärtäisin jos puhuisit edes kulttuurillisista realiteeteista,mutta kun realiteetteja alkaa katsomaan taloudesta käsin,niin metsäänhän se kolahtaa.

Näkemys siitä,että emme vähennä päästöjä koska muutkaan eivät vähennä,no ok..on parempi kaikkien kylpeä saasteissa tasapuolisesti..siinä on taas sitä realistisuutta mukana.

Syntyvyyden säännöstely..kenen se pitäisi aloittaa? Niiden jotka kuluttavat eniten resursseja vai niiden jotka eivät kuluta? Nyt vastaat sitten tähän talouden realiteetteja kunnioittaen!

Kiitos taas öyhöttämisestä..siinä tosin oli erittäkn niukasti,jos ei oikeastaan sanaakaan maahanmuutto_politiikasta_!

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander Vastaus kommenttiin #107

Annan 2 neuvoa koska nyt ymmärrän, että tapauksessasi ei ole kyse pelkästään saivartelusta.

1.
Lue tarkkaan mitä kirjoitin ja mitä vastasit. Useaan kertaan.

2.
Sattumalta kuulin tänään radfosta osan radiosta presidentin puheesta valtiopäivien avaijaistilaisuudessa. ota se talteen esim YLE AREENASTA, uutisista tai jostain ja kuuntele sitä moneen, moneen kertaan. Ja vertaa sen jälkeen kirjoitukseeni. Huomaat yhtäläisyydet, (esim. suomalaisten ominaisuuksista ja maahanmuuttopolitiikasta), vaikka sanat olivatkin erilaiset. Tee vertailu ilman sanasaivartelua.

Onnea yrityksellesi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #109

Toteutan nuo ja annan yhden neuvon..lue minun näkökantani maahanmuuttoon ja kerro kuinka paljon ennakkoasenteesi menee väärin kohdallani:

http://velluheino.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209607-...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #109

Keskustelun vuoksi sinun pitäisi ohjata minua siitä miten vastasin väärin tai mihin jätin vastaamatta..tai edes koittaa vastata siihen mitä kysyn.

Muuten tämä jää sinun julistamiseksi ja luuloksesi,että julistuksesi liikuttaisi minua. Ei kannata yrittää sitä..vaan koita keskustella.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander Vastaus kommenttiin #114

En viitsi vaivautua. Minun kantani on Sauli Niinistön kanta ilman diplomaattisia pehmennyksiä. Ja luotan esim. Hallaahon keromaan, koska se on parasta viisautta jo ennen viime vuonna alkanutta katastrofia.
Suomessa on niin paljon sinisilmäisyyttä, että ei minun kannata käyttää aikaani yhteen VELLUUN, vaikka oletkin sitkeä kaveri ja ehkä tämä on ajankulusi.
Jatka vaan muitten kanssa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #117

Rakkaat Rantasalmelaiset (kuten meillä päin tavataan sanoa) Vellu ja Risto! Näyttää, että teillä molemmilla on hyviä pointteja. Kävin lukemassa Vellun blogin ja maltillisella tavalla sanoma on mielestäni samansuuntainen kuin Ristolla, jonka tyyli ilmaista asioita on suorempi. Emme kestä tätä maahanmuuttoa taloudellisesti tai kulttuurisestikaan se ei ole pidemmän päälle järkevää, jos emme pidä puoliamme ja muista kunnioittaa omaa kulttuuriamme.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #119

Kyllähän taloudellisesti kestettäisiin,jos vain haluttaisiin. Se o sitten eri asia tahdotaanko,mutta realistisuudeksi sitä ei parane mennä sanomaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #123

Odotan niitä riemunkiljahduksia pitkäaikaissairairailta tai -työttömiltä, kun etuisuuksien laskemisen syyksi ilmoitetaan maahanmuutonkustannukset. Jos rahaa ei ole (näin väitetään) verovaroin kustannettuihin palveluihin ja tulonsiirtoihin omalle väelle, mutta sitä löytyy miljoonia tai jopa miljardeja maahanmuuttoon. Tai esim nyt kun työssäkäyviltä oltaisiin kiristämässä saavutettuja etuisuuksia. Ei ole varaa ei. Epäoikeudenmukaisuuden tunnetta lisää mielestäni se, että kaikki "turhat" turvapaikanhakijat maksavat myös ja aivan turhaan! Niillä rahoilla olisi jo useita työttömiä nuoria palkattu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #125

"Niillä rahoilla olisi jo useita työttömiä nuoria palkattu."

Minusta se on nurinkurista ajattelua että työllistämiseen tarvitaan rahaa.
Jokainen työtä tekevä on hyödyksi yhteiskunnalle ja tekemistä kyllä löytyy jos vain järjestetään.

Tänä päivänä järjestetään asiat niin ettei töitä kannata järjestää eikä tehdä. Tämä on nurinkurista toimintaa ja ajattelua.

Jossain saksassa kai pääsivät siitä ajattelutavasta joskus vuosikymmen sitten, Englannissa Margaret Thatcher avasi silmiä ja siellä muutettiin suuntaa.

Suomessa eletään vielä laput silmillä mennyttä aikaa. Ihme että vielä näinkin hyvin on mennyt.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #126

Nuoria ihmisiä makaa kotonaan (lukua en muista, olisko 40000). Minusta se on iso asia. Kunnalliselle eli juuri tuolle parjatulle julkiselle sektorille tarvitaan lisää käsiä. Vanhusten ulkoiluttamiseen, syöttämiseen, asiointiapuun tms. Juu ei työt lopu. Ongelma vaan on se, että kuka maksaa. Tästä syystä kannattaisin itse vastikkeellista toimeentulotukea. Onhan se pöljää saada sama raha kotona makoilemalla.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #125

Rahaa on,mutta halutaanko sitä olevan.. ota huomioon veronkiertomahdollisuudet,harmaatalous jne.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Oikea suvaitsevaisuus on ennen kaikkea mielestäni oikeudenmukaisuutta, eikä itsensä nostamista jalustalle. Mitä olette mieltä?"

Meidän suvaitsevaisten oikeudenmukaisuuskäsitys taitaa hieman poiketan niiden käsityksistä jotka eivät meitä suvaitsevaisia suvaitse.

Meidän mielestämme oikeudenmukaisesti pitäisi kohdella kaikkia ihmisiä, siis muitakin ihmisiä kuin perussuomalaisia.

Joo, meitä suvakkeja pitäisi kanssa kohdella oikeudenmukaisesti.

Ei me olla edes suvaitsevaisia. Suvakki on pelkkä haukkumanimi.

Minäkään en suvaitse kaikkea, en esimerkiksi polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, En suvaitse Breivikin Utøyan saarella tekemää joukkomurhaa, enkä suvaitse mkansallismielisten saksalaisten hoitamaa miljoonien juutalaisten tuhoamista,

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Itse en suvaitse kommentin loppuosan kaltaisen esimerkkiluettelon julistamista edes henkilökohtaisen suvaitsemattomuuden mittarina.

Kommentissa havaittava taipumus ääriajatteluun on aina fasismia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Itse en suvaitse kommentin loppuosan kaltaisen esimerkkiluettelon julistamista edes henkilökohtaisen suvaitsemattomuuden mittarina."

Anteeksi etten oikein ymmärrä mitä nyt et sitten suvaitse.
Jos tekstiä ei pysty oikein ymmärtämään on seurauksena luultavasti väärin ymmärtäminen. Koetan nyt esittää vaihtoehtoja sille mitä mahdollisesti et suvaitse.

*et suvaitse sitä että suvaitseva on suvaitsematon
*et suvaitse sitä etten suvaitse Breivikin, Hitlerin ja polttopullo- maahanmuuttokriitikoiden tekoja
*et suvaitse sitä että tehdään listoja siitä mitä ei suvaita

*Et suvaitse sitä että "suvaitsevainen" kieltää olevansa suvaitsevainen ja sanoo olevansa pelkästään ei-rasisti, jolle rasistit ovat antaneet pilkkanimeksi suvaitsevainen,

"Kommentissa havaittava taipumus ääriajatteluun on aina fasismia."

Olen siis ääriajattelija ja fasisti, siksi kun en suvaitse Hitleriä, Breivikkiä ja polttopullo-maahanmuuttokriitiukoita.

jahas.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiteytit oikein hyvin kirjoitukseni sanoman. Tuomitset minut ja Perussuomalaiset. Pidät itseäsi parempana. Näin se vain menee.

Kutsut itseäsi suvakiksi, ole hyvä vaan. Jokainen mielensä mukaan. Kirjoitukseni irtisanoutumisesta oli "lievää" sarkasmia, koska miksi minun tai muiden pitää irtisanoutua yhtään mistään? Breivik oli idiootti, ai kappas niin oli Hitlerkin. Miksi minun tai perussuomalaisten pitäisi heistä irtisanoutua? Vai meinaatko että persut = natsit? Persut = rasistit? Tämähän on juuri se mistä nyt kirjoitin, suvaitsevuus sucks!

Oletus siitä, että kaikki ovat rasisteja, kaikki lukee Mv-lehteä.... Juuri tätä tarkoitan ja siksi en halua olla suvaitsevainen!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiteytit oikein hyvin kirjoitukseni sanoman. Tuomitset minut ja Perussuomalaiset. Pidät itseäsi parempana. Näin se vain menee."

En usko että tekstistäni voisi tehdä moista johtopäätöstä. Ei nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä.

En näe sellaisessa perussuomalaisessa ole mitään vikaa joka ei kannata holokaustidenialismia, ei ole sitä mieltä että Breivik- ilmiö on oikeasti Norjan demareiden oma vika, koska he ajoivat väärää maahanmuuttopolitiikkaa ja että polttopullo-iskut ovat oikeutettua mielipidevaikuttamista hallituksen mahanmuuttopolitiikkaa vastaan.

"Kutsut itseäsi suvakiksi, ole hyvä vaan."

Muistaakseni kielsin tekstissäni olevani oikeasti suvaitsevainen ja että suvakki on vain rasistien käyttämä pilkkanimitys niistä jotka eivät ole rasisteja.

"Breivik oli idiootti, ai kappas niin oli Hitlerkin. Miksi minun tai perussuomalaisten pitäisi heistä irtisanoutua?"

Havaitsen tässä lievää Breivik- Hitler- kritiikkiä. Se on mielestäni hyvä merkki. Se on vähän kuin irtisanoutuminen natsismista, holokaustidenialismista ja Breivikistä.

Miksi irtisanouduit vain heistä? Miksi et irtisanoutunut myös polttopulloiskuista?
-----------------

Jos ei halua tulla yhdistetyksi polttopullomiehiin, kannattaisi irtisanoutua myös heistä, samoin Immosesta, Tynkkysestä, Hakkaraisesta, Halla-Ahosta ja koko persujen anti-suvaisevaistosta.

"Vai meinaatko että persut = natsit? Persut = rasistit? Tämähän on juuri se mistä nyt kirjoitin, suvaitsevuus sucks!"

Persut ovat tietenkin sitä miksi he itse itsensä määrittelevät, persut ovat myös sitä mitä he itse kertovat omista ajatuksistaan, persut ovat myös sitä mitkä ovat heidän tekonsa, mm. hallituksessa. Sen perusteella tuomio tapahtuu.

-------------------

Minusta persujen anti-suvaitsevaisuus ja muu sensellainen persuilu, siis se mistä heitä arvostellaan ja mitä arvostelua vastaan käyt nyt taistoon tässä blokissasi, on näkynyt lähinnä retoriikassa, se retoriikka on ollut hyvin esillä somessa, oppositiopolitiikassa ja vaalikamppanjoissa.

Hallitusohjelmassa persuilusta ei sensijaan ole näkynyt rahtuakaan. Tämä on persuille kunniaksi.

Valitettavasti tämä hallitusohjelman ja myös ministerien "puhtoisuus" persuilusta, on herättänyt persukentällä, siis persukenttäväen keskuudessa, pahaa verta, siitä seurauksena mm. Tynkkysgate.

Persujen gallup- kannatus on myös kovasti laskenut, mikä on varmaankin hermostuttanut myös persuministerit, mistä syystä persuministerien lausunnoissa on nyt alkanut esiintyä tiettyä varovaista kaventuneen persukentän mielipiteitä myötäilevää persuretoriikkaa.
-------------

Nähtäväksi jää pysäyttääkö tämä persuministerien uudestaan esiin kaivama persuretoriikka persujen kannatuksen katoamisen ja jos se ei sitä pysäytä, koveneeko hallituksen persuministerien persuretoriikka entisestään ja jos se kovenee, mitä tapahtuu hallitusrintamalla, hyväksyvätkö hallituskumppanit tämän retoriikan viljelyn, vai tuleeko siitä kenties säröjä hallitusyhteistyöhön.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #34

Tämä juuri auki kirjoittamani suvaitsevaisuuden ongelma. "Minä parempana ihmisenä vaadin sinua irtisanoutumaan siitä ja tästä". Ei Minun eikä muidenkaan tarvitse irti sanoutua mistään. Että ihan erikseen tarvitsee sanoa (jonka jokainen täyspäinen on tehnyt), että Hitler oli pahis, kuspiä ja idiootti. Huomaatko itse mihin syyllistyt? Kun Perussuomalaiset.... Sanoudu irti, siitä, tästä ja tuosta. Esitätkö sanan kysymyksen/vaatimuksen myös muille, joka kerta? No, et!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Tämä juuri auki kirjoittamani suvaitsevaisuuden ongelma. "Minä parempana ihmisenä vaadin sinua irtisanoutumaan siitä ja tästä"."

Mikäåhän minussa sitten mahtaa olla vikana kun minulle ei tuota mitään vaikeuksia irtisanoutua polttopulloiskuistakaan. Vaikka en suorastaan epäilisi että minua epäiltäisiin polttopulloiskujen kannattajaksi, voin silti sanoa että en pidä niitä hyväksyttävinä.

Onkohan se sitten niin että jos sanoudun irti polttopulloiskuista, heti epäiltäisiin että minulla oikeasti onkin jotain tekemistä niiden kanssa ja sanoudun siitä irti jottei minua epäiltäisi.

Tämä on niin monimutkaista ajattelua etten oikein hallitse tätä kuviota. Siispä vain tuomitsen polttopulloiskut, yksinkertaisesti, vaikka se ehkä juuri herättäisikin epäilykset minua kohtaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

Näinpä olen kuule minäkin tehnyt. Tuominnut yksikantaan kaikenlaisen väkivallan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Näinpä olen kuule minäkin tehnyt. Tuominnut yksikantaan kaikenlaisen väkivallan."

Minä en voi noin yksikantaan tuomita asioita. Siinä menee lapsi pesuveden mukana.

Jos tuomitsen kaiken väkivallan, tulen samalla tuominneeksi senkin kun poliisi ampuu väkijoukkoa summanmutikkaan tulittavan terroristin, tai kun lentokoneen matkustajat taltuttavat juopuneen joka ukaa väkivallalla lentoemäntiä.

En myyöskään tuomitse itseään puolustavaa ihmistä tai toisia ihmisiä puolustavaa, esimerkiksi ryöstäjään tai raiskaajaan väkivaltaisesti kiinni käyvää kansalaita, vaikka yhteiskunta tällaisen teon tuomitseekin.

En tuomitse katupartioita ennakkoon, mutta minua epäilyttää rasistisin motiivein katuja partioivat porukat. Pidän sitä maamme maahanmuuttajaväestölle vaarallisena ilmiönä.

Miniusta pitäisi kyllä määritellä tarkemmin millaista väkivaltaa vastustaa, jos ei, kuten sinä, summanmutikassa tuomitse kaikkea väkivaltaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #49

Arto se vain saivartelee taas sanoilla, mutta jos kaikki mitä ei itse hyväksy, niin pitää erikseen mainita, niin kyllä sitten näistä kommenteista tulee ikävystyttävää luettavaa:)

Minä muuten en tuomitse katupartioita etukäteen, kun en heidän ajatuksiaan tiedä. Ensimmäinen rähinä tai pahoinpitely heidän taholtaan on vasta se oikean arvostelun paikka. Itse haluan uskoa, että heillä on hyvä tarkoitus suojella kaikkia kadulla kulkijoita väriin katsomatta. Tuomitaan ja epäillään vasta sitten kun siihen on oikeaa aihetta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"Minä muuten en tuomitse katupartioita etukäteen,"

En minäkään, olen vain tuonut esiin epäluuloni ja sanonut varoittavan sanan.
Toivon mukaan viranomaisetkaan eivät ole liian sinisilmäisiä näiden suhteen.

Ei minulla ole mitään sellaisia katupartioita vastaan jotka vain seuraavat ja raportoivat. Heidän pelkkä läsnäolonsa voi estää jotain pahaa tapahtumasta.

Sellaisia katupartioita en kannata jotka olemassaolollaan provosoivat väkivaltaa.

Nämä jotkut naispartiot, joiden nimiä en muista, kuulostavat ihan hyviltä, ainakin bäin kun ei tunne taustoja sen tarkemmin.

Jotkut SPR:n naiset ovat kuulemma antaneet mamulle lähiopetusta suomalaisten seksitapojen tuntemuksesta, mistä heitä ei kuitenkaan ole kiitelty, vaan on jopa erotettu tehtävistään moisen takia. Paheksun syvästi tällaista suvaitsemattomuutta SPR:n uhrautuvia naistyöntekijöitä kohtaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #49

#49
Jos viimeisen puolen vuoden kommenttini käyt lukemassa, olen ollut tuomitsemassa sitä sun tätä ajankohtaista pahantekoa ja väkivaltaa. Sinulla vaan tuntuu edelleen olevan mielestäsi oikeus tuomita "isommin ja aina paremmin", voi taivahan vallat!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Sinulla vaan tuntuu edelleen olevan mielestäsi oikeus tuomita "isommin ja aina paremmin", voi taivahan vallat!"

En ole tuominnut, eikä minulla ole sellaiseen oikeutta, olen kommentoinut, mihin minulla on lain mukaan oikeus.

Haluaisit varmaan viedä minulta oikeuden kommentoida. Siihen sinulla toki on oikeus tässä omassa blokissasi ainakin. Mutta voin minä muutenkin kuin bannaamalla lopettaa kommentointini täällä, jos niin haluat. Vaikka en minä mielelläni lopeta. Sinun tahtosi on kuitenkin laki täällä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #58

Miksi minä bannaisin? Täällähän on tarkoitus keskustella, eikö? Huomautin vain siitä, että sie lokeroit ja kerrot omista ajatuksista, sehän on Ok. Mut kun alkaa toisia ihmisiä niputtamaan tietämättä mitä he ajattelevat, se ei mielestäni ole Ok.

Sari Haapala

""Oikea suvaitsevaisuus on ennen kaikkea mielestäni oikeudenmukaisuutta, eikä itsensä nostamista jalustalle. Mitä olette mieltä?"

Minäkään en suvaitse kaikkea, en esimerkiksi polttopulloiskuja vastaanottokeskuksiin, En suvaitse Breivikin Utøyan saarella tekemää joukkomurhaa, enkä suvaitse mkansallismielisten saksalaisten hoitamaa miljoonien juutalaisten tuhoamista,"

Aikamoisella aasinsillalla siirryit oikeudenmukaisuudesta polttopulloiskuihin, Breivikiin ja natseihin.

Suvaitsetko kuitenkin Suomen maahanmuuttopolitiikkaan kohdistuvan kritiikin ja väkivallattomat katupartiot?

Suvaitsetko sitten taas kuitenkin auttamisen varjolla tapahtuvan valtion varojen siirron turvapaikkabisnestä pyörittäville veroparatiiseissa toimiville pääomasijoitusyhtiöille ja ihmisten täysin satunnaisen ja perusteettoman haukkumisen rasisteiksi ja natseiksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aikamoisella aasinsillalla siirryit oikeudenmukaisuudesta polttopulloiskuihin, Breivikiin ja natseihin."

Ei tässä oikeastaan ollut kyse natseista ja Breivikistä, vaan siitä etten ole mikään suvakki, mutta en myöskään rasisti.

"Suvaitsetko kuitenkin Suomen maahanmuuttopolitiikkaan kohdistuvan kritiikin ja väkivallattomat katupartiot?"

Kritiikin suvaitsen tietenkin, olenhan itsekin maahanmuuttokriitikko, mutta en sellainen "maahanmuuttokriitikko" mikä on peitenimi jollekin muulle asialle, esimerkiksi mamuihin kohdistuvalle suvaitsemattomuudelle.

Väkivallattomat katupartiot suvaitsen, ne ovat jopa toivottavia. Suhtaudun kuitenkin terveen epäilevästi sellaiseen katupartiotoimintaan joiden toiminnan vaikuttimena on "maahanmuuttokriittisyyden" nimen taakse piilotettu suvaitsemattomuus vierasmaalaisia kohtaan. Epäilen että ne ovat pelkästään mamujen kyttäyspartioita ja tilaisuuden tullen lynkkauspartioita.

Jos ei tule muuten aihetta lynkkaamiseen, sellainen on aina helppo järjestää. Voi vaikkapa käyttää houkutuslintua. Tyttöystävä voidaan esimerkiksi panna asialle, houkuttelemaan mamua sopivaan tilanteeseen. Se ei ole vaikeata, koska täällä olevat nuoret mamumiehet ovat luonnolisista syistä hyvin alttiita naisellisen viehätysvoiman asettamille houkutuksille.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #46

"Jos ei tule muuten aihetta lynkkaamiseen, sellainen on aina helppo järjestää. Voi vaikkapa käyttää houkutuslintua. Tyttöystävä voidaan esimerkiksi panna asialle, houkuttelemaan mamua sopivaan tilanteeseen. Se ei ole vaikeata, koska täällä olevat nuoret mamumiehet ovat luonnolisista syistä hyvin alttiita naisellisen viehätysvoiman asettamille houkutuksille"

Ei kai sellaista tilannetta olekaan, että kukaan mies olisi oikeutettu käymään naiseen käsiksi ilman tämän omaa hyväksyntää, vai mitä potentiaalista tilannetta oikein tarkoitat? Ei esimerkiksi minkäänlainen pukeutuminen oikeuta mihinkään lähentelyyn tai kähmintään, vaikka joku kokisi sen millaisena viestinä tahansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

"Ei kai sellaista tilannetta olekaan, että kukaan mies olisi oikeutettu käymään naiseen käsiksi ilman tämän omaa hyväksyntää, vai mitä potentiaalista tilannetta oikein tarkoitat? Ei esimerkiksi minkäänlainen pukeutuminen oikeuta mihinkään lähentelyyn tai kähmintään, vaikka joku kokisi sen millaisena viestinä tahansa."

Olet tietenkin aivan oikeassa, sitäpaitsi kaikki naisethan ilmanmuuta inhoavat ja karttavat miesten kaikenlaista lähestymistä, puhuttelua, ehdottelua, vihjailua, perään viheltelyä, muita huomionosoituksia, koskettelua, kähmintää ja lääppimistä.

Nämä kaikki toimet pitäisikin sen takia ehdottomasti kriminalisoida.

Jostain syystä TV, elokuvat ja muukin media jatkuvasti antaa väärää käsitystä naisista ja naiseudesta. Lääppiminen TV:ssä on jokapäiväistä ja siellä annetaan häpeämättömästi ymmärtää että nainen voisi jopa nauttia sellaisesta asiasta kuin miehen lähestymisyrityksistä.

Sen takia mamumiehillä voi olla väärä käsitys suomalaisista naisista ja he kuvittelevat että olisi jotenkin sallittua ja suvaittua lähestyä naista.

Jos vielä nainen jostain syystä antaa vääriä merkkejä, jos kyseessä on esimerkiksi houkutuslinnuksi kutsuttu nainen, mamu saattaa kokemattomuuttaan erehtyä luulemaan että nyt lähestyminen olisikin sallittua ja siitä katupartio sitten voisi saada kaipaamansa tilaisuuden.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Suvaitsevaisuus on todella ihmeellisellä tasolla, kun suvaitaan nuorten miesten rajatonta maahantuloa ja hyysäämistä, lisääntynyttä rikollisuutta jne. jne kun suvakinkin pitäisi tajuta, ettei meillä ole kaikkeen varaa.

Maahantulokriittinen henkilö voi olla MORAALINEN, koska matu NUORET MIEHET tulevat tänne elintasopakolaisiksi ja vievät aiheuttavat em. lisäksi monenkertaiset kulut, voisi jopa sano moninkymmenkertaiset kulut verrattuina naisiin, lapsiin ja vanhuksiin pakolaisleireillä ja Syyriassa. Eli ovat vain hakemassa itselleen "onnelaa" ja jättävät omaisensakin pulaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Outi aloitti perusuhriutumisen kun puoluetovereiden tekemisistä puhutaan niiden oikeilla nimillä. Ei joku Halla-aho hoveineen ole yhtään vähemmän rasistinen siksi, että kuuluu sinun kanssa samaan puolueeseen.

Kyllä suvaitsevaisilla on täysi oikeus osoitella sormella kaikkia niitä yhteiskunnallisia ongelmia, joita suvaitsemattomuus aiheuttaa. Kun perusrasisti inhoaa vierasta kulttuuria, uskontoa ja/tai ihonväriä, niin suvaitsevainen inhoaa suvaitsemattomuutta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Olen lukenut kommenttejasi jo tovin, joissa kuitenkin kerrot ettei kaikki vihreät ole asioista samaa mieltä. Mutta näin täytyy olla perussuomalaisten kohdalla? Älä viitsi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sehän on vain myönteistä jos persuissa on mukana tolkun ihmisiäkin. Heitä on ilmeisesti vähemmistö kun sitä tolkutonta jengiä ei saada siivottua pois?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #19

Otan tuon jopa kohteliaisuutena. Se vaan nyt taitaa olla niin, että kriitikoita löytyy joka puolueesta (vihreät? Vasemmisto?), jos 2/3 suomalaisista kokee, että maahantuleminen ei mee nyt oikein.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #21

Tuo 60% kyselytutkimuksen taustalla on varmaan monenlaisia näkökulmia maahanmuuttoon. Onhan siinä minunkin mielestäni kehittämistä, mutta kehittäminen yleensä vaatii lisää resursseja. Rasurssien kohdentamisesta voidaan päättää itse.

Sitten on vaikeampia rasteja vaikuttaa. EU:ssa on miettimistä ja sopimista kuinka kaikki ulkorajat saadaan samantasoiseen hallintaan. Meidän oma itärajamme on EU:lle uusi haaste. Siitä on vielä äärettömän paljon helpompi tulla yli kuin Välimeren halki on ollut. Kun jää tällä puolella kiinni, niin ilmoittautuu vain turvapaikanhakijaksi.

Olisi todella hyvä jos EU saa asiat Venäjän kanssa järjestykseen. Siihen on vaikea uskoa, koska Putin tarvitsee neuvotteluvaltteja EU:n suuntaan. Kesällä metsässä liikkuminen helpottuu, joten silloin voi olla melkoinen kansainvaellus itäralla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #23

Nyt ollaan Börje samanmielisiä! Kesä tulee ja purot sulaa. ihmisten vyöry rajojen yli tulee olemaan ääretön, mikäli sopimuksista ei kiinni pidetä. Rajat on rakkautta, niin lapsen kasvatuksessa kuin maahanmuuttopolitiikassakin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #27

Ongelmaksi tulee varmasti se miten palautus turvalliseksi maaksi luokitellulle Venäjälle onnistuu. Noiden jo vuosia Venäjällä töissä olleiden siirtotyöläisten alkuperäinen syntymämaahan saattaa edelleen olla turvaton.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #21

"jos 2/3 suomalaisista kokee, että maahantuleminen ei mee nyt oikein"

Tästä ei voida tulkita yhtään mitään siitä, mikä näiden vastaajien mielestä olisi 'oikein'.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #26

Ei voida tulkita, mutta se nyt ainakin, että nykyinen systeemi ei toimi oikein.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #30

"..mutta se nyt ainakin, että nykyinen systeemi ei toimi oikein"

..vastaajien MIELESTÄ. Mielipide ei muutu totuudeksi vaikka se olisikin enemmistön mielipide.

Mutta juuri tätä koitin sanoa. Se, että vastaajien mielipide on ettei jokin toimi, ei ole mikään indikaattori kun se ei kerro MIKÄ on se asia joka siinä ei toimi oikein.

Juuri tällä väärinkäytöllä vihakit ovat ratsastaneet, he ovat omineet tuon 2/3 ja esittävät heidän vaihtoehtonsa muka olevan se, mitä nuo vastaajat olisivat pitäneet oikeana.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #36

Ahaa... Eli siusta gallupit on asianmukaisia, kun ne edustavat sinun mielipidettäsi. Muutoin ne eivät kerto mistään?

Ja helvatan termi tuo vihakki on? Onko se vähä niinku lihansyöjäkasvista johdettu lihakki?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #38

Ymmärsit väärin.

Tämäkin gallup on asianmukainen, mutta vastauksesta ei voida johtaa mitään muuta kuin mikä se vastaus oli. Siitä ei voida johtaa päätelmiä, mikä vastaajien mielestä tilanteessa oli väärin tai mitä he haluaisivat asialle tehtäväksi.

Vihakki on täsmälleen samanlainen termi kuin suvakki, olen varma että kontekstista ymmärrät sen merkityksen. Älä ihan tyhmäksi heittäydy.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #48

Vihakki voi olla minun määritelmän mukaan vaikka vihainen suvaitsevainen. Eli ei en heittäydy tyhmäksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #55

Sanoin "Juuri tällä väärinkäytöllä vihakit ovat ratsastaneet, he ovat omineet tuon 2/3 ja esittävät heidän vaihtoehtonsa muka olevan se, mitä nuo vastaajat olisivat pitäneet oikeana"

Jollet tästä ymmärtänyt, niin kyllä, heittäydyt tyhmäksi.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #72

Ovat ratsastaneet, kyllä. Mutta sitä et pysty kiistämään (vaikka idiootiksi haukkuisit), ettei ihmisten asenteet olisi muuttuneet kriittisemmiksi maahantulijoita kohtaan. Sinä et kuitenkaan tuon kyselyn perusteella (niinkuin en minäkään) pysty sanomaan miten, miksi asenteet ovat kiristyneet. Ehkä siksi, että on puhuttu paljon tuubaa ja totuus alkaa valjeta. No tämä lienee aivan toinen keskustelun aihe.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #73

Jokainen ymmärtää vaikka ei rasisti olekaan, että 30 000 uutta turvapaikanhakijaa vuosittain on liikaa Suomessa, missä on lisäksi hyvin rasistinen ilmapiiri.

Pitää erottaa kritikki mamujen määrään ja kritiikki mamuihin. Jos haluaa rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää se ei tarkoita sitä että olisi muuttanut mielipiteitään rasistiseen suuntaan.

Mitä minuun tulee, en lähde ottamaan kantaa siihen mikä on sopiva määrä ja mikä on liikaa. Luotan siihen että hallintovirkamiehet ovaavat tehdä laskelmat ja he kertovat laskelmistaan valituille päättäjille, jotka sitten tekevät päätökset.

Olen sitä mieltä että päätökset pitää tehdä nimenomaan näin, eikä millään kansalaisten huutoäänestyksellä. Kansalaiset voivat sitten ilmaista mielipiteensä vaaliuurnilla, valitessaan mitkä politikot tulevat heidän puolestaan valtaa käyttämään seuraavat neljä vuotta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Siinä kai kaikki olennainen tuli sanottua.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #82

Tämän kirjoituksesi perusteella luulen, ettei mielipiteemme eroakaan niin kovasti. Kun jätät tuon rasismilla ratsastelun pois, olemme lähes samaa mieltä. Virkamiehiin luotto, no joo... Siitäkin vähän eri mieltä olen. Minä en nimittäin usko siihen, että tällä hetkellä oikeasti kukaan osaa arvioida, mihin tämä johtaa. Huolestuttavaa on se, että esim Saksassa saadaan kuluksi 50 miljardia (2016-2017). Tämähän piti olla suuri rikkaus, ei suinkaan menoerä, joka lypsää valtion kirstua tyhjäksi. Samaan aikaan Suomessa leikataan kansalaisilta sitä ja tätä. Yhtälö ei vain toimi!

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev Vastaus kommenttiin #82

Tässä vielä lisään: pitää erottaa kritiikki:

-määrästä
-mamuista
-LAINSÄÄDÄNNÖSTÄ

Moni teitää ,että kirjoitan "maahanmuuttokriitisiä" analyysejä. Sitten sanotaan iroonisesti, että olen syrjivä. En ole koskaan sanonut ihmisistä mitään ja aina lainsäädännöstä. Jos olen kritisoinut ihmisiä, ne ovat juuri ne , joilla on ulottuvuus ja mahdollisuus muuttaa lainsäädännön.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #92

Olen joskus sanonutkin, että vaikka on kuinka humaani ja suvaitsevainen, pitää olla realisti. Auttajan pitää olla itse kunnossa, että pystyy auttamaan, muutoin muuttuu itse autettavaksi.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #93

Tuo realistisuus avaa kyllä melkoisen portin keskusteluun ja sitä on vasta kovin vähän käyty. Mikä oikeastaan on realistinen tilanne ja mitä sillä tarkoitetaan?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #104

Realismi maahanmuuttotilanteessa, jossa nopeimmat ja rikkaimmat pääsevät kaikkien jonojen ohi. Ei ole oikein ei. Näin minä näen tilanteen. Naiset ja lapset jäävät sodan keskelle. Kuolemaan ja raiskattaviksi. Realismi on sitä, ettei kaikkia edes oikeasti avuntarvitsijoita voida ottaa. Saati sitten nyt tätä sydänkirurgi, lentäjä sakkia, joilla olisi mahdollisuus hakea töitä EI turvapaikkajärjestelmän kautta. Edelleen osalle ihmistä tuntuu olevan vaikea myöntää, ettei nämä tulivat nyt olekaan sitä "oikeaa" pakolaissakkia. Joukossa on varmasti joka lähtöön porukkaa. Euroopan läpi tuleminen vaatii rahaa, köyhimmät jää jalkoihin, vain rahasakki tulee läpi. Mutta mites sitten kun ei resurssit täällä enää riitä (eivät riitä nytkään)? sittenkö rajat kiinni vai nouseeko suomalaisten veroprosentti 50% ja aletaan ulosmittamaan ihmisten koteja apumäärärahojen kasaan saamiseksi, vai mitä? Hieman tuossa ehkä liioittelen, mutta kuitenkin!

Myös kotiuttaminen ja työllistäminen ovat päin peetä. Suomen kielen tulisi olla se, joka on pakko opetella kansalaisuuden saamiseksi. ok, nyt joku alkaa sitten että muillakin kielillä pärjää. JOo, kyllä pärjää varmaan, mutta jos ajatellaan, että pakolaiset sijoitetaan muuallekin kuin pääkaupunkiseudulle, pitää osata suomen kieltä. Ja täällä meillä päin vielä savvoo ja karjoloo, hiljoo ja kovvoo (mie ja sie tieäkkö)....Olen aiemminkin esittänyt, missä ammatissa tänä päivänä selviät ilman suomen kieltä? Onhan täällä heitelty paskakuskia, bussikuskia tai metsuria. Mutta todella vähissä ovat ne ammatit, joissa ei paikallista kieltä tarvitsisi osata. Ehdoton pakko kansallisuudelle olisi siis suomen kielen opetus. tässä nyt aluksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #111

"Ehdoton pakko kansallisuudelle olisi siis suomen kielen opetus. tässä nyt aluksi."

Tämä Nokian nykyinen pääjohtaja, kuten ei entinenkään, osannut suomea.

Pannaanko poika siis koulun penkille ja sanotaan että ennen ei ole asiaa Nokian hommiin jos suomi ei suju ja parempi olisi kun suksikin luistaisi.

Sitten on nämä ulkomaiset urheilutähdet.
Pitäisiköhän niidenkin työlupiin laittaa joku kielitutkinto?

Sitten on näitä muita ammatteja.

Marjanpoiminta tuntuu sujuvan ilman kielitaitoa.

Luulisinpa että siivoaminenkin sujuu, ja katujen kunnossapito.

Toki sydänkirurgiakin onnistuu jos on joku yhteinen kieli avustajien kanssa.

Suomalaisjoukkueita on vierailla kielillä valmennettu suomenmestaruuksiin ja jopa maailmanmestaruuteenkin asti.

Vieraalla kielellä voi myös pitää luentoja ja harrastaa tutkimustoimintaa Suomessa.

Tuntuisi vähän siltä että liiottelet tuota suomen kielen taidon merkitystä.
Vaikka onhan se aina kiva jos pystyy rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #113

Suomen lainsäädäntö estää esim sairaalassa työskentelyn ilman kielitaitoa. Työsuhteessa vaaditaan kielikokeet. Sen lisäksi, pitää olla pätevyydestä todistukset (avi ym) sekä rikosrekisteri otteet. Siinä muutama esimerkki mitä sairaalassa työskentelyltä Suonessa vaaditaan. Ei ihan pikkujuttuja. Ja pakolaiset/ turvapaikanhakijat nämä täyttävät. Vai saisivat mielestäsi jonkun ohituskaistan? Höpö, höpö!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #113

Älyllisesti on kyllä hieman noloa verrata kansainvälisen yrityksen johtajaa turvapaikanhakijoihin. Niitä työpaikkoja tuskin on monta tarjolla, versus 30.000 turvapaikanhakijaa.....

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #116

"Älyllisesti on kyllä hieman noloa verrata kansainvälisen yrityksen johtajaa turvapaikanhakijoihin. Niitä työpaikkoja tuskin on monta tarjolla, versus 30.000 turvapaikanhakijaa...."

Älyllisesti epärehellistä on väittää että vertasin tätä intialaista mamua turvapaikanhakijoihin.

Puhe oli kielitaidon merkityksestä, kuten hyvin tiedät.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #118

No aika huono vertaus sitten oli siulla. Suomalaisen byrokratian kiemurat estää tällä hetkellä suomalaisten ihmisten työllistymisen, joten en ymmärrä miten turvapaikan hakija ne pystyisi ohittamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #120

Olenpa iloinen voidessani kerrankin olla ihan samaa mieltä. :)

Byrokratian ja lainsäädännön kiemurat estävät suomalaisten työnteon, kuten myös mamujen ja turvapaikanhakijoiden työnteon. Se on suurempi este kuin kielitaito.

Jos työllistyminen olisi kielitaidosta kiinni niin suomalaisten pitäisi silloin helposti kaikkien työllistyä.

Muttakun .... me suomalaiset niin rakastamme näitä meitä kahlitsevia sääntöjä ja rajoitteita. En tiedä miksi. Tuoko ne kenties turvallisuutta?

Jokaisen työllistymisen esteen purkaminen herättää varmasti valtavan muutosvartarinnan, varsinkin AY- väen piirissä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #121

Ollaan me Arto oltu muistakin asioista sammaa mieltä, kuten esim ns pakkolaki paketista ja työnkustannusten alentamisesta :)! Byrokratia demokratian jatkeena tuo turvallisuutta ja sitä tiettyyn pisteeseen tarvitaan mm yhteiskunnan järjestys ja säännöt ovat byrokratiaa. Mutta kun sitä on liikaa...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #73

Yhä edelleen missaat sen pointtini.

Se, että asenteet ovat muuttuneet kriittisemmiksi EI OIKEUTA tekemään johtopäätöksiä siitä, mitä ihmiset haluavat asialle tehtäväksi tai MIKSI asenteet ovat muuttuneet.

Oliko tämä oikeasti NIIN VAIKEA ymmärtää, että heti sen jälkeen kun sanon ettei voida päätellä MIKSI vastaukset olivat mitä olivat, teet heti UUDEN päätelmän johon sinulla ei ole mitään auktoriteettia.

Voit sanoa omalta osaltasi, et niiden kyselyyn vastanneiden osalta kun he eivät noin vastanneet.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #94

Minulla tulkintani, sinulla omasi. Sinä haukut tyhmäksi, minä en.

Odotellaan seuraavaa gallupia. Mitä olet mieltä, onko kaikkien uutisointien jälkeen seuraava gallup on suvaitsevampi maahanmuutolle?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #95

Ei. Minulla ei ole tulkintaa. Luulin tehneeni täysin selväksi ettei kyseisestä gallupkysymyksestä voi tehdä tulkintoja siitä, miksi niin oli vastattu.

Tulkinnallesi ei ole mitään perusteita, siksi on täysin valheellista viitata kyseiseen kyselytulokseen ja sitten sen varjolla esittää omia arvauksiaan.

Tyhmäksi taas julistit itse itsesi, teeskentelemällä ettet ymmärtänyt käyttämääni termiä vaikka se oli kontekstista päivänselvää. Minä nimenomaan sanoin, ettei sinun kannata TEKEYTYÄ tyhmäksi. Jollet muka ymmärrä mitä eroa tällä on tyhmäksi haukkumisen kanssa, tekeydyt taas tyhmäksi ihan itse.

En minä rupea arvailemaan galluptuloksia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #96

Tuo tyhmäksi haukutuksi uhriutuminen ilman aihetta on kyllä vähemmän kunnioitusta herättävä tapa.
Viime viikolla täällä oli blogiotsikko Roskasakki häiritsee Turun valtuustoa. Siinä annettiin etukäteisuhriutumisella ymmärtää että joku olisi haukkunut RKmiekkarilaisia roskasakiksi. Tuollainen ei ole kunnioitusta herättävää.
Jos käyttää vähemmän kivoja keskustelutapoja niin sotkee oman identitettinsä. Outi älä lähde sellaiseen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #97

Toinen sana, josta voisi myös kirjoittaa vastaavan blogin, on uhriutuminen. Jos kuvailee, selittää, ilmaisee mielipidettään, se on uhriutumista. Hep ja jep.

Kiitos vaan Sini elämänohjeista. Koetan elää kunniallisesti kaiken puolin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #96

Niin. Viisas mies tunnut olevan, jolla ei tulkintaa mistään, mutta silti kritisoit kaikkea mikä liikkuu. Täytyy muistaa tuo, ettei tulkintoja saa tehdä. Opin sinulta uuden viisauden.
Mitähän lehdet, media tms täynnä muuta kuin tulkintaa ja mielipiteitä? Taviksien tahi tutkijoiden. 1000 ihmiseltä kysytään ja se edustaa kaikkien mielipidettä. Mutta eipä tulkita enää.
Ai niin, olikos siulla jotain ihan tähän blogin aiheeseen liittyvää keskusteltavaa?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #98

"Täytyy muistaa tuo, ettei tulkintoja saa tehdä. Opin sinulta uuden viisauden"

Etkö oikeasti tajunnut VIELÄKÄÄN?

Tulkintoja saa tehdä, mutta niille tulkinnoilleen ei voi väittää kannattajiksi gallupissa jotain vastanneita, jollei vastaus ole ollut tismalleen se, mitä tulkitsee. Eihän se toki silloin olisi tulkinta laisinkaan vaan gallupvastaus eli se, mitä ne vastaajat ovat TOSIASIASSA sanoneet.

Vastaus on gallupiin vastanneiden kanta PELKÄSTÄÄN siihen gallupkysymykseen, ei mielenilmaus tuloksesta vedettävien johtopäätösten kannatuksesta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #101

Älä oikeasti viitsi saivarrella. Suutuitko aikuisten oikeasti tuosta lihakki komentistani ;)?

Tässä sinulle jo yksi aiempi vastaukseni…. ”Mutta sitä et pysty kiistämään (vaikka idiootiksi haukkuisit), ettei ihmisten asenteet olisi muuttuneet kriittisemmiksi maahantulijoita kohtaan. Sinä et kuitenkaan tuon kyselyn perusteella (niinkuin en minäkään) pysty sanomaan miten, miksi asenteet ovat kiristyneet. Ehkä siksi, että on puhuttu paljon tuubaa ja totuus alkaa valjeta.” (#73)

No otetaanpa esimerkkinä tämä. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144531987580.... Uutisessa kerrotaan, että valtaosa suomalaisista vaatii tiukempaa linjaa turvapaikkahakemusten hyväksymisessä. Miten sinä tästä vedät päätelmän siitä, ettei asenteet ole koventuneet tai ne on lieventyneet. Miksi minä en saa vetää johtopäätöstä tästä? aika selkeää, että muutosta asenteissa on tapahtunut.

En aiemmassa väitteessäni linkannut mitään, koska aihe ollut laajasti esillä monessakin mediassa (esim.yle, mtv). Eli vika minun, ei lähdettä. Mutta en usko sinun elävän uutisumpiossa. Muuta että nyt tulkintoja saakin tehdä, jep. En ole väittänyt yhtään mitään, yhtään kenenkään mielipiteestä. Olen vain muodostanut omani.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #102

Eli et tajunnut.

"Uutisessa kerrotaan, että valtaosa suomalaisista vaatii tiukempaa linjaa turvapaikkahakemusten hyväksymisessä. Miten sinä tästä vedät päätelmän siitä, ettei asenteet ole koventuneet tai ne on lieventyneet"

Eli pähkinänkuoressa: Tuollaisista uutisista riehaantuneet populistit vaativat rajoja suljettaviksi. Sanoiko uutinen valtaosan suomalaisista kannattavan rajojen sulkemista. Ei sanonut, mutta juuri tuollaisia johtopäätöksiä niistä vedetään ja sitten ollaan muka kansan sankareina vaatimassa rajoja sulki.

"Miksi minä en saa vetää johtopäätöstä tästä?"

Kuten JO SANOIN, saat vetää johtopäätöksiä muttet voi väittää eri asiaan vastanneita tueksesi. Muistat varmaan, että se alkuperäinen gallupvastaus sanoi jotain muuta kuin tämä linkkaamasi uutinen? Alunperin puhuimme vain niistä tiukentuneista kannoista ja keskustelu lähti siitä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #124

Me emme vain ymmärrä toisiamme...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

#14 "Kun perusrasisti inhoaa vierasta kulttuuria, uskontoa ja/tai ihonväriä, niin suvaitsevainen inhoaa suvaitsemattomuutta."

Ja määrittelee itse tarkoitushakuisesti mitä suvaitsemattomuus milloinkin tarkoittaa. Tähän itseluotuun omaan totuudellisuuteensa perustuen kai ns. kukkahatut suoltavat ja syöttävät kakkahuttua siinä missä toinenkin maailmastavieraantunut ääripää, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210956-k...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos linkistä Veikko. Asiaa! Ei voi itseänsä ylentää, jos ei malkaa omassa simmussa nää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei suvaitsevaisuus tarkoita ihmisen täydellisyyttä vaan suvaitsevaisuutta. Myönteisesti toisista ihmisistä ajatteleminen on silti rakentava elämänasenne, jolla saa enemmän ja mukavampia ystäviä kuin vihamielisyydellä. Suvaitsevainen voi vaikka persusta löytää hänen myönteisiä piirteitään. Mullakin on persukavereita, vaikka joutuvatkin välillä sietämään vinoiluani luonteenheikkouksistaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #25

Näinhän se menee. Asioista voidaan olla erimieltä, ilman nimittelyä ja paskanheitäntää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Kutsun toki rasistia edelleen rasistiksi, vaikka osa teeskenteleekin olevansa "maahanmuuttokriittisiä".

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #32

Toki rasisti on rasisti, mutta rasistisen määritelmän mukaan. Enhän tätä ole kieltänytkään. Kaikki kriittisesti ajattelevat eivät kuitenkaan ajattele, toimi tai puhu rasistisesti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #25

Aika epämääräisesti myönteiseltä ja jopa puolivihamieliseltä vaikutti tässä joulukuussako se oli kun Börje julistelit (melkein) terroristiepäillyiksi kaikki asikkalalaiset. Ihan vaan asuinpaikkansa perusteella, vaikka vieläkään ei tiedetä mistä se oli kotoisin se polttopullonheittäjä. Lienee herättänyt muutakin kuin ystävällisiä kaveripyyntoja tuo asenne. Se kai sovitaan että ei ne mistään kotoisin ole tuollaiset lähimmäiset jotka vokeissa polttelee verhojakaan tai muuta vaikkei ketään olisi paikalla, ja varsinkin jos on, ihan väristä riippumatta. Ja kun niitä hardcoreterroristejakin kuitenkin on olemassa ja ihan todennäköisin syin epäiltyjä joukkotuhontahenkilöitä jopa Suomessakin muitakin kuin kantiksia. Eli aika vihapuheenomaisia ovat nuo Sinunkin suvaitsevaisuusvuodatuksesi joskus, paitsi tietty lähipiirisi mielestä. Muuten olet mukava kaveri kaiketi ja hirmu fiksu, ja kaikkihan ihmiset joskus tulistutaan vähän överiksi, se on varma.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #35

En kai minä kaikkia asikkalalaisia ole rasismimyönteisyydestä syyllistänyt. Lähinnä heidän kunnanvaltuutettujensa enemmistön. Äänestäjätkin ovat erehtyväisiä ja voivat onneksi korjata virheensä seuraavissa vaaleissa äänestämällä tolkun edustajat valtaan.

Siltähän se näyttää persujenkin suhteen tilanne. Puolet jytkyäänestäjistä on puolueensa jo hylännyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"En kai minä kaikkia asikkalalaisia ole rasismimyönteisyydestä syyllistänyt. Lähinnä heidän kunnanvaltuutettujensa enemmistön. Äänestäjätkin ovat erehtyväisiä ja voivat onneksi korjata virheensä seuraavissa vaaleissa äänestämällä tolkun edustajat valtaan."

On myös väärin syyttää kaikkia persuäänestäjiä rasismista tai suvaitsemattomuudesta. Eihän me niistä sadoista tuhansista äänestäjistä paljon mitään voida kaikista tietää, vain niistä peruista jotain tiedetään jotka ovat ministereitä, kansanedustajia, kansanedustahaehdokkaita tai aina äänessä somessa.

Persujen äänestäjät ovat vain voineet ihan vahingossa, tai pelkkää ymmärtämättömyyttään äänestää persua. On voinut olla komean ja luotettavan näköisen persuehdokkaan kuva lehdessä, tai naapuri on voinut kehua jotain ehdokasta. Sillä perusteella on sitten ääni annettu, eikä ole ollut ollenkaan tarkoitusta antaa ääntä suvaitsemattomuudelle, tai maahanmuuttokriittisyydelle.

Miten saisi äänestäjät äänestämään oikeiden omien arvojensa, eikä pelkästään pinnallisten ulkonäköseikkojen tai muodissa olevien mielipidevirtausten, tai lähimmäisten neuvojen ja suositusten perusteella.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #41

"Miten saisi äänestäjät äänestämään oikeiden omien arvojensa, eikä pelkästään pinnallisten ulkonäköseikkojen tai muodissa olevien mielipidevirtausten, tai lähimmäisten neuvojen ja suositusten perusteella."

Sipiläkin vaikutti monen mielestä niin lutuselta ja tolkun jumaliselta raittiilta ihmiskasvoiselta toimitusjohtajainsinööriltä, mutta. Kutsui "vieraita" aika avo-ovisesti (mainosten blondit jopa avo-kaula-aukkoisesti), eikä ne nyt sen omaan kämppään mahdukaan. Eikä ne kaikille ole edes mieleen. Ehkä olisi parempi jos olisi esittänyt kutsun omissa nimissään visusti julkisuudelta salassa, olisi ehkä saanut pitää kaverinsa kotimökissään ylläpito Juhan kustannuksella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

Siinä on varmaan vinha perä että "kutsu" oli poliittisesti harkitsematon.

Taitaa myös olla niin että olisi turhan vaarallista laittaa ketään sinne Sipilän kakkoskotiin nyt. Se on varmasti silmälläpidon kohde.

Sipilä taisi sanoa että auttaa nyt jotain mamuperhettä muulla tavalla. Tätä pidän nyt ihan viisaana toimena, vaikka olenkin viimeaikoina ollut kriittinen hallituksen sipilöinnille, vatuloinnille ja tupuloinnille.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Meitsi on niin hyvä, että voin arvostella toisten typeriä mielipiteitä.

Lisäksi olen niin hyvä, että voin tehdä sen ihan avoimesti.

En täydellinen, en sinnepäinkään. En lähimainkaan sellaista.

Mutta tarpeeksi hyvä bongatakseni pösilöt mielipiteet ja kirjoitukset.

Ai että niitä onkin muuten paljon.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kun tänne vaivauduit, onko sinulla mielipidettä asiaan?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Timo "Mutta tarpeeksi hyvä bongatakseni pösilöt mielipiteet ja kirjoitukset."

Olihan tällä erinomaisella Timo herralla sentään nyt ihan painavaa asiaa:)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #60

Minunkin mielestäni "pösilöiden mielipiteiden bongailu" on aivan hyvä ja riittävä aihe mielipidekirjoittelun seuraamiseen ja kommentointiin.

On ihan tärkeääkin että ihan kaikkien mielipiteet huomioidaan ja niihin otetaan kantaa.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Minähän vastasin blogissa esitettyyn kysymykseen.

Onko kukaan niin hyvä?

Mä olen. Mä olen hiton hyvä ja ihan tarpeeksi hyvä kommentoimaan ja arvostelemaan nimenomaan niitä mielipiteitä.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Suvakki-haukkumasanan ovat lanseeranneet aivan muut kuin suvaitsevaiset, ja se on johtanut suvaitsevaisuus-käsitteen vääristymään ja häpäisyyn.

Maailmallahan toimitaan ja puhutaan ties minkä nimissä: suvaitsematon puhuu suvaitsevaisuuden nimissä, rasisti puhuu turvallisuuden nimissä, USA puhuu vapauden ja demokratian nimissä ihan niin kuin Saksan, Korean tai Kongon Demokraattiset tasavallatkin, SSS-hallitus puhuu leikatessaan "kärkihankkeiden" nimissä, "The Finns" puhuu Suomen kansan nimissä...

Nuo puhujat ovat häpäisseet ne käsitteet, ei vain keskusteluissa, vaan kaiken kaikkiaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Eli kaikki ovat vain sinua vastaan? Eiköhän tämä käsitteiden pyörittely ole se syy, miksi kuka on mitäkin. Jos aukaiset suusi kertoaksesi mielipiteen, jos teet sen oikein ja myöntyväisesti, olet hyvis. Mutta kun kritisoit, olet pahis.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Vai olisiko se tavalla merkitystä miten kritisoi?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #78

Uskotko Vellu siihen, että tämän kommenttiketjun kommentit olisivat hyvin erilaisia, jos nimeni alla lukisi sitoutumaton? Sillä kuka sanoo, on tällä hetkellä eniten merkitystä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #81

Jaa a..voisi olla,mutta ei nyt ketään muukaan tästä aiheesta jutustele,joten hyvä,että edes joku (tästä kiitos kuuluu tietty sinulle) siis itseni kannalta,jos kerran koitan saada jotain tolkkua tähän.

Olen äänestänyt perussuomalaisia joten ei puoluetaustasi vaikuta minuun.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #83

Kiitti! Mie keskustelen mielellään, koska itsekin yritän ymmärtää missä tässä oikein mennään. Surullisinta on omat poterot.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Syyriassa on sodittu neljä vuotta. Suomella ei ole mitään intressejä ko. sotaan. Aseteollisuus tekee miljardeja ja syyttömät kärsivät. Syyrian lähinaapurimaat ovat täynnä pakolaisia kuten myös pakolaisleirit.
Vasta Eurooppaan suuntautuneen kansainvaelluksen jälkeen puhutaan juuri niistä asioista, joista Halla-aho puhui ennen tätä episodia kuten siitä että pakolaisleirien olosuhteista pitää huolehtia (mm. lasten opiskelumahdollisuuksista). Näin taataan heille paluumahdollisuus, jotka sodan loputtua haluavat palata rakentamaan kotimaataan, ja niillä joilla sitä ei ole taataan turvallinen elintila muualla.
Näistä nimityksistä tulee mieleen juuri alaikäisten väliset yhteenotot. Kun asialliset argumentit loppuvat aletaan käyttää haukkumasanoja ja rinnastuksia.
Outilla asiallinen kirjoitus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Börje nyt täällä haukkuu vähän väliä kaikki persut rasisteiksi, hiukan hymyilyttää tuo Börjen selittely, kyllä niitä kommentteja voi kaivaa, jos joku haluaa.

Börjen kommentit ovat hyvä esimerkki ''suvaitsevaisuudesta'' suvaitsen kaikkea, mikä on minun ajatusteni mukaista, muuten saakin rasistit=persut kuulla kunniansa :)

Maahanmuuttopolitiikkaan en ole vieläkään saanut vihreiltä kommenttia, että miten heidän mielestään maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi hoitaa, hiljaisuus on ollut hämmentävää, vai onko oikeasti niin, että hallituksen politiikkaan ollaan tässä suhteessa tyytyväisiä, ei kai sentään, kun siellä on rasistipersutkin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No ei haukku haavaa tee. Keskustelua se ei kyllä edistä.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Maahanmuuttopolitiikan suhteen Vihreän puolueen ajatuksia kannattaa käydä katsomassa vaikka vihreiden sivuilta. Siellä on aika hyvin kerrottu puolueen kanta.

https://www.vihreat.fi/vihrea-politiikka/ohjelmat/...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuota kumbayaa, kumbayaa me rakastamme maailmaa juttua en nyt pitäisi minään linjana, miten näihin isoihin määriin suhtautua ja ongelmiin, tuo oli pelkkää liirumlaarumia, vähän kuin persujen populistiset puheet.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen Vastaus kommenttiin #74

Eli kun vastaus ei kelpaa niin mitään ei ole koskaan vastattu.

Selvä. Ymmärsin kysymyksen alunperinkin väärin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #74

Miksi ei kumbayaa me rakastamme maailmaa juttu ole tarpeeksi linjaa sinulle?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Joku psykologi oli kertonut, että niukkuus resursseista palauttaa ihminen eläimellinen luonne. Uskon, että Euroopassa käy samalla tavalla. Myös Suomessa.

Tänne tulevat maahanmuuttajia ja täälä ylläpidetään esimerkiksi pääkaupunkiseudulla keinotekoisesti asunto- ja työpulaa. Se saa ihmiset ärtymään ja polarisoivaan, koska omaa "reviiriä" puolustetaan bioloogisilla vaisoilla. Sama näkyy politiikoissa, jotka suurin osa asuvat pääkaupunkisueudun ulkopuoleella:

"Otetaan kaikki vaan sisään, mut annetan niiden mennä Helsinkiin".

Vastaavasti monsesta pakolaissta on tullut väkivaltainen juurikin niukkuudesta. Kuivuus ja työttymyys ja sitten vielä sota päälle. Se lisää epätoivoisuutta. Ja epätoivoisena ihminen on valmis mihin vaan.

Tätä on hyvä pitää mielessä, kun keväällä 20 000 tulevat saamaan karkoituspäätöksen eli niillä ei ole mitään menetettävää!
----------
https://sibilpolitical.wordpress.com/

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Psykologi voi olla oikeassa..joissakin tapauksissa.

Esim. on paljon ihmisiä joilla on todella niukkaa resursseista.. ja silti ei ole yhtään eläimellinen luonno. Vertaa vaikka paikkoja joissa Arman on käynyt ja mitä hän saakaan kokea..ystävällisyyttä ja iloa,väittää jopa sitä löytyvän enemmän kuin täältä missä on ylenmäärin resursseja.

2. esim. On ihmisiä jotka ovat saaneet nauttia ylenmäärin resursseja ja tuntee elonsa kaameaksi niiden keskellä..tunteekin elävänsä ilman niitä paremmin ja eloisammin.

Väkivalta kasvuympäristössä on sitten taas oma juttunsa,samoin seksuaaliset asiat kulttuurissa. Niiden vaikutus on käyttäytymisessä paljon oleellisempaa kuin resurssien vaikutus. Tämä on tietty vain minun suppea näkemykseni asiasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvän keskustelun sait viritetyä ja ylläpidettyä Outi!

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Kiitos Sini! Uskon näet, että kyllä keskustelemalla asioita voi yrittää ratkoa. Rähinä ja loan heittely ei hirveästi auta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset